-
Το οποίο CΟ2 δεν είναι καν ρύπος αλλά αδρανές αέριο...
-
Σόρι για το , αλλά μιας και ήρθε η κουβέντα…
Για να είμαστε ακριβείς, πρέπει να πούμε ότι το CO2 (διοξείδιο του άνθρακα) είναι ένα αβλαβές αέριο που υπάρχει στη φύση. Η παρουσία του δεν θα θεωρείτο επικίνδυνη αν δεν εμφάνιζε τόσο υψηλή αύξηση τον 20ο αιώνα. Το CO2, λόγω της συμπεριφοράς του (επιτρέπει την διέλευση της ακτινοβολίας του ήλιου στη γη αλλά δεν επιτρέπει την «επιστροφή» της προς το διάστημα), ευθύνεται για το «φαινόμενο του θερμοκηπίου». Γι’ αυτό και το CO2 έχει καταστεί… «απαγορευμένο», αν και – πολύ σωστά – δεν είναι ρυπογόνο αέριο!
Οι ρύποι που παράγονται από ένα αυτοκίνητο, οφείλονται κατά κύριο λόγο στις ατελείς καύσεις που γίνονται μέσα στον κινητήρα. Και είναι άλλες ενώσεις, όπως μονοξείδιο του άνθρακα, άκαυτοι υδρογονάνθρακες από τα καύσιμα (σε αέρια μορφή συντελούν τα μέγιστα στο γνωστό μας «νέφος») και οξείδια του αζώτου. Και φυσικά, ας μην ξεχνάμε τα «φονικά μικροσωματίδια» PM10, που παράγονται από οποιαδήποτε καύση…
-
Χαιρετω.Πρωτη φορα γραφω στο φόρουμ,θελω να καταγράψω απόψεις και αυτο επειδή πραγματικά ειμαι μπερδεμένος με την αγορά του συγκεκριμένου αυτοκινήτου.
Το asx το είχα σταμπάρει από περυσι,πριν καν ερθει Ελλάδα απο το διαδίκτυο.Το περίμενα πως και πως αλλά τώρα που ήρθε ,το είδα,μπήκα,έκανα test drive ,κάνω και διάφορες σκέψεις.Τα λεφτά που ζητάει η έκδοση με τον κλιματισμό(και τα υπολοιπα οχι τόσο απαραίτητα καλούδια) ειναι 22500 περίπου.Αρκετά θα έλεγα(καπου εκει είναι και του qq).Θεωρώ πως αυτό το αμάξι είναι το αντιQasqhai και ως τέτοιο βγήκε.Ομως συγκρίνωντας το εσωτερικό των δύο μοντέλων το μοντέλο της Nissan υπερέχει σε ποιοτητα και φιλικότητα ως προς τον οδηγό και ίσως και σε χώρους.
Το κακό είναι οτι το asx δεν έχει κυκλοφορήσει ευρέως στους δρόμους και δεν έχουμε απόψεις ιδιοκτητών.Διαβάζω λοιπόν καποια τεστ περιοδικων αυτοκινήτου αλλα και σε sites(εγχώρια + ξένα) και βλέπω οτι και στις επιδόσεις υπερέχει ελαφρά το qq.Στα φρένα δε, υπερέχει καθαρά!Μεχρι στιγμής μόνο η κατανάλωση και η jet fighter μασκα του mitsubishi έχει κάνει εντύπωση σε όλους.
Τελευταία κανω και μια τρίτη σκέψη.Να αγοράσω το tiquan των 150 ίππων μεταχειρισμένο περίπου στα 22000 και να κάνω την υπέρβαση.Εκεί βέβαια είναι η κατανάλωση που ανυσηχει.
Περιμένω γνώμες -
Το Nissan Juke θεωρείται ανταγωνιστικό αυτών; Το ρωτάω γιατί αν κάποιος θέλει όγκο/χώρους λόγω μεγέθους τότε μάλλον όχι γιατί πρέπει να παίζει μισή κατηγορία πιο κάτω μαζί με το Terios. Αν όμως δεν έχει τρομερές απαιτήσεις ίσως το Juke σαν πιο μικρό να είναι πολύ βολικό για την πόλη.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Το Nissan Juke θεωρείται ανταγωνιστικό αυτών;Ανταγωνιστικό μόνο ως προς την τιμή. Ενα lifestyle αμάξι όπως είναι το Juke φτάνει με έναν ανάλογο εξοπλισμό στην τιμή των υπόλοιπων μεγαλύτερων. Στα λοιπά όμως είναι όπως λες.
... Περιμένω γνώμες
Καλωσήρθες στο forum.
Μεταξύ ASX 1,6 και QQ 1,6 και εγώ δεν έβγαλα ακριβώς νικητή παρά την επιλογή μου. Και στα έντυπα σε κάποια συγκριτικά διέκρινα από τα γραφόμενα τους νικητή το QQ αλλά χωρίς κάτι ξεκάθαρο. Ίσως ... απο συνήθεια.
Δες ίσως λεπτομέριες που μπορεί να σε κεντρίσουν το ενδιαφέρον όπως αισθητικές, εξοπλιστικές κλπ.
Στα υπέρ του ASX τα 135gr CO2 που σημαίνουν τέλη 100€ περιπου λιγότερα απο του QQ.
