-
Ο χρήστης melos86 έγραψε:
ολες βγαίνουν (ας πουμε) απο την ιδια βάνα, αλλα η καθε εταιρία προσθέτει το 'κατιτίς της' στο βυτίο
Άρα μούφα είναι αυτό που λένε πως η 100άρα της Shell είναι εισαγώμενη?
Η 100άρα της ΕΚΟ τι λέει? Αξίζει?
Έβαζα racing μέχρι που έφτασε τα 1.9€ και μετά το γύρισα στην 95άρα της Shell όπου χτύπαγε πυράκια το si. Τώρα έβαλα Vpower και κάπως καλυτέρευσε και τώρα λέω να το γυρίζω στη 100άρα ΕΚΟ.
Vpower Racing και BP Ultimate εισαγωνται ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ!
Καμια σχεση με τις ελληνικες 100αρες....καμια σχεση ως προς τι?εχω βενζιναδικα 29 χρονια η μονη 100 αρα που δυιλιζεται σαν 100 αρα χωρις προσθετα ειναι της εκο κ αυτο εχει αποδειχτει πολακις απο το χημειο του κρατους με τα αποτελεσματα του
-
Καποιο λινκ?
Να το δουμε και οι υπολοιποι που δν γνωριζουμε...
(για να δουμε τι ακριβως διαφορετικο εχει η 100αρα της ΕΚΟ απο τις υπολοιπες εταιριες που αγοραζουν απο τα δυιλυστηρια των ΕΛΠΕ) -
Ο χρήστης manosQ5 έγραψε:
εχω βενζιναδικα 29 χρονια η μονη 100 αρα που δυιλιζεται σαν 100 αρα χωρις προσθετα ειναι της εκο κ αυτο εχει αποδειχτει πολακις απο το χημειο του κρατους με τα αποτελεσματα τουΓια συνέχισε...
-
Ειμαστε στο 2010 και ακομα τα ιδια αναμασαμε..
Ολες οι 100αρες στην Ελλαδα γινονται. -
Ο χρήστης melos86 έγραψε:
Η εκαστοτε εταιρια μπορει να αγοραζει την αμολυβδη απο τα ιδια διυλυστηρια (δεν ειναι και πολλα αλλωστε) και τα μεταφερει στις δεξαμενες που εχεις στις εγκαταστασεις τις... Εκει τα καυσιμα ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ!Η ΕΚΟ πχ μετατρεπει την αμολυβδη σε kinitron!
H Avin σε Win95!
H Shell σε Vpower95!
Και ούτω καθ' εξής....Τα καυσιμα απο τα δυιλυστηρια βγαινουν ιδια και **διαφοροποιουνται **στις δεξαμενες αποθηκευσης! ΟΧΙ ΣΤΑ ΒΥΤΙΑ οπως ακουστηκε απο καποιον φιλο... Τα βυτια ειναι σφραγισμενα μεχρι να φτασουν στα πρατηρια και απογορευεται απο τον νομο οποιαδηποτε παρεμβαση!
Μήπως ξέρεις τι αφορά η 'διαφοροποίηση';
Αφορά τον 'εμπλουτισμό' με άλλες ουσίες π.χ. χημικές;Π.χ. η ΕΚΟ τι κάνει στη βενζίνη ώστε μετά να την βαφτίζει 'Kinitron' ;
Η Shell σε Vpower...κλπ...κλπ...;Αυτός ο εμπλουτισμός ελέγχεται από το κράτος;
Έχει περάσει από ποιοτικούς ελέγχους, ώστε να επιβεβαιώνει ότι δεν δημιουργεί προβλήματα στους κινητήρες; -
ολες βγαίνουν (ας πουμε) απο την ιδια βάνα, αλλα η καθε εταιρία προσθέτει το 'κατιτίς της' στο βυτίο
Έβαζα racing μέχρι που έφτασε τα 1.9€ και μετά το γύρισα στην 95άρα της Shell όπου χτύπαγε πυράκια το si. Τώρα έβαλα Vpower και κάπως καλυτέρευσε και τώρα λέω να το γυρίζω στη 100άρα ΕΚΟ.
Καμια σχεση με τις ελληνικες 100αρες....καμια σχεση ως προς τι?εχω βενζιναδικα 29 χρονια η μονη 100 αρα που δυιλιζεται σαν 100 αρα χωρις προσθετα ειναι της εκο κ αυτο εχει αποδειχτει πολακις απο το χημειο του κρατους με τα αποτελεσματα του
Άρα έρχεται ή δεν έρχεται απ'έξω η 100άρα της Shell & BP?
