-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
περίμενες να νιώσεις έχοντας πριν το Splash ?Έτσι. Καμία σχέση με το μικρό, ευέλικτο αμαξάκι. Εκεί ένας φυσιολογικός άνθρωπος εκτιμάει τα μικρά και μισεί τα μεγάλα!
Προσωπικά για μένα κέντρο μόνο με σκούτερ, ταξί ή ΟΑΣΘ.
(Πολλά χρόνια είχα να κάνω το συγκεκριμένο δρομολόγιο με αυτοκίνητο μου). -
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
ταξί3-4 φορές στην 41χρονη ζωή μου έχω μπει σε αυτά τα οχήματα!!!! Μακρυά.......................
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
έχουν την ίδια αποσταση απο το παράθυρο?oxi!!!!!!
-
Ο χρήστης costaslio έγραψε:
έχουν την ίδια αποσταση απο το παράθυρο?
oxi!!!!!!
Το τσέκαρα και χθες σε 2 εκθεσιακά.(Πήγα για να μου βάλουν τις πινακίδες). Και με ηλεκτρικούς και με χειροκίνητους καθρέφτες (σε 2 εκδόσεις, Action και Acenta). Αφήνουν διαφορετική απόσταση κλεισμένοι ο ένας απο τον άλλον με τις αντίστοιχες πόρτες.
Είχα τρομάξει με την αρχική μου αδεξιότητα και ευτυχώς οι φίλοι harskouf και Storm με ... ηρέμησαν άμεσα! -
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
έχουν την ίδια αποσταση απο το παράθυρο?
oxi!!!!!!
Το τσέκαρα και χθες σε 2 εκθεσιακά.(Πήγα για να μου βάλουν τις πινακίδες). Και με ηλεκτρικούς και με χειροκίνητους καθρέφτες (σε 2 εκδόσεις, Action και Acenta). Αφήνουν διαφορετική απόσταση κλεισμένοι ο ένας απο τον άλλον με τις αντίστοιχες πόρτες.
Είχα τρομάξει με την αρχική μου αδεξιότητα και ευτυχώς οι φίλοι harskouf και Storm με ... ηρέμησαν άμεσα!Πω πω αγχος.
Αλλα εγώ να μην μιλάω καλύτερα γιατί ημουν πολύ χειρότερος.
Χαλαρά Cosneo -
Ο χρήστης Orestisren έγραψε:
Πω πω αγχος.Γενικά σαν χαρακτήρας είμαι αρκετά ψύχραιμος, ανεκτικός και ήρεμος σε διάφορα θέματα. Στο συγκεκριμένο ήταν ακόμα ωρών που το είχα παραλάβει το αμάξι και η αδεξιότητα (ακόμα και αν πρόκειται και για δικιά μου) δεν την δέχομαι εύκολα. Τεσπα. Πέρασε!
-
Πάντως το κασκάι.... χλίδα και τεράστιο , πήγα βόλτα προηγουμένως με τη σύζυγο με το 107 και το χάρηκα, μικρό !!!! Ενώ με το κασκάι ..... πλούτη!!!!!
-
Εγώ πάντως ... ψιλοψωνίζομαι σιγά σιγά!!!
Θα κακομάθω και θα θεωρώ άκρως απαραίτητες και αναγκαίες, λεπτομέριες που για πρώτη φορά συναντάω.
Φως στα πόδια του οδηγού (πάνω απο τα πεντάλ) και του συνοδηγού (κάτω απο το ντουλαπάκι) κατα την πρόσβαση, συγκεκριμένο περιστροφικό 'ροδάκι' που ρυθμίζει ακριβώς στην μέση την βολική θέση του καθίσματος του οδηγού (αν το περιστρέψω γρήγορα ... κάνει και μασάζ!!!), ξεχωριστό κουμπί αντιθαμβωτικό για το παρμπριζ όπως και για το πίσω (με την αντίσταση), συρόμενο υποβραχιόνιο, θήκες ... θήκες ... θήκες (ψυχόμενο/θερμαινόμενο ντουλάπι, κρυφό συρτάρι, θέσεις για ποτήρια και μπουκάλια εμπρός και πίσω), παχιές μοκέτες στο πάτωμα κάτω απο τα πατάκια, bluetooth και πολλές επιλογές απο το τιμόνι, γενικώς κουμπιά και κουμπάκια κλπ.
