-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Για να το κανω πιο λιανα, εχει νομικη ευθυνη ο ιδιοκτητης του αυτοκινητου, οταν εν αγνοια του δινει το οχημα σε καποιον που ενω εχει διπλωμα (οχι δεν ειχε ποτε), του εχει αφαιρεθει?Νομική ευθύνη για ποιο πράμα ;
Κατ'αρχάς ο ιδιοκτήτης του οχήματος έχει αστική ευθύνη για ζημιές προς τρίτους εκ του νόμου ( ΓϡΝ’/1911) ΠΑΝΤΑ (πλην λόγων απαλλαγής)...ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ, δεν χρειάζεται πταίσμα...Απλώς ο ιδιοκτήτης, εφόσον δεν είναι κάτοχος ή οδηγός του αυτοκινήτου, ενέχεται ΜΟΝΟ μέχρι την αξία του αυτοκινήτου (ως αξία λαμβάνεται υπόψη η αξία πριν από το ατύχημα).
Στα είχα γράψει μια φορά κι έναν καιρό εδώ viewtopic.php?f=5&t=7240&start=150Ο ιδιοκτήτης δεν έχει ποινική ευθύνη για το ατύχημα εφόσον δεν είναι οδηγός και δεν ευθύνεται για την παράβαση της οδήγησης χωρίς δίπλωμα. Στις ζημιές που θα προκληθούν όμως, έτσι κι αλλιώς (είτε έχει δίπλωμα ο οδηγός, είτε δεν εχει), ο ιδιοκτήτης (μαζί με τον οδηγό και τον κάτοχο) έχει ευθύνη αποζημίωσης. Η ιδιότητα και μόνο του ιδιοκτήτη αυτοκινήτου τον καθιστά 'αντικειμενικώς' υπεύθυνο, ανεξαρτήτως υπαιτιότητας (όπως μάλλον ξέρεις ακόμα και να στο κλέψουν αν ο κλέφτης προκαλέσει με το όχημα ζημιά σε τρίτους ο ιδιοκτήτης παραμένει αστικώς υπεύθυνος).
-
Ναι.
koutsan
1ον, οχι δεν ηξερα οτι αν μου κλεψουν το αμαξι εχω ευθυνη για οτι συμβει.
2ον, σε ολα τα παραπανω σεναρια που αναφερεις, πληρωνει η ασφαλιστικη. Οταν εχει αφαιρεθει το διπλωμα του οδηγου του οχηματος, η ασφαλιστικη στρεφεται εναντιον του ιδιοκτητη κ του οδηγου για να τα παρει πισω. Εκει ειναι το προβλημα μου, ειμαι εγω υπολογος για πληρωμη αν ο οδηγος μου εχει αποκρυψει οτι του εχουν παρει το διπλωμα?
-
Ναι , είσαι. Η ασφαλιστική θα τα απαιτήσει απο εσένα και εσυ θα πρέπει να τα απαιτήσεις από τον οδηγό.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
@BILL33Ναι.
koutsan
1ον, οχι δεν ηξερα οτι αν μου κλεψουν το αμαξι εχω ευθυνη για οτι συμβει.
2ον, σε ολα τα παραπανω σεναρια που αναφερεις, πληρωνει η ασφαλιστικη. Οταν εχει αφαιρεθει το διπλωμα του οδηγου του οχηματος, η ασφαλιστικη στρεφεται εναντιον του ιδιοκτητη κ του οδηγου για να τα παρει πισω. Εκει ειναι το προβλημα μου, ειμαι εγω υπολογος για πληρωμη αν ο οδηγος μου εχει αποκρυψει οτι του εχουν παρει το διπλωμα?
