-
Ο χρήστης Γιωργος 231 έγραψε:
υγ
125 σελιδες για ενα ναι-οχι-ισως, ειναι πολλες.Ναι - όχι - ίσως τότε.
Προφανώς για να μην σου απαντάει κανείς με απόλυτο τρόπο, σημαίνει πως ίσως δεν υπάρχει απόλυτη απάντηση.
Ζήτα εγγυήσεις για την νομιμότητα των πινακίδων από τις ίδιες τις λέσχες που τις εκδίδουν (γραπτώς, για να είσαι σίγουρος) και αποφάσισε μόνος σου.Για το δεύτερο ερώτημα, μάθε (το γράφουν οι 125 σελίδες), οτι ο πινακίδες ιστορικών επιβάλουν περιορισμούς στις μετακινήσεις του οχήματος (εκδηλώσεις, συντήρηση κ.λ.π.) και άρα αν θέλεις ένα αυτοκίνητο για βόλτες το σαββατοκύριακο, χωρίς να χρειάζεται να ενταχθείς σε κάποια εκδήλωση, βρές ένα με συμβατικές πινακίδες. Κάρτα αναγνώρισης (Fiva, Fia), μπορείς να βγάλεις και σε αυτοκίνητο χωρίς ιστορικά νούμερα.
-
και μια τελευταια ερωτησουλα
Τι ειναι καλλιτερο, να βρω μια αντικα με πινακιδες ιστορικου αυτοκινητου ή να αγορασω ενα παλαιο αμαξι και να κανω εγω την διαδικασια αναγνωρισης παλαιου αυτονικητου ?Δεν νομιζω οτι υπαρχει καλυτερο ή χειροτερο. Το ιδιο πραγμα ειναι.
Εξαρταται αν σου κανει η τιμη και το αμαξι που θα βρεις.
Αν το βρεις ετοιμο παρτο. Δεν το βρηκες ετοιμο, τοτε φτιαχτο.Και κατι τελευταιο. Ουτε εχω τιποτε με την Εοοε, ουτε ειμαι εμπαθης.
Εγω παντως για μενα θα εβγαζα μονο νουμερα Εοφιλπα ή Ελπα.
Απο κει και περα το καλυτερο ειναι αυτο που σου λεει ο Stubos. Κανε μια ερευνα αγορας και ζητα γραπτες τεκμηριωμενες απαντησεις.
Εσυ αποφασιζεις φιλε μου. -
Κανονικα για να καταθεσει πινακιδες θα πρεπει να μην εχει απληρωτα τελη (υποτιθετε οτι το ελεγχουν),για να της ξαναπαρεις πισω θα τα ξανακοιταξουν (υποτιθετε!!)
Για να γινει η μεταβιβαση δεν χρειαζεται να προσκομισεις χαρτι τελων αρα δεν εχεις προβλημα και ναι οπως λενε και η παραπανω τα τελη βαραινουν τον ιδιοκτητη που ειχε στην κατοχη του το αμαξι της συγκεκριμενες χρονιες ..Τα βιβλιαρακια (της ελπα τουλαχιστον)λενε μεσα για μεταβιβαση ,με αυτο δεν καλυπτετε ο καθε ενας νεος ιδιοκτητης?
-
παιδια σας ευχαριστω πολυ,
-
Ta xoyme pei arketes fores ....apla skeftomai na agoraso apo US ena trans am poy exo vrei kai to opoio edo kai 4 mines einai apoylito. Se aristi katastasi montelo 82 opos to thelo exei ta panta apo ti mana tou mexri pmd kathismata.
Se poki kali karastasi , to karbirater ligo skouro alla an pesi vapsimataki ttha deixnei kainourgio.Skeftomai na to katoxeiroso alla pos ginetai na mini eki mexri na to fero? Thelo akoma 12 mines mexri na to fero.
De thelo na xaso tin efkeria giati genika montela 82 kai se tetoia katastasi aristi diskolo vriskeis.!!!
O politis simfoni vevea na to agoraso otan erthei i ora mou alla den ksero ti pezi an to katoxiroso kapos.Τα greeklish απαγορευονται,γραφε με ελληνικους χαρακτηρες[mod]
-
και εμείς αγαπήσαμε ρε KATRAV αλλά δεν κάνουμε έτσι, παρ το το ρημάδι να ησυχάσουμε και εμείς και εσύ.
