-
ο εγκαταστάτης ΔΕΝ μου έβαλε ηλεκτροβάνα στη έξοδο της μπουκάλας. Βρήκα να παραγγείλω με 50 ευρώ.
Ξέρει κάποιος φίλος αν όντως χρειάζεται να βάλω? Ο εγκαταστάτης δηλώνει πως δεν χρειάζεται κ πως αρκεί αυτή που υπάρχει μπροστά, κ πως αν τρυπήσει κάπου το σωληνάκι, η μπουκάλα δεν βγαζει αέριο. -
0.698 ευρω το λιτρο στο Aegean Γεωργιαδης Στην διασταυρωση του αεροδρομιου Θεσσαλονικης (Μακεδονια).
Τονιστε σε καθε σας επισκεψη σε πρατηριο οτι δεν συμφωνειτε με τις ασυξησεις.
Και το σημαντικοτερο.... ΠΡΟΤΙΜΗΣΤΕ ΤΟΝ ΦΤΗΝΟΤΕΡΟ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ!
-
Στη περιπτωση που το εχεις περασει Βουλγαρια ? εκει δε σου δινουν χαρτι...ειναι και στην ελλαδα καποιοι ...αρκετοι μαλλον που τα μετατρεπουν χωρις χαρτια στα μισα λεφτα, οσο και στη Βουλγαρια δηλαδη! Παντως τωρα που ανοιγει το επαγγελμα, θα μπορεις το περασεις οπουδηποτε, και μονος σου (που λεει ο λογος) , και απλα θα πηγαινεις να στο κοιταξει καποιον μηχανολογος που εχει αδεια και θα σου δινει το χαρτι για περασεις κτεο! (τα χουν γραψει και εφημεριδες κατα διαστηματα) .
Παντως ειναι απαραδεκτοι οι Ελληνες, αμα ψαξεις λιγο το ποσο κοστιζει να αγορασεις ολοκληρο το συστημα , δε κοστιζει πανω απο 500-600 ευρω με μπουκαλα μαζι.(Φανταστειτε ποσο το αγοραζουν οι ιδιοι, χονδρικη)
Τι ζηταν 1600 ευρω? Τα 1000 για μεροκαματο? Η αντε 500 γιατι ορισμενοι το περναν σε 2 μερες! χαχαχαΤο αλλο ωραιο που ειχα δει... Ειχα παει σε καποιον που εκανε εγκαταστασεις και τον παρακολουθουσα για λιγη ωρα το τι εκανε. Ειχε 2 βοηθους και δεν αφηνε κανεναν να ακουμπησει τιποτα, μονο του φερναν εργαλεια κτλ. Πολυ ιστορια ο τυπος...
Και σιγα ποιοι ειναι αυτοι ολοι που μαγκεψαν...Εχουν τελιωσει κανενα πανεπιστημιο?Κανενα μαστερ?Διδακτορικο? Στη καλυτερη να εχουν τελειωσει κανενα ΟΑΕΔ η ΙΕΚ.
Εχω αδικο? -
οι καλύτεροι και οι γρηγορότεροι είναι οι Βούλγαροι μακράν. 50 λέβα σε δύο άτομα και σε 5 ώρες έχεις φύγει.
-
Ο χρήστης alexioualexios έγραψε:
οι καλύτεροι και οι γρηγορότεροι είναι οι Βούλγαροι μακράν. 50 λέβα σε δύο άτομα και σε 5 ώρες έχεις φύγει.Αν εξαρτάται από ένα μηχανολόγο η έγκριση για το ΚΤΕΟ, τότε οι Βούλγαροι θα τρίβουν τα χέρια τους και θα παρατηρηθεί ουρά από Έλληνες. Φυσικά επειδή γνωρίζουν τις εδώ τιμές δε θα χαριστούν σε κανένα Έλληνα. Μεγάλο θέμα με τη Βουλγαρία.
