-
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Αν τροχονομος σε εγραφε για παρκαρισμα σε πεζοδρομιο ποια θα ηταν η αντιδραση σου;Νομικά έχει δίκιο, ηθικά και πρακτικά όχι. Τόσο απλά. Όπως το έγραψα και τότε με τη ζώνη. Νομικά είχε δίκιο, πρακτικά ήμουν παράνομος για να εξυπηρετήσω αυτούς που με εξυπηρέτησαν και με τη συνείδησή μου είμαι καθαρός.
Ευχαριστώ.
-
-
Ακριβώς. Το νόμιμο, δεν είναι και ηθικό. Αν με γράψει γιατί είμαι στο πεζοδρόμιο και 'εμποδίζω', τη στιγμή που το πεζοδρόμιο είναι κλειστό από ευθύνη άλλων (Δήμος που δεν κόβει δέντρα, ΔΕΗ, ιδιοκτήτες ακινήτων κτλ κτλ), δε σημαίνει ότι είναι και ηθικός. Όπως έχω γράψει και σε άλλη περίπτωση, κάποτε πήγαν να με γράψουν για ταχύτητα (98 σε όριο 80), τη στιγμή που με προσπερνούσε ένα φορτηγό. Νομικά, είχαν δίκιο, γιατί αυτό είδαν στο ραντάρ (Χ μπάντα με 13 deg άνοιγμα δέσμης). Ηθικά, ήταν εντάξει τη στιγμή που έβλεπαν το φορτηγό να με προσπερνάει; Ευτυχώς, ένας πιτσιρικάς κατάλαβε και με άφησε να φύγω.
Ευχαριστώ.
-
Ο χρήστης pipinos1976 έγραψε:
Βρίσκω να παρκάρω αρκετά πιο κάτω, πάνω σε ένα πεζοδρόμιο, σε άσχετο σημείο. Με βόλευε γιατί είχε και ράμπα μπροστά και το ανέβασα εύκολα.
Και πάνω που νόμιζα ότι μόνο εγώ το διάβασα αυτό.................
α) Βρεθώ σε απόγνωση
β) Έχει τρόπο να ανέβω και να κατέβω ομαλά = ράμπα ή πολύ πολύ χαμηλό κράσπεδο
γ) Δεν ενοχλεί σοβαρό αριθμό ατόμων+1 υπαρχουν περιπτωσεις που δεν ενοχλεις , παραδειγμα στην περιοχη μου υπαρχει πεζοδρομος πολυ φαρδυς που απο τις 22: 00 σχεδον δεν εχει πεζο ουτε για δειγμα , αλλα και πεζους να ειχε παλι ειναι τοσο φαρδυς που αν παρκαρουν οχηματα δεξια-αριστερα δεν ενοχλουν σε καμια περιπτωση
-
Ο χρήστης Drunkard έγραψε:
+1 υπαρχουν περιπτωσεις που δεν ενοχλειςΟπως υπάρχουν και περιπτώσεις που περνάς με κόκκινο και δεν ενοχλείς.
Αλλά έτσι και αρχίσουν να το κάνουν όλοι αυτό, με τα δικά τους μέτρα και σταθμά ο καθένας, κάπου αρχίζει να χάνεται η μπάλα.
-
Συνηθισμένο πάρκινγκ απέναντι από το ΑΠΘ...
Και οι πεζοί? Ας πάνε στο απέναντι πεζοδρόμιο ...
-
...αν και δεν είμαι κατά του να παρκάρεις στο πεζοδρόμιο, μιας και οι συνθήκες αναγκάζουν τους περισσότερους να το κάνουν, είναι κάτι που προσωπικά ΔΕΝ κάνω εκτός και αν:
α) Βρεθώ σε απόγνωση
β) Έχει τρόπο να ανέβω και να κατέβω ομαλά = ράμπα ή πολύ πολύ χαμηλό κράσπεδο
γ) Δεν ενοχλεί σοβαρό αριθμό ατόμωνΤο 'α' δεν στέκει καν σαν δικαιολογία. Η δική σου απόγνωση για θέση παρκαρίσματος δεν απασχολεί ούτε εμάς στο forum, ούτε τους πεζούς. Ας μην είχες πάει εκεί για ποτό.
Το 'β' παίρνει το Oscar! Οooooook, αν μπορείς να ανεβοκατέβεις ομαλά με το αμάξι σου, όλα καλά. Και ευτυχώς που μας το είπες για να μην ανησυχούμε μην κάνεις καμιά ζημιά.
