-
Νίκο καμμία σχέση η φάση με τον Massa. Τώρα ξανακοίταξα την αντίστοιχη του MS. Ο Webber ήδη κλείνει προς τα δεξιά (πριν ξεκινήσει το προσπέρασμα) και είναι ρίσκο του Massa που επιμένει καθώς μπορούσε να δοκιμάσει να προσπεράσει από αριστερά.
Ο RB είναι όχι απλά πίσω αλλά δίπλα στον MS, ξεκινάει το προσπέρασμα και τότε αρχίζει να κλείνει ο Σουμάχερ επειδή ξέρει ότι τότε το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να παίξει κορώνα γράμματα με τον τοίχο ή να φρενάρει.
Παρατήρησε ότι ο Webber αλλάζει γραμμή ξεκινήσει ο Massa το προσπέρασμα. -
Ο χρήστης sosna έγραψε:
Η ιλαροτραγική του επιστροφή,επισφράγισε το ποιόν του.Ένα γελοίο υπανθρωπάριο με τάσεις ανθρωποκτονίας -με δόλο μη ξεχνιόμαστε- για έναν γ@μημένο βαθμό.Τόσο πια έχει ξεπέσει η ανθρώπινη ζωή!Λοιπόν...εντάξει. Τέλος τα ψέμματα. Η αλήθεια είναι μια.
Ο Σουμάχερ βρίσκεται ακόμα κάτω από μυστικό συμβόλαιο της Ferrari με απώτερο σκοπό να δολοφονήσει τους άμεσους ανταγωνιστές της Scuderia. Στόχος ήταν ο Hamilton, Button, Vettel και Webber αλλά δυστυχώς η Mercedes του δεν έχει το pace να τους φτάσει για να τους στείλει στο τοίχο.
Τι'ναι αυτά που διαβάζω ρε σεις...ήμαρτον...
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Νίκο καμμία σχέση η φάση με τον Massa. Τώρα ξανακοίταξα την αντίστοιχη του MS. Ο Webber ήδη κλείνει προς τα δεξιά (πριν ξεκινήσει το προσπέρασμα) και είναι ρίσκο του Massa που επιμένει καθώς μπορούσε να δοκιμάσει να προσπεράσει από αριστερά.
Ο RB είναι όχι απλά πίσω αλλά δίπλα στον MS, ξεκινάει το προσπέρασμα και τότε αρχίζει να κλείνει ο Σουμάχερ επειδή ξέρει ότι τότε το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να παίξει κορώνα γράμματα με τον τοίχο ή να φρενάρει.
Παρατήρησε ότι ο Webber αλλάζει γραμμή ξεκινήσει ο Massa το προσπέρασμα.Κάτσε ρε συ Eddie. Όσο ρίσκο του Μάσσα είναι που αποφασίζει να προσπεράσει από τα δεξιά...τόσο είναι και του Barri. Τι λέμε τώρα?
Ίδιο ακριβώς είναι με τη μοναδική διαφορά πως ο Webber δεν έχει την εμπειρία να στριμώξει τον Μάσσα όσο έπρεπε...και βεβαίως ότι δεν υπήρχε κανένα αρνητικό σχόλιο από κάποιον, καμιά ποινή...τίποτα.
Δεν είναι καρμπόν η φάση...αλλά είναι ίδιας λογικής.
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Η ιλαροτραγική του επιστροφή,επισφράγισε το ποιόν του.Ένα γελοίο υπανθρωπάριο με τάσεις ανθρωποκτονίας -με δόλο μη ξεχνιόμαστε- για έναν γ@μημένο βαθμό.Τόσο πια έχει ξεπέσει η ανθρώπινη ζωή!
Λοιπόν...εντάξει. Τέλος τα ψέμματα. Η αλήθεια είναι μια.
Ο Σουμάχερ βρίσκεται ακόμα κάτω από μυστικό συμβόλαιο της Ferrari με απώτερο σκοπό να δολοφονήσει τους άμεσους ανταγωνιστές της Scuderia. Στόχος ήταν ο Hamilton, Button, Vettel και Webber αλλά δυστυχώς η Mercedes του δεν έχει το pace να τους φτάσει για να τους στείλει στο τοίχο.
