-
-
-
-
Ο χρήστης fog έγραψε:
Σ ευχαριστώ. Η παρατήρησή σου με έκανε να προσέξω το συγκεκριμένο σημείο. Από παρατηρητικότητα σκίζω.
Η φαντασία σου καλπάζει.
Σε συννεφάκια κάτι απλό μου βρίσκεται, αλλά και πάλι δεν αποκλείεται να δεις κάπου τη GuernicaΜιλώντας για σύννεφα, μια δική μου (ίσως την έχω ξαναβάλει, δε θυμάμαι)

fog
Μου άρεσε πολύ η θέα: Αυθεντική και καθόλου 'ωραιοποιημένη'. Έχει τους κουβάδες, τα απλωμένα ρούχα,τους κακοβαμμένους τοίχους...e_avgo
Περισσότερο μου αρέσει αυτή με τα παιδάκια στο παγκάκι! είναι....'στιγμή' ! -
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
@zorzΑυτός δεν είναι κόκκος, είναι Κοκός.
-
Ο χρήστης e_avgo έγραψε:
Ρωσία, Αγία Πετρούπολη - μέρος 2ο:Ωραίο σετάκι
Ξεχωρίζω το συντριβάνι -
@**e_avgo ** Όμορφες. Η 'ατμόσφαιρα' στο συντριβάνι και η 'στιγμή' με τα παιδάκια στο παγκάκι ξεχωρίζουν για μένα. Αυτή όμως που μου τράβηξε το μάτι πρώτη ήταν αυτή με τους γερανούς. Σαν θέμα είναι πολύ ενδιαφέρον, αυτό που δεν μου 'κάθεται' εντελώς, είναι το κάδρο. Κάτι με 'αγχώνει' συνήθως στα κάδρα που είναι χωρισμένα στη μέση. Ακόμα και στα δικά μου.
Αρχικά σκέφτηκα τη φωτογραφία με κομμένο το πρώτο πλάνο αρκετά, μα έχει 'ενδιαφέρον'. Μετά τη σκέφτηκα με 'κομμένο' αρκετό ουρανό. Ίσως λειτουργούσε καλύτερα.@ thymios Τη θυμήθηκα αυτή από το flickr. Μου είχε κάνει εντύπωση και μου άρεσε. Είχα προσέξει 3 πράγματα και τα θυμάμαι ακόμη. Το ένα ήταν πόσο διαφορετική και δραματική δείχνει σε μαύρο. Το δεύτερο πως εκείνο το μικρό ...πρασινούλι flare (; ) στο κέντρο αριστερά κάνει το χρώμα στα φυτά εντελώς ρεαλιστικό και το τρίτο... έψαχνα να βρω τρόπο να την ...ξεκεντράρω 'κόβοντας' κάτι από πάνω ή από κάτω -για να μην 'αγχώνομαι' - αλλά δεν μπορούσα να αφαιρέσω κάτι.
-
Μην αγχώνεστε δε κάνει καλό ωραίες είναι
-
-
Τι εννοείς? Πάς εκεί που λέει order print και βάζεις τι μέγεθος θέλεις, add to card κλπ? Τσάμπα? Εμένα γιατί μου αυξάνει το σύνολο? Είναι και Pro χρήστης.
-
Ευχαριστώ όλους για τα σχόλιά σας!
Οι περισσότεροι ξεχώρισαν όπως φαίνεται τη φώτο με τα παιδάκια και το σκίουρο, αυτή θα διάλεγα και εγώ μάλλον.
Το μόνο πρόβλημα σε street photography (μεταφράζεται 'φωτογραφία δρόμου';), είναι ότι αισθάνομαι όχι και τόσο άνετα όταν τις τραβάω. Συνήθως βρίσκομαι αντιμέτωπος με ένα είδος ενοχής πως εισβάλλω σε προσωπικό χώρο - αλήθεια το θεωρείτε εισβολή;Παρόλα αυτά συνεχίζω και το κάνω όποτε έχω την ευκαιρία. Ο εθισμός μου τόσο στην επίπονη διαδικασία (συνήθως υπάρχει ένα παράθυρο λίγων δευτερολέπτων για να τραβηχθεί η φώτο) όσο και στο αποτέλεσμα, επικρατεί των όποιων αρνητικών συναισθημάτων που έπονται.
