-
Ο χρήστης kantoniou έγραψε:
Madurodam, Nemo στο Amsterdam θα παμε σιγουρα.
Το Leiden δεν το ειχα ακουσει, απ' οτι ειδα ειναι εξαιρετικο και εχει και ενα πολυ καλο μουσειο φυσικης ιστοριας. Βολευει και το δρομολογιο, πιστευω θα παμε.
Για τα φραγματα δεν ξερω, οι αλλοι 3 ενηλικες θελουν να παμε. Φοβαμαι οτι περιμενουν κατι πιο εντυπωσιακο απο αυτο που θα δουμε...
Μπριζ τελικα λεμε να παμε, τη μερα που θα πηγαινουμε απο Γερμανια προς Ολλανδια. Αν γειωσουμε τις Βρυξελλες, βγαινει ανετα, αλλιως χλωμα.
Οι διανυκτερευσεις ειναι ηδη κανονισμενες, κοντα στο αεροδρομιο του Αμστερνταμ.Koίτα, είναι όμορφη διαδρομή, και για μένα άντε να κάνεις 1-1,5 ώρα παραπάνω:
πήγαινε στο shortest να σου κάνει επανυπολογισμό.
περνάς αρκετά φράγματα, και θα πρότεινα μια στάση στο zierikzee, να πιείτε ένα καφέ με την ολλανδική σκαφάτη μπουρζουαζία (σου φεύγει η μαγκιά απ τα κότερα )
α, η Brugge προφέρεται Μπρου(πούστικο ου ) χ (ολλανδικό ξύσιμο λαιμού) ε ή Μπρίζ, αν την πεις αλλιώς δεν έχεις ελπίδα να την βρείς
Ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες, αν εχω αλλες ερωτησεις θα επανελθω.
Απο τι παιζει;
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
περνάς αρκετά φράγματαΜπορεις να προτεινεις ενα σημειο, οπου θα καταλαβουν τα μικρα απο αυτο που θα βλεπουν τι σημαινει 'φραγμα'; Να ειναι δηλ. ορατο το φαινομενο της συγκρατησης των υδατων και της διαφορας της σταθμης;
Απο τι παιζει;
-
Ο χρήστης kantoniou έγραψε:
περνάς αρκετά φράγματα
Μπορεις να προτεινεις ενα σημειο, οπου θα καταλαβουν τα μικρα απο αυτο που θα βλεπουν τι σημαινει 'φραγμα'; Να ειναι δηλ. ορατο το φαινομενο της συγκρατησης των υδατων και της διαφορας της σταθμης;
Απο τι παιζει;
Περνώντας απ τη διαδρομή που σου είπα βλέπεις τις πεδιάδες που είναι χαμηλότερα, και σε πολλά σημεία έχει πάρκινγκ για να σταματήσεις
Λίγα λόγια είχα γράψει στο gtc για το delta project, δεν ξέρω αν έχει κάποιο μουσείο σ εκείνη την μεριά, έχει σίγουρα στο μεγάλο φράγμα στο βορά
Όλα ξεκίνησαν λοιπόν από τις πλημμύρες στις αρχές του αιώνα, που έγιναν η αφορμή της κατασκευής του μεγάλου φράγματος στα βόρεια της χώρας (πάνω απ το οποίο περνάει ο αυτοκινητόδρομος Α7) του Afsluitdijk. Aυτό ήταν και το πρώτο μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο της χώρας.
Το 1953, η χώρα γνώρισε μία απ τις μεγαλύτερες καταστροφές στην ιστορία της. Ο συνδυασμός μιας μεγάλης καταιγίδας απ την Βόρεια Θάλασσα, με την ανοιξιάτικη παλίρροια, πλημμύρισε τεράστιες εκτάσεις στα νοτιοδυτικά της χώρας, οδηγώντας στο θάνατο 1800 περίπου άτομα,
Η καταστροφή ήταν ανυπολόγιστη, και πλέον έπρεπε να αντιμετωπίσουν απαξ την πιθανότητα να ξανασυμβεί τέτοιο περιστατικό.
