-
Ο χρήστης Ταξιάρχης έγραψε:
... Η μέση ταχύτητα μου ήταν περίπου 130.Υψηλή η μέση ταχύτητα που σημαίνει ότι πατήθηκε το γκάζι του!
Η 'οικονομική' οδήγηση δεν φτάνει σε τέτοια μέση ταχύτητα σε κανένα αυτοκίνητο!
Νομίζω ... και λίγο έκαψε! -
Επειδή καιρό έχω να βάλω καμιά φωτογραφία, ορίστε μία:
Στη συγκεκριμένη βόλτα ήταν ουσιαστικά η πρώτη φορά που εκτίμησα πραγματικά τα ηλεκτρονικά του mud mode του grip control (εκεί που πήγαινε να σταματήσει μες στη λάσπη, άρχισαν να δουλεύουν τα ηλεκτρονικά, και προχώρησε ωραία). Βέβαια, μετά συνειδητοποίησα έντρομος ότι είχα ξεχάσει ανοικτό το παράθυρο του συνοδηγού, με αποτέλεσμα να μπει μέσα λάσπη και να γίνει η εσωτερική πλευρά της πόρτας κ@#%ος! Το αμάξι πήγε φυσικά για πλύσιμο (όπου άκουσα από τον ιδιοκτήτη το σχόλιο 'τουλάχιστον εσύ το χαίρεσαι!', του το έχω πάει κι άλλες φορές βουτηγμένο στη λάσπη).
Και αφού το αυτοκίνητο έγινε πεντακάθαρο, την επόμενη μέρα πήγα σε κάτι τέτοια μέρη
και ξαναέγινε κ@%$ος!
-
ωραιος!
με ασφαλτινα λαστιχα? -
Ο χρήστης jimhs έγραψε:
ωραιος!
με ασφαλτινα λαστιχα?Έχω τα λάστιχα που έχει η έκδοση με το grip control (michelin latitude tour hp), τα οποία είναι Mud+Snow, και θεωρούνται 90% ασφάλτινα - 10% μη ασφάλτινα. Είναι τα 'μαμά', δεν τα έχω αλλάξει.
-
Ο χρήστης alexandr έγραψε:
Επειδή καιρό έχω να βάλω καμιά φωτογραφία, ορίστε μία:Στη συγκεκριμένη βόλτα ήταν ουσιαστικά η πρώτη φορά που εκτίμησα πραγματικά τα ηλεκτρονικά του mud mode του grip control (εκεί που πήγαινε να σταματήσει μες στη λάσπη, άρχισαν να δουλεύουν τα ηλεκτρονικά, και προχώρησε ωραία). Βέβαια, μετά συνειδητοποίησα έντρομος ότι είχα ξεχάσει ανοικτό το παράθυρο του συνοδηγού, με αποτέλεσμα να μπει μέσα λάσπη και να γίνει η εσωτερική πλευρά της πόρτας κ@#%ος! Το αμάξι πήγε φυσικά για πλύσιμο (όπου άκουσα από τον ιδιοκτήτη το σχόλιο 'τουλάχιστον εσύ το χαίρεσαι!', του το έχω πάει κι άλλες φορές βουτηγμένο στη λάσπη).
Και αφού το αυτοκίνητο έγινε πεντακάθαρο, την επόμενη μέρα πήγα σε κάτι τέτοια μέρη
και ξαναέγινε κ@%$ος!
Το έχεις κάνει SUV το 3008.Καλά σου είπε πάντως ο άνθρωπος ότι το χαίρεσε και κατα την γνώμη μου πολύ καλά κάνεις.
-
Δεν μπορω να μην κανω το ιδιο σχολιο κι εγω... 'τουλαχιστον εσυ το χαιρεσαι'...
γιατι καποιοι αλλοι που το εχουν απο τον Απριλη, δεν το εχουν παει ακομα για πλυσιμο να φανταστεις...γιατι πολυ απλα μεσα - εξω ειναι πεντακαθαρο...και μην σου πω ποσα χιλιομετρα εχει κανει το συγκεκριμενο αυτοκινητο, γιατι θα πεσει κραξιμο...
Να'σαι καλα φιλε, παντα τετοια
-
Το θέμα είναι να τα χαρούμε τα αυτοκίνητα μας και άρα να πάμε παντού.
Ειδικά το 3008 σε προδιαθέτει τόσο για κυριλέ βόλτες όσο και για κάποια πιο βρώμικα μέρη.Διάβαζα σε παλαιότερα posts εδώ μέσα, ότι τα μοντέλα μετά τον 7/2009 έχουν και bluetooth.
Το δικό μου (1.6Τ premium pack) που το παρέλαβα τον 8/2010 στο βασικό μενού έχει μόνο 2 επιλογές
Audio Functions
και
PERSONALISATION-CONFIGURATIONΣτο online manual λέει ότι πέρα από ρυθμίσεις για το Bluetooth θα έπρεπε να είχε και ρυθμίσεις για το Trip Computer.
