-
Ο χρήστης zedeor έγραψε:
Ρε παιδία για πείτε γιατί μπερδέυτηκα...Έχω ένα citroen gs club 1978 αυτό μπορεί να γίνει αντίκα, αν το κάνω ξέρω πως δεν θα πληρώνω τέλη κυκλοφορίας, ασφάλιες, Κτεο κτλ...
Το συγκεκριμένο το χρησιμοποιείι ο πατέρας μου στο χωρίο γύρω γύρω, αν γίνει αντίκα θα μπορεί να κινήται κανονικά...
Ο σκοπος αυτων των πινακιδων ειναι για να διατηρηθουν παλαια αυτοκινητα που ειναι επο εξαφανιση και οχι για να γλιτωσουμε τελη και κτεο. Αν το θελεις για να κινεισαι γυρω γυρω τοτε ΔΕΝ σου κανουν αυτες οι πινακιδες. Ο νομος υπαγορευει ρητα οτι ειναι μονο για συντηρηση και για εκδηλωσεις λεσχων. Οποιος σου πει κατι αλλο, απλα δεν ισχυει.
-
Xτες είδα λευκή W123 με πινακίδες ΦΙΛΠΑ 83ΧΧ, ενώ εγώ πριν τρεις μήνες είχα πάρει πινακίδες 43ΧΧ !!!! 4000 νούμερα σε τρεις μήνες;;;
-
Μήπως τις κατηγοριοποιούνε; π.χ 3000-4000 για επιβατηγα, 5000-6000 για στρατιωτικά κτλ...
-
Ναι, 400 αυτοκίνητα σε λίγους μονο μήνες - δεν νομίζω πως είναι και τόσα πολλά αν αναλογιστείτε πόσοι που είχαν πινακίδες υπουργειου στα κλασικά τους, καταθέσαν και πήραν ιστορικές λόγω των δυσβάσταχτων τελών κυκλοφορίας
Και είναι κι άλλα πολλά ακόμη στην ουρά απ ό,τι ακούω
-
Όχι 400 Νάσο, 4.000 !!!!
-
Εισαι σιγουρος για το 8000...?
Μηπως ηταν 3000 και μπερδεψες το 3 με το 8?
Εγω απ οσο ξερω επισημα τωρα δινουν στο 4600...
Ετσι για την ιστορια το 1ο αυτοκινητο με Φιλπα πινακιδες ειναι το 1001. Αρα εχουν δοθει περιπου 3600 πινακιδες. -
Και οι ΙΟ εχουν μπεί στα 40ΧΧ
-
Eίμαι απόλυτα σίγουρος ότι το νούμερο ήταν 83ΧΧ. Λευκή W123, χωρίς νικελ στα πλάγια και επιεικώς ασιδέρωτη. Δυστυχώς είχε κίνηση και δεν μπορούσα να την φωτογραφίσω. Λέτε κανένας επιτήδειος να έβγαλε μόνος του πινακίδες μαιμού;
Όσο για το τι νούμερα δίνουν τώρα στη Φιλπα Mike, εμένα δεν μου δίνουν τίποτα. Και δεν έχω ζητήσει καν πινακίδες, μόνο κάρτα FIVA, με το αυτοκίνητο περασμένο από έλεγχο τον Απρίλιο. Τότε μου είχαν πει ότι εφόσον είχαν τελειώσει με το μπούγιο του Δεκεμβρίου δεν θα τους έπαιρνε πολύ να εκδώσουν την κάρτα, αλλά ακόμα περιμένω. Την τελευταία φορά που μίλησα μαζί τους (αρχές Ιουνίου) η δικαιολογία ήταν ότι έλειπε εκτός Ελλάδος ο Robert Smith !!!!!
-
Για το 83χχ θα ρωτησω γιατι μου κανει εντυπωση.
Οσον αφορα την καρτα σου, τι να πω, λιγο υπομονη...