Δεδομένου ότι σύμφωνα με την ασφαλιστική σου σύμβαση 'δεν καλύπτονται και αποκλείονται από την ασφάλιση ζημίες που προξενούνται ή οφείλονται ή προέρχονται από οδηγό του ασφαλισμένου οχήματος που οδηγεί χωρίς δίπλωμα' υπόχρεοι προς αποζημίωση εκ του νόμου είναι ο οδηγός, ο ιδιοκτήτης και ο κάτοχος. Αυτή όμως είναι 1 ένσταση που απορρέει από την ασφαλιστική σύμβαση και δεν προβάλλεται (εκ του νόμου) έναντι του τρίτου ζημιωθέντα. Άρα αφού η ασφαλιστική δεν μπορεί να προβάλλει αυτή την ένσταση θα πληρώσει και μετά θα στραφεί με αγωγή ενάντια στους πραγματικούς υπόχρεους σε αποζημίωση (αφού η ασφαλιστική σύμβαση δεν 'ισχύει' λόγω παραβίασης όρων της). Οι υπόχρεοι σε αποζημίωση είναι ο ιδιοκτήτης και ο οδηγός. Οπότε σύμφωνα με τον παραπάνω συλλογισμό ναι ευθύνεσαι για την ασφαλιστική ΚΑΙ εσύ. Μην ξεχνάς ότι η ασφαλιστική, πληρώνοντας τον τρίτο ζημιωθέντα, υποκαθίσταται πλήρως στα δικαιώματα αυτού και εσύ είσαι 'μέρος' αυτών των δικαιωμάτων ως αντικειμενικά και εκ του νόμου υπεύθυνος προς αποζημίωση, ανεξαρτήτως πταίσματος.
Φυσικά μετά, αν ο ιδιοκτήτης πληρώσει αυτός, και εφόσον δεν οδηγούσε, ούτε βαρυνόταν με υπαιτιότητα για το ατύχημα μπορεί να στραφεί με αγωγή κατά τις γενικές διατάξεις κατά του οδηγού που έφταιγε και να διεκδικήσει αναγωγικά ό,τι πλήρωσε με την ίδια 'διαδικασία' υποκατάστασης. -
Αν αυτος τραυματισει καποιον, η ασφαλιστικη ακουμπησει καμια 100αρα στον παθοντα και τα παρει απο 'σενα, αντε μετα τρεχα να τα παρεις με αγωγη απο τον οδηγο.
Υποχρεωσε τον να φοραει κρανος.
Εναλλακτικα, το διπλωμα το αφηνει καθε απογευμα που σχολαει στο γραφειο/μαγαζι και το παιρνει το πρωι. Τα βραδια οδηγαει το ΙΧ με φωτοτυπια. -
Αυτο πυο σκεφτομουν κ εγω δηλαδη, πρεπει καθε μερα να τσεκαρεται το διπλωμα...Ευχαριστω.
-
ΖΗΤΑΩ ΑΜΕΣΑ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΠΡΟΚΥΨΕΙ!ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΠΕΡΙΠΟΥ ΕΝΑ ΜΗΝΑ,ΜΟΥ ΕΚΛΕΨΑΝ ΤΟ ΑΜΑΞΙ,ΕΝΑ SCIROCCO ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΓΟΡΑΣΜΕΝΟ,ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΥΡΕΘΗ ΜΕΤΑ 20 ΗΜΕΡΩΝ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ!ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ,ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΕ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΥΧΕΡΟ ΕΒΡΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ!ΤΟΥ ΕΙΧΑΝ ΒΑΛΕΙ ΞΕΝΕΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΟΔΗΓΟΥΣΕ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΣ!ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΠΟΛΥΛΟΓΩ,ΓΙΝΑΝΕ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΜΑΞΙ...ΚΑΤΑΣΧΕΘΗΚΕ!ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΠΩΣ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝΕ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ,ΙΣΩΣ ΠΑΡΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΟΥ ΤΟ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΝ (ΜΕ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΑΝ ΠΑΝΤΩΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΑΡΙΣΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ),ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΚΡΙΣΕΙΣ,ΝΑ ΟΡΙΣΤΕΙ ΤΑΚΤΙΚΗ ΔΙΚΑΣΙΜΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΔΟΘΟΥΝ ΕΥΘΥΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ!ΕΙΧΑ ΔΗΛΩΣΕΙ ΤΗΝ ΚΛΟΠΗ ΑΜΕΣΑ!
