-
Είχα διαβάσει ότι στις επιπλοκές περιλαμβάνεται και το να βλέπεις το βράδυ πολλά φώτα αντί για ένα. Μετά δεν μπορείς να οδηγήσεις και δεν επιδιορθώνεται.
-
Ο χρήστης velissarios έγραψε:
Έχει πάρει το αυτί μου ότι η ιδιωτική μου ασφάλεια (Εθνική) εγκρίνει τις επεμβάσεις και το σκέφτομαι σοβαρά.
Είσαι σίγουρος? Στο 99% των περιπτώσεων την θεωρούν ως καλλοπιστική επέμβαση και δεν την καλύπτουν. Εκτός και αν μιλάμε για πολλούς βαθμούς μυωπίας που μπορεί να θεωρηθεί ως σοβαρό πρόβλημα.
-
Ο χρήστης Mercyful_Fate έγραψε:
Έχει πάρει το αυτί μου ότι η ιδιωτική μου ασφάλεια (Εθνική) εγκρίνει τις επεμβάσεις και το σκέφτομαι σοβαρά.
Είσαι σίγουρος? Στο 99% των περιπτώσεων την θεωρούν ως καλλοπιστική επέμβαση και δεν την καλύπτουν. Εκτός και αν μιλάμε για πολλούς βαθμούς μυωπίας που μπορεί να θεωρηθεί ως σοβαρό πρόβλημα.
Αν είσαι κάτω από μία ηλικία και ο γιατρός σου είναι αρκετά 'ψαγμένος' μπορείς να το περάσεις ως κερατόκονο που είναι ασθένεια του ματιού και μπορεί να το καλύπτει η ασφάλεια. Αλλά και πάλι πρέπει να 'συνεργατεί' ο γιατρός σου (να γράψει ότι σου εκανε μεταμόσχευση κερατοειδούς κλπ).
@leonp. : το φαινόμενο αυτό αφορά κυρίως τα πρώτα χρόνια που γίνονταν οι επεμβάσεις και οφειλόταν στα 'πρωτόγονα' (αν μπορεί κανείς να θεωρήσει τον όρο αυτό δόκιμο) laser. Πλέον αυτό που κάνουν τα σύγχρονα LASER είναι να ακολουθούν την χαρτογράφηση της επιφάνειας του ματιού (η οποία δεν είναι λεία αλλά είναι ανάγλυφη - κάτι σαν την επιφάνεια της γης, ο δε λόγος ύπαρξης του ανάγλυφου είναι να μην βλέπει το μάτι αντανακλάσεις και πολλαπλά φώτα το βράδυ που η κόρη του ματιού μεγαλώνει πολύ) με αποτέλεσμα να αναπαριστούν την επιφάνεια βάσει αλγορύθμων σε χαμηλότερο επίπεδο από το αρχικό μια και σου τρώνε φλούδες από την επιφάνεια (η επιφάνεια κατραγράφεται με τις εξετάσεις που κάνεις πριν την επέμβαση). Η δε κρούση των LASER δεν είναι μονοκόμματη πλέον (σαν αυτά που βλέπουμε στις τανίες επιστημονικής φαντασίας χαχα) αλλά παλμική που σημαίνει ότι κόβουν λιγότερες φλούδες για την ίδια μυωπία και αυτός είναι ο λόγος που αντιμετωπίζονται πλέον και μεγαλύτεροι βαθμοί χωρίς φαινόμενα φωτοβολίας.
(το είχα ψάξει παααααααααααρα πολύ και είχα ώρες ατελείωτης συζήτησης με τον γιατρό μου πριν κάνω την επέμβαση... τόσο που φοβήθηκα ότι θα με διώξει από το ιατρείο του ο άνθρωπος )
-
Ο χρήστης ausfahrt έγραψε:
Πριν κάνεις όποιε εξετάσεις βγάλε τους φακούς επαφής για 1 εβδομάδα τουλάχιστον.
Ήδη είμαι 3 μέρες χωρίς φακούς, μέχρι Δευτέρα άλλες τρεις, οπότε είμαι κομπλε.
ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ.
1 μήνα το λιγότερο.
