-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Πχ, εγω εχω ενα εργοστασιο που φετος ειχε αναπτυξη-κερδοφορια ...25%. Αυτο τι σημαινει? Οτι ΟΛΟΙ απο τον υποδιευθυντη μου μεχρι τον τελευταιο εργατη πηρε 25% 'αυξηση'???
πχ εγώ έχω ένα εργοστάσιο που φέτος έχασε 100.000 €. Να πάω στους εργάτες μου να τα πάρω πίσω;
ΥΓ Άστε, ρε, τη γκρίνια. Κάτι έχουμε μέσα στις κεφάλες μας που δε μας αφήνει να πάμε μπροστά...Ηλια, δεν ειναι το ιδιο πραγμα και το ξερεις! Δεν συμφωνεις οτι το 4% μπηκε σε λιγες συγκεκριμενες τσεπες?
Δεν υπαρχει διαθεση γκρινιας, τουλαχιστον οχι απο μενα.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Με τιμές του 2003, ο κατώτατος μισθός ήταν κάτι λιγότερο από 600 ευρώ για ανειδίκευτο εργάτη/υπάλληλο. Βάλε και 3-4% αύξηση φέτος, πάμε γύρω στα 620. Εννοείται ότι σ'αυτά δεν συνυπολογίζονται τυχόν επιδόματα και έξτρα (γάμου, τέκνων, εκτός έδρας, επικίνδυνα και ανθυγιεινά κλπ).Πόσο είναι ο κατώτατος;;;;;; Κάτι περισσότερο από 500 είναι... Και μιλάμε για τις νόμιμες καταστάσεις... γιατί πολλοί αναγκάζονται να δουλεύουν (από το πρωί ως το βράδυ) για 300 ευρώ χωρίς ένσημα ή οτιδήποτε άλλο...
Όσο για τον ρυθμό ανάπτυξης που υπερηφανεύεται η κυβέρνηση, ας δούμε πρώτα πόσα λεφτά μας δίνει η Ε.Ε., που μας δίνει το 2,5-3% του ΑΕΠ μας και μετά μου λέτε...
Για τους μισθούς στην Ευρώπη: Ένας απόφοιτος ΜΒΑ στο Λονδίνο παίρνει 30.000 λίρες το χρόνο περίπου (δηλαδή καμιά 45.000 ευρώ). Εγώ, που σε 2 χρόνια θα έχω τελειώσει με το ΜΒΑ και τον στρατό, υπάρχει κανείς που να πιστεύει ότι θα παίρνω, όχι 45.000, αλλά τουλάχιστον τα μισά;;;
Και μην ακούσω για το κόστος ζωής εδώ! Πλέον δεν έχουμε και πολλές διαφορές από τις περισσότερες χώρες της Ε.Ε. Στην Γερμανία που ήμουν την άνοιξη, πέρα από τα λουκάνικα, την βενζίνη και τα κινητά που μου φάνηκαν πανάκριβα, τα υπόλοιπα (cd, ρούχα, μπύρα, σούπερ μάρκετ) σε λογικότατες τιμές!
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Ο 20χρονος φιλε Ηλια στην Αμερικη, δεν μενει με τον μαπαμπα και τη μαμα, επομενως και 1500ε να παιρνει πρεπει να καλυψει πολυ περισσοτερα εξοδα απο τον ....εγχωριο 20χρονο. Δε λεω αν ειναι κακο ή καλο, απλα ετσι γινεται.Λοιπόν, γιατί ο 'εγχώριος' δεν 'βγαίνει' με 600€; Και κάνε μια σύγκριση γνώσεων, ικανοτήτων και όρεξης για δουλειά και να μου πεις αν δεν χάσεις τον ύπνο σου...
Μονο για την Αγγλια θα πω οτι .....
Μόνο για την Αγγλία, θα σου πρότεινα να ρωτήσεις τους Άγγλους που κάνουν την ίδια δουλειά με σένα κάθε πότε βγαίνουν για διασκέδαση και ποιά είναι αυτή. Και μετά τα ξαναλέμε.
Ηλια, δεν ειναι το ιδιο πραγμα και το ξερεις! Δεν συμφωνεις οτι το 4% μπηκε σε λιγες συγκεκριμενες τσεπες?
Ναί. Και όχι μόνο το 4%. Ποιός, όμως, δεν πέφτει στην παγίδα της εύκολης εξήγησης και ψάχνει να βρεί την αλήθεια;
-
[quote='ililias']
Το 80 (και βάλε) % των 20χρονων στην Ελλάδα έχει αυτοκίνητο. Και δεν έχει προσόντα.
