-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Πότε θα καταλάβεις ότι υπάρχουν ποδήλατα με 100 ευρώ υπάρχουν και με 500.
και 5000 και 10000 και πάει λέγοντας...
πάντως ενίοτε πάω μέχρι το super market ή τον φούρνο της γειτονιάς μου με το ποδήλατο...
-
Το τελευταίο (και εξαιρετικό όπως πάντα) τεύχος του ebike.gr έχει ένα review / παρουσίαση ηλεκτρικού ποδηλάτου, του Futura Napoli. Σπεύσατε, είναι ενδιαφέρον.
Υ.Γ. Στην τελευταία σελίδα θα βρείτε και ευρετήριο όλων των άρθρων περί ποδηλάτου που είχε στο παρελθόν το ebike.gr. Έχει αρκετό και καλό υλικό, και το περιοδικό είναι δωρεάν, οπότε αξίζει σίγουρα τον κόπο.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Εχεις δικιο δεν θελω να κανω ποδηλατο.
είναι προφανές με το σκεπτικό σου που δεν είναι ούτε του δημοτικού.
Συγνωμη κυριε mod αλλα οταν προκαλει καποιος για μενα ειναι αυτος ο χαρακτηρισμος που εγραψα και λειαν επιεικως μαλιστα.
Παμε παρακατω. -
Ατσα ο Μπους ποδηλατάκι.... (κανα 3-4χιλιαρο έχει χαλαρά)
-
Πήρα θάρρος με το σκούτερ... και τις τελευταίες δύο εβδομάδες χρησιμοποιώ τακτικά το ποδήλατο...
Ξαφνικά ξεκίνησα τα πέρα-δώθε με το ποδήλατο... Για το γυμναστήριο και για δουλειές που δεν απαιτούν μεταφορά πραγμάτων είναι ιδανικό (πάντα για κοντινές αποστάσεις)...Περίεργα πράγματα...
-
121 απο εδω μεσα δεν προκειται να παρουν ποδηλατο εναντι 25 φανατικων θα ελεγα.Μεγαλη διασταση .
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Πήρα θάρρος με το σκούτερ... και τις τελευταίες δύο εβδομάδες χρησιμοποιώ τακτικά το ποδήλατο...
Ξαφνικά ξεκίνησα τα πέρα-δώθε με το ποδήλατο... Για το γυμναστήριο και για δουλειές που δεν απαιτούν μεταφορά πραγμάτων είναι ιδανικό (πάντα για κοντινές αποστάσεις)...Περίεργα πράγματα...
Νίκο για αυτό που το χρησιμοποιείς και για γυμναστικούλα είναι ιδανικό. Εγώ κάνω 4 φορές την εβδομάδα από 20 χλμ την φορά και ξανανιώνω. Συνέχεια αμάξι και μηχανή θα πεθάνουμε από την ακινησία.
Εχασα και κάποια κιλά (τώρα είμαι 70) και τρώω και ότι θέλω χωρίς να παχαίνω.Είναι ξεκούραστη γυμναστική.
-
Ο χρήστης coupeas έγραψε:
121 απο εδω μεσα δεν προκειται να παρουν ποδηλατο εναντι 25 φανατικων θα ελεγα.Μεγαλη διασταση .Κατι δεν διαβασες σωστα.Στους 270 οι 149 χρησιμοποιουν ποδηλατο για αποστασεις μεχρι 50 χλμ ενω 121 δεν χρησιμοποιουν καθολου.
-
Ελα βρε Bill τωρα .....το καθολου ειναι που φαίνεται και ειναι και πολύ.
Any way αν θες να λες οτι χρησιμοποιεις ποδηλατο θα πρεπει να εισαι στους 25.
Bill ειναι κοροιδια να παιρνεις για 100 μετρα ποδηλατο. -
Bill ειναι κοροιδια να παιρνεις για 100 μετρα ποδηλατο.Μα ισα ισα που ειναι πιο πολλοι αυτοι που καβαλανε ποδηλατο,εστω και για 100 μετρα,καλυτερα θα ηταν να πηγαιναν με αμαξι;
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Νίκο για αυτό που το χρησιμοποιείς και για γυμναστικούλα είναι ιδανικό. Εγώ κάνω 4 φορές την εβδομάδα από 20 χλμ την φορά και ξανανιώνω. Συνέχεια αμάξι και μηχανή θα πεθάνουμε από την ακινησία.
Εχασα και κάποια κιλά (τώρα είμαι 70) και τρώω και ότι θέλω χωρίς να παχαίνω.Είναι ξεκούραστη γυμναστική.
Θέλει όμως προσοχή... Γιατί μπορεί εύκολα να ξεχαστείς και να πας μακρυά...
Ωραίο το ποδηλατάκι ειδικά αυτήν την εποχή που βοηθάει (κάπως) και ο καιρός...