Υπάρχουν και κάποιοι που έκαναν εγχείρηση μια μόνο ημέρα αφού δε φόρεσαν τους φακούς, αλλά δε σημαίνει ότι έκαναν σωστά...
Δεν έχω ακούσει ούτε ένα γιατρό να μη λέει για 1 μήνα αποχής από τους φακούς. Πρόσεξέ το
1 μήνα χωρίς φακούς επαφής για τις εξετάσεις καταλληλότητας ή για την επέμβαση;
Στην κοπέλα μου είπαν 1 εβδομάδα χωρίς φακούς για τις εξετάσεις. Για την επέμβαση θα μάθει μετά.
-
Για επέμβαση.
Ίσως τα μηχανήματα που βγήκαν τώρα να μη χρειάζεται να περιμένεις τόσο, δεν είμαι και ο πλέον ειδικός στο θέμα.
Απλά μεταφέρω αυτά που ακούω εδώ κι εκεί και τυχαίνει να έχω ακούσει αρκετά για το εν λόγω θέμα. Τίποτα περισσότερο
-
Όταν είπα 1 εβδομάδα το έιπα για τις εξετάσεις - οχι για την επέμβαση- μια και ο συνφορουμίτης που ενδιαφέρεται είπε ότι θα πάει για εξετάσεις όπως φαίνεται και από το τονισμένο :
Ο χρήστης Mercyful_Fate έγραψε:
Το ψήνω και εγώ. Την Δευτέρα θα πάω στο Αthens Vision για ένα πρώτο γρήγορο screening, και μετά βλέπουμε. Αν δεν προκύψει κάποιο πρόβλημα με τα μάτια μου, σκοπεύω να το τελειώσω το θέμα αμεσότατα (μέσα στο μήνα), ανάλογα και με την διαθεσιμότητα του κέντρου.
......................Για την επέμβαση τουλάχιστον 2 εβδομάδες χωρίς φακούς από ότι θυμάμαι. Πάντα ανάλογα με το τι θα πει ο γιατρός του!
Προσωπικά δεν είχα επιλογή μεταξύ επιφανειακής επέμβασης PRK και επέμβασης με κόψιμο του κερατοειδούς LASIK΄και έκανα PRK. Αν είχα επιλογή πάλι PRK θα έκανα γιατί την θεωρώ - αν και περισσότερο επίπονη- πιο ασφαλή μακροχρόνια. Χρησιμοποιείται εδώ και 20-30 χρόνια περίπου ενώ η LASIK καμιά 10αριά και αν. Κακά τα ψέματα ΙΜΟ είναι πιο ασφαλής η PRK γιατί είναι επιδερμική και μια τομή απ την LASIK στο μάτι είναι πάντα μια τομή στο μάτι... και δεν επουλώνεται ποτέ.
-
Ο χρήστης Lippi έγραψε:
Χρησιμοποιείται εδώ και 20-30 χρόνια περίπου ενώ η LASIK καμιά 10αριά και αν. Κακά τα ψέματα ΙΜΟ είναι πιο ασφαλής η PRK 77 και μια τομή στο μάτι είναι πάντα μια τομή στο μάτι... και δεν επουλώνεται ποτέ.Και τα 2 είναι συμπεράσματα που μάλλον έβγαλες μόνος.
Πού είδες ότι η λαζίκ είναι 10 ετών;
Τομή που δεν επουλώνει ποτέ; Ξέρεις πώς ονομάζεται αυτό;
-
Πόσα χρόνια είναι η Λαζικ; Πάνω από 10; Μπορεί να κάνω και λάθος.
Αλλά η τομή του κερατοειδούς δεν κλείνει. Αφού όταν κάνεις επέμβαση ο γιατρός λέει ότι αν χρειαστεί διόρθωση ανοίγει το φλαπ και κάνει την διόρθωση, και αυτό μπορεί να γίνει μετά από κάποιο χρονικό διάστημα.εδιτ: FDA έγγριση για κανονική και όχι πειραματική χρήση στις ΗΠΑ για ΛΑΣΙΚ: 1998
-
Παιδιά συγνώμη. Από τη μια λέτε ότι δεν είσαστε και ειδικοί επί του θέματος και από την άλλη με αυτά που γράφονται όποιος μπαίνει να ενημερωθεί απλά θα τρομάζει και δεν θα την κάνει. Χαλαρώστε...