Αποτέλεσμα των διεργασιών ήταν το λεγόμενο Delta Plan, ένα γιγάντιο έργο θωράκισης της χώρας εναντι του κινδύνου απο πλημμύρες, το οποιο περιελάβανε φράγματα κατα μήκος των ακτών, κλείσιμο κόλπων,ενισχύσεις στα αναχώματα των ποταμών κλπ.Στην πρώτη φάση του, κατασκευάστηκαν τα φράγματα στις περιοχές 1,2 και 3 στην φωτό:
Στα πλαίσια αυτού του έργου, αποξηράνθηκε και η περιοχή κοντά στο Lelystad (1) ενώ υπήρχε η σκέψη να αποξηρανθεί όλο το κομάτι που βρίσκεται κάτω απο το φράγμα του Lelystad, αλλά προς το παρόν αυτή η ιδέα έχει εγκαταληφθεί.(Συνολικό μήκος φραγματος καπου 30 χλμ)
Η περιοχή αυτή πλέον έχει γλυκό νερό, και μάλιστα είχε χρησιμοποιηθεί ως backup στις μεγάλες ξηρασίες του 2003.Στον κύκλο με το νούμερο 2 είναι κατασκευασμένα τα περισσότερα φράγματα, τα οποία επιτρέπουν την εκατέρωθεν ροή του νερού ανάλογα με τις παλίρροιες:
Aν προσέξετε, θα δείτε ότι στον τρίτο κύκλο δεν υπάρχουν φράγματα που να κλείνουν τις ακτές. Ο λόγος είναι ότι το Βέλγιο αντέδρασε στο ενδεχόμενο κατασκευής φράγματος σε εκείνη την περιοχή, διότι θα εμποδίζονταν η πρόσβαση σε ένα απ τα μεγάλα λιμάνια του (Antwerpen).
Έτσι, για εκείνη την περιοχή, αποφασίστηκε η εκτεταμένη ενίσχυση των παράκτιων φραγμάτων τα οποία είναι σαν αυτό που είχα βγάλει φωτό:Έτσι ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του Delta Project.
Παρ όλα αυτά, τα μέτρα δεν είναι ακόμα αρκετά για την πλήρη προστασία, λόγω της έλλειψης φράγματος στην περιοχή του Rotterdam.
Βρισκόμαστε γύρω στο 80, και συζητούνται πλεόν δύο ενδεχόμενα:
Η πρώτη είναι η περαιτέρω ενίσχυσης των παράκτιων φραγμάτων, το οποίο συναντά αντιδράσεις απ τους κατοίκους, γιατί θα σήμαινε καταστροφή πολλών μνημείων και εκτεταμένη αλλοίωση του φυσικού περιβάλλοντος.
Η εναλλακτική λύση ήταν η κατασκευή ενός κινούμενου φράγματος στην περιοχή του Rotterdam, το οποίo αφενός δεν θα εμπόδιζε την διέλευση των πλοίων, πράγμα βασικό για να είναι εφαρμόσιμο, αφετέρου να προφυλάσει χωρίς εκπτώσεις.
Ετσι προχώρησαν στην κατασκευή του κινούμενου φράγματος, το οποίο ελέγχεται απο υπολογιστή, ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι πιθανότητες εσφαλμένης ενεργοποίησης του, αφού κάτι τέτοιο έχει τεράστιες επιπτώσεις στην ομαλή λειτουργία του μεγαλύτερου ίσως λιμανιού της Ευρώπης.
Mε την κατασκευή και αυτού του φράγματος, η πιθανότητα η στάθμη του νερού να ανέβει πάνω απ το επιτρεπτό όριο πλέον απο 1 φορά στα 100 χρόνια έγινε 1 φορά στα 10.000χρόνιαΣτις παρακάτω φωτό βλέπετε το φράγμα κλεισμένο, πέρυσι, μετά απ την προειδοποίηση για μια σφοδρή καταιγίδα στην Βόρεια Θάλλασα, που χτύπησε τελικά την Αγγλία περισσότερο:
Σ αυτό το site μπορείτε να βρείτε βιντεάκια και φωτογραφίες απ το έργο:
http://www.deltawerken.com/νομίζω τα πιτσιρίκια θα γουστάρουν τη διαδρομή κάργα, σε σχέση με τον βαρετό αυτοκινητόδρομο.