To 'γ'είναι ο λόγος που στην Ελλάδα οι πεζοί είναι καταδικασμένοι να περπατάνε στον δρόμο και τα άτομα με κινητικές δυσκολίες είναι καταδικασμένα να ζουν μέσα στο σπίτι. Όταν θα καταλάβεις ότι είναι θέμα αρχής να μην κλείνεις ΕΣΥ το πεζοδρόμιο, ακόμα και αν δεν περνάνε παρά ελάχιστοι, ακόμα και αν υπάρχουν και άλλα εμπόδια, τότε θα έχουμε κοινή βάση συζήτησης. Μέχρι τότε εγώ θα ψάχνω λίγα στενά παραπέρα για να αφήσω το 325, ή θα πληρώνω πάρκινγκ ενώ εσύ θα κρίνεις βάση του 'α', 'β', 'γ' ότι είσαι σωστός.
-
Πέρα από το παράνομο παρκάρισμα, τι εννοείς είχες πάει για ποτό; Γιατί κάτι για 2 μπουκάλια ανέφερες...
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Πέρα από το παράνομο παρκάρισμα, τι εννοείς είχες πάει για ποτό; Γιατί κάτι για 2 μπουκάλια ανέφερες...Και τα 2 μπουκάλια, ποτό δεν είναι; ε κυριως ;
-
Ο χρήστης htanso21 έγραψε:
Πέρα από το παράνομο παρκάρισμα, τι εννοείς είχες πάει για ποτό; Γιατί κάτι για 2 μπουκάλια ανέφερες...
Και τα 2 μπουκάλια, ποτό δεν είναι; ε κυριως ;
Και μετά από 2 μπουκάλια τι πιο λογικό από το να οδηγήσεις...
-
Ο χρήστης htanso21 έγραψε:
Yπαρχει και http://www.youtube.com/watch?v=Hx0KNaFZ ... re=related
-
Ακριβώς. Το νόμιμο, δεν είναι και ηθικό.Αυτά είναι δασκαλίστικα και η όλη κουβέντα αποπροσανατολιστική. Γι' αυτό και ανάρτησα την φωτογραφία του αρχηγέτη αυτής της συζήτησης.
Το νόημα του ποστ σου είναι βασικά άσχετο με την ενότητα 'ζώα, ζώα, ζώα'. Δεν είναι ούτε ότι σε έκλεψαν, ούτε ότι ανέβηκες στο πεζοδρόμιο, ούτε ότι ήπιες και μετά οδήγησες. Αυτά είναι πρόλογος. Το νόημα είναι στην δημοσιοποίηση των περιεχομένων της τσάντας σου. Για δες ξανά το κείμενό σου και παρατήρησε σε πόσες αντιφάσεις πέφτεις προκειμένου να δικαιολογήσεις τη δημοσιοποίηση αυτής της λίστας. -
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Πέρα από το παράνομο παρκάρισμα, τι εννοείς είχες πάει για ποτό; Γιατί κάτι για 2 μπουκάλια ανέφερες...Αυτά θα τα πιει αν πάω και καταφέρω να περάσω κάτω από τα δέντρα και πάνω από τα μπάζα που υπάρχουν στο πεζοδρόμιο. Αυτό θα είναι το στοίχημα, όποιος χάνει κερνάει ποτό... Και μου είπε ότι θα πιει 2 μπουκάλια (θα τον πάω εγώ σπίτι του μετά). Φαντάζομαι όμως η πρόκληση είναι ανοιχτή, ισχύει για όλους οπότε έχετε και εσείς ευκαιρία .
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Το 'α' δεν στέκει καν σαν δικαιολογία. Η δική σου απόγνωση για θέση παρκαρίσματος δεν απασχολεί ούτε εμάς στο forum, ούτε τους πεζούς. Ας μην είχες πάει εκεί για ποτό.Το 'β' παίρνει το Oscar! Οooooook, αν μπορείς να ανεβοκατέβεις ομαλά με το αμάξι σου, όλα καλά. Και ευτυχώς που μας το είπες για να μην ανησυχούμε μην κάνεις καμιά ζημιά.