Σήμερα έκατσα στο παλιό το Micra (στο οποίο η λέξη 'χωρίς' είναι στο βασικό του εξοπλισμό ... χωρίς υδραυλικό τιμόνι, χωρίς a/c, χωρίς ηλεκτρικές ευκολίες, γενικά 4 καθίσματα, 4 ρόδες, 3 πόρτες, λαμαρίνες και τζάμια γύρω γύρω, 2 φωτα μπροστά και 2 πίσω και 1 τιμόνι) και ένιωσα παλιότερος και από τον Νεάντερνταλ!!! (Το καημενούλικο μου ... φτωχός συγγενής έγινε)! -
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Εγώ πάντως ... ψιλοψωνίζομαι σιγά σιγά!!!Δεν είσαι ο μόνος!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-
Kαι οι κάτοχοι Caliber, στην ίδια μοίρα είμαστε
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Εγώ πάντως ... ψιλοψωνίζομαι σιγά σιγά!!!
Θα κακομάθω και θα θεωρώ άκρως απαραίτητες και αναγκαίες, λεπτομέριες που για πρώτη φορά συναντάω.
Φως στα πόδια του οδηγού (πάνω απο τα πεντάλ) και του συνοδηγού (κάτω απο το ντουλαπάκι) κατα την πρόσβαση, συγκεκριμένο περιστροφικό 'ροδάκι' που ρυθμίζει ακριβώς στην μέση την βολική θέση του καθίσματος του οδηγού (αν το περιστρέψω γρήγορα ... κάνει και μασάζ!!!), ξεχωριστό κουμπί αντιθαμβωτικό για το παρμπριζ όπως και για το πίσω (με την αντίσταση), συρόμενο υποβραχιόνιο, θήκες ... θήκες ... θήκες (ψυχόμενο/θερμαινόμενο ντουλάπι, κρυφό συρτάρι, θέσεις για ποτήρια και μπουκάλια εμπρός και πίσω), παχιές μοκέτες στο πάτωμα κάτω απο τα πατάκια, bluetooth και πολλές επιλογές απο το τιμόνι, γενικώς κουμπιά και κουμπάκια κλπ.
Σήμερα έκατσα στο παλιό το Micra (στο οποίο η λέξη 'χωρίς' είναι στο βασικό του εξοπλισμό ... χωρίς υδραυλικό τιμόνι, χωρίς a/c, χωρίς ηλεκτρικές ευκολίες, γενικά 4 καθίσματα, 4 ρόδες, 3 πόρτες, λαμαρίνες και τζάμια γύρω γύρω, 2 φωτα μπροστά και 2 πίσω και 1 τιμόνι) και ένιωσα παλιότερος και από τον Νεάντερνταλ!!! (Το καημενούλικο μου ... φτωχός συγγενής έγινε)!Το ίδιο αυτ/τάκι είχε και η μητέρα μου φίλε Cosneo και πριν 1 μήνα το πούλησε (λόγω μη υδραυλικού τιμονιού) δεν μπορούσε να παρκάρει... Να μην τα πολυλογώ , μέσα σε 1 μέρα πουλήθηκε... Αστεράκια είναι αυτά τα Μicra...Και ας είναι και με μόνο τα απαραίτητα (τιμόνι , φρένα , παράθυρο και τασάκι..)
-
Ο χρήστης giannik1977 έγραψε:
..............Exασες την ευκαιρία να είσαι κάτοχος QQ να ζήσεις απίστευτες στιγμές οδηγικής απόλαυσης!!!!
-
..............
Exασες την ευκαιρία να είσαι κάτοχος QQ να ζήσεις απίστευτες στιγμές οδηγικής απόλαυσης!!!!
Θα σου ρθω κανά καλοκαίρι στη Σάμο , να ανταλλάξουμε για μερικές μέρες... Να δεις τι σημαίνει ταχύτητα και ροπή και εγώ να δω λίγο τον κόσμο από ψηλά... Καθώς όπως λέει και ο αοιδός '' Όταν κοιτάς από ψηλά...μοιάζει η γη με ζωγραφιά...'
-
... (τιμόνι , φρένα , παράθυρο και τασάκι..)Τιμόνι, φρένα, παραθυρο**.**(τελεία!!!) Τασάκι υπήρχε μόνο στην πλουσιότερη έκδοση 'Super Jive' που είχε και άλλα πολλά.
Αστερι είναι όμως και μου βγήκε θηρίο. Είναι το αγροτικό για το κτήμα, ο μεταφορέας για την λαική και το σουπερ μαρκετ και το καλοκαίρι 'ζει' μόνιμα στην Χαλκιδική κοντά στην αλμύρα για τοπικές διαδρομές μέχρι και ... off road. Επίσης έχει καλύψει και την ενίοτε 'τετραποδη' συμπεριφορά του οδηγού ( ) αφού ... έχει καβαλίσει πολλά πεζοδρόμια, έχει σπρώξει με τους προφυλακτήρες για να παρκάρει αρκετούς κάδους, έχει φοβίσει/τρομάξει πολλούς τύπους και τύπισες με τα γυαλισμένα τους υπεροχήματα. Και στα 180.000 χλμ μόνο λαδάκι και βενζίνη ζητάει!
