-
Ο χρήστης htanso21 έγραψε:
Η συνεργασία μας ήταν μια απόδειξη (ακόμα) ότι μέσα από αυτό το φόρουμ, μπορούμε να ήμαστε πέρα από γνωστοί / φίλοι κτλ και μιας πρώτης τάξεως ¨δεξαμενή¨ συνεργατών, βοηθώντας ο ένας τον άλλο αυτές τις δύσκολες εποχές.
Θα συμφωνήσω απόλυτα μ' αυτό που λες! Γνωρίζω λίγα άτομα από δω μέσα και η συμπεριφορά τους είναι πολύ καλύτερη από άτομα που γνωρίζω προσωπικά χρόνια!! Να ευχαριστήσω κι εγώ δημόσια αν είναι (αν και του το είπα πολλές φορές στο τηλέφωνο ) το Θύμιο που προσφέρθηκε να μου δώσει τον τηλεφακό του για να φωτογραφήσω το Grand Prix της Κων/πολης! Ειλικρινά δεν περίμενα ποτέ να μου στείλει κάποιος ειδικά φακό και σε ένα άτομο που δεν γνωρίζει προσωπικά από γνωριμία μέσω forum!
-
Άντε πάλι!
Ξεκόλλα ρε μάστορα! Εγώ σου είπα: όποτε θελήσεις πάλι, μου λες! Και θα ανταποδώσεις με έναν μηνιαίο δανεισμό της D700Σοβαρά τώρα το φόρουμ τελικά μόνο ψυχρό μέσο δεν είναι. Με τα εκατοντάδες ποστ του καθενός μας, τελικά ο πραγματικός χαρακτήρας του (θέλω να πιστεύω οτι) φαίνεται. Γι αυτό και έχουν δημιουργηθεί άλλωστε και ορισμένα..πηγαδάκια από 'παρέες'.
Κι εγώ όταν θέλησα να βρω φωτογράφο, η σκέψη μου πήγε κατευθείαν στον Θάνο, ίσως επειδή είχαμε πει και 2 κουβέντες σε msn κτλ. Και βεβαίως δικαιώθηκα για την εεπιλογή .
Δυστυχώς έξω στην πιάτσα, η εύρεση ενός συνεργάτη που να ταιριάζουν τα χνώτα του με τα δικά σου δεν είναι και τόσο εύκολη υπόθεση...
-
'Γιατί δεν προχωράει το φιλμ ρε γμτ, χάλασε κιόλας; '
(ένα κατεστραμμένο φιλμ και λίγης ώρας RTFM μετά)
'α, ήταν γυρισμένο στο multiple exposures' -
Χαχα, προσοχή!
Σήμερα σκεφτόμουν τις ρομαντικές εποχές του φιλμ.
Με το που θα κατεβώ Ελλάδα λέω να πάω μια βόλτα την (μερικά χρόνια παρατημένη) AE-1 να θυμηθώ τα παλιά και πως είναι ένα καλό viewfinder. Ελπίζω να δουλεύει.
XP2 super 400 FTW (βγαίνει ακόμα, ε; )
-
Στη δική μου AE-1 χάλασε η κουρτίνα του κλείστρου
Ναι, υπάρχει ακόμα το XP2, τα μαγαζιά που πουλάνε φιλμ κοντεύουν να εκλείψουν
-
Πηρα τρίποδο της Hama το Gamma 72 και φιλτράκι UV .
Αντε ενα πολωτικό και είμαι οκ. -
Φίλτρο για ποιο φακό;
-
Παιζω με τις λέξεις!!!
Δεν έχω και πολλούς να ανησυχώ. Compact έχω την Fujifilm s100fs με 67αρι φακό -
LOL
Πάρε πρώτα μια μηχανή ρε συ
-
Κάτσε να μάθουμε μερικά κόλπα (αρχάριος βλέπεις) και είπα ότι μάλλον μέχρι το τέλος του καλοκαιριού θα έχω μία D-SLR
-
Ποια μηχανή θα παίρνατε αν επιθυμούσατε όσο το δυνατόν καλύτερες φωτογραφίες αλλά και 'ξεκούραστες' σχετικά λήψεις;
Έχοντας ελάχιστη σχέση με το αντικείμενο (μια Zenith TTL ήταν η μόνη επαφή μου με φωτεινότητες, διαφράγματα, κλπ) φαντάζομαι θα έπρεπε να πάω σε compact και όχι σε dslr. Αλλά ποια; Για κάποιον (ανεξήγητο) λόγο συμπαθώ τις panasonic.
