-
Ο άλλος παραδέχθηκε μετά ότι πέρασε με κόκκινο, άλλωστε δεν το έπαιρνε καθώς υπήρχαν μάρτυρες...Άρα τέτοιο θέμα δεν παίζει.
-
Αυτά προβλέπει ο ΚΟΚ, αυτά ισχύουν για όλους και οι νόμοι πρέπει να εφαρμόζονται. Το αν ήσουν 0,01 πάνω από το 0,60 θα έπρεπε φίλε μου να το είχες σκεφτεί πιο πριν να είσαι λίγο πιο εγκρατής στο ποτό εφόσον θα είχες να οδηγήσεις μετά. Δεν στο λέω επικριτικά ή ειρωνικά, αλλά κι εγώ στον τελευταίο γάμο που παραβρέθηκα και ενώ όλοι οι υπόλοιποι τα κοπανούσαν, ήμουν ο μόνος που ήπια ελάχιστα και με μέτρο για να επιστρέψω τους υπόλοιπους πίσω. Κάπου πρέπει να σκεφτόμαστε και το μετά και τις ευθύνες μας.
Το δικαστήριο (ποινικό) έτσι συνήθως γίνεται μετά από 2-3 χρόνια. Οπότε, το καλύτερο είναι να βρεθεί να σε συμβουλεύσει δικηγόρος που ειδικεύεται σε τροχαία ατυχήματα.
-
Ο χρήστης kostasof έγραψε:
Τη @@@ που έκανα την έχω σκεφτεί και τη σκέφτομαι εδώ και 3 χρόνια, πλήρωσα το πρόστιμο, δεν είχα αυτοκίνητο για έξι μήνες και έμπλεξα γενικά. Από την άλλη ο αστυνομικός μου πήρε τις δύο μετρήσεις με διαφορά 2 λεπτών και όχι με μισή ώρα όπως λέει ο νόμος και έτσι ίσως αν με μετρούσε με κάποια διαφορά ώρας να ήμουνα κάτω από το 0,60 οπότε και δεν θα είχα αυτά τα τραβήγματα. Ξέρω ότι έκανα λάθος άλλωστε άλλα μυαλά είχα στα 22 άλλα στα 25 αλλά μου φαίνεται και άδικα να λερώσω το ποινικό μητρώο όταν κάποιοι άλλοι κάνοντας εγκλήματα μένουν στο απυρόβλητο.Με το σκεπτικό σου, επειδή ο Κόκκαλης και οι συν αυτώ (τυχαίο παράδειγμα) δε θα μπουν ποτέ φυλακή, δε θα έπρεπε κανείς να καταδικάζεται. Φαντάζομαι ότι καταλαβαίνεις το άκυρο του συλλογισμού σου όπως κι εγώ καταλαβαίνω ότι ήταν αναμενόμενο να κάνεις το συλλογισμό
-
Δε διαφωνώ ότι έσφαλα, αλλά δεν υπάρχει και περίπτωση το μηχάνημα να είχε έστω και ένα στατιστικό λάθος; Αν είναι δυνατόν να με καταδικάζει ένα μηχάνημα. Θα έπρεπε να μου το είχανε τονίσει ότι θα έχω τέτοιες συνέπειες να απαιτήσω να κάνω έλεγχο στο αίμα. Το ότι κάλεσα μόνος την αστυνομία δεν σας λέει τίποτα; Ότι κι εγώ εξεπλάγην που είχα τόσο πολύ, περίμενα άντε να πιαστώ στην 1η κλίμακα.
-
Δε διαφωνώ ότι έσφαλα, αλλά δεν υπάρχει και περίπτωση το μηχάνημα να είχε έστω και ένα στατιστικό λάθος; Αν είναι δυνατόν να με καταδικάζει ένα μηχάνημα. Θα έπρεπε να μου το είχανε τονίσει ότι θα έχω τέτοιες συνέπειες να απαιτήσω να κάνω έλεγχο στο αίμα. Το ότι κάλεσα μόνος την αστυνομία δεν σας λέει τίποτα; Ότι κι εγώ εξεπλάγην που είχα τόσο πολύ, περίμενα άντε να πιαστώ στην 1η κλίμακα.Μετά την 1η μέτρηση, εφόσον σου φάνηκε περίεργη και ήσουν σίγουρος για τον εαυτό σου, νομίζω ότι είχες το δικαίωμα να ζητήσεις να μεταβείς σε νοσοκομείο για αιματολογική 2η εξέταση. Από την άλλη, σκέψου ότι αν οι μετρήσεις ήταν σωστές, μάλλον έχεις πρόβλημα εκτίμησης του πόσο πίνεις.