ΖΗΤΑΩ ΛΟΙΠΟΝ ΑΠΟ ΕΣΑΣ,ΟΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΕΓΓΥΗΜΕΝΑ Η ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΠΑΘΕΙ ΚΑΤΙ ΠΑΡΟΜΟΙΟ,ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΥ ΔΩΣΕΙ ΤΑ ΦΩΤΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΕΜΠΛΑΚΕΙ ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΛΗ ΧΡΟΝΟΒΟΡΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ!ΠΟΛΛΟΙ ΜΙΛΑΝΕ ΟΤΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΙ 2-3 ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ(!),ΜΕΓΙΣΤΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΑ ΜΟΥ!ΑΠΟ ΕΠΙΣΗΜΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΧΕΙΛΗ,ΕΧΩ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΘΕΙ ΟΤΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΟΤΑΝ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΕΝΑ ΑΜΑΞΙ,ΠΡΩΤΑ ΚΟΙΤΑΣ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΜΜΕΝΟ (ΚΙ ΑΝ ΝΑΙ,ΤΟ ΑΠΟΔΙΔΕΙΣ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΟΥ) ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΡΟΧΩΡΑΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ!ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ! -
Δικηγορο συμβουλεύτηκες;
-
@ Kacey,
αν τον εβαζες να υπογραφει υπευθυνη δηλωση οτι εχει το διπλωμα??? καθε μερα... Εδω στα ξενα οταν υπογραφει συμβαση εργασιας αναλαμβανει την ευθυνη να τηρει τους κανονες ασφαλειας... εαν δεν το κανει τοτε τον απολυεις.. αφου τον εχεις ειδοποιησει 2 φορες για το παραπτωμα του, χωρις πολλες διαδικασιες... Οι γνωμες φυσικα των νομικων εδω μεσα ειναι αναμφισβητητες, στο πως να καλυφθεις... αλλα καταλαβαινω οτι ειναι δυσκολο να μην μπλεξεις τελικα... εδω σε εργοταξια δεν φορανε τα ατομκα μεσα προστασιας και ομως δεν μπορεις να τους απολυσεις για αυτο το λογο...ευκολα, πανε στην επιθεωρηση εργασιας και κλαιγονται, ετσι αν γινει τιποτα πας και κατηγορουμενος.. ενω τους εχεις βαλει να υπογραψουν για την ευθυνη που εχουν να μην φορανε τα κρανη γιλεκα παπουτσια κ.λ.π.
-
ΟΧΙ ΑΚΟΜΑ!ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ ΑΜΕΣΕΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΜΟΥ!
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Απλώς ο ιδιοκτήτης, εφόσον δεν είναι κάτοχος ή οδηγός του αυτοκινήτου, ενέχεται ΜΟΝΟ μέχρι την αξία του αυτοκινήτου (ως αξία λαμβάνεται υπόψη η αξία πριν από το ατύχημα).
Στα είχα γράψει μια φορά κι έναν καιρό εδώ viewtopic.php?f=5&t=7240&start=150Εκτός και αν η αξίωση στηριχθεί στο 922ΑΚ οπότε δεν υπάρχει ποσοτικός περιορισμός της ευθύνης του ιδιοκτήτη.
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Φυσικά μετά, αν ο ιδιοκτήτης πληρώσει αυτός, και εφόσον δεν οδηγούσε, ούτε βαρυνόταν με υπαιτιότητα για το ατύχημα μπορεί να στραφεί με αγωγή κατά τις γενικές διατάξεις κατά του οδηγού που έφταιγε και να διεκδικήσει αναγωγικά ό,τι πλήρωσε.Ακριβώς.
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Φυσικά μετά, αν ο ιδιοκτήτης πληρώσει αυτός, και εφόσον δεν οδηγούσε, ούτε βαρυνόταν με υπαιτιότητα για το ατύχημα μπορεί να στραφεί με αγωγή κατά τις γενικές διατάξεις κατά του οδηγού που έφταιγε και να διεκδικήσει αναγωγικά ό,τι πλήρωσε.
Ακριβώς.
Γνωριζοντας τις χρονοβορες δικαστικες διαδικασιες θα ελεγα ου μπλεξεις!!! Να το πουμε σε επιδωξους ξενους επενδυτες να τρεξουν να προλαβουν... μην χασουν την ευκαιρια.. να μπλεξουν...
