Ο χρήστης Joe Bar Team έγραψε:
πέραν του θεματος οτι ειναι βλαβερό για την υγεία (που ευτυχώς το αντιλαμβάνεσαι ) ειναι και το θεμα της ενόχλησης είτε απο τη σκοπιά του αναπνευστικού (που δε σημαίνει οτι θα πάθει καρκίνο την επομενη μέρα, ωστόσο ειναι πολλοί οπως πχ εγώ που έχουν προβλημα οταν εκτεθούν σε καπνο) ειτε απο την απαίσια μυρωδιά που αφήνει πίσω του (το οποιο ειναι αλληλένδετο με το 1ο σημείο μιας κ δεν ειναι σπάνιο να στειλεις στα άπλυτα τα ρουχα που φορούσες το προηγούμενο βραδυ).
Σε ολα τα παραπανω συμφωνω.
Και εμενα η μυρωδια του 'μετα', δε μου αρεσει.
ωστοσο, σκεψου να υπήρχε η ελευθερία και στις υπολοιπες εκδηλώσεις των ανθρώπων πόσο θα ενοχλούσουν κ εσύ.
πχ να μπορεί ο καθένας να κυκλοφορεί με την τσαπού του όξω και να έρχεται να στην ακουμπάει παντού επάνω σου
Δεν μιλησα για ελευθερια, αλλα για δυνατοτητα επιλογης: πχ ο υποτιθεμενος τυπος με την τσαπου εξω, μπορει να παει σε μια παραλια γυμνιστων....
πχ να εχει ο καθένας το σκυλι του κ να το χώνει σε οποιο κατάστημα θελει και να αρχίσει αυτό να σε καβαλαει-γλυφει-τσαπιζει
...μπορει να το βγαλει στο παρκο...
πχ να εχει μια βουβουζέλα κ να κάθεται διπλα στο αυτί σου κ να τη φυσάει ολη την ώρα (που περα απο την ενοχληση φέρνει κ προβλημα ακοής)
...μπορει να χρησιμοποιει τη βουβουζελα οσο θελει στο γηπεδο...
Ολοι οι φανταστικοι χαρακτηρες που αναφερεις, μπορουν να κανουν αυτο που θελουν (εφ'οσον ειναι νομιμο) και σε χωρους εκτος σπιτιου
δυστυχώς ή ευτυχώς δεν μπορούμε να κάνουμε ό,τι θελουμε, συνήθως μαλιστα οι νομοι βασίζονται σε αυτούς που ενοχλούνται και όχι στην προσωπική απολαυση.
πόσο δυσκολο ειναι να το καταλαβετε αυτο;
Οι περισσοτεροι νομοι ειναι μπουρδες ή τουλαχιστον θα μπορουσαν να ειναι πιο καλορυθμισμενοι.
Καταλαβαινω τι εννοεις.
Δε θελω ουτε να ενοχλω, ουτε να στερουμαι.
Θελω να υπαρχει επιλογη να καπνισω* σε ενα χωρο περα απο το σπιτι μου.
*(Και το τσιγαρο δεν ειναι παρανομο, αλλα το καπνισμα υπο συγκεκριμενες συνθηκες)
Τοσο δυσκολο ειναι να το καταλαβετε αυτο?