Εγω περιμενω τωρα καρτες μελων που εκαναν αιτηση τον Μαρτιο, αρα κοντευεις.... -
Να γραψω και εγω καποια παραπονακια παλι.
Τις προαλλες τα ειχα βαλει με τη Φιλπα για τις πινακιδες, τωρα εχω και μια εμπειρια με την Ελπα. Ζητησα απο την Ελπα να βγαλω πινακιδες, μου τις εστειλαν σε 3 βδομαδες με ενα χαρτακι οτι ειναι ιστορικο το οχημα. Πληρωσα 270 € διοτι ηθελαν 170 για τις πινακιδες, 50 για την ασφαλεια (30 κανει και 20 χαρατσι) και 50 για οδικη βοηθεια. Η τιμη ειναι φιξ και δεν την σπανε. Τους ρωτησα που ειναι η καρτα Fia και μου ειπαν αργει (εχουν περασει 2 μηνες). Το ασφαλιστηριο αν και το πληρωσα απο τα μεσα Μαϊου και μιλησα με τον αφαλιστη και μου το εστειλε φαξ, ακομα να παρω το οριτζιναλε στα χερια μου (τα φαξ δεν σε καλυπτουν αν σε σταματησει η τροχαια). Για την οδικη βοηθεια που μου πουλησαν, ουτε ενα συμβολαιο δεν εχω στα χερια μου, και οταν το ζητησα επιμονα (μου ελεγαν οτι με την αποδειξη που εχω πληρωσει ειμαι και καλυμενος, π@π@ριες και πρασινα αλογα) μου ειπανε να απευθυνθω σε αλλον υπαλληλο της ελπα. Με λιγα λογια σε οποια 'εταιρια' και να πας αστα βρασα. Μονο τουλαχιστον στην Ελπα η γραμματεας τους ειναι ευγενικη σε σχεση με την αλλη την ........ Το μονο που τους νοιαζει τελικα μου φαινεται ειναι πως θα ξεπαστρεψουν την ΕΟΟΕ. Λες και πελατεια δεν εχουν...... -
Με τις ασφάλεις τι γίνεται;. Δεν μου έχουν έρθει για το 2010 (σε αυτά που έχουν πινακίδες ΦΙΛΠΑ).
-
Σημερα το πρωι μιλησα με ανθρωπο απο τελωνειο και αφου ελαβα την εγκυκλιο για τα αντικειμενα - εργα τεχνης - ιστορικά οχηματα συζητησαμε τηλεφωνικα για καποιους από τους όρους που αναφέρονται...το μονο που με προβληματιχει ειναι ο όρος...
το όχημα πρέπει να ειναι υψηλής αξίας.Δηλαδή εν ολιγοις θα δωσω εγω ντε και καλά 20.000 ευρώ (θα πεταξω δηλαδή λεφτα σα κοροιδο) για να παω στους τελωνειακούς να πω οριστε κοιτατε τι σας εφερα ...ειναι ακριβό οπως λεει η εγκύκλιος και θα μου πούν πληρωσε και αυτό το κερατιάτικο για να είσαι ΟΚ.
-Και μαλιστα μου απαντά 'ε κατσε ρε φίλε θα φερεις αμάξι που κάνει 2.000 ευρώ και θα βγει και ιστορικό...??
-Γιατί δε καταλάβα αμα το αμάξι εχει σαπιο σαλόνι σκουρια στην πορτα και φθαρμενα ελαστικα σκασμενο χρωμα απο 30ετια και θελει διορθώσεις (οχι ανακατασκευη γιατι τοτε δεν εχεις αντικα) τριψιμο και βάψιμο και νεα ταπετσαρια αλλα πάντα το ιδιο υφασμα καινουργιο και ο πωλητης στο δινει 5.000 $ δε το αξιζει να βγει ιστορικό?
Στο κάτω κάτω άλλο $ άλλο ευρώ.
Μήπως εχω καταλάβει κατι διαφορετικό? Δηλαδή αν φερω αμάξι 7000$ θεωρειται φθηνο?