Θα προτείνατε να υπάρχει ένα σύστημα που να παίρνει τον απόφοιτο Λυκείου και να του δίνει μισθό 1500 -
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Πόσο είναι ο κατώτατος;;;;;; Κάτι περισσότερο από 500 είναι... Και μιλάμε για τις νόμιμες καταστάσεις... γιατί πολλοί αναγκάζονται να δουλεύουν (από το πρωί ως το βράδυ) για 300 ευρώ χωρίς ένσημα ή οτιδήποτε άλλο...Μάρκο, οι ξένοι εργάτες δεν δέχονται, πλέον, να δουλέψουν για λιγότερα από 25€ τη μέρα Χ 30 μέρες το μήνα. Και ξέρουν το ΙΚΑ, τον επόπτη εργασίας, ακόμα και το ταμείο ανεργείας... Οι Έλληνες θέλουν γραφείο και γραμματέα με μίνι.
Ένας απόφοιτος ΜΒΑ στο Λονδίνο παίρνει 30.000 λίρες το χρόνο περίπου...
Οποιοσδήποτε απόφοιτος ΜΒΑ;
....υπάρχει κανείς που να πιστεύει ότι θα παίρνω, όχι 45.000, αλλά τουλάχιστον τα μισά;;;
Εγώ. Γιατί θα είσαι καλός και θα τα αξίζεις.
-
Ο 20χρονος φιλε Ηλια στην Αμερικη, δεν μενει με τον μαπαμπα και τη μαμα, επομενως και 1500ε να παιρνει πρεπει να καλυψει πολυ περισσοτερα εξοδα απο τον ....εγχωριο 20χρονο. Δε λεω αν ειναι κακο ή καλο, απλα ετσι γινεται.
Λοιπόν, γιατί ο 'εγχώριος' δεν 'βγαίνει' με 600€; Και κάνε μια σύγκριση γνώσεων, ικανοτήτων και όρεξης για δουλειά και να μου πεις αν δεν χάσεις τον ύπνο σου...
Πάντως Ηλία, αν και σε γενικές γραμμές θα συμφωνήσω ότι πολλοί 'εγχώριοι' νέοι ονειρεύονται να γίνουν δημόσιοι υπάλληλοι και να κάθονται όλη μέρα (και να λαδώνονται κιόλας...) δεν είναι όλοι έτσι... Το ξέρω ότι το εννοείς, απλά το ξεκαθαρίζω!
Όσο για ικανότητες, υπάρχουν στην Ελλάδα πολλά μυαλά και πολλά ικανότατα άτομα, αλλά:
-
Δεν αφήνονται να δημιουργήσουν... Όταν πας σε μία εταιρεία και σου απαγορεύουν να σκέφτεσαι κάτι διαφορετικό... (ευτυχώς, δεν μιλάω για τον ευατό μου...)
-
Όταν πας κάπου και σε θεωρούν τεμπέλη αν έχεις τελειώσει τις δουλειές σου (και παραπάνω) κανονικά στο 8ωρό σου και φεύγεις...
-
Όταν ο υπολογιστής που έχεις είναι τόσο παλιός που κολλάει ακόμα και στην έναρξη...
-
Όταν τα λεφτά και η συμπεριφορά του 'αφεντικού' είναι για σιχτίρισμα...
κτλ κτλ κτλ...
Δεν υποστηρίζω εννοείται τους συνομήλικούς μου όλους, γιατί έχω γνωρίσει και (πραγματικά) σαΐνια που θέλουν να πάνε να γίνουν δημόσιοι υπάλληλοι... , αλλά οι περιπτώσεις που ανέφερα παραπάνω μόνο υποθετικές δεν είναι...
Βέβαια, κι εμείς δεν αναλαμβάνουμε ρίσκα... Η Ελλάδα είναι τελευταία (και με τεράστια διαφορά) στην αποφυγή αβεβαιότητας... Αν οι ΗΠΑ έχουν συντελεστή 1, η Ελλάδα έχει 20 και η αμέσως επόμενη χώρα 10... Δηλαδή εδώ εμείς δεν παίρνουμε ρίσκα (όπως πχ να ανοίξουμε μια επιχείρηση...) Φοβόμαστε! Και αυτό είναι πάρα πολύ κακό! Πρέπει να ψάξω να ξεσκονίσω την έρευνα αυτή...
