-
Ο χρήστης teris3 έγραψε:
Πού περιέργο....Το λέω γιατί πρόσφατο είχα συζήτηση σχετική με τροχονόμο για αυτό το θέμα και μου είπε ' εσύ που τον τράκαρες έχεις την πλήρη ευθύνη σαν να ήταν κανονικά παρκαρισμένος αυτός και αυτος που είναι παράνομα διπλοπαρκαρισμένος θα πληρώσει απλά μια κλήση για παράνομο παρκάρισμα'
Κουφάθηκα....Κι εγώ μια από τα ίδια έμαθα. Το άλλο όχημα έιναι ακίνητο και δε φταίει. ΠΧ μπορεί να χάλασε και να έμεινε στη μέση του δρόμου διπλοπαρκαρισμένος τι φταίει αν εσύ πέσεις πάνω του;
-
Ο χρήστης pusher έγραψε:
Πάντα είχα απορία για το τι προβλέπει ο ΚΟΚ στην περίπτωση σύγκρουσης με παράνομα παρκαρισμένο αυτοκίνητο και ήρθε η ώρα να την ποστάρω και στο φόρουμ για να βρω μια απάντηση.Τι γίνεται λοιπόν αν κάποιος χτυπήσει παράνομα σταθμευμένο όχημα; Ο οδηγός του σταθμευμένου οχήματος απαλλάσσεται από τις ευθύνες μιας και το όχημα ήταν ακίνητο ή το αντίθετο; Δηλαδή θεωρείται υπαίτιος της σύγκρουσης;
Ο πίνακας υπαιτιοτήτων των ασφαλιστικών είναι απόλυτος και σαφέστατος. Η ευθύνη πάει ½ - ½. Το τι λένε άσχετοι τροχαίοι, αδιάφορο.
-
Βασικα αυτος που ειναι απολυτος κ σαφεστατος, ειναι ο δικαστης, κ συνηθως διαφωνει με αυτο που γραφεις...
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Βασικα αυτος που ειναι απολυτος κ σαφεστατος, ειναι ο δικαστης, κ συνηθως διαφωνει με αυτο που γραφεις...Αν και εφόσον φτάσουμε μέχρις εκεί...
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Βασικα αυτος που ειναι απολυτος κ σαφεστατος, ειναι ο δικαστης, κ συνηθως διαφωνει με αυτο που γραφεις...Μα έκανα αναφορά. Δεν το γράφω 'εγώ' αλλά το έντυπο που έχουν οι ασφαλιστές για να συνεννοούνται μεταξύ τους. Αν αυτοί (που πληρώνουν) δεν ξέρουν τότε τι να πω...
-
Ο χρήστης imago έγραψε:
Βασικα αυτος που ειναι απολυτος κ σαφεστατος, ειναι ο δικαστης, κ συνηθως διαφωνει με αυτο που γραφεις...
Μα έκανα αναφορά. Δεν το γράφω 'εγώ' αλλά το έντυπο που έχουν οι ασφαλιστές για να συνεννοούνται μεταξύ τους. Αν αυτοί (που πληρώνουν) δεν ξέρουν τότε τι να πω...
το 25-75 από το 50-50 πόσα λεφτά διαφορά είναι για την ασφαλιστική; 1000;2000; Τπτ δλδ.
Άσε που μακροπρόθεσμα, 50-50 θα βγαίνει κατά μέσο όρο στο σύνολο τέτοιων ατυχημάτων. Οπότε από το να ξοδεύουν χρόνο και πιθανώς δικαστήρια, σου λέει βάλτο ένα 50-50 να τελειώνει η υπόθεση τσακ μπαμ με μηδενικό κόστος
Ε, αν ένα από τα δύο ήταν Ferrari με ολική, θα το πάνε δικαστικώς. Στο 99% των περιπτώσεων το 25% διαφορά συνυπαιτιότητας δεν νομίζω να είναι πάνω από 2000, και πολλά λέω. Οπότε δεν αξίζει να ασχοληθούν περισσότερο.