-
Ο χρήστης mitsoZ έγραψε:
....Και σιγα ποιοι ειναι αυτοι ολοι που μαγκεψαν...Εχουν τελιωσει κανενα πανεπιστημιο?Κανενα μαστερ?Διδακτορικο? Στη καλυτερη να εχουν τελειωσει κανενα ΟΑΕΔ η ΙΕΚ.
Εχω αδικο?Για μια απλή εργασία τοποθέτησης ακολουθώντας κάποιες συγκεκριμένες οδηγίες (και χωρίς να αυτοσχεδιάζουν) δεν χρειάζεσαι πανεπιστήμια, μάστερ, διδακτορικό. Μάλιστα με κανένα από αυτά αν τα είχε ο μάστορας δεν θα αισθανόμουνα ασφαλής. Γιατί αυτά δεν σου εξασφαλίζουν δεξιοτεχνία και hands on experience αλλά περισσότερο θεωρητικό υπόβαθρο.
Αντίθετα, φυσικά και θα τα αποζητούσα για άλλες δουλειές. -
Ο χρήστης mitsoZ έγραψε:
Το αλλο ωραιο που ειχα δει... Ειχα παει σε καποιον που εκανε εγκαταστασεις και τον παρακολουθουσα για λιγη ωρα το τι εκανε. Ειχε 2 βοηθους και δεν αφηνε κανεναν να ακουμπησει τιποτα, μονο του φερναν εργαλεια κτλ. Πολυ ιστορια ο τυπος...
Και σιγα ποιοι ειναι αυτοι ολοι που μαγκεψαν...Εχουν τελιωσει κανενα πανεπιστημιο?Κανενα μαστερ?Διδακτορικο? Στη καλυτερη να εχουν τελειωσει κανενα ΟΑΕΔ η ΙΕΚ.
Εχω αδικο?Και γιατι δεν βρισκεις δυο παλικαρια που πλενουν τζαμια στα φαναρια να σου βαλουν το συστημα;Ή ακομα καλυτερα γιατι δεν το βαζεις μονος σου να γλυτωσεις και αυτα τα λεφτα;
-
Εγω αν ειχα τα εργαλεια κ τον εξοπλισμο, κατα 99% μονος μου θα το εβαζα. Μυαλο θελει, κ ανεση να δουλευεις με αυτοκινητα (το hands-on experience που αναφερθηκε).
Σιγα μην χρειαζεσαι πανεπιστημιο για την τοποθετηση. Δεν ειπαμε να σχεδιασουμε το συστημα...
-
Ο χρήστης chemic έγραψε:
ο εγκαταστάτης ΔΕΝ μου έβαλε ηλεκτροβάνα στη έξοδο της μπουκάλας. Βρήκα να παραγγείλω με 50 ευρώ.
Ξέρει κάποιος φίλος αν όντως χρειάζεται να βάλω? Ο εγκαταστάτης δηλώνει πως δεν χρειάζεται κ πως αρκεί αυτή που υπάρχει μπροστά, κ πως αν τρυπήσει κάπου το σωληνάκι, η μπουκάλα δεν βγαζει αέριο.
Είναι εξτρα ασφάλεια φίλε μου.
Πάντα έβαζα, και μάλιστα και συνδεδεμένη με εσθιτήρα όσφρησης.Σίγουρα όταν κλείνεις τα κλειδιά, καλό είναι να περιορίζετε το αέριο στην μπουκάλα του και μόνον.
Και ένα ακόμη λάθος. Αν υπάρξει ελαφρά διαρροή, ΔΕΝ ΚΛΙΝΕΙ ΑΥΤΟΜΑΤΑ Η ΜΠΟΥΚΑΛΑ.
Κλείνει σε θραύση, οπού η διαρροή είναι μεγάλη. Αυτή όμως η διαρροή σε περίπτωση ανάματος
τσιγάρου?……..
