-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Και να αποζημιώνει για τις καμμένες ηλεκτρικές/ηλεκτρονικές συσκευέςΚαθώς επίσως και για ευπαθή προϊόντα όπως τρόφιμα κλπ...
-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Παντως εγω ρε παιδιά εχω βαρεθεί να φτιαχνω τα ρολογια απο τα video,DVD,STEREO ΚΟΥΖΙΝΑ,MICROWAVE, και αλλα, καθε φορά που εχει κοβεται το ρευμα.Ελεος ...βαρεθηκα και τα παρατησα..
Μα καλά, πού ζείς; Δεν έχεις πάρει UPS για όλο το σπίτι;
Εδώ τα πλήρωσες για όλες τις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις, στο σπίτι σου θα τα τσιγκουνευτείς; -
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
Μα καλά, πού ζείς; Δεν έχεις πάρει UPS για όλο το σπίτι;Φαντάζομαι ότι εννοείς κάτι περισσότερο από το φορητό UPS με surge protection για υπολογιστή και ηλεκτρονικά κλπ. Υπάρχουν άλλα στοιχεία εκτός από ποιότητα κατασκευής και όνομα της εταιρείας που πρέπει να επιλέγουμε (πχ μετατροπή AC/DC και αντίστροφα συνέχεια) κλπ?
Αλήθεια πόσο εφικτό είναι για όλο το σπίτι? Συνδέεται στον πίνακα από ηλεκτρολόγο έτσι ώστε να καλύπτει κάποιες ασφάλειες αφήνοντας βέβαια απέξω θερμοσίφωνο και κουζίνα? Για τι μέγεθος/βάρος/κόστος χωρητικότητα σε ρεύμα και διάρκεια αυτονομίας μιλάμε? -
Πλάκα έκανα
Απλώς μου έκανε εντύπωση που όλες οι ολυμπιακές εγκαταστάσεις έχουν κάτι μάλλον πανάκριβο...Πάντως επειδή προφυλάσσουν και από υψηλή τάση κλπ, πήρα 2 UPS ένα για τον υπολογιστή, και ένα για τηλεόραση - βίντεο - DVDR (έχει πολλούς κεραυνούς στην περιοχή) και μου ήρθε φτηνότερο (2Χ90 ευρώ περίπου) από το να μου γίνουν όλα κάρβουνο...
Σαν καλό αποτέλεσμα ήταν πως δεν φοβάμαι μην πέσει το ρεύμα και δεν γράψει το βίντεο!! -
UPS για ολόκληρο σπίτι υπάρχει αλλά το κόστος είναι απαγορευτικό.
Το μέγεθος κόστος και ο όγκος εξαρτώνται άμεσα από το συνολικά απαιτούμενο φορτίο σε KVA. (η εξάρτηση δεν είναι αναλογική αλλά τα μεγέθη και το κόστος αυξάνονται μάλλον εκθετικά)Γιάννης
-
Όταν κάνεις σύμβαση με τον ΟΤΕ για μια μισθωμένη γραμμή, ο ΟΤΕ δεν εγγυάται ότι αυτή θα δουλεύει αδιάλειπτα. Αν κοπεί και κάνουν 3 μέρες να την φτιάξουν θα τους πληρώσεις τις 3 μέρες κανονικά. Είδα όμως από σύμβαση που ζητούσε ο ΟΤΕ από άλλους ότι στη δικιά του περίπτωση, όχι μόνο δεν θα πλήρωνε ούτε 1 λεπτό διακοπής, αλλά θα έπαιρνε και αποζημείωση!
Έχει όμως δει κανείς σας τις συμβάσεις που υπογράφουμε με τις εταιρίες κοινής ωφελείας; Και να σου καταστραφεί όλο το σπίτι από υπέρταση, λεφτά μάλλον δεν θα πάρεις...
-
Μαλλον για το μπλακ αουτ φταιω εγω!!!! Πατησα τον διακοπτη της αποθηκης εκεινη την στιγμη και εβγαλα εκτος λειτουργειας το δικτυο.