Καμία εναλλακτική πρόταση;p.s. Ξέχασα να αναφέρω πως ο κύριος λόγος που θέλω μηχανή είναι η έλευση νέου μέλους στην οικογένεια... μήπως αξίζει τον κόπο να κάτσω να ξεστραβωθώ και να πάρω καμιά dslr;
-
Παρε και μια βιντεο καμερα.Καλες οι φωτο αλλα η κινουμενη εικονα ειναι ακομα καλυτερη για τετοια περιπτωση,γνωμη μου.
-
Έχω video camera (αυτή συγκεκριμένα), η οποία βέβαια είναι κάποια ηλικίας. Κι εδώ γεννάται το θέμα αν πρέπει να την παροπλίσω (λυπάμαι και τη μηχανή και τα 1300 που είχα δώσει τότε) και να πάρω μία HD.
-
πάρε τότε μια 7D που έχει κ βίντεο
θα σου λεγα 5D MkII αλλά είναι too much για αρχή κατευθείαν στα βαθιά. αν έχεις λεφτά για πέταμα τότε πάρε slr αλλά κ για τις lumix έχω ακούσει καλά λόγια -
Μιας και αγαπάς τις Panasonic (όπως κι εγώ), θα σου συνιστούσα κάτι τέτοιο:
http://www.panasonic.co.uk/html/en_GB/P ... index.htmlΤο δοκίμασα και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. Ευκολία, ταχύτητα, καλός φακός γενικά καλή ποιότητα.
Αρκετά καλό βίντεο, αλλά όχι επιπέδου καλής HD βιντεοκάμερας.
Ενα σκαλοπάτι για να εξοικειωθείς με τα ψηφιακά, πριν πάς σε καλή DSLR. -
Λεφτά για 'πέταμα' σίγουρα δεν υπάρχουν. Τουλάχιστον όχι για τέτοιου είδους 'πέταμα'
Επειδή είμαι βέβαιος πως αν πάρω dslr θα τα κλαίω (κυρίως λόγω έλλειψης χρόνου και 'τρέλας' για το αντικείμενο), μία σχετικά οικονομική λύση όπως η FZ38 φαντάζει σχεδόν ιδανική. Και λέω σχεδόν λόγω μεγέθους και βάρους. Άλλο είναι να έχεις στην εκδρομή/στη βόλτα μια compact μηχανή στην τσάντα ή στην τσέπη και άλλο να κουβαλάς ιδιαίτερη τσάντα γι αυτή. Αυτό είναι και το μόνο που με προβληματίζει σε σχέση με την TZ10.
Αλήθεια, το τελικό αποτέλεσμα διαφέρει τόσο πολύ μεταξύ των δύο (TZ10 vs FZ38) ώστε να δικαιολογεί την όποια θυσία στη φορητότητα; -
Νομίζω πως σε αυτή την κατηγορία, το τελικό αποτέλεσμα δεν διαφέρει τόσο πολύ...
Η μεγάλη, έχει σίγουρα καλύτερο πιάσιμο, και ίσως φακό (λόγω μεγέθους).
Από τη στιγμή που σε ενδιαφέρει περισσότερο η ευκολία στη χρήση, οι αυτόματες ρυθμίσεις κλπ, η μικρή είναι μια χαρά! -
Τώρα που καταλήξαμε σε compact , την Sony Cyber-shot DSC-HX5V να τη βάλω στη σύγκριση με την panasonic;
Ευχαριστώ -
Σίγουρα. Κάτι ο CMOS αισθητήρας, κάτι η σύνθεση πολλών φωτογραφιών σε χαμηλό φωτισμό για να βγει μια χωρίς θόρυβο, κάτι το πανόραμα κ.ο.κ., πρέπει να είναι καλή περίπτωση. Δυστυχώς έχω διαβάσει μόνο για αυτή και δεν την έχω πιάσει στα χέρια μου (ακόμα;)...
-
Άντε και την έβαλα στο συγκριτικό. Ποια από τις δύο τώρα;
Φωτογραφία. Ασχολείστε;