Τι'ναι αυτά που διαβάζω ρε σεις...ήμαρτον...
Πλεον εχει βαλει και λεπιδες στους τροχους με σκοπο αν τον ξαναπλησιασει κανεις τοσο οσο ο Ρουμπενς, να του σκισει τα λαστιχα
Α ρε σουμι. Ακομα εφιαλτες σε βλεπουν
-
Ο χρήστης διπλοντούβαρο έγραψε:
Βάζω στοίχημα ότι οι περισσότεροι που δεν κατακρίνετε τον ΜΣ είναι επειδή ζείτε σε μια άλλη πραγματικότητα - παράλληλη με αυτήν που λέει ότι οι νόμοι της φύσης είναι αυτοί που είναι και δεν αλλάζουν.-----> http://www.youtube.com/watch?v=je71qzTdzx0
Ο ΜΣ ήταν απλά φοβερά τυχερός που δεν έπαθε ατύχημα ο ΡΒ - 'οπως φαίνεται το ρητό '3η και φαρμακερή' δεν ισχύει για όλους.
Τωρα αυτο το link το βαζεις για παραδειγμα? Και περιμενεις να πουμε 'πωπω ναι ρε πολυ σωστος'! ο van der Drift και ο Jousse ειναι ιδιοι με τον MS και τον RB? Τοσο ο,τι να ναι δλδ?
-
Ο χρήστης sosna έγραψε:
Η ιλαροτραγική του επιστροφή,επισφράγισε το ποιόν του.Ένα γελοίο υπανθρωπάριο με τάσεις ανθρωποκτονίας -με δόλο μη ξεχνιόμαστε- για έναν γ@μημένο βαθμό.Τόσο πια έχει ξεπέσει η ανθρώπινη ζωή!
Α καλα... Ο,τι να ναι! Μαλλον η ζεστη φταιει, δεν εξηγειται αλλιως! Σε ειχα και για σοβαρο ανθρωπο...
μπορείς να μου αποκωδικοποιήσεις το ''σοβαρός άνθρωπος''?
Κ κάτι άλλο:αυτό ποιός το ορίζει? (το αν είσαι σοβαρός)
Αυτα που γραφεις το οριζουν απο την στιγμη που δεν σε ξερω προσωπικα.
Επισης, ελεος ρε man με αυτο το ανεπιδεκτοι μαθησεως. Με ολο τον σεβασμο εσυ θα μου μαθεις για την F1 και τον MS? Ξερω πολυ πιο αξιοπιστους ανθρωπους που το εχουν κανει αυτο και ξερω πολυ καλα τι γνωριζω και τι οχι.
-
Παρατήρησε ότι ο Webber αλλάζει γραμμή ξεκινήσει ο Massa το προσπέρασμα.τοιχος μια τοιχος ο αλλος μια στραβοτιμονια και στις δυο περιπτωσεις και το τρακαρισμα θα ηταν σιγουρο
το θεμα ειναι οτι μερικοι νομιζουν οτι πεφτωντας στον τοιχο σε τοσο κοντινη αποσταση θα ειχε χασει την ζωη του σαν να χτυπαγε μετωπικα! αυτοι οι τυποι ειναι τραγικοιβεβαια το κακο ειναι οτι βγαζουν συμπερασμα για δυο οδηγους που εχουν 800+αλογα και τα οδηγουν και με το ενα χερι οτι ενα λαθος ειναι μοιραιο..
εδω πεταξε ο μαυρουκος επανω στον τοιχο και δεν επαθε τιποτα και θα παθαινε ο rb χτυπωντας πλαγια τον τοιχο και σκιζοντας τα λαστιχα -
Σχετικά με το άρθρο του STK. Κάπου μπερδεύεται. Από τη μια υποστηρίζει το οριακό και 'σκληρό' παιχνίδι, αλλά από την άλλη περιλαμβάνει στην ευρύτερη έννοια της μαγκιάς περιπτώσεις που μόνο καλό για το θέαμα του αθλήματος δεν έκαναν. Και ναι μεν ο Senna καλά έκανε και ανταπόδωσε ουσιαστικά ότι του έκανε ο Prost ένα χρόνο πριν αλλά από την άλλη κάπου έπρεπε να σταματήσει η ιστορία.