Εγώ -και κάθε άλλη περίπτωση που έχω ακούσει- έκανα την επέμβαση, 'ταλαιπωρήθηκα' 7-10 μέρες και ειδικά μετά το μήνα που ήρθε το 100% της όρασης (κανονικά βλέπεις από τις 10 μέρες και μετά) δεν υπήρχε κανένα θέμα. Όλα τα άλλα είναι να χουμε να λέμε.
Ένα σημαντικό θέμα για άτομα μικρής ηλικίας είναι να έχει σταθεροποιηθεί η μυωπία για 4 χρόνια τουλάχιστον. Αν κάποιος 18άρης έχει 3 μυωπία και κάνει επέμβαση, αν είχε προδιάθεση για να πάει 5, ανεξαρτήτως επέμβασης θα ξανανέβει στο 2.
Για τα τυπικά και για ανεπιθύμητες ενέργειες ρωτήστε κάποιον ειδικό. -
Ο χρήστης Lippi έγραψε:
Πόσα χρόνια είναι η Λαζικ; Πάνω από 10; Μπορεί να κάνω και λάθος.
Αλλά η τομή του κερατοειδούς δεν κλείνει. Αφού όταν κάνεις επέμβαση ο γιατρός λέει ότι αν χρειαστεί διόρθωση ανοίγει το φλαπ και κάνει την διόρθωση, και αυτό μπορεί να γίνει μετά από κάποιο χρονικό διάστημα.εδιτ: FDA έγγριση για κανονική και όχι πειραματική χρήση στις ΗΠΑ για ΛΑΣΙΚ: 1998
Οτινανε...
-
οκ.
Ας ρωτήσει το γιατρό του σε κάθε περίπτωση όπως γράφω συνέχεια σε όλα τα ποστ μου. Ο Εντι έχει δίκιο. Αν δεν ρωτήσεις δεν θα μάθεις. Εγώ ρώταγα το γιατρό μου επί ώρες και μου έκανε ολόκληρο σεμινάριο μέχρι να αποφασίσω.
Ημουν αρκετά δύσκολος στην απόφαση όπως καταλαβαίνει κανείς. -
Ο χρήστης Lippi έγραψε:
οκ.
Ας ρωτήσει το γιατρό του σε κάθε περίπτωση όπως γράφω συνέχεια σε όλα τα ποστ μου. Ο Εντι έχει δίκιο. Αν δεν ρωτήσεις δεν θα μάθεις. Εγώ ρώταγα το γιατρό μου επί ώρες και μου έκανε ολόκληρο σεμινάριο μέχρι να αποφασίσω.
Ημουν αρκετά δύσκολος στην απόφαση όπως καταλαβαίνει κανείς.εκτός της LASIK,
για τη LASEK σου είπε ο Γιατρός .. ??? ή μόνο για την PRK ...... -
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
οκ.
Ημουν αρκετά δύσκολος στην απόφαση όπως καταλαβαίνει κανείς.εκτός της LASIK,
για τη LASEK σου είπε ο Γιατρός .. ??? ή μόνο για την PRK ......Απο ότι θυμάμαι η lasek δεν έπαιζε αλλα δεν θυμάμαι γιατί. Αν ειχα καταλαβει καλά είναι σαν τη πρκ αλλα το επιθυλιο ανοίγεται με laser, σωστά;
-
-
Ο χρήστης Lippi έγραψε:
οκ.