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Bill ειναι κοροιδια να παιρνεις για 100 μετρα ποδηλατο.Μα ισα ισα που ειναι πιο πολλοι αυτοι που καβαλανε ποδηλατο,εστω και για 100 μετρα,καλυτερα θα ηταν να πηγαιναν με αμαξι;
Οχι φυσικά.Με τα πόδια.Κανουν καλύτερη γυμναστική.Τα 20χιλ ειναι ιδανικά .Ακομα και τα 5χιλ ειναι ικανα να σε κανουν να πετάς.Ομως αν δεν υπαρχει κουραση τι να το κανεις να δωσεις και 10 ευρω για ενα ποδηλατο.Παρε ταξι καλύτερα.
Βασίλη μη νομιζεις οτι δεν εκανα ποτε ποδήλατο έτσι? -
Μα ισα ισα που ειναι πιο πολλοι αυτοι που καβαλανε ποδηλατο,εστω και για 100 μετρα,καλυτερα θα ηταν να πηγαιναν με αμαξι;
Οχι φυσικά.Με τα πόδια.Κανουν καλύτερη γυμναστική.Τα 20χιλ ειναι ιδανικά .Ακομα και τα 5χιλ ειναι ικανα να σε κανουν να πετάς.Ομως αν δεν υπαρχει κουραση τι να το κανεις να δωσεις και 10 ευρω για ενα ποδηλατο.Παρε ταξι καλύτερα.
Βασίλη μη νομιζεις οτι δεν εκανα ποτε ποδήλατο έτσι?Coupeas, το ποδηλατο δεν ειναι μονο μεθοδος γυμναστικης. Πραγματι, για να εχει αποτελεσμα σαν ασκηση, χρειαζεται να κανεις αρκετα: Τουλαχιστον 40 λεπτα τη φορα (οχι τη μερα) για βελτιωση φυσικης καταστασης και ασκηση του καρδιαγγειακου 'κυκλωματος', περισσότερο για απωλεια βαρους και μυικη βελτιωση.
Αλλα ακομα και για μικρες αποστασεις εχει νοημα: Ειναι οικολογικο μεσο μετακινησης, ειναι γρηγοροτερο απο το αυτοκινητο ή τα ποδια στην πολη, ειναι οικονομικο, ειναι ευχαριστο (για οσους τους αρεσει).
Το περπατημα σαν ασκηση ειναι το ιδιο καλο ή και καλυτερο, οχι ομως σαν μεταφορικο μεσο.
Εγω ας πουμε το χρησιμοποιω καθημερινα για να πηγαινω στη δουλεια. Δεν μπορω να παω περπατωντας, γιατι δεν εχω αρκετο χρονο. Ασε που πηγα να αγορασω παπουτσια για περπατημα, ειδα κατι ΝΙΚΕ που κοστιζαν 300 Ε, τσαντιστηκα και απο τοτε δεν εχω ξαναπερπατησει... -
Ο χρήστης kantoniou έγραψε:
Coupeas, το ποδηλατο δεν ειναι μονο μεθοδος γυμναστικης. Πραγματι, για να εχει αποτελεσμα σαν ασκηση, χρειαζεται να κανεις αρκετα: Τουλαχιστον 40 λεπτα τη φορα (οχι τη μερα) για βελτιωση φυσικης καταστασης και ασκηση του καρδιαγγειακου 'κυκλωματος', περισσότερο για απωλεια βαρους και μυικη βελτιωση.
Και το σημαντικότερο να έχεις χώρο γιατί στην πόλη είναι βάσανο.
Αλλα ακομα και για μικρες αποστασεις εχει νοημα: Ειναι οικολογικο μεσο μετακινησης, ειναι γρηγοροτερο απο το αυτοκινητο ή τα ποδια στην πολη, ειναι οικονομικο, ειναι ευχαριστο (για οσους τους αρεσει).
Ε όχι για 100μ δεν αξίζει. Λες και όλοι σε απόσταση 100μ τα έχουν όλα.
Το περπατημα σαν ασκηση ειναι το ιδιο καλο ή και καλυτερο, οχι ομως σαν μεταφορικο μεσο.
Καλύτερο με την καμία. Το ποδήλατο είναι σίγουρα εντονότερη άσκηση. Ενδεικτικά 1 ώρα αρκετά δυνατής ποδηλάτησης αντιστοιχεί σε 900 θερμίδες!!! (με ήπια 600 με 700). Το περπάτημα στην περίπτωση μου με 5 χλμ/ώρα ταχύτητα δηλ αρκετά γρήγορα αντιστοιχεί σε 190-200 θερμίδες.
Εγω ας πουμε το χρησιμοποιω καθημερινα για να πηγαινω στη δουλεια. Δεν μπορω να παω περπατωντας, γιατι δεν εχω αρκετο χρονο. Ασε που πηγα να αγορασω παπουτσια για περπατημα, ειδα κατι ΝΙΚΕ που κοστιζαν 300 Ε, τσαντιστηκα και απο τοτε δεν εχω ξαναπερπατησει...
κάποιον μου θυμίζεις ....
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Καλύτερο με την καμία. Το ποδήλατο είναι σίγουρα εντονότερη άσκηση. Ενδεικτικά 1 ώρα αρκετά δυνατής ποδηλάτησης αντιστοιχεί σε 900 θερμίδες!!! (με ήπια 600 με 700). Το περπάτημα στην περίπτωση μου με 5 χλμ/ώρα ταχύτητα δηλ αρκετά γρήγορα αντιστοιχεί σε 190-200 θερμίδες.