Προσωπικά, χάρηκα πάρα πολύ το '96 που ο Hill δεν εμβόλισε τον JV (άσχετα αν η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου θα απολάμβανε κάτι τέτοιο) αλλά έτρεξε για τη νίκη και τον τίτλο. Όπως αντίστοιχα ξενέρωσα την επόμενη χρονιά με τη βλακεία του MS. Σίγουρα θα χαιρόμουν αν τον πέταγε από την πίστα αλλά αυτό είναι κάτι καθαρά οπαδικό.
Αν μπούμε σε αυτή τη λογική τότε η μ@λ@κία θα γίνει σκυταλοδρομία και τα μονοθέσια θα γίνουν συγκρουόμενα.
Στην τελική -για να δούμε το θέμα σε κινηματογραφικό επίπεδο- τι προτιμάτε; Days of thunder ή LeMans;Σχετικά με το άρθρο, να πω κι εγώ τις απόψεις μου...
Τόσο ο Σούμι, όσο και ο Σένα έξω από τις πίστες δήλωναν όχι μόνο υπέρμαχοι, αλλά έως και 'σταυροφόροι' της ασφάλειας των οδηγών. Μέσα στις πίστες όμως έδειχναν συχνότατα (και δείχνουν) εντελώς το αντίθετο με τις πράξεις τους (ο Σούμι πολύ περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον).
Το δίλημμα που συνειδητά ή ασυνείδητα θέτει το άρθρο αυτό τόσο για μένα όσο και για πλειάδα παλαιότερων και νεότερων οδηγών της Φ1 που όλοι κατέκριναν τον Σουμάχερ για την Ουγγαρία (αν δεν έχετε διαβάσει τον διεθνή ειδικό Τύπο, ρίξτε του μια ματιά) απλά δεν υφίσταται.
Η πίστα δεν είναι αρένα! Το 'ευ αγωνίζεσθε' κάποτε διαχώριζε τους πολιτισμένους από τους βάρβαρους. Δεν είναι 'φλώρος' όποιος αγωνίζεται μέσα σε πλαίσια σεβασμού του αντιπάλου. Δεν είναι 'λουλού' όποιος έχει σε μεγαλύτερη εκτίμηση όσους κατάφεραν να διακριθούν κινούμενοι στα όρια της ευγενούς άμιλλας. Δεν είναι 'ντροπή' να μη γουστάρει κάποιος την υποκρισία. Και φυσικά δεν είναι racing το 'ο σκοπός αγιάζει τα μέσα'.
Συμβιβασμοί πάντα γίνονταν, γίνονται και θα γίνονται, τόσο από τους διοργανωτές, όσο από τους οδηγούς, όσο κι από τους θεατές. Όταν όμως αυτοί οι συμβιβασμοί επιχειρούν να απενεχοποιήσουν ενέργειες που θέτουν σε κίνδυνο την ανθρώπινη ακεραιότητα, εν έτη 2010 θα έπρεπε τουλάχιστον να καταδικάζονται από την συντριπτική πλειοψηφία όσων πραγματικά αγαπούν το άθλημα.
Ευτυχώς στην προκειμένη περίπτωση του Σούμι στην Ουγγαρία, η συντριπτική πλειοψηφία διοργανωτών, κριτών, ειδικών και ειδικού Τύπου όντως καταδίκασαν την ατυχέστατη αυτή ενέργεια, αναγκάζοντάς τον κι αυτόν να ανασκευάσει τις αρχικές του δηλώσεις και να αποδεχτεί τις ευθύνες του, αφήνοντας ταυτόχρονα ξεκρέμαστους τους 'οπαδούς' του, που στο μεσοδιάστημα ενέτασσαν την ενέργεια αυτή στα πλαίσια του καλώς εννοούμενου racing, με κύριο επιχείρημα αντίστοιχα -ακόμα και άσχετα- περιστατικά του παρελθόντος, μερικά εκ των οποίων κακώς δεν είχαν τιμωρηθεί τότε (αρκετά είχαν τιμωρηθεί και τότε πάντως).
