-
Διακρίνω φοβερές ομοιότητες!!!!
-
Μαζι τα φαγαμε όλοι!! Απλα ο λαος έφαγε σαλατα και οι 300 και παρατρεχαμενοι φαγαν όλα τα πιατα!
-
Ε.Ε.: Ξανά «πρωταθλήτρια» στην αυξηση των τιμών η Ελλάδα
Συνέχισε τον Αύγουστο την κούρσα της αύξησης των τιμών στην Ευρωπαϊκή Ενωση η Ελλάδα σε πολλά προϊόντα ευρείας κατανάλωσης και υπηρεσίες, όπως προέκυψε από την ανάλυση των τιμών προϊόντων ευρείας κατανάλωσης και υπηρεσιών, την οποία έκανε το Ελληνικό Κέντρο Καταναλωτών (ΕΛΚΕΚΑ).
Ειδικότερα,
-
Η Ελλάδα είνα πρώτη στον πληθωρισμό με 5,6%, όταν ο μέσος όρος της Ε.Ε. είναι 1,6%.
-
Η Ελλάδα πρώτη στα προϊόντα διατροφή με αύξηση 2,3%, όταν ο μέσος όρος της. Ε Ε είναι -0,6%.
-
Η Ελλάδα πρώτη στο κρέας με αύξηση 1,9%, όταν ο μέσος όρος της Ε.Ε. είναι 0,1%.
-
Η Ελλάδα πρώτη στην μπίρα με αύξηση 14,4%, όταν ο μέος όρος της Ε.Ε. είανι είναι 1,1%.
-
Η Ελλάδα πρώτη στά καύσιμα με αύξηση 39,6%, όταν ο μέσος όρος της Ε.Ε. είναι 18,2%.
-
Η Ελλάδα πρώτη στις οδικές μεταφορές επιβατών με αύξηση 17,3%, όταν ο μέσος όρος της Ε.Ε. είναι 2,5%.
-
Η Ελλάδα πρώτη στις καφετέριες και ξενοδοχεία με αύξηση 3,5%, όταν ο μέσος όρος της Ε.Ε είναι 1,4%.
-
Η Ελλάδα πρώτη στις ταχυδρομικές μεταφορές με αύξηση 6,4%, όταν ο μέσος όρος της Ε.Ε είναι 1,4%.
-
Η Ελλάδα πρώτη στα παπούτσια με αύξηση 3,5%, όταν ο μέσος όρος της Ε.Ε. είναι 0,8%.
-
Η Ελλάδα πρώτη στα αυτοκίνητα με αύξηση 10,3%, όταν ο μέσος όρος της Ε.Ε. είανι 0,1%.
-
-
Ωμός ο Μπαρόζο για το τι άλλο θα δούμε...
«Έλληνες, με τέτοιο χρέος ξεχάστε παιδεία, υγεία και συντάξεις»…Υπό την πίεση των Βρυξελλών γράφουν στην κυβέρνηση το νέο κρατικό προϋπολογισμό, το προσχέδιο του οποίου θα καταθέσει τη Δευτέρα στη Βουλή.
Η κυβέρνηση σχεδιάζει αυξήσεις ΦΠΑ 'πολλαπλών ταχυτήτων' σε προϊόντα και υπηρεσίες ευρείας κατανάλωσης που σήμερα φορολογούνται με 11%, 'για να της βγουν' τα νούμερα στο νέο κρατικό προϋπολογισμό.
Συγκεκριμένα, για να αποφύγει τον διπλασιασμό του ΦΠΑ από 11% σε 23%, για βασικά είδη κατανάλωσης, ετοιμάζει 'ομοβροντία μέτρων' για επιπλέον έσοδα 1 δισ. ευρώ. Σχεδιάζει να προχωρήσει (συνδυαστικά και όχι 'διαζευκτικά')
-
και σε αύξηση ΦΠΑ άμεσα … για όλα τα αγαθά και υπηρεσίες, από 11% στο 13%
-
και σε μετάταξη ΦΠΑ από 11 σε 23% για είδη περιορισμένης κατανάλωσης
-
και σε αύξηση στο πετρέλαιο θέρμανσης…αλλά από του χρόνου.
Την ώρα όμως που στο οικονομικό επιτελείο κάνουν ακόμη 'ασκήσεις επί χάρτου' για τα μέτρα που θα υποκαταστήσουν τη μαζική μετάταξη προϊόντων από το 11% στο 23% ΦΠΑ, ο πρόεδρος της Κομισιόν ήταν κάτι παραπάνω από σαφής για το τι θα πρέπει να αναμένουν οι Έλληνες το 2011.
