-
είναι μύθος ή όντως μπορεί να γρατζουνιούνται από τα υφάσματα που έχουν αυτες οι σβούρες; έχει τύχει να έχω δεί μαύρη μερσεντές η οποία στον ήλιο φαίνονταν πάνω τις πολλαπλές γρατζουνιές και έπαθα σοκ. να έχει να κάνει με το είδος χρώματος του αυτοκινήτου ή όχι;
-
είναι μύθος ή όντως μπορεί να γρατζουνιούνται από τα υφάσματα που έχουν αυτες οι σβούρες; έχει τύχει να έχω δεί μαύρη μερσεντές η οποία στον ήλιο φαίνονταν πάνω τις πολλαπλές γρατζουνιές και έπαθα σοκ. να έχει να κάνει με το είδος χρώματος του αυτοκινήτου ή όχι;
-
-
Ο χρήστης genik έγραψε:
είναι μύθος ή όντως μπορεί να γρατζουνιούνται από τα υφάσματα που έχουν αυτες οι σβούρες; έχει τύχει να έχω δεί μαύρη μερσεντές η οποία στον ήλιο φαίνονταν πάνω τις πολλαπλές γρατζουνιές και έπαθα σοκ. να έχει να κάνει με το είδος χρώματος του αυτοκινήτου ή όχι;Καθόλου μύθος. Καλό αυτοκίνητο μόνο στο χέρι.
Ειδικά στον ήλιο κάνει μπαμ ότι το έχει πάει σε αυτόματο πλυντήριο, με τις κυκλικές γρατσουνιές. -
Τα πλυντηρια θα αφησουν σιγουρα αραχνες...το καλο ή κακο αυτοκινητο δεν νομιζω να παιζει ρολο, ο,τι εχει ο καθενας προσεχει...αν την επαθες ηδη τρεχα στο Μιχαλη www.swell.gr
-
Αν ειναι οι σβουρες με την σκληρη τριχα,τοτε ναι,του αλλαζουν τα φώτα.
Αν ειναι τα πανάκια (σαν μεγαλη σφουγγαρίστρα) τοτε ειναι ΟΚ. -
Τώρα αυτό να το πάρω σαν χιούμορ?Γιατί αν το πάρω σαν ειρωνία μάλλον δεν αξίζει να ασχοληθώ....Τα swirl marks στην Ελλάδα συνηθίζουμε να τα λέμε αράχνιασμα ή για ευκολία αράχνες.
-
Edit λογω διπλου ποσταρισματος
-
Ε εντάξει τότε!Απλά είμαι από τους καμμένους με τα κεριά κια τις γυαλιστικές!!!
http://www.cardetailing.gr/phpBB3/viewt ... f=18&t=388
http://www.cardetailing.gr/phpBB3/viewt ... f=18&t=278
http://www.cardetailing.gr/phpBB3/viewt ... f=18&t=346
http://www.cardetailing.gr/phpBB3/viewt ... f=18&t=322
-
Παιζει ρολο και το χρωμα. Και εγω σε βουρτσες το βαζω, εχει κλεισει 10ετια και φαινεται οκ. (Ε δεν ειναι και σα καινουργιο...)
-
Ο χρήστης Geologos έγραψε:
Τα πλυντηρια θα αφησουν σιγουρα αραχνες...το καλο ή κακο αυτοκινητο δεν νομιζω να παιζει ρολο, ο,τι εχει ο καθενας προσεχει...αν την επαθες ηδη τρεχα στο Μιχαλη http://www.swell.grχρωμα απο χρωμα (και δε μιλαω για καλα ή κακα αυτοκινητα) διαφερει παντως ως προς το ποσο ευκολα κανει σημαδια
αραχνιασμα βεβαια κανουν ολα
-
καλα τα πετραδακια βιαζουν, οσο για το αραχνιασμα δεν με απασχολει αφου μου αρεσει να το κανω μονος και αν το παω εξω το παω στο βενζιναδικο μου που το κανουν στο χερι και παρα πολυ καλα μαλιστα (μιας και εχω δοκιμασει πολλα πλυντηρια)
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Ισως είμαι γεμάτος αράχνες αλλά δεν θα κάτσω να σκάσω.....Και εγώ. Όσα σκουρόχρωμα είχα φαινόντουσαν (μόνο όταν ήταν καθαρά και έπεφτε ο ήλιος σε κάποια σημεία) μετά απο πάρα πολύ καιρό καποιοι 'ιστοί' (όχι οι αραχνες )!