-
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
....Κι αν δεν μπορεί ο εργοδότης να δώσει τέτοιο μισθό, να το κλείσει το ρημάδι......Δηλαδή στην Ευρώπη γιατί οι μισθοί είναι πολλαπλάσιοι των ελληνικών ενώ το κόστος είναι πλέον σχεδόν το ίδιο στα περισσότερα καταναλωτικά αγαθά; Ξέρουμε εμείς κάτι που εκείνοι αγνοούν;Συμφωνώ, με αυτά και με τα άλλα που έγραψες. Διαφωνώ μόνον με το ποσοστό των εποχούμενων, αφού το 80% των γόνων ευκατάστατων οικογενειών στην Αθήνα έχει τουλάχιστον δύο αυτοκίνητα.
-
Ο 20χρονος φιλε Ηλια στην Αμερικη, δεν μενει με τον μαπαμπα και τη μαμα, επομενως και 1500ε να παιρνει πρεπει να καλυψει πολυ περισσοτερα εξοδα απο τον ....εγχωριο 20χρονο. Δε λεω αν ειναι κακο ή καλο, απλα ετσι γινεται.
Λοιπόν, γιατί ο 'εγχώριος' δεν 'βγαίνει' με 600€; Και κάνε μια σύγκριση γνώσεων, ικανοτήτων και όρεξης για δουλειά και να μου πεις αν δεν χάσεις τον ύπνο σου...
Μονο για την Αγγλια θα πω οτι .....
Μόνο για την Αγγλία, θα σου πρότεινα να ρωτήσεις τους Άγγλους που κάνουν την ίδια δουλειά με σένα κάθε πότε βγαίνουν για διασκέδαση και ποιά είναι αυτή. Και μετά τα ξαναλέμε.
Ηλια, δεν ειναι το ιδιο πραγμα και το ξερεις! Δεν συμφωνεις οτι το 4% μπηκε σε λιγες συγκεκριμενες τσεπες?
Ναί. Και όχι μόνο το 4%. Ποιός, όμως, δεν πέφτει στην παγίδα της εύκολης εξήγησης και ψάχνει να βρεί την αλήθεια;
Επειδη ξερω κοσμο στην Αγγλια που κανει ακριβως την ιδια δουλεια με μενα (νομιζω οτι ισως θυμασαι που δουλευω), ακριβως λεω με ακριβεια τι συμβαινει....
Εχουν αυτοκινητο, ζουν ανετοτατα, βγαινουν πιο συχνα απο μενα (και κρεπαλιαζουν και περισσοτερο ), και τους μενουν και χρηματα.!!!
Και βεβαια ο Ελληνας εργενης με 600ε δεν μπορει να ζησει μονος οταν το ενοικιο στην Αθηνα ειναι 250-380ε σε φθηνες περιοχες παντα.
-
Πόσο είναι ο κατώτατος;;;;;; Κάτι περισσότερο από 500 είναι... Και μιλάμε για τις νόμιμες καταστάσεις... γιατί πολλοί αναγκάζονται να δουλεύουν (από το πρωί ως το βράδυ) για 300 ευρώ χωρίς ένσημα ή οτιδήποτε άλλο...
Μάρκο, οι ξένοι εργάτες δεν δέχονται, πλέον, να δουλέψουν για λιγότερα από 25€ τη μέρα Χ 30 μέρες το μήνα. Και ξέρουν το ΙΚΑ, τον επόπτη εργασίας, ακόμα και το ταμείο ανεργείας... Οι Έλληνες θέλουν γραφείο και γραμματέα με μίνι.
Ναι, υπάρχει αυτό το φαινόμενο... αλλά τα ζω από κοντά και ξέρω ότι πολλοί δουλεύουν με 300 ευρώ το μήνα...
Ένας απόφοιτος ΜΒΑ στο Λονδίνο παίρνει 30.000 λίρες το χρόνο περίπου...
Οποιοσδήποτε απόφοιτος ΜΒΑ;
Ε, τώρα δεν έκανα και απογραφή προσόντων... Αλλά είναι βέβαιο ότι στην Ελλάδα για να βρεις τέτοια δουλειά, πρέπει να είσαι πιο τυχερός από τον υπερτυχερό του τζακ-ποτ. Ιδίως αν δεν μένεις Αθήνα...