-
Καλημερα σας,
¨Καλοι μου ανθρωποι¨, μα που ζουμε ρε παιδια ?
Καθε συλλογος παλαιων αυτοκινητων, ζηταει και άλλα χαρτια.
πχ, στην ΕΟΟΕ, το μονο που θελουν για να εκδοσουν πινακιδες σε ενα αμαξι, ειναι ενα απλο αντιγραφο μιας αδειας,
οπου θα εχουν κατατεθει οι πινακιδες.
Ανεξαρτητα αν ειναι στον ονομα σου ή οχι ! ! ! !
Δεν ζητανε ουτε καποια δηλωση αγορας ! ! ! !Αντιθετως, στην Ελπα, ζητανε ιδιωτικο συμφ. ή δηλωση του ν.105,
Τελος παντων, ειπα στον κυριο που πουλαει το αμαξι που θελω, να δει αν υπαρχουν τα χαρτια που ζηταει η Ελπα,
και αν υπαρχουν ολα, τοτε θα κανω το ελεγχο και το πιο πιθανο ειναι να το αγορασω.Σας ευχαριστω.
-
Ο χρήστης ritmo130tc έγραψε:
Τα βιβλιαρακια (της ελπα τουλαχιστον)λενε μεσα για μεταβιβαση ,με αυτο δεν καλυπτετε ο καθε ενας νεος ιδιοκτητης?
οχι,
γιατι αν θελεις να αλλαξεις συλλογο και να βγαλεις νεες πινακιδες, τοτε πρεπει να καταθεσεις ολες τις δηλωσεις του ν105 απο την αρχη.
Δηλαδη, αν δωσεις το αμαξι σου, που εχει πινακιδες ελπα, και ο επομενος θελει να το γραψει στην εοοε, πρεπει να παρεις απο την ελπα ΟΛΟ ΤΟ ΦΑΚΕΛΟ, ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΓΟΡΑΣ & ΠΩΛΗΣΗΣ (Απο ολους τους παλιους ιδιοκτητες) -
Ο χρήστης COSMO MIKE έγραψε:
Nα ρίξω τώρα λίγο λάδι στη φωτιά Mike? Toν τρίτο τον 'αμφιλεγόμενο' δεν τον ανέφερες καν.....
Ειπα 'απ οσο γνωριζω'!
Οτι δεν γνωριζω δεν το γραφω!Παμε τωρα στα κοστη.
Καρτα FIVA 60 (ισχυει 10 ετη). Οποτε αν θες μονο καρτα = 60 γιούρια.
Πινακιδες 100 (ισχυουν οσο εχεις το αμαξι στην κατοχη σου)
Ασφαλεια 50 (ασφαλιζεται την επομενη εργασιμη της αιτησης αλλα το ασφαλιστηριο κανει 2 βδομαδες να βγει)Εμεις στον ΣΙΣΑ ζηταμε εγγραφη 60 εφαπαξ και συνδρομη 60 ανα ετος πληρωτεα τον Φεβρουαριο στην γενικη συνελευση. Αν καποιος δεν ειναι μελος, δεν αναλαμβανουμε! Φυσικα μπορει ο οποιοσδηποτε να κανει μονος του την αιτηση χωρις να ειναι μελος καμιας λεσχης.
Ελεγχουμε το αυτοκινητο (εχουμε το δικαιωμα καθοτι εχουμε τεχνικο επιτροπο στην Ομοσπονδια), συμπληρωνουμε πληρως την αιτηση (τα παντα τα διπλοελεγχουμε), την παρουσιαζουμε ετοιμη στην ΕοΦιλπα, την ελεγχουμε μαζι με την ΕοΦιλπα και ανευ απροοπτου μεσα σε **ενα-εναμιση μηνα **η καρτα ειναι ετοιμη. Τα 6μηνα εχουν πλεον ξεπεραστει και εχω πληθος φιλων που το βεβαιωνουν.Μιλησα σημερα με την εοφιλπα και μου ειπαν οτι το κοστος ειναι
ΠΙΝΑΚΙΔΑ 100 ευρω
ΚΑΡΤΑ FIVA 60 ευρω
Εγγραφη 120 ευρω
**
ΜΕΡΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ 280 ΕΥΡΩ ! ! !**
+**
ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΝΔΡΟΜΗ (μαζι με την ασφαλεια) 130 ! ! !**
**
το ΣΥΝΟΛΟ 420 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ και μετα 130 ευρω καθε χρονο.**Γνωριζει κανεις τα κοστη σε ΕΛΠΑ και ΕΟΟΕ ?