Προσωπικά δεν υποκύπτω σε ψευτο-διλήμματα τύπου 'αιμοχαρής ή φλωρος', ούτε σε ενέργειες/δηλώσεις/άρθρα που προσπαθούν να μεταμορφώσουν το αντικανονικό & πούστικο σε 'αντρικό & μάγκικο'. Η πραγματική μαγκιά είναι να κερδίζεις τον άλλον στα ίσια, εντός κανονισμών και αθλητικού πνεύματός. Αυτό ναι, είναι μαγκιά!
-
Παρατήρησε ότι ο Webber αλλάζει γραμμή ξεκινήσει ο Massa το προσπέρασμα.Μιλας σοβαρα τωρα? Καμια σχεση? Ο MS αν προσεξεις καλα την φαση (ειδικα στο on board που δειχνει την πισω αεροτομη σε συγκριση με την αριστερη γραμμη της πιστας) αρχιζει να κλεινει προς τα δεξια την στιγμη που βγαινει στην ευθεια, επισης πριν ξεκινησει το προσπερασμα! Οταν ο Massa ειναι διπλα στον Webber και παλι τον σπρωχνει οπως εκανε ο MS. Ο Webber και παλι τον βγαζει εκτος πιστας πριν μπει ο Massa στο pit lane. Οποτε ειναι ρισκο του Massa να παει προς τα δεξια ενω του RB δεν ειναι.
Πριν απαντησεις δες πολυ προσεκτικα το video με το on board και δες πως απομακρυνεται ο MS απο την αριστερη γραμμη οταν ειναι ακομα πισω του ο RB. Επισης, οταν ξεκιναει το προσπερασμα ο RB δες ποσο περισσοτερο χωρο εχει απο αριστερα.
Ενταξει, το πεισμα ως ενα σημειο δεκτο αλλα οχι και να λεμε πως δεν εγινε κατι που καθαρα εγινε!
-
την μπεκατσα που περασε την ωρα που αλλαξε γραμμη ο ms την ειδες? αυτη φταιει!
-
Παιδιά δεν πειράζει, υγεία, διαφωνούμε. Απλά ο Webber αλλάζει κατεύθυνση πολύυυυυ πιο νωρίς από τον MS κάτι που και τυφλός το βλέπει.
ΥΓ: Μετά τον greo συμφωνώ και με τον migf1...
Φταίει η ζέστα γιατρέ μου; -
[snip]
ΥΓ: Μετά τον greo συμφωνώ και με τον migf1...
Φταίει η ζέστα γιατρέ μου;+1 -
Nα το κοιταξεις. Εγω εκλεισα ηδη ραντεβου
Η ατακα παντως 'Ενταξει, το πεισμα ως ενα σημειο δεκτο αλλα οχι και να λεμε πως δεν εγινε κατι που καθαρα εγινε!' ειναι η κορυφαια ατακα εδω και καιρο στο φορουμ, αν σκεφτεις ποτε και απο ποιον γραφτηκε
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Nα το κοιταξεις. Εγω εκλεισα ηδη ραντεβουΗ ατακα παντως 'Ενταξει, το πεισμα ως ενα σημειο δεκτο αλλα οχι και να λεμε πως δεν εγινε κατι που καθαρα εγινε!' ειναι η κορυφαια ατακα εδω και καιρο στο φορουμ, αν σκεφτεις ποτε και απο ποιον γραφτηκε
Δεν το αλλάζεις από ραντεβού σε συνεδρία, να πάμε κι οι τρεις μαζί αν είναι
-
@migf1, κατανοητά όλα που λες και βλέπω τη λογική σου, όμως υπάρχουν double standards που δεν πρόκειται να δεχτώ και θα σε παραπέμψω σε ένα παράδειγμα που για μένα αντιπροσωπεύει τη σκέψη αρκετών:
Έβλεπα την προηγούμενη βδομάδα π.χ. το Top Gear όπου ο Clarkson κοιτούσε μαζί με τον Brundle videos από τις παλιές εποχές με τον Senna. Σχολίαζαν τις φάσεις που ο Senna με κυνισμό και πλήρη άγνοια για την ασφάλεια έκανε τις άγριες κινήσεις του και θαύμαζαν την αποφασιστικότητα, το πόσο αδίστακτος ήταν ο Βραζιλιάνος κτλ. Για πολύ λιγότερο επικίνδυνες ή αντιαθλητικές φάσεις, ο Schumacher σταυρώνεται.Προσωπικά, τρελλόχαρτα απαλλαγής δεν μοιράζω σε κανέναν. Δεν πα να μιλάει για τα οράματα με τον Θεό του και τα τούννελ του, δεν πα να νομίζει ο ίδιος κι οι οπαδοί του ότι ο Θεός είναι αυτός. Όσο αποδεχόμουν κάποιες κινήσεις του Senna, άλλο τόσο θα αποδέχομαι και του Schumacher. Ίδια πράξη-ίδια κρίση-ίδια ποινή.