Για εμφάνιση όμως άστα! Σκούπα μεσα και νερό έξω καναδυο φορές το χρόνο, ο μαιμού πίσω άβαφος προφυλακτήρας αγοράστηκε μαυρος και τώρα (6 χρόνια μετά) είναι ... γκρι ανοιχτό και γυναικείο χέρι στο μη υδραυλικό πλαστικό τιμόνι του δεν το αγγίζει! Κατι σαν την προσωπική μου Ferrari ένα πράγμα!Στα του QQ τώρα! Εκεί που ακόμα και μετά απο βροχή και σκόνες το γκρίζο χρώμα κρύβει την βρωμιά ... κάποια απο τις τακτικές βροχές εδώ και αρκετές μέρες πρέπει να ήταν λασποβροχή και μου το έκανε γκρι σκούρο με κίτρινες βούλες!!! Πρέπει να πάει να πλυθεί!
-
Να δεις τι σημαίνει ταχύτητα και ροπήMε το δικό σου είναι να πάω Περιστέρι Αμαλιάδα (στο χωριό μου) σε 2 ωρίτσες!!!!!!
-
θορυβώδεις!!! Εχω κάνει 6000 χιλιόμετρα , δεν το είχα ΄΄ανοίξει΄΄ και το νόμιζα ... αθόρυβο
Το τελευταίο διήμερο έχω βγάλει περί τα 100 άλογα στο δρόμο......
Οντως κάνει λίγο θόρυβο , αλλά.... τι να πω σε σχέση με το τέριος που είχα πριν και το 107 της συζύγου........ΥΓ Ανέβηκε και η κατανάλωση από 5,7 στα 6,1.......
-
θορυβώδεις!!! Εχω κάνει 6000 χιλιόμετρα , δεν το είχα ΄΄ανοίξει΄΄ και το νόμιζα ... αθόρυβο
Οντως κάνει λίγο θόρυβο , αλλά.... τι να πω σε σχέση με το τέριος που είχα πριν και το 107 της συζύγου........ΥΓ Ανέβηκε και η κατανάλωση από 5,7 στα 6,1.......
Ετσι εξηγειται η καταναλωση που εδω και καιρο λες, να ξερεις ομως οτι ακομα διψηφιο αριθμο αλογων εχεις βγαλει,
οταν περασεις το 9 (lt/100χλμ) τοτε θα τα εχεις ξεμαντρωσει ολα, και μετα τα 145 χλμ/ω ακους και το χλημιντρισμα τους,
αλλα δεν ειναι ενοχλητικα. -
Ο χρήστης p_george έγραψε:
Ετσι εξηγειται η καταναλωση που εδω και καιρο λες, να ξερεις ομως οτι ακομα διψηφιο αριθμο αλογων εχεις βγαλει,
οταν περασεις το 9 (lt/100χλμ) τοτε θα τα εχεις ξεμαντρωσει ολα, και μετα τα 145 χλμ/ω ακους και το χλημιντρισμα τους,
αλλα δεν ειναι ενοχλητικα. -
Micra είχα και εγώ το καλοκαίρι με 196000 στο οδόμετρο το Super Jive όμως!Πύραυλος σκέτος!Μέχρι τα 120 πήγαινε αέρα και μόνο μετά χώλαινε.Στα 165 τελική και δεν πήγαινε άλλο.7.4 κατανάλωση για 1000 χλμ και με όχι ιδιαίτερα στρωτό ρυθμό.Με δύο πλυσιματάκια(και στο χέρι παρακαλώ!)λαμποκοπούσε(είχε 1 χρόνο να πλυθεί!)Εμπειρία από τις λίγες και σίγουρα θα μου μείνει αξέχαστη!
Το qq έχει ολοκληρωθεί με τον ανασχεδιασμό.Πολύ πιο όμορφο! -
Ο χρήστης vartan έγραψε:
Micra είχα και εγώ το καλοκαίρι με 196000 στο οδόμετρο το Super Jive όμως!Πύραυλος σκέτος!Μέχρι τα 120 πήγαινε αέρα και μόνο μετά χώλαινε.Στα 165 τελική και δεν πήγαινε άλλο.Είχε η σύζυγος Μικρα μοντέλο 2000 !!! Μέχρι τα 120 πήγαινε αέρα και μετά χώλαινε , τελική είχα 155!!!!
Τώρα με το κασκάι σε μια ανηφόρα ,όπως γυρίζω από το γραφείο, καμιά 500 μέτρα με το τέριος σπασμένος ίσα που άγγιζα τα 100 , σήμερα με το κασκάι έπιασα 120 , μπορώ και περισσότερο νομίζω θα σας πω αύριο!!!!
Νissan Qashqai J10 (2007-2013)