Αρε βρεγμενη σανιδα που θελουν μερικοι -
Ο χρήστης TGD έγραψε:
Και να σου καταστραφεί όλο το σπίτι από υπέρταση, λεφτά μάλλον δεν θα πάρεις...Νομίζω αν το κυνηγήσεις μπορεί να αποζημιωθείς. Γνωστού είχε πιάσει μικρή φωτιά το μαγαζί όταν από υπέρταση πήρε φωτιά η ταμειακή (ευτυχώς οι άλλες συσκευές ήταν με UPS το οποίο μάλλον τα έπαιξε αλλά τουλάχιστον σώθηκε υπολογιστής και φωτοτυπικό). Ήρθε αστυνομία, πυροσβεστική με πραγματογνώμονες κλπ. Πολλές άλλες τέτοιες ζημιές σε μαγαζιά του χωριού είχαν δηλωθεί και νομίζω ότι αποζημιώθηκαν έστω μερικά.
-
Ξέρεις για πόσες πυρκαγιές έχει κατηγορηθεί η ΔΕΗ κυρίως από σπινθήρες καλωδίων που ακουμπούν ημέρες με δυνατούς ανέμους;; Με μάρτυρες και σημαντικές αποδείξεις. Δεν έχει δει κανείς ούτε ευρώ αποζημίωση. Μιλάμε για μεγάλες καταστροφές ιδίως σε ελαιόδεντρα ζώα και χοιροστάσια.
-
Το πιό ωραίο το έμαθα μόλις εχθές!
Όταν έγινε το μπλάκ άουτ , στα κεντρικά του Αθήνα 2004 , η γεννήτρια πήρε μπροστά κανονικά , όλα λειτούργησαν τέλεια για κανά δυό λεπτά!
Κατόπιν πάλι στο 'μαύρο σκοτάδι' !
Είχαν ξεχάσει να βάλουν πετρέλαιο!
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Μαλλον για το μπλακ αουτ φταιω εγω!!!! Πατησα τον διακοπτη της αποθηκης εκεινη την στιγμη και εβγαλα εκτος λειτουργειας το δικτυο.
Αρε βρεγμενη σανιδα που θελουν μερικοιΗ αποθήκη σου BILL είναι πυρηνικο υπόγειο καταφήγιο?
-
Ο χρήστης deggman έγραψε:
Αρε βρεγμενη σανιδα που θελουν μερικοιΗ αποθήκη σου BILL είναι πυρηνικο υπόγειο καταφήγιο?
Καλοοο
Εχετε προσεξει αν αναβουν ολα τα φωτα στους δρομους ;Εχω την εντυπωση οτι απο την Πεμπτη αναβουν μονο οι μισοι στυλοι στους δρομους.
Για να μην υπερφορτωνεται το δικτυο μαλλον. -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Εχετε προσεξει αν αναβουν ολα τα φωτα στους δρομους ;Εχω την εντυπωση οτι απο την Πεμπτη αναβουν μονο οι μισοι στυλοι στους δρομους.
Για να μην υπερφορτωνεται το δικτυο μαλλον.Τότε γιατί τα ανάβουν και μέρα μεσημέρι? Πάντως χθες που ταξίδευα σχεδόν σε όλο το μήκος της Εθνικής Οδού από Χαλκιδική μέχρι Αθήνα ήταν αναμμένοι.
-
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
Για να μην υπερφορτωνεται το δικτυο μαλλον.Τότε γιατί τα ανάβουν και μέρα μεσημέρι? Πάντως χθες που ταξίδευα σχεδόν σε όλο το μήκος της Εθνικής Οδού από Χαλκιδική μέχρι Αθήνα ήταν αναμμένοι.
ΕΙΣΑΙ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ για να βλέπεις καλήτερα !!!
ΜΠΛΑΚ-ΑΟΥΤ??!!