Ξέρει κανείς τι συμβαίνει;
-
Ο χρήστης steftsak έγραψε:
Δεν μπορω να μην κανω το ιδιο σχολιο κι εγω... 'τουλαχιστον εσυ το χαιρεσαι'...γιατι καποιοι αλλοι που το εχουν απο τον Απριλη, δεν το εχουν παει ακομα για πλυσιμο να φανταστεις...γιατι πολυ απλα μεσα - εξω ειναι πεντακαθαρο...και μην σου πω ποσα χιλιομετρα εχει κανει το συγκεκριμενο αυτοκινητο, γιατι θα πεσει κραξιμο...
Να'σαι καλα φιλε, παντα τετοια
Το δικό σου προφανώς είναι αυτό; (είναι αυτό που λέμε ονόματα δεν λέμε υπολήψεις δεν θίγουμε; )
@__Ταξιάρχης__
Το δικό σου είναι με τους 156 ίππους; Δεν έχει bluetooth; Πάντως ρυθμίσεις για το trip computer δεν έχει σε εκείνο το μενού, αυτές από ότι κατάλαβα υπάρχουν εκεί για την έκδοση Premium (σε εμάς οι ρυθμίσεις για το trip είναι στην οθόνη στον πίνακα οργάνων). -
Το πήρα μεταχειρισμένο (3 μηνών) πριν από 10 μέρες. Η αγορά του από την lion έγινε τον αύγουστο, οπότε λογικά είναι με τους 156, αλλά δε ξέρω πως να το επιβεβαιώσω.
Θα κάνω αύριο post φωτογραφία από το τί βγάζει το menu, αλλά σίγουρα έχει μόνο τις 2 βασικές ρυθμίσεις από τις 4 που αναφέρει το online manual.
Υπάρχει κάποιος τρόπος να βρω το τί θα έπρεπε να έχει κανονικά;
Όσο για το trip, είδα ότι ενφανίζεται στην οθόνη του πίνακα οργάνων, αλλά δεν έχει δυνατότητα ρυθμίσεων, μόνο μηδενισμού.
Παρακάτω εντέγραψα το τί λέει το manual. Αναφέρει και δυνατότητα καθορισμού απόστασης προορισμού που εγώ δε το βρίσκω πουθενά στο δικό μου.ΟΘΟΝΕΣ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΕΝΔΕΙΞΕΩΝ
44
Μενού 'Trip computer'
[Υπολογιστής ταξιδιού]
Πιέστε το πλήκτρο 'MENU' για να
πάτε στο κύριο μενού.
Πιέστε τα βέλη και κατόπιν το πλή-
κτρο 'OK' για να επιλέξετε 'Trip
computer' (Υπολογιστής ταξιδιού) .
Στο μενού 'Trip computer'Αφού επιλέξετε αυτό το μενού, μπορείτε
να δείτε πληροφορίες για την κατάσταση
του αυτοκινήτου (ημερολόγιο προειδοποι-
ήσεων, κατάσταση λειτουργιών, κλπ.). Defi ne vehicle parameters
Αφού επιλέξετε αυτό το μενού, μπορείτε
να δείτε πληροφορίες για την κατάσταση
του αυτοκινήτου (ημερολόγιο προειδοποι-
ήσεων, κατάσταση λειτουργιών, κλπ.).
Alert log [Ημερολόγιο
προειδοποιήσεων]
Συνοψίζει τα ενεργά προειδοποιητικά
μηνύματα, εμφανίζοντάς τα διαδοχικά
στην οθόνη πολλαπλών ενδείξεων.
Status of functions
[Κατάσταση λειτουργιών]
Συνοψίζει την ενεργή ή ανενεργή κατάσταση
των λειτουργιών του αυτοκινήτου.
Enter distance to destination
[Πληκτρολόγηση απόστασης μέχρι
τον προορισμό]
Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να πλη-
κτρολογήσετε μια κατά προσέγγιση
απόσταση μέχρι τον τελικό προορισμό. -
ορίστε και η σελίδα από το Online manual
-
ορίστε και η σελίδα από το Online manual
Ποιον κινητήρα έχει φαίνεται στην άδεια οδήγησης. Αν ο κωδικός του κινητήρα τελειώνει σε 5FX είναι ο 150άρης, ενώ με 5FV ο 156άρης. Μπορεί η 1η αγορά να ήταν Αύγουστο, αλλά μπορεί να ήταν από τα στοκαρισμένα.
Πάντως μην αγχώνεσαι, και σε μένα (αγορά Φεβρ. 2010) αυτές τις 2 επιλογές που δίνει και σε εσένα έχει. Και φυσικά δεν έχει ούτε σε μένα εισαγωγή απόστασης μέχρι τον προορισμό. Μάλλον προσθέτουν μικρές αλλαγίτσες στον εξοπλισμό, οπότε τις βάζουν και στo manual (το οποίο το ηλεκτρονικό έχει 3 εκδόσεις αν δεν κάνω λάθος). Οπότε αν δεν βλέπεις κάτι στο menu, απλώς δεν υπάρχει!