Στα μπόνους οι ανεμόγεννήτριες κατα μήκος και οι αντλίες που πετάνε το νερό στη θάλασσαπερί φαγητού, ό,τι φάτε στο βέλγιο
μετά
(υπερβάλλω )
α, να μην το ξεχάσω, μέσα Ιουλίου έχω συναυλία με την ορχήστρα στο Άμστερνταμ
-
Για να ρωτησω κι εγω που εχω δεν εχω πατησει τα 18 τι ακριβως ειναι το κινουμενο φραγμα;Προφανως κινειται αλλα σε τι ευρος και με ποιες προυποθεσεις;
-
http://www.deltawerken.com/Maeslant-barrier/330.html
μέχρι τώρα έχει κλείσει μόνο μια φορά πριν από λίγα χρόνια
-
Μια μακετα που δειχνει τον τροπο που δουλευει το φραγμα
http://www.youtube.com/watch?v=OYBGqn4m ... re=related -
drifter, ευχαριστω παρα πολυ, για τις πληροφοριες και τη διαθεση για βοηθεια.
Απο αυριο αρχιζουν τα Chios Werken.
Την αλλη εβδομαδα θα οριστικοποιησουμε το προγραμμα για Γερμανια-Ολλανδια, περιπου οπως το περιεγραψες.Ποτε ειναι η συναυλια ειπαμε;
-
Tο ΣΚ θα είμαι Brugge-Gent οπότε αν βρώ κάτι αξιόλογο να αναφέρω θα επανέλθω
εεπ το ΝΗ hotel στην Brugge είναι φτηνό και καλό
συναυλία 17 Ιουλίου
αν τύχει και είσαι άμστερνταμ πέρνα να μας ακούσεις
-
Επειδη σε μια βδομαδα θα φυγω για διακοπες στον Αγ Νικολαο Κρητης κ σκεφτομαι να επισκεφθω την Χρυση ,θα ηθελα να μου πειτε ,αν γνωριζετε
Ποση ωρα διαρκει η διαδρομη μεχρι το νησακι .
Ποσο συχνα ειναι τα δρομολογια .
Κατι που πρεπει να προσεξω η να μην παραλειψω να δω στο νησι
Ευχαριστω . -
http://www.trivago.gr/ιε�%8 ... B7-o383122
-
Για την προθυμια σου να με εξυπηρετησεις θα σου φερω δωρο ενα κοχυλι αν δεν καταφερω να βρω θα σου χαρισω μια μπουρου απο τις δικες μου
-
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
Επειδη σε μια βδομαδα θα φυγω για διακοπες στον Αγ Νικολαο Κρητης κ σκεφτομαι να επισκεφθω την Χρυση ,θα ηθελα να μου πειτε ,αν γνωριζετε
Ποση ωρα διαρκει η διαδρομη μεχρι το νησακι .
Ποσο συχνα ειναι τα δρομολογια .
Κατι που πρεπει να προσεξω η να μην παραλειψω να δω στο νησι
Ευχαριστω .Χρυσή ή Γαϊδουρονήσι. Τελευταία φορά πήγα το 1998 για 4 μέρες. Είχα πάει και το 1992 για 4 και το 1994 για 10 μέρες!!!!
Το νησί είναι γεμάτο κέδρους και ψιλή άσπρη άμμο. Στα Δυτικά έχει και χώμα με θάμνους. Δεν έχει ρεύμα και νερό. Τα μοναδικά κτίσματα είναι 2 ταβέρνες (1 βόρεια και 1 νότια εκεί που φτάνει το καραβάκι, θέση Μάτι) και ένα εκκλησάκι. Όταν πήγα εγώ η Βόρεια είχε εγκαταλειφθεί. Το καραβάκι ή καΐκι κάνει 1 ώρα. Τότε έφτανε 10 το πρωί και έφευγε 4 το απόγευμα.
Από νότο (που φτάνει το καραβάκι) μέχρι βορά πας σε 7-8 λεπτά. Τον γύρο του νησιού τον κάνει σε 1-1μιση ώρα, αλλά δεν έχει τίποτα για να δεις. Πας κυρίως για την θάλασσα, αφού θυμίζει νησιά του Ινδικού. Υπάρχουν και πολλά απολιθώματα. Τρεις είναι οι κύριες παραλίες εύκολα προσβάσιμες. Νότια δίπλα από την ταβέρνα (μέτρια) και 2 βόρεια, η μία η μεγάλη και μία που αντί για άμμο έχει κοχύλια (μου έχουν πει ότι τα παίρνουν κατά εκατοντάδες και τα έχουν αφανίσει, καταστρέφοντας την).
