Ο χρήστης tractioner έγραψε:
Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι πρέπει να είναι πάνω από 50% το ποσοστό των κάτοχων φιατ που δεν γνωρίζουν καν την ύπαρξη άλλα κ την χρηστικότητα του εν λόγο συστήματος που παρεμπιπτόντως το θεωρώ κ αποτυχημένο!
Θα διαφωνήσω οριζόντια και κάθετα...
Πρώτα απο όλα, είναι ένα πολύ σοβαρό σύστημα ασφαλείας, το οποίο διακόπτει την παροχή καυσίμου, σε περίπτωση σύγκρουσης και αυτό το κουμπάκι επανενεργοποιεί το σύστημα αν δεν υπάρχει κίνδυνος διαρροής. Αυτό που ξέρω (απο προσωπική πείρα) είναι ότι όταν ενεργοποιηθεί η διακοπή παροχής καυσίμου, πατώντας το κουμπάκι επανενεργοποιείται. Το πάτημα το κουμπιού δεν είναι και τόσο εύκολο, δεδομένου ότι δεν περισσεύει, αλλά είναι επίπεδο και πιέζοντάς το κατεβαινει το δάκτυλό σου κάτω απο την επιφάνεια. Δεςν ξέρω αν δουλεύει και αντίστροφα, δεν υπήρχε λόγος να το δοκιμάσω, αλλά μου φαίνεται λογικό. Δηλαδή αν διαπιστώσεις διαρροή με πολύ απλό τρόπο διακόπτεις εσύ την παροχή.
Μία φορά στην Εθνική οδό με καταρρακτώδη βροχή πάτησα έναν σιδερένιο προφυλακτήρα με περίπου 120 χλμ, το τράνταγμα ήταν τεράστιο (στράβωσαν οι δύο αριστερές ζάντες και σκίστικε το μπροστινό λάστιχο) και ακαριαία το αυτοκίνητο έγινε σαν χριστουγεννιάτικο δέντρο και έσβησε, ενω στην οθόνη του ταμπλό έγραψε ότι διεκόπη η παροχή...πάτησα το κουμπάκι και αφου άλλαξα λάστιχο, έφυγα.
Γιαυτό ξέρω ότι το να πατήσεις αυτό το κουμπάκι δεν είναι εύκολο και σίγουρα δεν μπορεί να το πατήσει το μισό κιλό που ζυγίζει ένα μπουκαλάκι νερού, μάλλον σταθηκε όρθιο με τον λαιμό του πάνω στο κουμπάκι και να πιέστηκε στο πίσω μέρος του απο το κάθισμα...είναι τόσο σπάνιο, που άνετα παίζεις Τζόκερ... Όπως και να έχει όμως παραμένει χρήσιμο...