-
Δεν είμαι σίγουρος, αλλά όταν φυσάς δεν παίρνουν 2 μετρήσεις; Όταν με είχαν σταματήσει πέρσι το καλοκαίρι ένα βράδυ με είχε βάλει να φυσήξω 2 φορές (ενδεχομένως όμως να εντυπωσιάστηκε από το μηδέν γιατί την είχα βγάλει με Coca cola )
-
Το μόνο σίγουρο είναι ότι ήμουνα καλά, τώρα που να ξέρω πόσο είναι το 0,60; Πρώτη φορά με πιάνανε σε αλκοτέστ, και ήτανε η 1η και τελευταία φορά που οδηγούσα μεθυσμένος από όσο θυμάμαι τουλάχιστον. Και ρώτησα τον αστυνομικό αν έχω άλλες επιπτώσεις και δεν μου είπε τίποτα για δικαστήριο, οπότε κι εγώ δεν περίμενα να έχω τέτοιες εξελίξεις και εξάλλου εκείνη τη στιγμή δεν με νοιάζανε τα λεφτά ή το αν θα έχω δίπλωμα. Αλλά ναι τώρα βλέποντας το ψύχραιμα σίγουρα έπρεπε να κάνω εξέταση αίματος, στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα....
-
Α και τώρα που θυμάμαι είχα επισκεφτεί ένα δικηγόρο και μου είχε πει ότι 0,61 δεν είναι πολύ και ότι δεν έχω πρόβλημα, και ότι γενικά πολύ θεωρείται από 1 και πάνω. Τώρα αν έλεγε @@@ δεν ξέρω.
-
Αν τελικά πάρει την τροπή που επιθυμείς η δίκη, μη βγεις να το γιορτάσεις με 1-2 μπουκαλάκια Johnny πάλι και πιάσεις πάλι τιμόνι
-
Α και τώρα που θυμάμαι είχα επισκεφτεί ένα δικηγόρο και μου είχε πει ότι 0,61 δεν είναι πολύ και ότι δεν έχω πρόβλημα, και ότι γενικά πολύ θεωρείται από 1 και πάνω. Τώρα αν έλεγε @@@ δεν ξέρω.Από 1 και πάνω έχεις πεθάνει και δεν το ξέρεις.
-
Ο χρήστης ausfahrt έγραψε:
Αν τελικά πάρει την τροπή που επιθυμείς η δίκη, μη βγεις να το γιορτάσεις με 1-2 μπουκαλάκια Johnny πάλι και πιάσεις πάλι τιμόνιΠλέον όπως είπα και πριν ποτέ μα ποτέ δεν πίνω και οδηγώ, αν και μάλλον θα έλεγα ότι πλέον δεν πίνω.
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Α και τώρα που θυμάμαι είχα επισκεφτεί ένα δικηγόρο και μου είχε πει ότι 0,61 δεν είναι πολύ και ότι δεν έχω πρόβλημα, και ότι γενικά πολύ θεωρείται από 1 και πάνω. Τώρα αν έλεγε @@@ δεν ξέρω.
Από 1 και πάνω έχεις πεθάνει και δεν το ξέρεις.
Από όσο θυμάμαι μου είχε πει ο δικηγόρος ότι παλιότερα το όριο ήτανε 1 ή κάτι τέτοιο και ότι είχε αθωώσει κάποιον που είχε τρακάρει έναν άλλο και είχε 1,2ml/l, και τελικά απέδειξε ότι ο άλλος έφταιγε. Αυτό μου το είχε φέρει ως παράδειγμα για να μην αγχώνομαι.
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Από 1 και πάνω έχεις πεθάνει και δεν το ξέρεις.
Από όσο θυμάμαι μου είχε πει ο δικηγόρος ότι παλιότερα το όριο ήτανε 1 ή κάτι τέτοιο και ότι είχε αθωώσει κάποιον που είχε τρακάρει έναν άλλο και είχε 1,2ml/l, και τελικά απέδειξε ότι ο άλλος έφταιγε. Αυτό μου το είχε φέρει ως παράδειγμα για να μην αγχώνομαι.
-
Κατηγορούμε για δύο πράγματα:
α) Οδήγηση μεθυσμένος
β)οδήγηση χωρίς δίπλωμαΤο ατύχημα έγινε αρχές 2008, ενώ με μια γρήγορη ματιά στο Internet δεν είδα κάπου να λέει 2 μήνες φυλάκιση, απλά λέει ότι είναι πλημμέλημα με ότι αυτό συνεπάγεται.
Παμε στο δια ταυτα, γιατι τα υπολοιπα τα εχεις καταλαβει κ μονος σου:
α) για το 'οδηγηση χωρις διπλωμα' θα αθωωθεις εφ'οσον δειξεις οτι το διπλωμα σου εχει εκδοθει πριν απο το ατυχημα.
