-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
...δοκίμασε με καθαρό πετρέλαιο, απ' αυτό που χρησιμοποιούν στα καθαριστήρια για το στεγνό καθάρισμα.Μήπως εννοείς καθαρή βενζίνη (για την οποία βεβαίως συμφωνώ να χρησιμοποιηθεί, σαν επιπλέον λύση) ???
Καθάρισμα υφάσματος με καθαρό πετρέλαιο (φωτιστικό????), δεν έχω ξανακούσει!
.... -
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Έχω βάλει ενεργειακό τζάκι στο χωριό. Περίπου 65 τετραγωνικά μέτρα με 15 μέτρα οντά. Απλά εκπληκτική απόδοση. Η εστία κοιτάει προς τις πόρτες των δυο υπνοδωματίων και με φυσική ροή γίνεται η δουλειά. Έχω βάλει θερμόμετρο στην μια από τις εξόδους του ζεστού αέρα. Την μέρα που το δοκίμασα για πρώτη φορά έφτασε η θερμοκρασία στους 125 βαθμούς Κελσίου. Καλά στον οντά χωρίς ανοιχτό παράθυρο απλά δεν πας.
Ειναι μικρος ο χωρος για ενεργειακο τζακι κλειστου τυπου, θα πρεπει να εχετε μονιμα καποιο παραθυρο ανοιχτο οταν το αναβετε .Απ εξω τραβαει αερα η απο μεσα ???????μαλλον απο μεσα για να σου δωσει στην δοκιμη τετοια θερμοκρασια
Έχει περσίδα κοντά στο πάτωμα κάτω από την εστία που συγκοινωνεί με τον έξω κόσμο μέσω δυο σωλήνων. Η μια φέρνει αέρα μέσα στο σπίτι για να το τραβήξει η εστία και η άλλη μικρότερη σε διάμετρο δίνει αέρα σε θυρίδα στην κορυφή της εστίας στο πίσω της μέρος για να τροφοδοτεί επίσης την καύση. Δεν ξέρω κατά πόσο είναι σωστός ο όρος αλλά ο τεχνίτης που την τοποθέτησε την περιέγραφε ως διπλής καύσης.
Το παράθυρο είναι αναγκαίο μόνο στον οντά που ως το ψηλότερο σημείο έχει και την ψηλότερη θερμοκρασία. Φροντίζω να τροφοδοτώ την φωτιά με αργότερους ρυθμούς ώστε να μην ανεβαίνει η θερμοκρασία αέρα τόσο πολύ. Το σύνηθες είναι κοντά στους 80 βαθμούς εξερχόμενου αέρα.Απο την περιγραφη που κανεις κ κυριως το διπλης καυσης που αναφερεις ,συμπεραινω οτι εχεις βαλει το καταλυτικο -οικολογικο
αυτο ακριβως που θελω να βαλω κ εγω αναβαθμιζοντας το απαρχαιωμενο .Η υψηλή θερμοκρασία και η τέλεια διπλή καύση επιτυγχάνονται συνήθως με τον πρωτεύοντα και δευτερεύοντα αέρα καθώς και με τον ταυτόχρονο ψεκασμό αέρα από σειρά μπέκ (μικροσκοπικών οπών) πού συνήθως βρίσκονται στη πλάτη του θαλάμου καύσης. (Σύστημα πατενταρισμένο από την εταιρία SCAN Δανίας).
-
Ο χρήστης lazarefa έγραψε:
Φίλε μου σε ευχαριστώ θερμά για τις συμβουλές. Έχω ήδη μεταφέρει στη γυναίκα μου τις οδηγίες σου. Θα σε ενημερώσω όταν υπάρχουν αποτελέσματα. Και πάλι ευχαριστώ για το χρόνο σου.Θα πρότεινα αν κ μάλλον είναι αργά να ''φυγει'' το υφασμά για ένα καθαριστήριο!!
Είναι πολυ επίμονη η συγκεκριμένη βρομιά και με σφουγκαράκια ACE κλπ μόνο χειρότερα μπορεί να γίνει! -
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
Μήπως εννοείς καθαρή βενζίνη (για την οποία βεβαίως συμφωνώ να χρησιμοποιηθεί, σαν επιπλέον λύση) ???
Καθάρισμα υφάσματος με καθαρό πετρέλαιο (φωτιστικό????), δεν έχω ξανακούσει!
....Κι όμως!
Ρώτησε σ' ένα καθαριστήριο, από εκεί μπορείς κ να προμηθευτείς μια μικρή ποσότητα.Η υψηλή θερμοκρασία και η τέλεια διπλή καύση επιτυγχάνονται συνήθως με τον πρωτεύοντα και δευτερεύοντα αέρα καθώς και με τον ταυτόχρονο ψεκασμό αέρα από σειρά μπέκ (μικροσκοπικών οπών) πού συνήθως βρίσκονται στη πλάτη του θαλάμου καύσης. (Σύστημα πατενταρισμένο από την εταιρία SCAN Δανίας).
Κι από την Seguin Γαλλίας κ από άλλες (Axis, Grilli, Jolly Mec, ...), με μικροδιαφορές.
Λειτουργεί, αλλά μόνον όταν το τζάκι έχει ανεβάσει πολύ θερμοκρασία, όταν δλδ το 'χεις 'φουντώσει' κανονικά. -
Είναι εύκολο να συνδέσω μόνος μου κουζίνα με κεραμικές εστίες? Θα δώσει κανένας τα φώτα του?
(μλκία να δίνουμε τα 50ρικα έτσι)
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Είναι εύκολο να συνδέσω μόνος μου κουζίνα με κεραμικές εστίες? Θα δώσει κανένας τα φώτα του?(μλκία να δίνουμε τα 50ρικα έτσι)
κλάιν είναι.