Antonis-team. -
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Εγω αν ειχα τα εργαλεια κ τον εξοπλισμο, κατα 99% μονος μου θα το εβαζα. Μυαλο θελει, κ ανεση να δουλευεις με αυτοκινητα (το hands-on experience που αναφερθηκε).Σιγα μην χρειαζεσαι πανεπιστημιο για την τοποθετηση. Δεν ειπαμε να σχεδιασουμε το συστημα...
Καλό είναι να ‘παίζουμε’ με πιο ακίνδυνα σπορ καλέ μου φίλε.
Εδώ κάνουν λάθη και παραλήψεις, (βάση αυτά που γράφετε) και οι «επαγγελματίες».
Τώρα εάν εσύ καβάλας την μότο σου, και περνάς από την Στερεά στην Πελοπόννησο, χωρίς να χρησιμοποιείς της γέφυρες!!!……. αυτούς που κουβαλάς?.
antonis-team. -
Να ρωτησω, σημερα εκανα μια μετρηση στα καυσαερια και ειδα οτι οι υδρογοναθρακες(HC) παιζουν μεταξυ 5-10 κατι που παλια με την βενζινη ηταν 1-2 και οταν ηταν καινουριο ηταν 0. Υποδηλωνει τιποτα αυτο?
-
«Παντως τωρα που ανοιγει το επαγγελμα, θα μπορεις το περασεις οπουδηποτε, και μονος σου (που λεει ο λογος) , και απλα θα πηγαινεις να στο κοιταξει καποιον μηχανολογος που εχει αδεια και θα σου δινει το χαρτι για περασεις κτεο! (τα χουν γραψει και εφημεριδες κατα διαστηματα)» .
Μήτσο μου, τώρα που ΘΑ ανοίξει το επάγγελμα, αυτοί που θα το τοποθετούν, θα πρέπει να είναι διαπιστευμένοι. ΜΟΝΟΝ εκείνοι θα δίδουν το χαρτί, και θα είναι και υπεύθυνοι. Και αυτό για να αποφύγουμε τους περιστασιακούς και τυχάρπαστους στο χώρο.
Σίγουρα δεν είναι κλειστό επάγγελμα. Μα υπάρχουν πτυχιούχοι στο αντικείμενο?. Με πτυχίο από το κράτος.
Οπωσδήποτε από στο χιλιάρικο της αμοιβής, υπάρχουν και εξαρτήματα που δεν περιέχονται στο κιτ. Και αυτό αφαιρήται από το κέρδος. Όπως αφαιρήται και το ‘λάδι’ εάν δεν διαθέτουν πτυχίο!!!!.......
Και σίγουρα ότι διαβάζεις και ακούς στα ΜΜΕ, ντε και καλά μην τα δένεις με το 100%
Antonis-team. -
Ο χρήστης cson έγραψε:
Να ρωτησω, σημερα εκανα μια μετρηση στα καυσαερια και ειδα οτι οι υδρογοναθρακες(HC) παιζουν μεταξυ 5-10 κατι που παλια με την βενζινη ηταν 1-2 και οταν ηταν καινουριο ηταν 0. Υποδηλωνει τιποτα αυτο?
Καλέ μου φίλε, εν πρώτης δεν ξέρω τα χιλιόμετρα σου.
Δεύτερον δεν ξέρω πόσα χιλιόμετρα έχεις από το service.
Πάντως εάν έχεις μόνον HC ανεβασμένα και όχι και ο συντελεστής CO, τότε αυτό γίνετε από λάθος αβανς, (οπού παίρνει ρύθμιση), η από βαλβίδες.
Πάντως δεν υπάρχει πρόβλημα άμεσο. Βάλτο στα υπόψη σου.
Antonis-team. -
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Πάντως εάν έχεις μόνον HC ανεβασμένα και όχι και ο συντελεστής CO, τότε αυτό γίνετε από λάθος αβανς, (οπού παίρνει ρύθμιση), η από βαλβίδες.