β) Για το 'οδηγηση μεθυσμενος' κ αφου ξεκαθαρισαμε οτι εισαι μετα-2007ΚΟΚ, ο νομος ειναι ξεκαθαρος. Δικαζεσαι για αυτο κ τρως 'τουλαχιστον 2 μηνες φυλακιση'. Οποτε εγω εχω σιγουρο τους 2 μηνες κ βλεπουμε.
Προσεχε, το οτι κατεληξε κ σε ατυχημα μπορει να ειναι επιβαρυντικο, δηλαδη να φας κ περισσοτερο. Μπορει βεβαια τα ελληνικα δικαστηρια να κανουν το θαυμα τους κ να σκεφτουν ως 'αφου περασε ο αλλος με κοκκινο αστον να φυγει' - λαθος κατ'εμε γιατι δεν δικαζεσαι για το ατυχημα αλλα για την πραξη της μεθυσμενης οδηγησης - κ να την βγαλεις καθαρη.
Σε καθε περιπτωση εδω μεσα δεν εχει νοημα αλλη συζητηση, πρεπει να βρεις δικηγορο.
EDIT Οπως σου ειπα βασει ΚΟΚ κ κατηγορητηριου, το οτι εφταιγε ο αλλος ειναι ασχετο, εσυ δικαζεσαι για το πλημελλημα της οδηγησης με +0.6 κ η ποινη ειναι η ταδε.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Κατηγορούμε για δύο πράγματα:
α) Οδήγηση μεθυσμένος
β)οδήγηση χωρίς δίπλωμαΤο ατύχημα έγινε αρχές 2008, ενώ με μια γρήγορη ματιά στο Internet δεν είδα κάπου να λέει 2 μήνες φυλάκιση, απλά λέει ότι είναι πλημμέλημα με ότι αυτό συνεπάγεται.
Παμε στο δια ταυτα, γιατι τα υπολοιπα τα εχεις καταλαβει κ μονος σου:
α) για το 'οδηγηση χωρις διπλωμα' θα αθωωθεις εφ'οσον δειξεις οτι το διπλωμα σου εχει εκδοθει πριν απο το ατυχημα.
β) Για το 'οδηγηση μεθυσμενος' κ αφου ξεκαθαρισαμε οτι εισαι μετα-2007ΚΟΚ, ο νομος ειναι ξεκαθαρος. Δικαζεσαι για αυτο κ τρως 'τουλαχιστον 2 μηνες φυλακιση'. Οποτε εγω εχω σιγουρο τους 2 μηνες κ βλεπουμε.
Προσεχε, το οτι κατεληξε κ σε ατυχημα μπορει να ειναι επιβαρυντικο, δηλαδη να φας κ περισσοτερο. Μπορει βεβαια τα ελληνικα δικαστηρια να κανουν το θαυμα τους κ να σκεφτουν ως 'αφου περασε ο αλλος με κοκκινο αστον να φυγει' - λαθος κατ'εμε γιατι δεν δικαζεσαι για το ατυχημα αλλα για την πραξη της μεθυσμενης οδηγησης - κ να την βγαλεις καθαρη.
Σε καθε περιπτωση εδω μεσα δεν εχει νοημα αλλη συζητηση, πρεπει να βρεις δικηγορο.
EDIT Οπως σου ειπα βασει ΚΟΚ κ κατηγορητηριου, το οτι εφταιγε ο αλλος ειναι ασχετο, εσυ δικαζεσαι για το πλημελλημα της οδηγησης με +0.6 κ η ποινη ειναι η ταδε.
Το ότι έγινε ατύχημα δεν αναφέρεται πουθενά μα πουθενά, άλλωστε δεν ενεργοποιήθηκαν οι ασφαλιστικές εταιρείες και τα βρήκαμε μεταξύ μας. Άρα το αποκλείω να δικαστώ και για το ατύχημα. Η κλίση αναφέρει μόνο ότι οδηγούσα μεθυσμένος και ότι δεν είχα δίπλωμα. Εξάλλου είναι άλλο δικαστήριο το ένα άλλο το άλλο, από όσο διάβασα και αλλού.
Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις, πλέον θα πρέπει να συμβουλευτώ νομικό για τις περεταίρω διαδικασίες και αν βγει η απόφαση θα το γράψω εδώ ώστε στο μέλλον τυχόν ίδιες περιπτώσεις να έχουνε ένα 'μπούσουλα'.
Ηθικό δίδαγμα: Ποτέ αλκοόλ και οδήγηση, 1000 φορές να πληρώσουμε ένα taxi, παρά να ρισκάρουμε τη ζωή των άλλων και μετά τη δική μας, αλλά και να δωρίσουμε 2000 ευρώ σε αυτούς που μας τα χρωστάνε και με το παραπάνω.