-
Ο χρήστης VassilisAl έγραψε:
Α καλα... Ο,τι να ναι! Μαλλον η ζεστη φταιει, δεν εξηγειται αλλιως! Σε ειχα και για σοβαρο ανθρωπο...
μπορείς να μου αποκωδικοποιήσεις το ''σοβαρός άνθρωπος''?
Κ κάτι άλλο:αυτό ποιός το ορίζει? (το αν είσαι σοβαρός)
Αυτα που γραφεις το οριζουν απο την στιγμη που δεν σε ξερω προσωπικα.
Επισης, ελεος ρε man με αυτο το ανεπιδεκτοι μαθησεως. Με ολο τον σεβασμο εσυ θα μου μαθεις για την F1 και τον MS? Ξερω πολυ πιο αξιοπιστους ανθρωπους που το εχουν κανει αυτο και ξερω πολυ καλα τι γνωριζω και τι οχι.
Φυσικά κ δεν θα σου μάθω αυτά που ξέρεις.Εδώ δεν μπορώ να σου καταδείξω αυτά που δεν αντιλαμβάνεσαι!
Να ευχαριστείς που σε λέω ανεπίδεκτο,γιατί έτσι δείχνω οτι υπήρχε ελπιδά να τα κατανοήσεις.
+1 στα γραφόμενα του Χάρη. (έκλεισα κ γω γιατρό κ παρήγγειλα κ μερικά ψυχοτρόπα)
-
Ο χρήστης Phaethon έγραψε:
@migf1, κατανοητά όλα που λες και βλέπω τη λογική σου, όμως υπάρχουν double standards που δεν πρόκειται να δεχτώ και θα σε παραπέμψω σε ένα παράδειγμα που για μένα αντιπροσωπεύει τη σκέψη αρκετών:
Έβλεπα την προηγούμενη βδομάδα π.χ. το Top Gear όπου ο Clarkson κοιτούσε μαζί με τον Brundle videos από τις παλιές εποχές με τον Senna. Σχολίαζαν τις φάσεις που ο Senna με κυνισμό και πλήρη άγνοια για την ασφάλεια έκανε τις άγριες κινήσεις του και θαύμαζαν την αποφασιστικότητα, το πόσο αδίστακτος ήταν ο Βραζιλιάνος κτλ. Για πολύ λιγότερο επικίνδυνες ή αντιαθλητικές φάσεις, ο Schumacher σταυρώνεται.Προσωπικά, τρελλόχαρτα απαλλαγής δεν μοιράζω σε κανέναν. Όσο αποδεχόμουν κάποιες κινήσεις του Senna, άλλο τόσο θα αποδέχομαι και του Schumacher. Ίδια πράξη-ίδια κρίση-ίδια ποινή.
ευτυχώς που δεν δικάζουν έτσι γιατί αλλοιώς......
-
Παιδιά δεν πειράζει, υγεία, διαφωνούμε. Απλά ο Webber αλλάζει κατεύθυνση πολύυυυυ πιο νωρίς από τον MS κάτι που και τυφλός το βλέπει.ΥΓ: Μετά τον greo συμφωνώ και με τον migf1...