Ο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, στη διάρκεια των ανακοινώσεων για το νέο μηχανισμό αυτόματης επιβολής ποινών από την Κομισιόν, στις χώρες της ευρωζώνης που εμφανίζουν υπερβολικά ελλείμματα και χρέη (όπως η Ελλάδα) τόνισε πως «οι πιέσεις που δεχόμαστε από την έναρξη της κρίσης δείχνουν ότι δεν υπάρχει πλέον 'δωρεάν έλλειμμα'. Το δημόσιο χρέος πρέπει να αποπληρώνεται και τα λεφτά που χρησιμοποιούνται για την πληρωμή του χρέους, είναι λεφτά που δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει κανείς για να χρηματοδοτήσει την Παιδεία, την Υγεία ή τις Συντάξεις. Και αυτά είναι μερικά μόνο παραδείγματα».
Ειδικά για την περίπτωση της Ελλάδας μάλιστα τόνισε πως «εάν αυτό το πακέτο προληπτικών μέτρων υπήρχε ήδη, η κατάσταση στην Ελλάδα θα ήταν πιθανότατα πολύ καλύτερη. Διότι σήμερα ο ελληνικός λαός πληρώνει ένα πολύ υψηλό τίμημα εξαιτίας του γεγονότος ότι οι Αρχές δεν σεβάστηκαν το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης. Αυτή είναι η πραγματικότητα» υπογράμμισε.
http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=83267 -
-
μια χαρα τα σχεδιαζουν, στα χαρτια...
το τι θα εισπραξουν ειναι αλλο θεμα...
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
μια χαρα τα σχεδιαζουν, στα χαρτια...**το τι θα εισπραξουν ειναι αλλο θεμα... **
**3
** και μαλιστα απο ετοιμοθανατο! -
Νομίζουν ότι θα μαζέψουν λεφτά αλλά δεν έχουν επαφή με την πραγματικότητα.
Δεν πρόκειται να εισπράξουν τίποτε γιατί δεν υπάρχει χρήμα - οι επιχειρήσεις κλείνουν η μια μετά την άλλη.
Όταν το καταλάβουν αυτό θα γίνει το μεγάλο πάρτι. Εγώ θα μαζέψω τρόφιμα. -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Εγώ θα μαζέψω τρόφιμα. -
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Εγώ θα μαζέψω τρόφιμα.
Να δω που θα τα βρει.Μου λενε οτι τα ΣΜ αδειασαν απο την απεργία των φορτηγων.
-
Θυμάται κανείς την δήλωση του Παπακωνσταντίνου πριν μερικούς μήνες;
Αν χρειστούν άλλα μέτρα εγω δεν θα είμαι στο υπουργείο..
Γαργάρα τώρα; -
Ο χρήστης aris07 έγραψε:
Θυμάται κανείς την δήλωση του Παπακωνσταντίνου πριν μερικούς μήνες;
Αν χρειστούν άλλα μέτρα εγω δεν θα είμαι στο υπουργείο..
Γαργάρα τώρα;Ποια ειναι τα νεα μετρα;
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Εγώ θα μαζέψω τρόφιμα.
Αμάν βιαστικέ. Σε 2-3 μήνες θα αρχίσω να μαζεύω, ελπίζω να έχουμε μέχρι τότε.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Να δω που θα τα βρει.Μου λενε οτι τα ΣΜ αδειασαν απο την απεργία των φορτηγων.Προφανώς αστειεύεσαι. Μόλις γύρισα από το SM (ναι εκείνο με τις μπουνιές ). Τα ράφια είναι ξέχειλα...
-
Ο χρήστης imago έγραψε:
Προφανώς αστειεύεσαι. Μόλις γύρισα από το SM (ναι εκείνο με τις μπουνιές ). Τα ράφια είναι ξέχειλα...
Εχω πολλες μερες να παω ΣΜ αλλα πολλες πελατισσες μου λενε οτι τα ραφια ειναι αδεια.
-
σήμερα που πήγα ΑΒ, ήταν με τις παλέτες στους διαδρόμους και γεμίζαν, αντίθετα Lidl σκατόχαρτα 0 καταψύξεις λίγο πριν το 0 (-18 )
-
Ταΐζω τακτικά κάτι γάτες του δρόμου και εδώ και μια βδομάδα οι γάτες
κάνουν δίαιτα
επειδή δεν βρίσκω φτηνή γατοτροφή στο Lidl.
Έχουν λυσσάξει από τη πείνα αλλά ακριβή γατοτροφή δεν αγοράζω. -
H συναδελφός μου θα σε μαλώσει
-
Όχι εκείνες τις γάτες, εκείνες τρώνε ακριβό φαγητό και είναι πάρα πολύ χοντρές.
Κάτι άλλες γάτες είναι πεινασμένες, μέρες τώρα. Θα τους εξηγήσω ότι για την έλλειψη γατοτροφής ευθύνονται οι φορτηγατζήδες και ότι πρέπει εκεί να κάνουν τα παράπονά τους.
-
Στην πούδρα τις έχει η φίλη μας λοιπόν
-
Ναι!!!
ΔΝΤ, eurogroup, κούρεμα, μνημόμιο ΙΙ, σωθήκαμε!!!