Δες το εγχειρίδιο και λέει τη συνδεσμολογία, ανάλογα με το τι ρεύμα έχεις
Μπλε επιστροφή, Μαύρο-Καφέ φάση, Κίτρινο γείωση -
κοίτα η ασφάλεια στη πρίζα που θα τη συνδέσεις να είναι ειδική για μαγειρείο, 20Α δλδ με 4άρι καλώδιο.
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
....
κλάιν είναι. ....Μην είσαι σιγουρος!
Σε παλιά κατοικία, ηληκιωμένη θεία που την ενοικίασε, με φωνάζει να της αλλάξω λάμπα που είχε 'καμμένη' σε φωτιστικό βεράντας.
Βάζω καινούρια, ανάβω διακόπτη, τίποτε! Ελέγχω με δοκιμαστικό, φάση σωστή, ανοίγω-κλείνω διακόπτη, φώς μηδέν.
.....
Λύνω το φωτιστικό, απο πίσω υπήρχαν 3 καλώδια, εκ των οποίων τα 2 συνδεμένα, αλλά...
Αντί του ουδέτερου, ήταν συνδεδεμένη η γείωση!...... -
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Είναι εύκολο να συνδέσω μόνος μου κουζίνα με κεραμικές εστίες? Θα δώσει κανένας τα φώτα του?
(μλκία να δίνουμε τα 50ρικα έτσι)
κλάιν είναι.
Δες το εγχειρίδιο και λέει τη συνδεσμολογία, ανάλογα με το τι ρεύμα έχεις
Μπλε επιστροφή, Μαύρο-Καφέ φάση, Κίτρινο γείωσηοκ, αλλά με τι τη συνδέω? Είναι γυμνά καλώδια και στις 2 μεριές? (δεν την έχουν φέρει ακόμα)
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
κοίτα η ασφάλεια στη πρίζα που θα τη συνδέσεις να είναι ειδική για μαγειρείο, 20Α δλδ με 4άρι καλώδιο.Εκεί που θα μπει ήταν άλλη κουζίνα, οπότε να φανταστώ είναι οκ? Η ασφάλεια που είναι? Στον πίνακα?
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
κοίτα η ασφάλεια στη πρίζα που θα τη συνδέσεις να είναι ειδική για μαγειρείο, 20Α δλδ με 4άρι καλώδιο.
Εκεί που θα μπει ήταν άλλη κουζίνα, οπότε να φανταστώ είναι οκ? Η ασφάλεια που είναι? Στον πίνακα?
Όχι... στο παρ-μπριζ του αυτοκινήτου σου
ε ναι ρε συ!
-
Αν τα έχει προβλέψει σωστά ο ηλεκτρολόγος δεν υπάρχει πρόβλημα. Πρόσεχε μόνο μη τα συνδέσεις ανάποδα. Μπλε ουδέτερος, κιτρινοπρασινο γειωση και καφε ή μαύρο φάση.
-
Μετά από πολύ ψάξιμο και πολλά χλμ σε όποιον αντιπρόσωπο σομπών βρίκαμε στη Θεσ/νίκη καταλήξαμε σε αυτές τις 2
http://www.lanordica-extraflame.com/en/ ... forno.html
http://www.dovre.gr/dovre_astroline3_4.htmlΑν γνωρίζει κάποιος κάτι για αυτές ας πει. Εγώ θέλω την πρώτη και η κυρία τη δεύτερη...
Αλλά επειδή ο άντρας αποφασίζει, δεν ξέρω αν προτιμάω τη γκρίνια ή την ασχήμια.... -
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Μετά από πολύ ψάξιμο και πολλά χλμ σε όποιον αντιπρόσωπο σομπών βρίκαμε στη Θεσ/νίκη καταλήξαμε σε αυτές τις 2
http://www.lanordica-extraflame.com/en/ ... forno.html
http://www.dovre.gr/dovre_astroline3_4.htmlΑν γνωρίζει κάποιος κάτι για αυτές ας πει. Εγώ θέλω την πρώτη και η κυρία τη δεύτερη...
Αλλά επειδή ο άντρας αποφασίζει, δεν ξέρω αν προτιμάω τη γκρίνια ή την ασχήμια....Οι τιμές για αυτές που κυμαίνονται?
Προσοχή στις σωλήνες που θα τις συνοδεύουν.(Βλέπω μια σύγκρουση 'παραδοσιακού' και μοντέρνου ή κάνω λάθος )
-
1700€ τιμή χονδρικής λόγο δουλειάς η δεύτερη, και 2500€ η πρώτη.
Σύγκρουση ιδεολογίας υπάρχει... Η πρώτη έχει και φούρνο για να ψήνουμε καμιά πίτα-πίτσα-κουλουράκια
Η δεύτερη έχει πιο μεγάλη επιφάνεια με τζάμι και είναι λιγότερο στοιβαρή. Έχουν και μια διαφορά στα κιλά αν διαβάσεις. -
Η πρωτη ειναι ποιο ωραια, η δευτερη παλι ειναι
Επειδη πληρωνει ο αντρας, στα ματια της γυναικας θα ομορφυνει σταδιακα -
το μοντέρνο (και όχι γκρινιάρικο) μου φαίνεται καλύτερο.
παίζει ρόλο και το ύφος του υπόλοιπου σπιτιού/χώρου. -
Η πρωτη ειναι ποιο ωραια αλλα την δευτερη θα παρεις.....
-
Ρε είναι να μην πω μια κουβέντα....
Με βλέπω για τη δεύτερη... -
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Ρε είναι να μην πω μια κουβέντα....
Με βλέπω για τη δεύτερη...Κανε ενα δωρο στη συζυγο μπας και δει με αλλο ματι την πρωτη
ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ [#2]