Antonis-team.Θα στα πω τωρα.
εχω 53.000 συνολικα.
Απο τελευταιο σερβις εχω 9 μηνες και 12,000 χλμ εχω λαδι 5-40 φουλ συνθετικο ΕΝΕΟS
O συντελεστης CO επεζαι στο 0.003%.
Ο λ ρελαντι στο 1.02 και στις 2500 0.998
Αμαξι hyundai tucson. -
Ο χρήστης cson έγραψε:
εχω 53.000 συνολικα.
Απο τελευταιο σερβις εχω 9 μηνες και 12,000 χλμ εχω λαδι 5-40 φουλ συνθετικο ΕΝΕΟS
Αμαξι hyundai tucson.
90% εάν κάνεις service, θα πέσει. Πάντως καθάρισε και τα μπεκ. Από τον L κάτι τέτοιο διαπιστώνω. Καθώς και από το 0,003. άτολμη τροφοδοσία.
ΑΝΤΩΝΗΣ. -
Δηλαδη τι φταιει;Τα μπουζι;Τα μπεκ;Το φιλτρο αερα;Γιατι το αν κανεις σερβις θα πεσει ειναι πολυ γενικο
-
εχω 53.000 συνολικα.
Αμαξι hyundai tucson.
90% εάν κάνεις service, θα πέσει. Πάντως καθάρισε και τα μπεκ. Από τον L κάτι τέτοιο διαπιστώνω. Καθώς και από το 0,003. άτολμη τροφοδοσία.
ΑΝΤΩΝΗΣ.Να υπενθυμησω οτι ολα αυτα με καυση υγραεριου.
Βρηκα κατι αναλυσεις τωρα απο το πρωτο σερβις που εβγαλα και καρτα(με βενζινη τοτε).
Στις 2500
CO=0.01%
HC=0
CO2=14.9
Ο2=0,31
λ=1014Στις 800
CO=0.00%
HC=0
CO2=15.2
Ο2=0,09
λ=1004 -
Πριν από λίγο:
Έκρηξη σε συνεργείο τοποθέτησης συσκευών υγραεριοκίνησης σε αυτοκίνητα
Από newsblog | Σεπτεμβρίου 17, 2010 - 5:49 μμΈκρηξη σημειώθηκε νωρίτερα σε συνεργείο τοποθέτησης συσκευών υγραεριοκίνησης σε αυτοκίνητα στη δυτική Θεσσαλονίκη, στην οδό Μαιάνδρου στον Εύοσμο. Τα αίτια της έκρηξης διερευνώνται από την Πυροσβεστική, ενώ έχουν τραυματιστεί δύο άτομα, τα οποία έχουν υποστεί ελαφρά εγκαύματα και αντιμετωπίζουν ελαφρά αναπνευστικά προβλήματα.
-
Ξέρει κάποιος φίλος αν όντως χρειάζεται να βάλω? Ο εγκαταστάτης δηλώνει πως δεν χρειάζεται κ πως αρκεί αυτή που υπάρχει μπροστά, κ πως αν τρυπήσει κάπου το σωληνάκι, η μπουκάλα δεν βγαζει αέριο.
Είναι εξτρα ασφάλεια φίλε μου.
Πάντα έβαζα, και μάλιστα και συνδεδεμένη με εσθιτήρα όσφρησης.Σίγουρα όταν κλείνεις τα κλειδιά, καλό είναι να περιορίζετε το αέριο στην μπουκάλα του και μόνον.
Και ένα ακόμη λάθος. Αν υπάρξει ελαφρά διαρροή, ΔΕΝ ΚΛΙΝΕΙ ΑΥΤΟΜΑΤΑ Η ΜΠΟΥΚΑΛΑ.
Κλείνει σε θραύση, οπού η διαρροή είναι μεγάλη. Αυτή όμως η διαρροή σε περίπτωση ανάματος
τσιγάρου?……..