Τι να κανουμε ... συμβαίνει! -
Ενδιαφέρον θέμα αλλά μάλλον έπρεπε να είναι στα Τεχνικά Θέματα...
Για διαφόρους λόγους δεν έχω πλησιάσει ποτέ πλυντήριο αυτοκινήτων...
Και δεν είναι μόνο το θέμα του πλυσίματος αλλά γενικότερα της συμπεριφοράς των υπαλλήλων προς τα αυτοκίνητα (οι οποίοι είναι σχεδόν όλοι μετανάστες οι οποίοι δεν μιλούν και Ελληνικά).Δεν επεκταθώ περισσότερο. Απλά θα πω ότι μεγάλο ρόλο για 'αραχνιάσματα' και όλα αυτά παίζει το χρώμα αλλά και ο κατασκευαστής του αυτοκινήτου.
Από την δική μου εμπειρία (και έχω ξαναπεί) τα χειρότερα χρώματα τα έχω βρει στα Κορεάτικα (ιδιαίτερα ευαίσθητα βαψίματα), ενώ με το 207 επιβεβαίωσα την άποψή μου ότι οι Γάλλοι ξέρουν να βάφουν καλά τα αμαξώματα... Πολύ καλά, ποιοτικά και με ιδιαίτερες αντοχές.
Για μένα όλοι οι υπόλοιποι είναι κάπου στη μέση...
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Από την δική μου εμπειρία (και έχω ξαναπεί) τα χειρότερα χρώματα τα έχω βρει στα Κορεάτικα (ιδιαίτερα ευαίσθητα βαψίματα), ενώ με το 207 επιβεβαίωσα την άποψή μου ότι οι Γάλλοι ξέρουν να βάφουν καλά τα αμαξώματα... Πολύ καλά, ποιοτικά και με ιδιαίτερες αντοχές.Για μένα όλοι οι υπόλοιποι είναι κάπου στη μέση...
Μην το λες! Μαυρο (μεταλ.) VW Passat (του 97'), μπλε σκούρο (μεταλ.) Nissan Sunny (του 91'), μαυρο (μεταλ.) Megane (του 00') και μπλε σκούρο (μεταλ.) Peugeot 406 (του 03') στην 5ετία περίπου με πλύσιμο στις βούρτσες ... τις 'αραχνούλες' στο καπό τις έβλεπα όταν τις φώτιζε ο ήλιος!
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Από την δική μου εμπειρία (και έχω ξαναπεί) τα χειρότερα χρώματα τα έχω βρει στα Κορεάτικα (ιδιαίτερα ευαίσθητα βαψίματα), ενώ με το 207 επιβεβαίωσα την άποψή μου ότι οι Γάλλοι ξέρουν να βάφουν καλά τα αμαξώματα... Πολύ καλά, ποιοτικά και με ιδιαίτερες αντοχές.
Για μένα όλοι οι υπόλοιποι είναι κάπου στη μέση...
απο τη δικη μου εμπειρια με τα γαλλικα, οι γαλλοι δε ξερουν το χριστο τους
δες καλυτερα μια γερμανικη βαφη
ΥΓ στο 207 σου , στη περιοχη που ειναι το χερουλι εχεις ή δεν εχεις γρατζουνιες απο τα νυχια σου/ δαχτυλα σου?
αν εισαι μαυρος αποκλειεται να μην εχειςΥΓ2 στο γκαραζ μου εχουμε ασπρο χαλικι και η αντιλια μεσα σε αυτο καταστρεφει ολα τα χρωματα
μεχρι στιγμης εχουν ξεβαψει ασχημα (στα 8-12 χρονια) ενα saab στο ταβανι, ενα accord στο πορτ μπαγκαζ, ενα suzuki γενικα και ενα polo παλι στην οροφη
μια bmw μονο φαινεται να αντεχει (αν και εχει γυρω στα 7 χρονακια ακομα) , το δικο μου φοραει κουκουλα καθε μερα το καλοκαιρι καλου κακου
το δικο μου
-
Εγώ πάλι, από τη στιγμή που μένω σε πολυκατοικία στο κέντρο της Αθήνας, μου είναι πολύ δύσκολο να πλύνω το αμάξι μόνος μου. 2-3 φορές που το έχω επιχειρήσει μου έχει πάρει πάνω από 2 ώρες... Αλλά ο μεγαλύτερος ανασταλτικός παράγοντας είναι η έλλειψη πρόσβασης σε νερό (εντάξει, μπορώ να πάρω από την κοινόχρηστη βρύση της πολυκατοικίας, αλλά δεν μου πάει να χρησιμοποιώ κοινόχρηστο νερό για να πλένω το αμάξι).