....υπάρχει κανείς που να πιστεύει ότι θα παίρνω, όχι 45.000, αλλά τουλάχιστον τα μισά;;;
Εγώ. Γιατί θα είσαι καλός και θα τα αξίζεις.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ!!! Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο ανέβηκα τώρα!!! (αφεντικό... Αύξηση! )
Όμως εγώ πραγματικά δεν το πιστεύω... Τουλάχιστον στην Ελλάδα... Μισθό 1500 ευρώ το μήνα... Σαν πρώτη δουλειά; (όπως αυτό το παράδειγμα στο Λονδίνο)... εννοώ πρώτη δουλειά μετά τον στρατό... ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!!!
Τουλάχιστον Θεσσαλονίκη... Κι αν είναι να πάω Αθήνα, πιθανότατα να προτιμήσω Γερμανία... Ζεις και πιο ανθρώπινα... (αν εξαιρέσεις το κρύο... )
-
Ξεχασα να πω οτι σχεδον ολοι οι φιλοι μου που σπουδασαν Αγγλια, ειχαν ετοιμη δουλεια ΠΡΙΝ τελειωσουν το πανεπιστημιο και μαλιστα χωρις καν να ψαξουν!!
Και οταν μιλαω για δουλεια, εννοω 30000ε/χρονο στην χειροτερη περιπτωση.
-
Όμως εγώ πραγματικά δεν το πιστεύω... Τουλάχιστον στην Ελλάδα... Μισθό 1500 ευρώ το μήνα... Σαν πρώτη δουλειά; (όπως αυτό το παράδειγμα στο Λονδίνο)... εννοώ πρώτη δουλειά μετά τον στρατό... ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!!!Τουλάχιστον Θεσσαλονίκη... Κι αν είναι να πάω Αθήνα, πιθανότατα να προτιμήσω Γερμανία... Ζεις και πιο ανθρώπινα... (αν εξαιρέσεις το κρύο... )
Μαρκο θα βοησουσε να μας πεις 'τι ειδες, εις την Γερμανια που επηγες'!!!
-
Η συζήτηση έγινε ενδιαφέρουσα, αλλά εγώ είμαι στο γραφείο από τις 7 το πρωί, με έχει κόψει η πείνα και πρέπει να πάω και στα παιδιά μου.
Ο νέος μας συνεργάτης, απόφοιτος ΤΕΙ, πιάνει δουλειά τέλη Σεπτέμβρη με πρώτο μισθό 1.000€. Στο χέρι του θα είναι να τα κάνει περισσότερα.
Σπύρο, επειδή η περισσότερη δουλειά μου είναι με Αγγλία, γνωρίζω αρκετές λεπτομέρειες, μέχρι και πόσο πάνε τα σπίτια και πόσο στοιχίζει ένα φαγητό έξω. Γνώμη για την κατάσταση που ζούμε στην Ελλάδα έχω, προτιμώ να προσπαθώ να αλλάξω κάποια πράγματα, παρά απλά να τα δέχομαι, όμως. -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Μαρκο θα βοησουσε να μας πεις 'τι ειδες, εις την Γερμανια που επηγες'!!!Τι είδα;;;
Τρένα να φτάνουν στην ώρα τους (και με το ίδιο εισητήριο να μπαίνουν έως 5 άτομα και να το χρησιμοποιείς και για τον έναν από τους δύο υπόγειους που έχει κάθε Γερμανική μεγαλούπολη... για απεριόριστες διαδρομές την ίδια μέρα...)
Στουτγάρδη κέντρο Τετάρτη μεσημέρι... Ξεχάστε το... Ισοδυναμεί με την κίνηση που έχει η Θεσσαλονίκη ένα Σάββατο πρωί... Εννοώ Σάββατο 1-15 Αυγούστου, που ΟΛΟΙ είναι Χαλκιδική...
Μαγαζιά με πράγματα φθηνότερα (και καλύτερα) απ' ότι εδώ...
2 πράγματα μ' εντυπωσίασαν περισσότερο όμως:
Ο σεβασμός στον διπλανό...
Η ποιότητα ζωής... -
30,000 για Λονδίνο είναι χαμηλός μισθός. Είναι πολύ ακριβή η διαβίωση οπότε και οι μισθοί είναι αντίστοιχα φουσκωμένοι. Αν όμως παίρνεις αυτά τα λεφτά σε καμιά Ουαλία τότε είναι πολύ καλά.
-
Ο νέος μας συνεργάτης, απόφοιτος ΤΕΙ, πιάνει δουλειά τέλη Σεπτέμβρη με πρώτο μισθό 1.000€. Στο χέρι του θα είναι να τα κάνει περισσότερα.