Για ότι άλλο θες ρώτα. -
Εισαι πολυ κατατοπιστικος ηδη κ με την βοηθεια σου εχω σχηματισει σαφη εικονα για το νησακι .
Ευχαριστω .ΥΓ. κοχυλια δεν μαζευουμε απο παραλιες αλλα απο τα βαθεια κ μονο αν εχουν πεθανει αλλωστε εχουμε τοσα πολλα που δεν τους δινουμε τοση σημασια οπως παλια
-
To σκ πήγα Brugge-Gent, να κάνω scouting για τον kantoniou
H Gent στο κέντρο της είναι ένα μικρο εργοτάξιο, έχουν σκάψει για να φτιάξουν την πλατεία, και έχουν κλείσει αρκετοί δρόμοι, πρόσεξε που θα κλείσεις ξενοδοχείο αν μείνεις εκεί.
Από εστιατόρια, σε 2 που φάγαμε δεν μείναμε ευχαριστημένοι (για την ακρίβεια μας σπάσαν τα νεύρα) οπότε δεν συστήνω τπτ
-
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
Εισαι πολυ κατατοπιστικος ηδη κ με την βοηθεια σου εχω σχηματισει σαφη εικονα για το νησακι .
Ευχαριστω .ΥΓ. κοχυλια δεν μαζευουμε απο παραλιες αλλα απο τα βαθεια κ μονο αν εχουν πεθανει αλλωστε εχουμε τοσα πολλα που δεν τους δινουμε τοση σημασια οπως παλια
Μιλάω για ολόκληρη παραλία που αντί για άμμο έχει κοχύλια μικρά.
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Μιλάω για ολόκληρη παραλία που αντί για άμμο έχει κοχύλια μικρά.
Σιγουρα θα ενθουσιαστει καποιος(α) ,ευτυχως εχει μαζεψει τοσα πολλα που δεν εχει που να τα βαλει .Τωρα μονο για αυτα ενδιαφερεται
Εγω μονο σπανια ειδη μαζευω απο αυτα ¨'που δεν υπαρχουν στις Ελληνικες θαλασσες 'η πολυ μεγαλα -
Μολις τελειωσα ενα αφιερωμα που ειχε εφημεριδα σε μια κρουαζιερα στην δυτικη μεσογειο
απο πειραια και -- ιταλια (ναπολη - λιβορνο) -- γαλλια (νικαια) -- μονακο -- βαρκελωνη -- μινορκα -- τυνισια -- μαλτα -- επιστροφη.
Εγω ιντερνετικη κρουαζιερα με maps (να ναι καλα το bing με το bird's eye), wikipedia και φωτο, μαθαινεις πολλα
Ωραιο πραγμα τα ταξιδια
(αν και δεν εχω παει κανενα) -
-
Γιατι ρε γαμωτο να καταστρεφουμε οτι ωραιο εχουμε.
Ποιο αραγε λαμογιο ετοιμαζεται να το παρει τζαμπα και να χεστει στο ταληρο. -
H περιοχή που βρίσκεται το ξενία αποτελείται από παρά πολλά στρέμματα και φτάνει μέχρι το λιμάνι του ''γλαρόκαβου'' για τους γνωρίζοντες την περιοχή. Είχε απαλλοτριωθεί όλη αυτή η περιοχή εδώ και πάρα πολλά χρόνια, νομίζω επί χούντας Το ξενοδοχείο ξενία κάποτε ήταν σούπερ λουξ ξενοδοχείο αλλά η γνωστή κρατική κακοδιαχείριση και τα δωρεάν μπάνια των κομματικών στελεχών οδήγησαν στην απαξίωση και εγκατάλειψή του. Σήμερα η παραλία μπροστά από το ξενοδοχείο αν και είναι από τις ωραιότερες στην χώρα έχει παραδοθεί σε 5 - 6 μπαράκια που βγάζουν τα μαλλιοκέφαλά τους.
Όποιος θέλει ωραία μεγάλα και σπάνια κοχύλια να πάει σε ψαράδες που ρίχνουν δίχτυα και να ζητήσει. Βγάζουν τεράστια πανέμορφα κομμάτια που τα πετάνε.
ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΚΔΡΟΜΩΝ - ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