Ημουν αρκετά δύσκολος στην απόφαση όπως καταλαβαίνει κανείς.Ακριβώς! Κι εγώ το ίδιο 'φωνάζω'
-
Ο χρήστης Lippi έγραψε:
Αν είχα επιλογή πάλι PRK θα έκανα γιατί την θεωρώ - αν και περισσότερο επίπονη- πιο ασφαλή μακροχρόνια. Χρησιμοποιείται εδώ και 20-30 χρόνια περίπου ενώ η LASIK καμιά 10αριά και αν. Κακά τα ψέματα ΙΜΟ είναι πιο ασφαλής η PRK γιατί είναι επιδερμική και μια τομή απ την LASIK στο μάτι είναι πάντα μια τομή στο μάτι... και δεν επουλώνεται ποτέ.Δεν είναι ακριβώς έτσι. Συνολικά θεωρώ ότι η LASIK έχει πιο πολλά πλεονεκτήματα από την PRK, εφόσον έχει εφαρμογή φυσικά. Αλλά βέβαια υπάρχουν και μπορείς να βρεις ερευνητικές εργασίες που θα υποστηρίξουν είτε το ένα είτε το άλλο οπότε δεν κολλάω σε αυτό, ποια δηλαδή είναι πραγματικά καλύτερη.
Κολλάω στο ότι αυτά που λες είναι αρκετά λάθος και δεν θεωρώ και καλό επιχείρημα και τα περί χρόνου εφαρμογής για μια νεότερη τεχνική που δεν θεωρείται πια πειραματική. Ανάλογα δηλαδή πάντα θα πλεονεκτεί μια παλιά μέθοδος σε σχέση με τη νεότερη;; Ζήτω τα καρμπυρατέρ τα έχουμε από πιο πριν από την έγχυση;; -
Η LASIK εφαρμόζεται (πειραματικά στην αρχή βέβαια) εδώ και δεκαετίες. Σίγουρα δε μιλούμε για αυτούσια τεχνολογία όπως έχουμε σήμερα, η τεχνική λίγο άλλαξε (λένε).
Είναι αναληθές το ότι έχει 10 χρόνια ζωής.
-
Εχω αναφερει και παλαιωτερα οτι εκανα Lasik για την υπερμετροπια - πρεσβυωπια... λογω ηλικιας. εχουν περασει 4 χρονια απο τοτε και τα αποτελεσματα ειναι ικανοποιιτικα.. επειδη ομως ζω σε περιβαλον κλιματιζομενο συνεχως.. συνεχιζω να βαζω σταγονες οποτε νοιωσω τα ματια στεγνα... μου ειχε πει ο γιατρος οτι θα βλεπω τιμες σουπερ μαρκετ χωρις γιαλια και οτι για μακρυα ολα θα ηταν κανονικα... ετσι και εγινε.... Δεν ειχα φορεσει ποτε γιαλια στη ζωη μου και ειχα φτασει σε σημειο να φοραω πολυεστιακα.... λογω ηλικιας... Πιστευω οτι εκανα σωστα να την κανω μιας και τωρα μονο σε αναγνωση κειμενων φοραω τα μισα απλα γιαλια της πρεσβυωπιας... Περιμενω δε τη λυση της πρεσβυωπιας μεσω εγχειρισης... αλλωστε μειωθηκε μετα την πρωτη επεμβαση απο 3,5- 4 σε 1.5...
-
Φίλοι για όλα αυτά ας ρωτήσει τον γιατρό του. Ο γιατρός θα του προτείνει την κατάλληλη επέμβαση. H Lasik είναι πιο ανώδυνη και πιο εντυπωσιακή σε αποτέλεσμα μια και ξαφνικά ανοίγεις τα μάτια και βλέπεις τέλεια. Η prk είναι πιο επώδυνη και η LASEK είναι σαν την πρκ αλλά με λιγότερο πόνο (εγώ μόνο ένα ελαφρύ τσούξιμο ένιωθα πάντως) λόγο του ότι η επιφάνεια του ματιού (επιθήλιο) αντιμετωπίζεται διαφορετικά στις 2 περιπτώσεις.΄
Όποιος θέλει να προχωρήσει σε κάτι τέτοιο πρέπει να τα σκεφτεί καλά και να ρωτήσει το γιατρό του. Όλοι μας εδώ αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να μοιραστούμε την εμπειρία μας.
-
Όσοι έχετε κάνει την εγχείρηση (ανεξαρτήτως τύπου), μήπως θα μπορούσατε να γράψετε το συνολικό κόστος της;
Επέμβαση laser στα μάτια