-
Γιατί βάζει κανείς στο 1.90?
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Φέρνουν κι από έξω βενζίνες. Αυτό δεν σημαίνει ότι πάντα φέρνουν καλύτερες βενζίνες, περνάει ένα βαπόρι (συνήθως από Αφρική) γεμάτο αμόλυβδη, ρωτάνε πόσο έχει και αν συμφέρει τους λένε έλα ξεφόρτωσε.Λεωνιδα οι εταιρειες συνηθως ναυλωνουν το βαπορι απο το λιμανι φορτωσης και οχι κατα τον πλουν του δεξαμενοπλοιου μιας και δεν ξερουν τη προελευση του προιοντος.Το παραλαμβανουν στις δεξαμενες τους ατελωνιστο και αναλογα με τη ζητηση εκτελωνιζουν ποσοτητες.Τουλαχιστον ετσι εκαναν στην εποχη που δουλευα σε μια απο αυτες.
Παραλαβη με βυτια απο τα διυλιστηρια ειναι για αμεση αποστολη στον πελατη και περνουν ολοι απο την ιδια δεξαμενη.
Οσον αφορα τη διαφοροποιηση των βενζινων,δεν εχω γνωμη μιας και γω εχω μεινει στην εποχη του 'Βαλε ενα τιγρη στη μηχανη σου'. -
τι βενζίνες εμπορεύσαι??
και τι ο κ melos86...
|? -
με αυτά που ακούω από επαγγελματίες του χώρου , νιώθω ωραία που ποτέ δεν χρησιμοποιώ '100αρα'...
-
η μονη πραγματικα 100ρα υπαρχει στα πλοια πριν φτασουν καν για ese (ο πατερας μου εκλεβε 2-3 μπιτονια την μερα απο το καραβι που δουλευε ο θειος μου αλλη ποιοτητα λεμε )
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
με αυτά που ακούω από επαγγελματίες του χώρου , νιώθω ωραία που ποτέ δεν χρησιμοποιώ '100αρα'...Το πιο γ@μ@το που έχω ακούσει για 95άρα vs 100άρα από 'επαγγελματία του χώρου' είναι το 'Εντάξει, άμα σου αρκεί το 95% της απόδοσης του κινητήρα σου εγώ δε μπορώ να πω τίποτα!'
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
με αυτά που ακούω από επαγγελματίες του χώρου , νιώθω ωραία που ποτέ δεν χρησιμοποιώ '100αρα'...
Το πιο γ@μ@το που έχω ακούσει για 95άρα vs 100άρα από 'επαγγελματία του χώρου' είναι το 'Εντάξει, άμα σου αρκεί το 95% της απόδοσης του κινητήρα σου εγώ δε μπορώ να πω τίποτα!'
Χεχε,κι ομως ειναι σωστο σχολιο τουλαχιστον.
Η 100αρα ειναι για οσους θελουν να ειναι βεβαιοι οτι μπορουν να αξιοποιησουν το 100% του κινητηρα τους,βεβαια αυτο απαιτει οδηγηση σε αναλογες συνθηκες,μια διαδρομη στην ΕΟ ή το δουλεια-σπιτι προφανως δεν ανηκει σε αυτη την κατηγορια.
Επισης η 100αρα πρεπει να ειναι φρεσκια αλλιως χανει τις ιδιοτητες της. -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Το πιο γ@μ@το που έχω ακούσει για 95άρα vs 100άρα από 'επαγγελματία του χώρου' είναι το 'Εντάξει, άμα σου αρκεί το 95% της απόδοσης του κινητήρα σου εγώ δε μπορώ να πω τίποτα!'
Η 100αρα ειναι για οσους θελουν να ειναι βεβαιοι οτι μπορουν να αξιοποιησουν το 100% του κινητηρα τους,βεβαια αυτο απαιτει οδηγηση σε αναλογες συνθηκες,μια διαδρομη στην ΕΟ ή το δουλεια-σπιτι προφανως δεν ανηκει σε αυτη την κατηγορια.
Επισης η 100αρα πρεπει να ειναι φρεσκια αλλιως χανει τις ιδιοτητες της.τι ειναι η 100ρα? βιταμινη c?