To 'γ'είναι ο λόγος που στην Ελλάδα οι πεζοί είναι καταδικασμένοι να περπατάνε στον δρόμο και τα άτομα με κινητικές δυσκολίες είναι καταδικασμένα να ζουν μέσα στο σπίτι. Όταν θα καταλάβεις ότι είναι θέμα αρχής να μην κλείνεις ΕΣΥ το πεζοδρόμιο, ακόμα και αν δεν περνάνε παρά ελάχιστοι, ακόμα και αν υπάρχουν και άλλα εμπόδια, τότε θα έχουμε κοινή βάση συζήτησης. Μέχρι τότε εγώ θα ψάχνω λίγα στενά παραπέρα για να αφήσω το 325, ή θα πληρώνω πάρκινγκ ενώ εσύ θα κρίνεις βάση του 'α', 'β', 'γ' ότι είσαι σωστός.
-
Εσάς στο forum (ποιοι είστε εσείς; οργανωμένη ομάδα; αυτό εννοείς;) σας έχω... καταλαβαίνεις. Τους πεζούς γενικότερα όχι. Γι' αυτό και δεν αφήνω το αυτοκίνητο σε πεζοδρόμια εκτός της περιπτώσεως που δεν ενοχλώ.
-
Για να ανέβω σε πεζοδρόμιο, πρέπει να μην κάνω και ζημιά στο αυτοκίνητο. Τόσο απλό, αλλά ταυτόχρονα τόσο σύνθετο να το καταλάβεις. Δεν στο είπα για να ανησυχήσεις, στο είπα για να καταλάβεις τη λογική μου. Αν δε θες να την καταλάβεις, τότε, πολύ απλά μην σχολιάζεις και μην κάνεις συζήτηση. Είναι βασικός κανόνας συζήτησης, να ακούς το συνομιλητή σου, το μαθαίναμε στο Λύκειο, αν θυμάσαι.
-
Αν το πεζοδρόμιο είναι κλεισμένο, πώς θα περάσει ένα ΑΜΕΑ; Πετώντας; Και έστω ότι δεν το βάζω εγώ το αυτοκίνητο, αυτός θα μπορέσει να περάσει; Γι' αυτό σου πρότεινα το στοίχημα, να περάσεις ΕΣΥ που δεν είσαι ΑΜΕΑ και αν περνάς έχω άδικο. Επίσης, το συμπέρασμα που βγάζεις είναι βλακώδες και αυθαίρετο το λιγότερο. Έγραψα πως ΑΝ δεν βρίσκω και ΔΕΝ ενοχλώ και ΔΕΝ κάνω ζημιά μπορεί να το ανεβάσω. Τώρα, εσύ καταλαβαίνεις άλλο... προκατάληψη μεν, αλλά όχι αποδεκτή.
Ευχαριστώ.
ΥΓ. Το στοίχημα πάει ή κάνουμε την πάπια; Δημόσια και με βίντεο. Από πίσω θα τραβάω, δε θα φαίνεται πρόσωπο, οπότε κανένα πρόβλημα. Αφού έχεις δίκιο και θα με ξεφτιλίσεις, γιατί δεν το δοκιμάζουμε;
-
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Πέρα από το παράνομο παρκάρισμα, τι εννοείς είχες πάει για ποτό; Γιατί κάτι για 2 μπουκάλια ανέφερες...Σημαίνει ότι πηγαίνεις σε κάποιο μαγαζί με παρέα και πίνεις 1-2 ποτάκια και συζητάς. Μπαράκια λέγονται και πουλάνε ποτά, ξέρεις αιθυλική αλκοόλη και διάφορα άλλα μαζί. Μουσική να παίζει, ματιές με κοπελίτσες, χαλαρή κουβέντα, ξηροκάρπια κτλ.
Λοιπόν, αυτό που κάνεις είναι ΚΑΘΑΡΑ φασιστικό. Μου ζητάς δήλωση μεταμέλειας για κάτι που θεωρείς ότι μπορεί να έχω κάνει, δηλαδή επειδή έχω φίλο τον Τσίπρα, να κάνω δήλωση πολιτικών φρονημάτων, γιατί μπορεί να είμαι αριστερός. Χμμμ... ωραία δημοκρατία και θεσπέσια φιλοσοφία.
Αν παρ' όλα αυτά, αντιμετωπίζεις όντως πρόβλημα (στο εξήγησε κάποιος άλλος) και θέλεις όντως να ξεσπάσεις απόψε για να νιώσεις ανώτερος, μπορώ να σου το γράψω. Εγώ είμαι εδώ για να ικανοποιώ τις φαντασιώσεις όσων μπορώ. Λοιπόν: Εκείνο το βράδυ είχα πιει 3 μπουκάλια... Νιώθεις τώρα καλύτερος γιατί εσύ δεν οδηγάς μεθυσμένος; Ανέβηκες στην υπόληψή σου; Πήγαινε να δεις και τον Κατμαν τώρα, να νιώσεις ακόμα πιο μεγάλος μέσα σου.