-
Δεν το ξερω,απλως μου περασε απο το μυαλο και το βαζω.
Μηπως,λεω μηπως παρουσιασθει /κληθει ως μαρτυρας το οργανο που σ' εγραψε και βγει στη φορα και η συγκρουση;Συμβουλη μου,οτι και να σου πουνε, τραβα σε δικηγορο.
-
Για να λες ότι τα βρήκατε μεταξύ σας πάει να πει ότι η ζημιά δεν ήταν μεγάλη (έτσι καταλαβαίνω εγώ τουλάχιστον).
Αν ευσταθεί αυτό, τότε ήσουν πολύ περισσότερος μεθυσμένος από όσο νόμιζες για να καλέσεις τα 100ά
-
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Δεν το ξερω,απλως μου περασε απο το μυαλο και το βαζω.
Μηπως,λεω μηπως παρουσιασθει /κληθει ως μαρτυρας το οργανο που σ' εγραψε και βγει στη φορα και η συγκρουση;Συμβουλη μου,οτι και να σου πουνε, τραβα σε δικηγορο.
Εφόσον δεν κατεγράφη η σύγκρουση, θεωρώ εξαιρετικά απίθανο να τη θυμάται μετά από 2+ χρόνια ο τροχαίος.
-
ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΝΑΛΛΟΓΟ ΘΕΜΑ?
-
ΛΟΙΠΟΝ ΕΓΩ ΘΑ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΙ ΑΝ ΞΕΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΑΕΙ. ΕΙΧΑ ΕΝΑ ΑΤΥΧΗΜΑ ΠΕΡΙΣΥ ΤΟ ΜΑΙΟ.ΒΓΗΚΑ ΣΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΡΕΥΜΑ ΜΑΙ ΧΤΥΠΗΣΑ ΕΝΑ ΔΙΕΡΧΟΜΕΝΟ ΦΟΡΤΗΓΑΚΙ.ΕΙΧΑ ΑΛΚΟΟΛ ΣΤΟ ΑΙΜΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΙΑ 0,47 ΔΕΝ ΕΦΑΓΑ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΟΧΑΙΑ. ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ Η ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΜΟΥ ΜΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΩ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΛΟΓΩ ΜΕΘΗΣ. ΤΟΥΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ ΟΤΙ ΤΟ ΟΡΙΟ ΑΛΚΟΟΛΗΣ ΗΤΑΝ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΕΠΙΤΡΕΠΟΜΕΝΑ ΟΡΙΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΝΟΜΙΖΑΝ ΠΩΣ ΗΤΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΦΥΣΗΜΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΕΞΕΤΑΣΗ ΑΙΜΑΤΟΣ.ΩΣ ΕΔΩ ΚΑΛΑ. Ο ΤΥΠΟΣ ΠΟΥ ΧΤΥΠΗΣΑ ΜΕ ΤΟ ΦΟΡΤΗΓΑΚΙ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΣΩΜΑΤΙΚΕΣ ΒΛΑΒΕΣ ΓΙΑΤΙ ΕΣΠΑΣΕ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΔΑΧΤΥΛΟ ΤΟΥ ΠΟΔΙΟΥ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΠΑΘΕ ΕΥΘΙΑΣΜΟ ΑΥΧΕΝΑ.( ΤΡΙΧΕΣ ΚΑΤΣΑΡΕΣ ) ΔΕΝ ΠΗΓΕ ΚΑΤ ΕΥΘΕΙΑΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΡΑ ΓΥΡΙΣΕ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΠΗΓΕ ΕΚΕΙ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΝ ΕΙΧΕ ΓΝΩΣΤΟΥΣ. Η ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΜΟΥ ΠΗΡΑΝ ΑΙΜΑ ΣΤΙΣ 10:30 ΓΙΑ ΕΞΕΤΑΣΗ ΑΛΚΟΟΛ ( ΤΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΕΓΙΝΕ ΣΤΙΣ 6:30 ) .ΘΥΜΑΜΑΙ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΜΟΥ ΠΗΡΑΝ ΠΡΙΝ ΤΙΣ 9 ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΕΚΘΕΣΗΣ ΤΗΣ ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΣΤΙΣ 10:00 ΕΙΧΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥΣ ΑΡΑ Η ΑΙΜΟΛΗΨΙΑ ΕΓΙΝΕ ΝΩΡΙΤΕΡΑ.ΜΠΟΡΕΙ ΤΩΡΑ ΑΥΤΟΣ Η Η ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΝΑ ΑΡΝΗΘΟΥΝ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ? ΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΣ ΜΟΥ ΔΩΣΕΙ ΤΑ ΦΩΤΑ ΤΟΥ !!!!!!
Δικαστήριο για μέθη