-
Πάντως στον δικό μου ευαισθητούλι δούρμπο ΤΣΙ που του βάζω μετά τα χαράτσια πλέον μόνο 95αρα, αυτή με την οποία χαίρεται είναι της ΕΚΟ ...η 95+ Κινιτρον. Μάλλον έχει περισσότερες βιταμίνες.
Η πλάκα είναι η νέα διαφήμιση στο ράδιο της ΕΚΟ για την προσφορά της Σελλ 1 φορά την εβδομάδα. Και δεν έχει άδικο...
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Επισης η 100αρα πρεπει να ειναι φρεσκια αλλιως χανει τις ιδιοτητες της.τι παθαίνει??
η 100άρα χρειάζεται όταν το ορίζει ο κατασκευαστής... σε οποισδήποτε συνθήκες, είτε μπαίνεις μέγαρα είτε πας στη λαικη.- -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
...Η 100αρα ειναι για οσους θελουν να ειναι βεβαιοι οτι μπορουν να αξιοποιησουν το 100% του κινητηρα τους,....
Επισης η 100αρα πρεπει να ειναι φρεσκια αλλιως χανει τις ιδιοτητες της.Αν ο κινητήρας σου δεν μπορεί να εκμεταλλευτεί την 100άρα και αποδίδει 100% με την 95άρα τότε η 100άρα είναι άχρηστη.... σε μερικές περιπτώσεις μάλιστα η απόδοση μπορεί και να μειωθεί με την 100άρα (αργεί περισσότερο να καεί).
Όλες οι βενζίνες πρέπει να είναι φρέσκιες. Το ότι μερικές 100άρες ήταν κάτι άλλο και έγιναν 100άρες με πρόσθετα περιορισμένης διάρκειας δράσης/ζωής απλά το καθιστά αυτό πιο ορατό.
Υπάρχουν ειδικά υγρά για να διατηρούν τη βενζίνη σε καλή κατάσταση και χρησιμοποιούνται συνήθως σε αυτοκίνητα συλλεκτικά που κάθονται και σε σκάφη που μένουν 6 μήνες εκτός χρήσης.(γενικά συνιστάται να αφήνεις γεμάτο το ντεπόζιτο και για να έχεις λιγότερο αέρα μέσα και αν είναι μεταλλικό για να αποφύγεις σκουριές.) -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Πάντως στον δικό μου ευαισθητούλι δούρμπο ΤΣΙ που του βάζω μετά τα χαράτσια πλέον μόνο 95αρα, αυτή με την οποία χαίρεται είναι της ΕΚΟ ...η 95+ Κινιτρον. Μάλλον έχει περισσότερες βιταμίνες.Η πλάκα είναι η νέα διαφήμιση στο ράδιο της ΕΚΟ για την προσφορά της Σελλ 1 φορά την εβδομάδα. Και δεν έχει άδικο...
πες την μας και εδω γιατι δεν ακουμε πολυ ραδιο
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Ειμαστε στο 2010 και ακομα τα ιδια αναμασαμε..
Ολες οι 100αρες στην Ελλαδα γινονται.Να 'τοι και οι παντογνωστες με τους γνωστους, τους κολλητους και τους θειους που δουλευουν στα δυιλυστηρια...
τι βενζίνες εμπορεύσαι??
και τι ο κ melos86...
|?Δεν νομιζω οτι εχει σημασια...
Εγω προσωπικα εχω πρατηρια με 2 διαφορετικα σηματα! -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Πάντως στον δικό μου ευαισθητούλι δούρμπο ΤΣΙ που του βάζω μετά τα χαράτσια πλέον μόνο 95αρα, αυτή με την οποία χαίρεται είναι της ΕΚΟ ...η 95+ Κινιτρον. Μάλλον έχει περισσότερες βιταμίνες.
Η πλάκα είναι η νέα διαφήμιση στο ράδιο της ΕΚΟ για την προσφορά της Σελλ 1 φορά την εβδομάδα. Και δεν έχει άδικο...
πες την μας και εδω γιατι δεν ακουμε πολυ ραδιο
σε γενικές γραμμές την λέει στην Σελλ , ότι κ καλά στην Εκο δεν χρειάζεται να περιμένεις να βάλεις για 1 ημέρα την βενζίνη που σε αυτήν υπάρχει διαθέσιμη συνέχεια. (common sense δηλ αλλά τέτοια πρόβατα που είμαστε...)
Βενζίνη ώρα μηδέν!