Ευχαριστώ.
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Και μετά από 2 μπουκάλια τι πιο λογικό από το να οδηγήσεις...
3 μπουκάλια είπαμε, παράνομο παρκάρισμα, οδήγηση χωρίς ζώνη, οδήγηση πάνω από το όριο, πέρασα κόκκινα, STOP, πάρκαρα πάνω στο πεζοδρόμιο στο σπίτι και ό,τι άλλο σε κάνει χαρούμενο και ευτυχισμένο.
Ευχαριστώ.
-
pipinos πάρτο αλλιώς θα βρεις...
Είδες κανέναν άλλον εδώ μέσα να παινεύεται πως πάρκαρε στο πεζοδρόμιο ή ότι βγήκε για ποτά ή όποια άλλη παράβαση του ΚΟΚ και μετά να πετάει και τη μπηχτή για την αστυνομία;
Έκανες τις όποιες παραβάσεις έκανες, κράτα τις για τον εαυτό σου. Δεν το καταλαβαίνεις πως δεν σε τιμάει να τα διατυμπανίζεις; Επίσης, έχεις δει κάποιον άλλον εδώ μέσα να παινεύεται για τις παραβάσεις που έκανε και να υποστηρίζει κιόλας πως είναι λογικές;
Αν νομίζεις πως έχω πρόβλημα με το τι κάνεις εσύ, τι να πω... Σωστά πάντως γράφεις σε αυτή την ενότητα
-
Ο χρήστης imago έγραψε:
Ακριβώς. Το νόμιμο, δεν είναι και ηθικό.
Αυτά είναι δασκαλίστικα και η όλη κουβέντα αποπροσανατολιστική. Γι' αυτό και ανάρτησα την φωτογραφία του αρχηγέτη αυτής της συζήτησης.
Το νόημα του ποστ σου είναι βασικά άσχετο με την ενότητα 'ζώα, ζώα, ζώα'. Δεν είναι ούτε ότι σε έκλεψαν, ούτε ότι ανέβηκες στο πεζοδρόμιο, ούτε ότι ήπιες και μετά οδήγησες. Αυτά είναι πρόλογος. Το νόημα είναι στην δημοσιοποίηση των περιεχομένων της τσάντας σου. Για δες ξανά το κείμενό σου και παρατήρησε σε πόσες αντιφάσεις πέφτεις προκειμένου να δικαιολογήσεις τη δημοσιοποίηση αυτής της λίστας.Με έβαλες και διάβασα ξανά το post. Δεν βλέπω αντίφαση σε αυτά που γράφω. Είναι τόσο απλά και ξεκάθαρα που δε χωράει αμφιβολία. Γράφω σαφώς ότι μου πήρε αυτά και αυτά, που κοστίζουν τόσο (~60€ στην καλύτερη των περιπτώσεων για αυτόν και στη χειρότερη για εμένα) και καταλήγω στο ότι είναι ζώον γιατί είδε ότι πήρα τα κινητά από μέσα και έπρεπε να καταλάβει ότι πηγαίνω για διασκέδαση οπότε δε θα βρει ούτε χρήματα. Εννοείται ότι δεν γράφω στο 'Ζώα' για το παρκάρισμα στο πεζοδρόμιο και το ποτό, αφού ούτε ενοχλούσα κανέναν εκεί, ούτε ήπια, αφού 2 ποτά σε 3 ώρες και φαγωμένος = νόμιμος.
Αν θέλεις όμως και δε σου είναι κόπος, εξήγησέ μου τις αντιφάσεις, γιατί προφανώς ή κάτι δεν καταλαβαίνεις ή βλέπεις κάτι που δε βλέπω εγώ.
Ευχαριστώ.
-
Μπορει να κουραζει ολη αυτη η υπαραναλυση που κανεις σε ολα σου τα ποστ ,μας γραφεις τι ειχε το τσαντακι την αξια του καθενος αντικειμενου,πως θα το ξαναβρεις ,η δικαιολογηση καθε ενεργειας σου κλπ.Τουλαχιστον εμενα με κουρασε.Αλλα μαλλον ειμαι ο μονος παραξενος εδω μεσα.
Ζώα,Ζώα,Ζώα............. [#3]