-
Ο χρήστης PIT_BLUE_STORM έγραψε:
ΖΗΤΑΩ ΑΜΕΣΑ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΠΡΟΚΥΨΕΙ!ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΠΕΡΙΠΟΥ ΕΝΑ ΜΗΝΑ,ΜΟΥ ΕΚΛΕΨΑΝ ΤΟ ΑΜΑΞΙ,ΕΝΑ SCIROCCO ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΓΟΡΑΣΜΕΝΟ,ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΥΡΕΘΗ ΜΕΤΑ 20 ΗΜΕΡΩΝ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ!ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ,ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΕ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΥΧΕΡΟ ΕΒΡΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ!ΤΟΥ ΕΙΧΑΝ ΒΑΛΕΙ ΞΕΝΕΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΟΔΗΓΟΥΣΕ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΣ!ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΠΟΛΥΛΟΓΩ,ΓΙΝΑΝΕ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΜΑΞΙ...ΚΑΤΑΣΧΕΘΗΚΕ!ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΠΩΣ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝΕ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ,ΙΣΩΣ ΠΑΡΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΟΥ ΤΟ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΝ (ΜΕ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΑΝ ΠΑΝΤΩΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΑΡΙΣΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ),ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΚΡΙΣΕΙΣ,ΝΑ ΟΡΙΣΤΕΙ ΤΑΚΤΙΚΗ ΔΙΚΑΣΙΜΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΔΟΘΟΥΝ ΕΥΘΥΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ!ΕΙΧΑ ΔΗΛΩΣΕΙ ΤΗΝ ΚΛΟΠΗ ΑΜΕΣΑ!
ΖΗΤΑΩ ΛΟΙΠΟΝ ΑΠΟ ΕΣΑΣ,ΟΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΕΓΓΥΗΜΕΝΑ Η ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΠΑΘΕΙ ΚΑΤΙ ΠΑΡΟΜΟΙΟ,ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΥ ΔΩΣΕΙ ΤΑ ΦΩΤΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΕΜΠΛΑΚΕΙ ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΛΗ ΧΡΟΝΟΒΟΡΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ!ΠΟΛΛΟΙ ΜΙΛΑΝΕ ΟΤΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΙ 2-3 ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ(!),ΜΕΓΙΣΤΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΑ ΜΟΥ!ΑΠΟ ΕΠΙΣΗΜΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΧΕΙΛΗ,ΕΧΩ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΘΕΙ ΟΤΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΟΤΑΝ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΕΝΑ ΑΜΑΞΙ,ΠΡΩΤΑ ΚΟΙΤΑΣ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΜΜΕΝΟ (ΚΙ ΑΝ ΝΑΙ,ΤΟ ΑΠΟΔΙΔΕΙΣ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΟΥ) ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΡΟΧΩΡΑΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ!ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ!Δικηγόρο άμεσα, την στιγμή που διακυβεύεται τόσο μεγάλης αξίας περιουσιακό στοιχείο.
-
Από την αντιπροσωπεία μου έχουν ζητήσει μια εξουσιοδότηση για να πληρωθούν απευθείας από την ασφαλιστική μου. Το Σάββατο, εφόσον ήμουν ελεύθερος και δεν είχα δουλειά, πήγα στο ΑΤ της περιοχής μου για να βεβαιώσω το γνήσιο της υπογραφής μου στην εξουσιοδότηση. Εκεί, ο αστυνομικός αρνήθηκε να τη βεβαιώσει γιατί το ποσό είναι κενό. Έχει δικαίωμα να το κάνει αυτό;
Sent from my HTC Desire using smoke signals.
-
Δεν νομιζω.Δεν πας σε ΚΕΠ σημερα να ξεμπερδευεις;
-
Αναγκαστικά αυτό θα κάνω...
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Από την αντιπροσωπεία μου έχουν ζητήσει μια εξουσιοδότηση για να πληρωθούν απευθείας από την ασφαλιστική μου. Το Σάββατο, εφόσον ήμουν ελεύθερος και δεν είχα δουλειά, πήγα στο ΑΤ της περιοχής μου για να βεβαιώσω το γνήσιο της υπογραφής μου στην εξουσιοδότηση. Εκεί, ο αστυνομικός αρνήθηκε να τη βεβαιώσει γιατί το ποσό είναι κενό. Έχει δικαίωμα να το κάνει αυτό;Sent from my HTC Desire using smoke signals.