Σπύρο, επειδή η περισσότερη δουλειά μου είναι με Αγγλία, γνωρίζω αρκετές λεπτομέρειες, μέχρι και πόσο πάνε τα σπίτια και πόσο στοιχίζει ένα φαγητό έξω. Γνώμη για την κατάσταση που ζούμε στην Ελλάδα έχω, προτιμώ να προσπαθώ να αλλάξω κάποια πράγματα, παρά απλά να τα δέχομαι, όμως.Ηλία, μην παίρνεις παράδειγμα από εσένα... Εσύ είσαι η (καλή) εξαίρεση...
Καλή ξεκούραση!!!
-
Γνώμη για την κατάσταση που ζούμε στην Ελλάδα έχω, προτιμώ να προσπαθώ να αλλάξω κάποια πράγματα, παρά απλά να τα δέχομαι, όμως.Ειμαι ακριβως της ιδιας φιλοσοφιας και προσπαθω να τη περασω και στους συναδελφους μου!
Απλα υπαρχουν 1002 πραγματα που σε κρατανε πισω, πραγμα που δεν συμβαινει αλλου. Αυτο δε σημανει οτι οι ξενοι ειναι καλυτεροι ή πιο εξυπνοι.
Το σιγουρο ειναι οτι ειναι πιο οργανωμενοι και εχουν το κρατος να ασχολειται με πραγματα που εδω στην Ελλαδα πρεπει να τρεχεις ολη μερα μονος σου για να βγαλεις ακρη... -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Γνώμη για την κατάσταση που ζούμε στην Ελλάδα έχω, προτιμώ να προσπαθώ να αλλάξω κάποια πράγματα, παρά απλά να τα δέχομαι, όμως.
Ειμαι ακριβως της ιδιας φιλοσοφιας και προσπαθω να τη περασω και στους συναδελφους μου!
Εξ' άλλου (κατ' εμέ) μόνο με το προσωπικό παράδειγμα μπορείς να αλλάξεις κάποια πράγματα... Κι ας μην είναι πολλά...
Απλα υπαρχουν 1002 πραγματα που σε κρατανε πισω, πραγμα που δεν συμβαινει αλλου. Αυτο δε σημανει οτι οι ξενοι ειναι καλυτεροι ή πιο εξυπνοι.
Το σιγουρο ειναι οτι ειναι πιο οργανωμενοι και εχουν το κρατος να ασχολειται με πραγματα που εδω στην Ελλαδα πρεπει να τρεχεις ολη μερα μονος σου για να βγαλεις ακρη...Συμφωνώ, αλλά δεν φταίει μόνο το κράτος... Φταίμε κι εμείς... Γιατί εμείς είμαστε το κράτος...
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
30,000 για Λονδίνο είναι χαμηλός μισθός. Είναι πολύ ακριβή η διαβίωση οπότε και οι μισθοί είναι αντίστοιχα φουσκωμένοι. Αν όμως παίρνεις αυτά τα λεφτά σε καμιά Ουαλία τότε είναι πολύ καλά.Σαφως, δε μιλουσα για Λονδινο! Το θεμα ειναι οτι εκει μπορεις ευκολα να εχεις μια αξιοπρεπεστατη (και με καλες αποδοχες) δουλεια χωρις να εισαι αναγκασμενος να ζεις στο Λονδινο!!!
-
Το σιγουρο ειναι οτι ειναι πιο οργανωμενοι και εχουν το κρατος να ασχολειται με πραγματα που εδω στην Ελλαδα πρεπει να τρεχεις ολη μερα μονος σου για να βγαλεις ακρη...Συμφωνώ, αλλά δεν φταίει μόνο το κράτος... Φταίμε κι εμείς... Γιατί εμείς είμαστε το κράτος...
το αυγο ή η κοτα?
δεκτη η παρατηρηση παντως! -
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
30,000 για Λονδίνο είναι χαμηλός μισθός. Είναι πολύ ακριβή η διαβίωση οπότε και οι μισθοί είναι αντίστοιχα φουσκωμένοι. Αν όμως παίρνεις αυτά τα λεφτά σε καμιά Ουαλία τότε είναι πολύ καλά.Ναι, αλλά πιστεύω ότι υπάρχει μια διαφορά... Δεν πιστεύω να αντιστοιχούν οι 30.000 λίρες εκεί, δεν αντιστοιχούν ακριβώς σε 600 ευρώ εδώ...
Οτι πιο απίθανο εχω δει σε Ελληνικούς δρόμους!