Γι' αυτό αναγκαστικά το πηγαίνω σε πλυντήριο, και εύχομαι να μην γίνει καμιά μέρα η μαλακία και μου κάνουν καμιά ζημιά στο αμάξωμα (μικροχτύπημα) ή στο χρώμα (ειδικά το τρίψιμο με αμφιβόλου καθαριότητας πανιά το φοβάμαι πολύ, μη τυχόν και έχουν βρωμίτσες μέσα και γρατζουνάνε το χρώμα). Προσπαθώ τουλάχιστον να το πηγαίνω σε 1-2 συγκεκριμένα πλυντήρια που (λόγω κίνησης) ενδέχεται να είναι πιο σοβαροί και έμπειροι (αλλά και πάλι, σχετικό είναι αυτό).
-
Ο χρήστης Mercyful_Fate έγραψε:
Αλλά ο μεγαλύτερος ανασταλτικός παράγοντας είναι η έλλειψη πρόσβασης σε νερό (εντάξει, μπορώ να πάρω από την κοινόχρηστη βρύση της πολυκατοικίας, αλλά δεν μου πάει να χρησιμοποιώ κοινόχρηστο νερό για να πλένω το αμάξι).μην το κανεις, εγω κατεβαζω λαστιχο (χρησιμοποιω και παρα πολυ νερο), μερικοι που χρησιμοποιουν το κοινοχρηστο ειναι μισητοι απο την υπολοιπη πολυκατοικια και τα σχολια πεφτουν βροχη
επισης μερικοι κατεβαζουν λεκανη.. αλλα θελει ωρακι εμενα που παιρνει 2ωρο γιατι χαζευω με τους περαστικους φιλους μου
αλλα αμα εισαι εκπαιδευμενος οπως ο πατερας μου ή οι πατεραδες φιλων μου μπορεις να το πλυνεις σε ενα τεταρτο μονο με νερο
δε μπορω να καταλαβω πώς το κανουν
-
Αν δεν ξεπλενεις καλα τα σφουγγαρια/πανια που χρησιμοποιεις φυσικο ειναι να γρατζουνισεις το χρωμα .
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Αλλά ο μεγαλύτερος ανασταλτικός παράγοντας είναι η έλλειψη πρόσβασης σε νερό (εντάξει, μπορώ να πάρω από την κοινόχρηστη βρύση της πολυκατοικίας, αλλά δεν μου πάει να χρησιμοποιώ κοινόχρηστο νερό για να πλένω το αμάξι).
μην το κανεις, εγω κατεβαζω λαστιχο (χρησιμοποιω και παρα πολυ νερο), μερικοι που χρησιμοποιουν το κοινοχρηστο ειναι μισητοι απο την υπολοιπη πολυκατοικια και τα σχολια πεφτουν βροχη
επισης μερικοι κατεβαζουν λεκανη.. αλλα θελει ωρακι εμενα που παιρνει 2ωρο γιατι χαζευω με τους περαστικους φιλους μου
αλλα αμα εισαι εκπαιδευμενος οπως ο πατερας μου ή οι πατεραδες φιλων μου μπορεις να το πλυνεις σε ενα τεταρτο μονο με νερο
δε μπορω να καταλαβω πώς το κανουν
Δεν το κάνω, με λεκάνη το παλεύω, γι' αυτό και μου παίρνει 2.5 ώρες. Λάστιχο δεν μπορώ να κατεβάσω, το μπαλκόνι μου είναι από την άλλη πλευρά της πολυκατοικίας όπου δεν έχω πρόσβαση (ακάλυπτος).
Αλλά πλέον το πηγαίνω σε πλυντήριο και τελειώνει εκεί το θέμα.Αν δεν ξεπλενεις καλα τα σφουγγαρια/πανια που χρησιμοποιεις φυσικο ειναι να γρατζουνισεις το χρωμα .
Γι' αυτο και εύχομαι στα πλυντήρια να τα καθαρίζουν στοιχειωδώς, αλλιώς άμα μαζεύει σκόνες και άλλα διάφορα από κάθε αμάξι που πλένεται, και μετά όλο αυτό τρίβεται στο δικό σου αμάξι, άστα να πάνε...
γρατζουνιές από τα πλυντήρια αυτοκινήτων