Antonis-team.ευχαριστώ για την απάντηση.
δηλαδή κ ετσι η μπουκάλα αν καταλάβει 'ελεύθερη εκτόνωση' κλείνει? Πως γίνεται αυτό; έχει κάποια βαλβίδα πίεσης στην έξοδο?
να υποθέσω πως η ηλεκτοβαλβίδα κλείνει την παροχή όταν δεν δουλεύεις με αέριο, οπότε είναι εξτρά προστασία?
Αισθητήρας όσφρησης, ακούγεται πάρα πολύ καλό!! αφού κ η ηλεκτροβαλβίδα από μόνη της δεν καλύπτει τις μικρές διαρροές από ότι λέτε, αλλά δε νομίζω να τοποθετεί κάποιος! Τουλάχιστον το υγραέριο μυρίζει έντονα ακόμα κ σε μικρή διαρροή, όπως διαπίστωσα σε αμάξι φίλου κ σε 'προειδοποιεί'.
Να προσθέσω πως ο εγκαταστάτης μου είπε πως βάζει ηλεκτροβάνα στην έξοδο της μπουκάλας, μόνο αν του ζητήσει ο πελάτης, γιατί συνήθως βουλώνει η ηλεκτροβάνα εύκολα!!
το έχει ακουσει ή αντιμετωπίσει αυτό κάποιος φίλος? -
Ο χρήστης chemic έγραψε:
ευχαριστώ για την απάντηση.
δηλαδή κ ετσι η μπουκάλα αν καταλάβει 'ελεύθερη εκτόνωση' κλείνει? Πως γίνεται αυτό; έχει κάποια βαλβίδα πίεσης στην έξοδο?
να υποθέσω πως η ηλεκτοβαλβίδα κλείνει την παροχή όταν δεν δουλεύεις με αέριο, οπότε είναι εξτρά προστασία?
Αισθητήρας όσφρησης, ακούγεται πάρα πολύ καλό!! αφού κ η ηλεκτροβαλβίδα από μόνη της δεν καλύπτει τις μικρές διαρροές από ότι λέτε, αλλά δε νομίζω να τοποθετεί κάποιος! Τουλάχιστον το υγραέριο μυρίζει έντονα ακόμα κ σε μικρή διαρροή, όπως διαπίστωσα σε αμάξι φίλου κ σε 'προειδοποιεί'.
Να προσθέσω πως ο εγκαταστάτης μου είπε πως βάζει ηλεκτροβάνα στην έξοδο της μπουκάλας, μόνο αν του ζητήσει ο πελάτης, γιατί συνήθως βουλώνει η ηλεκτροβάνα εύκολα!!
το έχει ακουσει ή αντιμετωπίσει αυτό κάποιος φίλος?Τα έχω ακούσει όλα τώρα με αυτό που έγραψες. Δηλαδή αν εγώ του πω ότι θέλω η εγκατάσταση που θα μου κάνει να μην έχει καθόλου ηλεκτροβάνα και θέλω και ένα σωληνάκι μέσα στο σαλόνι γιατί φτιάχνομαι με την μυρωδιά αυτός θα το κάνει;
Έπρεπε να εκτελεί την εγκατάσταση τόσο τέλεια, έτσι ώστε ποτέ να μην τον κατηγορήσει ποτέ για κάτι. Δε μπορώ να το καταλάβω αυτό. Ήρθε ποτέ κανένα εργοστάσιο να σου πει πόσα λεφτά θέλεις να ρίξεις στην ασφάλεια την οποία θα σου προσφέρει από κατασκευής;Πάντως για τις δικλείδες ασφαλείας, νομίζω ότι αν υπάρξει διαρροή στο κύκλωμα ανάμεσα σε κινητήρα και δεξαμενή, το σύστημα κάπως την διαβάζει και κλείνει την πίσω ηλεκτροβάνα. Επιφυλάσσομαι όμως.
Υγραεριοκίνηση!