Για άλλα κι άλλα δεν υπάρχουν στάνταρ συνυπαιτιότητες, σιγά μην υπήρχε για κάτι τέτοιο. Το ότι το έχουν μοιράσει σε έντυπο στους ασφαλιστές να κάνουν γρήγορα τη δουλειά τους στο 99% των περιπτώσεων, δεν διαφέρει και πολύ από τον τροχομπάτσο και τις γνώσεις του.
-
Κ ποιος σας ειπε οτι εξαρταται απο το που θα το πανε αυτοι? Εγω ο θιγομενος οδηγος θα το οδηγησω στα δικαστηρια αν μου πει η οποιαδηποτε ασφαλιστικη να πληρωσω το 50% ζημιας επειδη ημουν παρκαρισμενος παρανομα. Το παρανομα δεν σημαινει κ παντα 'επικινδυνα', ουτε προκαλει παντα ατυχημα.
-
Ναι ρε παιδια το να παρκαρεις αναποδα ειναι αδικημα επειδη **κατα τη διαρκεια **του παρκαρισματος θα θεσεις σε κινδυνο εσενα κι αυτους που ερχονται αντιθετα. Τωρα απο τη στιγμη που εισαι ηδη παρκαρισμενος, ειτε κανονικα ησουν ειτε αναποδα και σε χτυπησει ο αλλος παλι ζημια θα σου κανει οποτε πρεπει να πληρωσει κανονικα κι εσυ να παρεις την κλησουλα απο την τροχαια για παρανομη σταθμευση. Πολυ απλο και λογικο μου φαινεται προς τι η συγχηση..??
-
ωραία, είσαι στην δεξιά πλευρά του δρόμου ( διπλής κατεύθυνσης ) , και θέλεις να σταματήσεις για να πας στο γυραδικο δεξια.. λίγο πιο πριν έχει στάση λεωφορείου και ποιο μετά δεν έχει να παρκάρεις..
εγώ που το έβαλα στην αριστερή πλευρά του δρόμου που ήταν άδεια, και δεν το έβαλα εκεί που είναι η στάση του λεωφορείου.. παρανόμησα? -
Ο χρήστης Sotiris17 έγραψε:
ωραία, είσαι στην δεξιά πλευρά του δρόμου ( διπλής κατεύθυνσης ) , και θέλεις να σταματήσεις για να πας στο γυραδικο δεξια.. λίγο πιο πριν έχει στάση λεωφορείου και ποιο μετά δεν έχει να παρκάρεις..
εγώ που το έβαλα στην αριστερή πλευρά του δρόμου που ήταν άδεια, και δεν το έβαλα εκεί που είναι η στάση του λεωφορείου.. παρανόμησα?Αφου για να πας εκει μπηκες στο αντιθετο ρευμα...............
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Κ ποιος σας ειπε οτι εξαρταται απο το που θα το πανε αυτοι? Εγω ο θιγομενος οδηγος θα το οδηγησω στα δικαστηρια αν μου πει η οποιαδηποτε ασφαλιστικη να πληρωσω το 50% ζημιας επειδη ημουν παρκαρισμενος παρανομα. Το παρανομα δεν σημαινει κ παντα 'επικινδυνα', ουτε προκαλει παντα ατυχημα.Εσύ ναι. Σκέψου πόσοι όμως δεν πρόκειται να το τραβήξουν.
-
Δεν καταλαβατε, υπαρχει ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΔΙΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΚΟΚ ΠΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΝΑ ΠΑΡΚΑΡΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ, κοινως 'απαγορευεται η σταθμευση στην απεναντι απο την κατευθυνηση του οχηματος πλευρα του δρομου'. Δεν εχει να κανει ουτε με το πως εφτασες εκει, ουτε με το αντιθετο ρευμα.
μονο σε συγκεκριμενες περιπτωσεις επιτρεπεται το παρκαρισμα απεναντι, κ σε μονοδρομους.
-
οποτε στην συγκεκριμενη περιπτωση θα επρεπε η να εμενα νηστικος , η να εβρισκα αλλο γυραδικο
αφου τι να παρκαρω μπροστα στην σταση του λεωφορειου ειναι παρανομο , τι να παρκαρω στην αντιθετη πλευρα ειναι παρανομο. δεν το ηξερα παντως αυτο!! θα το εχω υποψιν...
Απορία για διάταξη ΚΟΚ