-
Θα δω τη άδεια αμέσως μόλις πάω σπίτι.
Πάντως μου κάνει εντύπωση για το bluetooth, αφού το αναφέρει και στα 2 Online manuals για αυτοκίνητα παραγωγής ακόμα και από 1/7/2009. Λες να είναι το δικό μου κατασκευασμένο πριν απο 14 μήνες και να το είχαν στοκαρισμένο τόσο καιρό; -
Θα δω τη άδεια αμέσως μόλις πάω σπίτι.
Πάντως μου κάνει εντύπωση για το bluetooth, αφού το αναφέρει και στα 2 Online manuals για αυτοκίνητα παραγωγής ακόμα και από 1/7/2009. Λες να είναι το δικό μου κατασκευασμένο πριν απο 14 μήνες και να το είχαν στοκαρισμένο τόσο καιρό;Πολύ λες για 14 μήνες, νομίζω από 11/09 άρχισαν να βγαίνουν τα 156άρια. Οπότε θα ήταν (αν ήταν) λιγότερο από χρόνο στοκαρισμένο. Όσο για το bluetooth στο manual το έχω προσέξει κι εγώ. Ίσως μπορούσες να το παραγγήλεις εξαρχής με bluetooth (σαν extra), οπότε το έχουν και στο manual.
-
Καλημέρα.
Τελικά είμαι 5FV και άρα 156.
Μήπως ξέρει κάποιος που μπορώ να βρω την ημερομηνία κατασκευής; Σε κάποια αυτοκίνητα το λέει στη πόρτα που οδηγού, αλλά όχι στο 3008.
Λογικά όμως είναι κατασκευής 2010 και άρα θα έπρεπε να είχε bluetooth. θα στειλω mail στη Peugeot να δω τι θα πουν. -
Alexandr σ'ευχαριστώ για τις ευχές.Το πήρα σε vapor grey.Νομίζω ότι του ταιριάζει πολύ.
Να ρωτήσω και δυο πραγματάκιαμε την ευκαιρία.Γνωρίζει κανείς αν μπορώ να βάλω θερμαινόμενους καθρέφτες;
Και αυτό το τρέμουλο που αναφέρουν κι άλλοι οδηγοί το οποίο εμφανίζεται σε κάποιες ταχυτητες,που οφείλεται; -
Καλοτάξιδο evkal. Το έχω στο ίδιο χρώμα και όντως του πάει πολύ.
Δε ξέρω για εκ των υστέρων τοποθέτηση θερμαινόμενων καθρεπτών, αλλά τρέμουλο δεν έχω νιώσει σε καμία ταχύτητα ακόμα και σε μεγάλο ταξίδι που πήγα. Έχω όμως το μοντέλο χωρίς grip και με 17άρες ζάντες και ίσως να έχει κάτι να κάνει και αυτό. -
Το τρέμουλο εμφανιζόταν και σε μένα μετά τα 120 χλμ., ήθελε μία απλή ζυγοστάθμιση και όλα καλά.
-
Ο χρήστης evkal έγραψε:
Alexandr σ'ευχαριστώ για τις ευχές.Το πήρα σε vapor grey.Νομίζω ότι του ταιριάζει πολύ.
Να ρωτήσω και δυο πραγματάκιαμε την ευκαιρία.Γνωρίζει κανείς αν μπορώ να βάλω θερμαινόμενους καθρέφτες;
Και αυτό το τρέμουλο που αναφέρουν κι άλλοι οδηγοί το οποίο εμφανίζεται σε κάποιες ταχυτητες,που οφείλεται;Είσαι σίγουρος ότι δεν είναι θερμαινόμενοι οι καθρέπτες; Στον πίνακα εξοπλισμού αναφέρει ότι όλες οι εκδόσεις έχουν θερμαινόμενους καθρέπτες. Δεν το καταλαβαίνεις κάπως αυτό, απλώς όταν ενεργοποίησεις το πίσω θερμαινόμενο τζάμι ενεργοποιούνται και οι θερμαινόμενοι καθρέπτες (δεν έχει ξεχωριστό κουμπί δηλαδή).
@Ταξιάρχης
Ίσως αν στείλεις το αριθμό πλαισίου στη πεζό να σου πουν ημερομηνία; Αλλά υποθέτω θα είναι 2010. Τώρα, τι παίζει με το bluetooth δεν έχω ιδέα, μήπως είναι έξτρα και στα καινούρια; -
Πρέπει να έχεις δίκιο για τους καθρέφτες.Για αυτόματα ανοιγοκλειόμενους ήθελα να ρωτήσω.
-
Κι εγώ ζυγοστάθμιση σκέφτηκα να του κάνω.Εντάξει μάλλον αυτό πρέπει να είναι.
Κάτι άλλο τώρα.το αμάξι μου ήταν αποθηκευμένο πάνω από έτος.Είναι πολύ αρνητικό αυτό;κι αν ναι πόσο;
Πάντως η εγγύηση δεν επηρρεάζεται από αυτόν τον χρόνο παραμονής στην αποθήκη.
Peugeot 3008 '08