Πανε καλά? Δηλαδή τι πρεπει να φερω φερραρι ή aston martin του 60 για να βγει ιστορικό? -
Πρωτη φορα το ακουω αυτο παντως!!
-
φίλε KATRAV μας έλειψες.
-
Διαβασε κι αυτο το θεμα
http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=16&t=28171#p1091041
Δε νομιζω να υπαρχει χρηματικος περιορισμος αλλα απ'οτι διαβασα πρεπει να ειναι σε αριστη κατασταση αν ειναι μικροτερο των 50 ετων. Ομως αν ειναι πολυ φθηνο, σκεψου αν συμφερει να το εισαγεις κανονικα, ως αυτκινητο
Βεβαια, το να σε πιεζουν να φερεις κατι ακριβο εμενα μου φαινεται λιγο υποπτο μπορει να εχω κ αδικο βεβαια..
ΥΓ δε χρησιμοποιεις το θεμα που εβαλα παραπανω ως πιο καταλληλο???
καλα ξεμπερδεματα!!!
-
Ο χρήστης Α 110 ΑLPINE έγραψε:
φίλε KATRAV μας έλειψες.καλως σας βρηκα φιλε μου!
-
πρωτη φορα το ακούω αυτό
ως γνωστόν ο καθένας ερμηνεύει όπως θέλει τον κάθε νόμο, την κάθε εγκύκλιο σ αυτή τη χώρα
αγράμματοι σε υπευθυνες θέσεις που δεν ξέρουν να κατανοήσουν έναν νόμο
και
καραγκιόζηδες 'ξερόλες' που δεν έχουν διαβάσει καν τον νόμο, αλλά κάτι πήρε το μάτι τους σ ένα φορουμ, ή πήρε τ αυτί τους σε μια συζήτηση που μιλουσε ο μπατζανάκης του αδερφού της θειας της μάνας τους.... μ έναν που... ο αδερφος του είχε διαβάσει το νόμο...αυτοί διαστρεβλώνουν την αλήθεια, παραπληροφορουν τον κόσμο και δημιουργούν μια σύγχυση ανευ προηγουμένου
-
... συμφωνώ και επαυξάνω.....Κάποια πράγματα πρέπει να έχουν και μια λογική βάση .
-
Kαλησπέρα κι από 'μένα!
Και μια (ακόμα) ερώτηση...
Τι γίνεται με την **εφορία **αν το αυτοκίνητο έχει πινακίδες ιστορικού??
Έχουμε 2 αυτοκίνητα στην οικογένεια και φοβάμαι μήπως αγοράζοντας ένα παλιό με προοπτική για πινακίδες ιστορικού, έχω κάποιο πρόβλημα με την εφορία.. (τεκμήριο κτλ)
Επίσης (ξέρω ότι ρωτήθηκε πολλές φορές αλλά στις -περίπου 10- σελίδες που διάβασα εγώ, δε δόθηκε απάντηση) πόσο παλιό πρέπει να είναι το αυτοκίνητο για να δικαιούται τέτοιες πινακίδες??PS: Συγνώμη που ρωτώ σχετικά με ζητήματα που έχουν ήδη συζητηθεί, αλλά το μέγεθος του θέματος έχει φτάσει σε απαγορευτικά επίπεδα...
-
Ο χρήστης Νεκταριος έγραψε:
Επίσης (ξέρω ότι ρωτήθηκε πολλές φορές αλλά στις -περίπου 10- σελίδες που διάβασα εγώ, δε δόθηκε απάντηση) πόσο παλιό πρέπει να είναι το αυτοκίνητο για να δικαιούται τέτοιες πινακίδες??Λαθος 10σελιδο διαβασες επεσε πολυ ξυλο τοτε!!
Λοιπον 30 ετων πρεπει να ειναι το αυτοκινητο τουλαχιστον και δεν προσμετραται ως τεκμηριο
ΦΙΛΠΑ, πινακίδες, τέλη κυκλοφορίας κλπ για αντίκες