Συμφωνω, ειναι εντονοτερη ασκηση για απωλεια θερμιδων-βαρους. Σαν ηπια ασκηση, για 'ξεκαπνισμα' των αγγειων και βελτιωση της καρδιακης λειτουργιας, το περπατημα ειναι το ιδιο καλο. Σ' αυτο αναφερομουν.
-
...Ασε που πηγα να αγορασω παπουτσια για περπατημα, ειδα κατι ΝΙΚΕ που κοστιζαν 300 Ε, τσαντιστηκα και απο τοτε δεν εχω ξαναπερπατησει...Με 300euro αγοράζεις και ένα δεύτερο ποδηλατάκι για ώρα ανάγκης...
-
Συμφωνω, ειναι εντονοτερη ασκηση για απωλεια θερμιδων-βαρους.
Έτσι θα έλεγα και εγώ αλλά εδώτα λέει αλλιώς
Κατά την φυσιοθεραπεύτρια μου το περπάτημα είναι η καλύτερη άσκηση και μετά το κολύμπι αλλά σίγουρα δεν είναι το κριτήριο της η απώλεια θερμίδων αλλά περισσότερο η κίνηση όλων των αρθρώσεων και η προφύλαξη από κακώσεις.
Σίγουρα το ποδήλατο είναι ποιό επικίνδυνο από το περπάτημα/τρέξιμο μόνο και μόνο λόγω της ταχύτητας που αναπτύσσει. Ακόμα, το ανθρώπινο σώμα πολλά πολλά χρόνια τώρα έχει εξελιχθεί για περπάτημα, το ότι καταφέρνουμε ένα σωρό άλλα πράγματα πιστεύω ότι το οφείλουμε στο μυαλό μας.Τέλος, όσο αφορά τα παπούτσια υπάρχει και η άλλη προσέγγιση: http://www.barefootrunning.fas.harvard.edu/
-
Η κλασική βολτίτσα Ελληνικό - Λαιμός Βουλιαγμένης σήμερα ήταν ελαφρώς κουτσουρεμένη. Evidently, καιγόταν κάποιο γιοτ στην μαρίνα και η αστυνομία μας ζήτησε να μην προχωρήσουμε (νταξ, λογικό, ένα ποδήλατο στην ανηφόρα έξω από τον ναυτικό όμιλο πραγματικά σε καθυστερεί) γιατί πηγαινοερχόντουσαν συνεχώς πυροσβεστικά.
-
http://radar-gr.blogspot.com/2010/06/bl ... _1262.html
Οι ερευνητές ελπίζουν ότι η εξίσωσή τους θα βοηθήσει στον καλύτερο σχεδιασμό των μελλοντικών ποδηλάτων, διευκολύνοντας τους κατασκευαστές να προσαρμόσουν τα σχέδια τους έτσι ώστε τα ποδήλατά τους να είναι πιο σταθερά.
Λέτε; Δεν νομίζω ... Παρ όλη την πρόοδο της τεχνολογίας συνεχίζουν να υπάρχουν δοκιμαστές αυτοκινήτων, δεν μετριέται η αίσθηση αλλά αν δεν μετρήσεις πως θα ξεφύγεις από τον υποκειμενισμό; Μπορείς;
Πιστεύω πως είναι κάποια πράγματα που δεν μετριούνται και δεν μπορείς να ξεφύγεις από τον άνθρωπό του οποίου την γνώμη εμπιστεύεσαι. (ή τέλος πάντων θέλει χρόνο να αναπτύξεις σχέση με κάποιον άλλο και να αφήσεις τον 1ο να πάρει σύνταξη).
-
Ο χρήστης mesastou έγραψε:
http://radar-gr.blogspot.com/2010/06/blog-post_1262.htmlΟι ερευνητές ελπίζουν ότι η εξίσωσή τους θα βοηθήσει στον καλύτερο σχεδιασμό των μελλοντικών ποδηλάτων, διευκολύνοντας τους κατασκευαστές να προσαρμόσουν τα σχέδια τους έτσι ώστε τα ποδήλατά τους να είναι πιο σταθερά.
Λέτε; Δεν νομίζω ... Παρ όλη την πρόοδο της τεχνολογίας συνεχίζουν να υπάρχουν δοκιμαστές αυτοκινήτων, δεν μετριέται η αίσθηση αλλά αν δεν μετρήσεις πως θα ξεφύγεις από τον υποκειμενισμό; Μπορείς;
Πιστεύω πως είναι κάποια πράγματα που δεν μετριούνται και δεν μπορείς να ξεφύγεις από τον άνθρωπό του οποίου την γνώμη εμπιστεύεσαι. (ή τέλος πάντων θέλει χρόνο να αναπτύξεις σχέση με κάποιον άλλο και να αφήσεις τον 1ο να πάρει σύνταξη).
ποπολαρος αλερτ
Χρησιμοποιήτε το ποδήλατο ως μέσο μεταφοράς;