Οδηγικά έχουν τις διαφορές τους με το ASX πιο μαλακό στο δρόμο απο το QQ χωρίς όμως το 2ο να ενοχλεί. Προσωπικά το QQ το βρήκα πιο σταθερό στον δρόμο χωρίς να κουράζει με κλίσεις σε στροφές.
Καλύτερη επιλογή το ASX σε σχέση με το QQ αν πρόκειται για τις βασικές εκδόσεις τους που έχει το ESP. Στις υπόλοιπες εκδόσεις θα πρέπει να υπάρχουν και άλλα κριτήρια και ίσως και πιο γενικά. Προσφορές, χρηματοδότηση, διαθεσιμότητα εκδόσεων, aftersales κλπ.
Το Tiguan στην 4κίνητη έκδοση και σαν μτχ είναι άλλο αυτοκίνητο με άλλες προτεραιότητες. Αλλη τεχνολογία, άλλη χρηστικότητα και άλλη αισθητική θα έλεγα. Αν χρειάζεσαι 4κίνηση τότε μονόδρομος όπως και σε καλύτερες επιδόσεις. Το ότι πρόκειται δε για τουρμποκίνητο και 4κίνητο σαν μτχ θέλει 2 φορές παραπάνω προσοχή και έλεγχο γιατί όλο και θα έχει βγει εκτός δρόμου ενώ και οι επιδόσεις του φτάνουν στα όρια της ... 'παραβασης του ΚΟΚ'. Και αυτά είναι ή προκαλούν φθορές.Προσωπικά πάντως την χάρη και την αίσθηση του καινούριου δεν την ανταλλάσω με μτχ οσο καλύτερο και αν είναι.
-
στα λεφτά που διαθέτει ο φίλος , το Scout είναι μονόδρομος (και θα του περίσσευαν και φράγκα..) ..Όμως από την στιγμή που το έχει αποκλείσει , νομίζω ότι το Asx υπερτερεί σε κινητήρα και αξιοπιστία από το Q.Q.. Σε χώρους είναι λίγο πιο άνετο το Q.Q...
-
Ο χρήστης giannik1977 έγραψε:
...νομίζω ότι το Asx υπερτερεί σε κινητήρα και αξιοπιστία από το Q.Q.. Σε χώρους είναι λίγο πιο άνετο το Q.Q...Μα αυτό είναι το θέμα!Κανεις απ'αυτούς που δοκίμασαν το asx(testdrive σε ηλεκτρονικο και εντυπο τυπο) δεν διαπιστωσε κατι τετοιο.Ειναι ενας απλος 1600αρης με λιγοτερη σπιρταδα απο αυτον του qq.Τωρα οσον αφορα την αξιοπιστια ,τουλαχιστον στην πραξη δεν μπορει να γινει συγκριση αν δεν περασουν 1,5 με 2 χρονια απο την κυκλοφορια του asx.
Και θα αναφερθω παλι στο εσωτερικο τους.Μπηκα και στα δυο αυτα μοντελα με 1 ωρα διαφορα οποτε μπαινοντας στο ενα σχεδον μου ειχε μεινει η μυρωδια του αλλου.Ε λοιπον η nissan την προσεξε την δουλεια εκει.Με διαφορα.Ρε γαμωτο βγαζεις εν ετη 2010 ενα μοντελο και το χρεωνεις τοσα λεφτα...δεν ειπαμε να ειναι audi αλλα αυτο το μαυρο σκληρο πλαστικο και η λιτοτητα σε ολο το μεγαλειο! -
Ο χρήστης giannik1977 έγραψε:
...νομίζω ότι το Asx υπερτερεί σε κινητήρα και αξιοπιστία από το Q.Q..Σε επιδόσεις -πέρα απο τα χαρτιά- το QQ δείχνει να είναι καλύτερο με τις κοντές του σχέσεις ενώ απο τις έως τώρα δοκιμές σε έντυπα* δεν έδειξε μεγάλες διαφορές και σε κατανάλωση. Σε θέμα αξιοπιστίας του QQ όσα προβλήματα (τα οποία είναι λίγα και μεμονωμένα) έχουν παρουσιαστεί απ' ότι έχω δει και ακούσει είναι τυχαία κατασκευαστικά λάθη και όχι μηχανικά ή ηλεκτρικά. Υπόψιν ότι συνήθως (κάτι που γίνεται απ' όλες τις εταιρίες) μέσα στην λογική παρουσίασης ενός facelifted μοντέλου είναι και η διόρθωση λαθών και προβλημάτων που τυχόν υπάρχουν στην πρώτη γενιά.
Η αξιοπιστία του ASX θα φανεί στο μέλλον. Προς το παρόν όμως η ιαπωνική του κατασκευή είναι υποσχόμενη.
Προσωπικά δεν θεωρώ το ASX κατώτερο του QQ αλλά όχι και ανώτερο.(*Δεν ξέρω γιατί αλλά έχω την εντύπωση πως την υπερδύναμη που λέγεται Σαρακάκης δύσκολα θα την κακολογούσαν ακόμα και να έβρισκαν κουσούρια στο ASX).
-
παρόλο που μου αρέσει αρκετά το νέο f/l κασκάι προτείνω ανεπιφύλακτα Μίτσου!
-
Ο χρήστης vellerefontis έγραψε:
παρόλο που μου αρέσει αρκετά το νέο f/l κασκάι προτείνω ανεπιφύλακτα Μίτσου!Ναι, αλλα ποιος ο λογος της τοσο ευκολης επιλογης σου;
Mitsubishi ASX vs Nissan Qashqai (QQ)