-
μιλησα και με** ελπα**, και μου ειπαν οτι,
κοστος
καρτα ελπα
καρτα FIA
πινακιδα
ασφαλεια
οδ. βοηθειαΣΥΝΟΛΟ 260 ΕΥΡΩ
και μετα πληρωνω μονο 50 ευρω το χρονο για ασφαλεια και αν θελω δινω ακομα 50 για οδ.βοηθεια
**δηλαδη ετησια απο 50 εως 100 ευρω. **
-
-
γιατι και τα καλα πρεπει να λεγονται . . .
Χτες πηγαμε στην ΦΙΛΠΑ με τον 7pas100 να βγαλουμε καρτες φιβά στα αυτοκινητα μας, τα εξετασε ο Κυριος Νομικος που ηταν ΚΥΡΙΟΣ, ΕΥΓΕΝΕΣΤΑΤΟΣ και σε εμενα ηταν απολυτα προθυμος να μου λυσει αποριες μιας και ημουν τελειως ασχετος οσο αφορα τη διαδικασια. -
Youtube Videoαυτο που κολλαει σε αυτο το θεμα..??
-
Ο χρήστης istorikos6 έγραψε:
αυτο που κολλαει σε αυτο το θεμα..??
εχεις δικιο, ειναι ασχετο ....
απλα το εστειλα γιατι αυτο το αμαξι μ ενδιαφερει και ειναι η πιθανοτερη επιλογη μου.
-
Σκεφτομαι να πληρωσω αμαξι απο US και να το φερω σε 12 μηνες..
Πώς κατοχυρώνω το αμάξι....??
Πώς πρέπει να κινηθώ νομικα? -
Νομιζω οτι η ερωτηση σου δεν εχει σχεση με το θεμα.
Αλλα ας το συζητησουμε.
Πληρωνεις το αμαξι, αρα πρεπει να σου δωσει ο ιδιοκτητης ενα bill of sale βασει του οποιου θα το φορτωσεις και θα το φερεις Ελλαδα. Μετα παιρνεις βεβαιωση απο Εοφιλπα ή Ελπα και το εκτελωνιζεις σαν αντικα.Αν θες να το κανεις σε ενα χρονο (προφανως για να συμπληρωσεις 30ετια) πρεπει να δεχτει ο πωλητης να στο φιλοξενησει για ενα χρονο. Τον εμπιστευεσαι?
Γιατι δεν βρισκεις ενα αμαξι που ειναι ηδη 30 ετων? Εναλλακτικα κρατα τα λεφτα σου και αγορασε οτι βρεις σε ενα χρονο.
-
Thanks αλλά η 30 ετια αργει..gia firebird 1982
-
Μπορεις παντως να το εισαγεις και ως κανονικο αυτοκινητο, οποτε σε σου λεει κανεις τιποτα
Για μαθε κοστος μην τυχον κ συμφερει
-
Υπάρχει περίπτωση να αρνηθούν οι φορείς έκδοσεως πινακίδων κλπ να εκτελωνιστεί ένα όχημα 30ετίας ως ιστορικό; Πρακτικά δηλαδή, αν το προς ατελή εκτελωνισμό ως ιστορικό δεν βρίσκεται σε άριστη κατάσταση ή έχει κάποιες μικρής έκτασης, αναστρέψιμες, μετατροπές (καμιά ζάντα, κανένα τιμόνι κλπ) υπάρχει θέμα;
-
yparxi an exis piraksi entos8ia kinitira...kirios an exis valei allo moter.
Anartisi zanta klp de pezoyn rolo....vevaia an exis vali kati poy kani to amaksi
na fenetai treno diladi xtypai sto mati mporei...
genikos opoiadipote aisthitiki allagi den prepei na einai kravgalea..
Τα greeklish δεν επιτρεπονται στο φορουμ,γραφε με ελληνικους χαρακτηρες[mod]
ΦΙΛΠΑ, πινακίδες, τέλη κυκλοφορίας κλπ για αντίκες