Φταίει η ζέστα γιατρέ μου;Ναι, μηπως γιατι η ευθεια του Fuji ειναι πολυ μεγαλυτερη απο του Hungaroring? Λεω τωρα εγω...
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Nα το κοιταξεις. Εγω εκλεισα ηδη ραντεβουΗ ατακα παντως 'Ενταξει, το πεισμα ως ενα σημειο δεκτο αλλα οχι και να λεμε πως δεν εγινε κατι που καθαρα εγινε!' ειναι η κορυφαια ατακα εδω και καιρο στο φορουμ, αν σκεφτεις ποτε και απο ποιον γραφτηκε
Αγαπητε, ξερω πολυ καλυτερα απο εσενα ποτε ειμαι πεισματαρης και ποτε οχι.
-
Ο χρήστης sosna έγραψε:
Όχι πλενωσύννεφο,ο 7άκις έχει-είχε απόλυτη επίγνωση των πράξεών του,ομοίως κ των συνεπειών-->πίστευε οτι κολλώντας τον στον τοίχο θα τον αναγκάσει να αφήσει έστω κ κατ ελάχιστο το γκαζοπετάλι.Απλά δεν του κάθησε!
Τους αιμοδιψείς -θέλουν να δούνε μάχες τα παιδιά- (δυστυχώς εμμένοντες στο λάθος των) παρακολουθούντες αποφεύγω να τους χαρακτηρίσω!Απλά ζουν σε λάθος εποχή -για ρωμαικής αρένας θεάματα- (τους πόσταρα τον Emelianenko,για κάτι πιο ''φλώρικο'')
...μπουγαδοσύννεφο παρακαλώ
Κοίτα, να 'χαμε-να λέγαμε είναι η φάση, στο μυαλό του Σουμάχερ ΔΕΝ μπορούμε να είμαστε - αλλά να κρίνουμε από γενικά γεγονότα αλλά και απ' το συγκεκριμένο, ναι.
Τουτέστιν, δε νομίζω πως έτρεξε τίποτα περισσότερο από το ότι απλά δεν είπε μέσα του, είτε ενστικτωδώς, είτε μετά ταχυτάτου σκέψεως, 'α το νακιμού τον Ρούμπενς, πάει να μου τη βγει από την πλευρά που ξέρει ότι δε με παίρνει να υπερασπίσω λόγω τσιμεντοκονιάματος'. Τσιμέντα, αρχίδια, μύδια - Ο,ΤΙ και να είχε, αυτός το μόνο που θα είχε στο μυαλό του θα ήταν 'δε θ' αφήσω να με περάσει κανένας πούστης' (πόσο μάλλον όταν ο πούστης ήταν ο 'αγαπητός' του Ρούμπενς). Παρωπίδες ρε παιδί μου, πώς το λένε, σα να είχε απλά γρασίδι η έξοδος. Είναι -δυστυχώς- η μενταλιτέ ενός 'ταγμένου' πρωταθλητιστή αυτή (γενικά μιλάω, όχι ειδικά για τον Γερμανό)....Κατά τ' άλλα -κι όχι ότι ο Σουμάχερ δεν έχει δώσει δείγματα αυτής ακριβώς της dog-eat-dog αντίληψης- το παρατραβάς νομίζω, με χαρακτηρισμούς...Οκ, ως άνθρωπος είσαι εκνευρισμένος και με το σκηνικό, και με όσους γράψανε '...γαμώ τις φάσεις! ΑΝΤΡΙΛΑ ΡΕ ΠΟΥΣΤΗ ΜΟΥ, ΑΝΤΡΙΛΑ! ...Κάτσε να πάρω άλλη μια σουβλάκια/μπύρες να την ξαναδώ', αλλά ηρέμησε.........