Ναι.
-
U>Ο χρήστης drdino έγραψε:
Από την αντιπροσωπεία μου έχουν ζητήσει μια εξουσιοδότηση για να πληρωθούν απευθείας από την ασφαλιστική μου. Το Σάββατο, εφόσον ήμουν ελεύθερος και δεν είχα δουλειά, πήγα στο ΑΤ της περιοχής μου για να βεβαιώσω το γνήσιο της υπογραφής μου στην εξουσιοδότηση. Εκεί, ο αστυνομικός αρνήθηκε να τη βεβαιώσει γιατί το ποσό είναι κενό. Έχει δικαίωμα να το κάνει αυτό;
Sent from my HTC Desire using smoke signals.
Εϊσαι φάουλ θα μπορούσες να το διατυπώσεις διαφορετικα. Κάνε μια εξουσιοδήτηση χωρίς να αναφέρεσε σε πόσο αλλά κάτι στο στύλ 'εξουσιοδοτώ το κάτωθι ,πλα μπλα μπλα για την παραλαβή της αποζημείωσης που θα πληρώσει η ασφαλιστική δείνα στο ονομά μου' ή κάτι παρόμοιο και είσαι καλυμμένος. ΤΟ έχω κάνει ετσι 2-3 φορές χωρίς να χρειάζεται να αναφέρω πόσό και χωρίς να με νοιάζει αν η αντιπροσωπεία τα έκανε τακάκια και κανονισε με τον πραγματογνώμονα μεγαλύτερο πόσο από αυτό που έπρεπε. Γενικώς δε με ένοιαζε να βάλω και στην τσέπη λεφτά , απλά να πάρω το αμάξι έτοιμο με καινουργια ανταλακτικά γρήγορα όσο και αν κέρδισε η αντιπροσωπεία.
-
Ο χρήστης Greek έγραψε:
U>Από την αντιπροσωπεία μου έχουν ζητήσει μια εξουσιοδότηση για να πληρωθούν απευθείας από την ασφαλιστική μου. Το Σάββατο, εφόσον ήμουν ελεύθερος και δεν είχα δουλειά, πήγα στο ΑΤ της περιοχής μου για να βεβαιώσω το γνήσιο της υπογραφής μου στην εξουσιοδότηση. Εκεί, ο αστυνομικός αρνήθηκε να τη βεβαιώσει γιατί το ποσό είναι κενό. Έχει δικαίωμα να το κάνει αυτό;Sent from my HTC Desire using smoke signals.
Εϊσαι φάουλ θα μπορούσες να το διατυπώσεις διαφορετικα. Κάνε μια εξουσιοδήτηση χωρίς να αναφέρεσε σε πόσο αλλά κάτι στο στύλ 'εξουσιοδοτώ το κάτωθι ,πλα μπλα μπλα για την παραλαβή της αποζημείωσης που θα πληρώσει η ασφαλιστική δείνα στο ονομά μου' ή κάτι παρόμοιο και είσαι καλυμμένος. ΤΟ έχω κάνει ετσι 2-3 φορές χωρίς να χρειάζεται να αναφέρω πόσό και χωρίς να με νοιάζει αν η αντιπροσωπεία τα έκανε τακάκια και κανονισε με τον πραγματογνώμονα μεγαλύτερο πόσο από αυτό που έπρεπε. Γενικώς δε με ένοιαζε να βάλω και στην τσέπη λεφτά , απλά να πάρω το αμάξι έτοιμο με καινουργια ανταλακτικά γρήγορα όσο και αν κέρδισε η αντιπροσωπεία.
Δηλαδη πρεπει να συμφωνει ο αστυνομικος με το κειμενο για να θεωρησει το γνησιο της υπογραφης;
(δεν λεμε να κανεις εξουσιοδοτηση για να σκοτωσουν καποιον )
Νομικές ερωτήσεις