Είμαι ο μόνος που έχω βρεθεί απένταντι σε τέτοιου είδους σκέψεις, ή και εσείς έχετε αναλογισθεί παρόμοιες;
Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχω αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα, ο τηλεφακός εξασφαλίζει ικανή απόσταση ανάμεσα σε εμένα και το θέμα (δεν είμαι σίγουρος αν είναι η σωστή λέξη) για να αποφευχθεί τόσο ο εντοπισμός μου όσο και τυχόν επεισόδια.
@thymios: έχει ξαναμπεί αλλά δεν πειράζει, εκπληκτική φώτο
@fog: έχεις δίκιο, θα προτιμούσα να υπάρχουν περισσότερα κτίρια στο πλάνο και οι γερανοί να είναι μετατοπισμένοι προς το πάνω μέρος. Μέσα από το σκόπευτρο μου φάνταζε παραδόξως πολύ καλύτερη με τους γερανούς στη μέση.
-
Ο χρήστης Nick-K έγραψε:
Τι εννοείς? Πάς εκεί που λέει order print και βάζεις τι μέγεθος θέλεις, add to card κλπ? Τσάμπα? Εμένα γιατί μου αυξάνει το σύνολο? Είναι και Pro χρήστης.νίκο, μόλις κάνεις check out σου κάνει υπολογισμό της προσφοράς και πληρώνεις μόνο ταχυδρομικά
ισχύει για το κλασσικό μέγεθος της φωτό.Κάνε μια μέχρι το τέλος (κάνεις subscribe σε κάποιο άλλο σάιτ κατα τη διάρκεια της διαδικασίας) και θα δεις
-
e_avgo Kι εμένα μ'άρεσε αυτή με τα παιδάκια και τον σκίουρο πιο πολύ από το σετάκι
-
Ο χρήστης e_avgo έγραψε:
Είμαι ο μόνος που έχω βρεθεί απένταντι σε τέτοιου είδους σκέψεις, ή και εσείς έχετε αναλογισθεί παρόμοιες;Χμ... και γω έχω αναρωτηθεί. Κάπως έτσι αισθάνομαι εξάλλου: αμηχανία, άτολμη, σα να 'κλέβω'. Είναι και που στο δρόμο βγαίνω με την lx3 που το πιο πολύ της zoom είναι ...60m -αν και αυτό λένε είναι το 'σωστό' στη φωτο δρόμου- οπότε πρέπει νάμαι κοντά. Ακόμα νιώθω 'ψάρι', αυτά θέλουν τριβή... Σαν αποτέλεσμα φωτογραφίες στο δρόμο έχω βγάλει ουσιαστικά μια φορά, εννοώ να κάνω πάνω από 3-4 κλικ. Τα αποτελέσματα είναι καμμιά 15αριά φωτογραφίες εδώ.
Εντελώς συμπτωματικά αυτό είναι ένα θέμα που πρόσφατα συζητούσαμε με το Θύμιο. Ο δρόμος, η φωτογραφία και η τόλμη του ...κλικ.
-
-
-
Το μοτίβο σου μια χαρά 'δουλεύει'.
Ίσως λέει εδώ να πειραματιστείς και με ζεστούς χρυσαφί/σέπια τόνους λόγω απογευματινού φωτός.Βλέποντας φωτο γνωστού-άγνωστου από το Παρίσι είχα πιστέψει ότι δε λέει και πολλά σαν πόλη. Τελικά μια χαρά πρέπει να είναι.
-
Ο χρήστης fog έγραψε:
Το μοτίβο σου μια χαρά 'δουλεύει'.+1
BTW, έχω 4 Sensia δίπλα μου αυτή τη στιγμή. Το ταξίδι αναμένεται εξαιρετικά ενδιαφέρον
-
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
BTW, έχω 4 Sensia δίπλα μου αυτή τη στιγμή. Το ταξίδι αναμένεται εξαιρετικά ενδιαφέρον
Να πάρεις τον ευρυγώνιο μαζί (ευτυχώς που στο είπα ) και να βγάλεις πολλά μπλε και πράσινα και μετά όλα τα άλλα χρώματα. Τα fujiοslides είναι ότι πρέπει για τέτοια (ευτυχώς που στο είπα και αυτό ).
-
Ο χρήστης fog έγραψε:
Να πάρεις τον ευρυγώνιο μαζί (ευτυχώς που στο είπα ) και να βγάλεις πολλά μπλε και πράσινα και μετά όλα τα άλλα χρώματα. Τα fujiοslides είναι ότι πρέπει για τέτοια (ευτυχώς που στο είπα και αυτό ).

Πόσταρε δικές σου φωτογραφίες!Σχολιασμοί & κριτικές εντός...