Σίγουρα δεν ήταν καν το σύνηθες 'racing incident' που πολλοί βαυκαλίζονται (και πιθανώς κάποιοι από αυτούς όντως -κακώς- όπως είπες το βλέπουν ως 'δατς λάιφ εντ χιούμαν νέητσουρ'), παρ' ολ' αυτά νομίζω ότι πρέπει να περάσει στην ιστορία ως μια ΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΗ/κι 'άτυχη' στιγμή. Αν θες, ως ένα τραβηγμένο απ' τ' αυτιά racing incident-ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ ΟΜΩΣ. Κι ΑΝ έχουν ξαναγίνει παρόμοια όπως διαβάζω σε σελίδες επί σελίδων, τί λέτε ρε παιδιά : επειδή δηλαδή υπάρχει 'ιστορικό', θα το δικιολογήσουμε κι από πάνω...; Ή θα κρίνουμε τον Σουμάχερ για ΑΥΤΗ του την κίνηση, με βάση το ότι κάποιοι την σκαπουλάρανε ίσως, στο παρελθόν; Εγώ θα έλεγα πως μια καλή αφορμή είναι ν' αρχίσουν να βαράνε στ' αυτιά από τη FIA για ΤΕΤΟΙΑ 'incidents'. Δηλαδή δεν έχω πρόταση - απλά μου φαίνεται λίγη η ποινή των 10 θέσεων.
Κι επειδή λογικά θα σαλτάρουν τώρα κάποιοι που το βλέπουν ως αναίτια (...) επίθεση κομπλεξικών προς τον Σουμάχερ, να τονίσω πως ανεξάρτητα ποιός έκανε το κλείσιμο, ανεξάρτητα ποιός ήταν απ' τη μεριά του τοίχου, η αντιμετώπιση θα έπρεπε να ήταν αυστηρή.Και μιας και το 'πα, ένα παραπάνω που είναι ο Σουμάχερ αυτός που το έκανε : χόρτασες κύριε πρωταθλήματα, δόξες, τιμές, χρήμα - τα πάντα. Ε έχεις έτσι όμως και παραπάνω ρησπονσιμπίλιτι. Δηλαδή να το έκανε κανένας Ντελαρόσας, άμε στο διάλο. Ή αν το 'κανε κα'νας 'πιτσιρικάς' (Αγκουγελχκφρτσγκψκσάρι πχ), ξύλο, κι άλλο ξύλο, και στο δωμάτιο αυστηρά για ένα μήνα, και να θέσουν και ηλικιακά όρια συμμετοχής (λέμε τώρα), κτλκτλ.
...Αλλά να στο κάνει ο πολυ-πρωταθλητής του πρόσφατου παρελθόντος; Γαμώτο.
(...άσε που όπως είπαμε, έχει 'βεβαρυμένο μητρώο' για παρόμοιες συμπεριφορές. ΑΥΤΗ βέβαια, ήταν η χείριστη όλων των προηγουμένων, καθώς δυνητικά ήταν μάλλον η πιό επικίνδυνη).Εν ολίγοις, ζούνε και οι δυο σήμερα, δεν έπαθε κάτι κανένας θεατής ή εργαζόμενος της πίστας κτλ κτλ (από πιθανά θραύσματα που θα προέκυπταν σε μια σύγκρουση) (και ήταν και η έξοδος του πιτλέην μάλιστα εκεί....τεσπα.....) - όλα καλά.
ΑΛΛΑ, ένα χοντρό χέρι στον Γερμανό, όχι για λόγους κακεντρέχειας, αλλά και για να συμμορφωθεί ο ίδιος, αλλά και για να γίνει 'παράδειγμα' προς αποφυγή η φάση, δε θα έβλαπτε καθόλου.
Τουναντίον, αυτό που νομίζω βλάπτει, είναι που έχει ήδη 'επισήμως' περάσει στο σχετικά απαλό, με συνέπεια στις συνηδείσεις (οδηγών, θεατών) να περάσει επίσης το ίδιο χαλαρά.Oι αγώνες αυτοκινήτου θα συνεχίσουν να είναι επικίνδυνο σπορ, ακόμα κι αν στην πίστα τρέχει μόνο ένα αυτοκίνητο. Αυτό όμως δε δικαιολογεί να μην γίνεται το παν δυνατό, όπου ενεργητικά φταίει κάποιος για ένα ατύχημα, ή ακόμα και για τη δυνατότητα πρόκλησης ατυχήματος, ώστε να περιορίζεται η επικινδυνότητα.
2010 Hungarian Grand Prix