Ο χρήστης manosk έγραψε:
Τελικά μοιάζει να είναι θέμα κατασκευής/εργοστασιακής ρύθμισης. Τώρα που βρήκα το κόλπο (και την απαιτούμενη δύναμη) το κλείνω κάπως πιο εύκολα και δεν ανεβοκατεβαίνει το αυτοκίνητο όποτε κοπανάω το πορτμπαγκάζ.
Το μειονέκτημα αυτό πρέπει να το κοιτάξεις σε διάφορες αντιπροσωπείες και να μην ακούς τα περί νέων λάστιχων που πρέπει να πέσουν.
- Το πρώτο είναι γνωστό και δεν αποτελεί μειονέκτημα. Μιλάω για τη δύναμη του κινητήρα 1.4, ο οποίος είναι απλώς αρκετός. Δεν είναι λίγος, είναι όμως οριακός όταν έχεις φορτωμένο αυτοκίνητο. Όπως έχω ξαναπεί, για τη χρήση που εγώ του κάνω [εντός πόλης] είναι μια χαρά. Για ταξίδια όμως μάλλον θα προβληματίσει τους πιο σβέλτους οδηγούς η έλλειψη ισχύος.
Στα ταξίδια ειδικά είναι ότι πρέπει. Η ποιότητα κυλησης είναι τέτοια που θα μπορείς να κινείσαι με υψηλές ταχύτητες και ξεκούραστα αλλάζοντας σταθμούς, κοιτάζοντας την θέα κλπ. Για μέσα στην πόλη ανέβασε τις στροφές και μην φοβάσαι τίποτα. Μπορεί να δουλεύει και να επιταχύνει μέχρι τις 6500 στροφές για πολλές χιλιάδες απροβλημάτιστα χιλιόμετρα και χωρίς να σου κάψει **γραμμάριο **λαδιού.
- Είναι λίγο αστείο, αλλά είμαι ψείρας και το παρατήρησα: όταν κλείνεις το σκιάδιο κι αυτό χτυπάει στην οροφή του αυτοκινήτου, ακούγεται ένας ήχος σαν να χτυπάς καπάκι κατσαρόλας (ντονγκκκκ), ο οποίος είναι αρκετά δυνατός και κάνει και ηχώ.
Αυτό μου λέει ότι κάτω από το κάλυμμα της οροφής στο μπροστινό μέρος δεν υπάρχει σχεδόν τίποτα (γιατί αν υπάρχει και κάνει η οροφή τέτοιο θόρυβο, βράστα Χαράλαμπε) ή ότι τα ελατήρια παραείναι ισχυρά και κάνουν την επαναφορά κάπως άγαρμπη. Μια μικρή τεχνική ατέλεια.
Είναι μαλλον οι (έτοιμες!!!) καλωδιώσεις για την ηλιοροφή. Πηγαινε στο συνεργείο, θα σου βγάλουν την πλαφονιέρα και θα σου τα φρακάρουν με μια ταινία.
- Λίγοι χώροι για αποθήκευση μικροαντικειμένων. Πολύ λίγοι χώροι. Ίσως τα μοντέλα με υποβραχιόνιο να έχουν ντουλαπάκι μέσα σ'αυτό, οπότε δείτε το αν σκοπεύετε να πάρετε το astra. Το κανονικό ντουλαπάκι έχει καλή διαρύθμιση, έχει κάτι εγκοπές για ψιλά και στυλό και είναι μεγάλο. Έτερον εκάτερον όμως.
Δεν είναι πολμορφικό αλλά έχει μεγάλο διώροφο ντουλάπι και θήκες και στις πίσω πόρτες
- Έχοντας συνηθίσει στον 'μη γερμανικό' λεβιέ ταχυτήτων με την όπισθεν κάτω δεξιά, μου σπάει τα νεύρα το σύστημα με την σκανδάλη που βρίσκεται κάτω από το χερούλι του λεβιέ, ιδίως στο παρκάρισμα. Θέμα συνήθειας, αλλά έλεος.
Η θέση του λεβιέ πάντως είναι πολύ καλή και ξεκουράζει το χέρι σχεδόν σαν να το ακουμπάς σε υποβραχιόνιο.
Θέμα συνήθειας καθαρά. Είναι μια ασφάλεια για να μην βάλει κανένας άσχετος όπισθεν ενώ πηγαίνει να ξεκινήσει!!!
- Ο κεντρικός καθρέπτης μπαίνει στο οπτικό μου πεδίο (το ύψος μου είναι 1,82). Έχω πιάσει τον εαυτό μου να μετακινεί το κεφάλι του αριστερά για να δει καλύτερα κάποιο μικρό εμπόδιο μπροστά και λίγο δεξιά στα 20-30 μέτρα. Αν χαμηλώσω το κάθισμα το πρόβλημα μειώνεται, αλλά χάνω σε αίσθηση του διπλανού και πίσω χώρου (ενώ δεν βλέπω τη μούρη του αυτοκινήτου όταν κάνω ελιγμούς και προσπαθώ ν'αποφύγω τον προφυλακτήρα του μπροστινού). Να σημειώσω όμως ότι η ορατότητα είναι καλή, καλύτερη από του peugeot 307 ή του corolla. Επομένως πρέπει να έχω σχετικά ψηλά το κάθισμα και να συμβιβαστώ με τον καθρέπτη μέσα στα μούτρα μου.
[Στο σημείο αυτό θα φωνάξω: ACCENT και ξερό ψωμί στο ζήτημα της ορατότητας. Χωρίς να έχει αυξομειούμενο καθ'ύψος κάθισμα, βλέπεις από τους καθρέπτες λες και είσαι σε cabrio.]
Που να δείς το wagon R+!
- Ψιλοσπαστικό το ότι η κεραία βιδώνεται στο πίσω μέρος της οροφής και δεν ανεβοκατεβαίνει αυτόματα. Αναγκάζομαι να την ξεβιδώνω κάθε φορά που θέλω να βάλω την κουκούλα (τώρα που είναι καινούριο το αμάξι, καθημερινά. Έχω και την εμπειρία των κακούργων με τα κλειδιά σε δύο αυτοκίνητα... ).
Γιατί, υπάρχει αυτοκίνητο που να έχει αυτόματη κεραία?! Βγάλτην, έτσι και αλλίως πιάνει και χωρίς αυτήν αλλιώς βάλε μία, είναι πολύ φτηνές.
Αυτά τα μειονεκτήματα κατάφερα να βρω. Σίγουρα δεν είναι πολλά, ίσως υπάρχουν ακόμα κάποια που θα βγουν με τον καιρό, αλλά ποιο αυτοκίνητο είναι τελείως αψεγάδιαστο; Ταυτόχρονα είναι γεγονός ότι τα πλεονεκτήματα είναι πολύ περισσότερα. Εκτός όσων έγραψα νωρίτερα, το αυτοκίνητο είναι στιβαρό, με καλή ανάρτηση και στήσιμο, στρίβει καλά (σε σημείο που ψιλοβαριέσαι ....
Το μήνυμα σου είναι διαφημιστικό φυλλάδιο για το astra!
Το αυτοκίνητο έχει 6 χρόνια εγγύηση αλλά ότι σας φαίνετε περίεργο να το λέτε στο συνεργείο και αν αυτό δεν σας βοηθάει να πηγαίνετε σε άλλο. Η opel δεν είναι της λογικής, αυτό είναι έτσι απο την ΄μανα του και δεν φτιάχνετε. Καλή συμβίωση και... πάτα το