-
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
Kαι μια και μιλήσαμε για κερκίδα, να θυμηθούμε πως ναι μεν το Xαλκιδικής ήταν ίσως ο καλύτερος χωμάτινος αγώνας της χώρας, αλλά από θεατές τρεις και ο κούκος. Tρέμαμε μην ξενερίσουμε σε κανά ανάχωμα και μείνουμε αμανάτι αφού δεν υπήρχε ούτε τσοπάνος για βοήθεια. Oι κάτοικοι της περιοχής γυρνούσαν ανεξήγητα την πλάτη τους στον Eυρωπαϊκό αγώνα με τις πολλές -τότε- εξέχουσες συμμετοχές, ενώ 15 ημέρες αργότερα, πάνω κάτω στις ίδιες ειδικές, στο ράλιθ ΔEΘ, υπήρχαν τουλάχιστον τριπλάσιοι φίλαθλοι.
Tο EΛΠA λοιπόν και πρώην Xαλκιδικής, μπορεί να έχασε σε αριθμό και ποιότητα συμμετεχόντων από τότε που πήγε Πάτρα, κέρδισε όμως σε αριθμό θεατών που -κακά τα ψέματα- είναι ο ζωοδότης ήλιος για τους αγώνες και ειδικά τους ακριβούς.
NTΤο Χαλκιδικής γινόταν πάντα μεταξύ 25-30 Αυγούστου, ημερομηνία που οριοθετεί τον τερματισμό του Καλοκαιριού και την τελευταία εξόρμηση στις παραλίες για τους Θεσσαλονικείς. Εκτος αυτού, η διαφήμιση (ΕΛΠΑ)για το ράλυ ήταν τόση, που για να δεις τι γίνεται, που και πως, έπρεπε να χεις μαντικές ικανότητες. Το λέω ως ένας από τους μόνιμους τρεις.
Το ΔΕΘ που γινόταν δυο βδομάδες μετά (ΑΟΘ) διαφημιζόταν και το βρισκες παντού μπροστά σου. Οι παραλίες είχαν πλέον αδειάσει και η πόλη είναι γεμάτη. Λογικό λοιπόν δεν είναι να υπάρχουν τριπλάσιοι φίλαθλοι?
Κατά τη γνώμη μου το μεγαλύτερο πρόβλημα του Χαλκιδικής ήταν η ημερομηνία διεξαγωγής. Το τωρινό ΕΛΠΑ αν γινόταν 25 Αυγούστου θα μάζευε τόσο κόσμο?Έγινε το 2002 στο τέλος Αυγούστου και επειδή το παρακολούθησα και τις δύο μέρες μπορώ να διαβεβαιώσω ότι είχε πολύ κόσμο ακόμη και τις στιγμές που ο καιρός ήταν μάλλον χειμωνιάτικος παρά καλοκαιρινός(έντονες καταιγίδες σε πολλά σημεία και τις δύο μέρες).
Και άρα κανείς δεν πήγε για μπάνια...
Το 2002 θυμάμαι την 2η μέρα τρέχαμε σε βροχή, οπότε άδειες οι παραλίες, γεμάτες οι ειδικές. Ομοίως και το 2ο μισό της 1ης μέρας.
Επίσης ήταν η πρώτη φορά που πήγαινε το ράλι ΕΛΠΑ στην περιοχή, οπότε αναμενόμενα κάτι καινούριο τραβάει κόσμο.
Επίσης ήταν η πρώτη φορά που γινόταν αγώνας στις ειδικές της 2ης μέρας μετά από πολλά χρόνια, και ήταν παλιά ακροπολικές από ότι μας είπαν οι ντόπιοι στο χωριό που εγκαταλείψαμε.Επίσης (και βασικό), είχε 100 συμμετοχές, συν τα 'Ε' συν τα Ιστορικά.
edit: λάθος έτος έγραψα, διορθώθηκε!
H βροχή είναι ανασταλτικός παράγοντας για την παρακολούθηση ενός rally.Ο περιστασιακός δεν κάνει τον κόπο και την 'θυσία' και ο 'πυροβολημένος' αρχίζει να το σκέπτεται αφού εκτός το βρέξιμο έχουμε και μειωμένες μ.ω.τ.
Πιστεύω ότι ακόμη και το κατακαλόκαιρο να γινόταν αυτό το rally θα είχε κόσμο, απλώς γιατί οι Πελοποννήσιοι 'γουστάρουν' περισσότερο τα rally από τους 'Βορειους' συμπατριώτες μας.
Δεν είναι μομφή για τον Βορά αλλά μια απλή διαπίστωση. -
Όντως οι Πελοποννήσιοι είναι μακράν οι πιο ένθερμοι (Κρήτη δεν έχω πάει... ).
Γιαυτό και τους έγραψα ως 'μάννα εξ ουρανού'. Μέχρι και στις αναγνωρίσεις!!
Είχα αναφερθεί στους Πελοποννήσιους θεατές από την πρώτη μου δημοσίευση κιόλας...Ο χρήστης GeorgeTabs 07 Σεπ 2002 έγραψε:
Πάντως και πάλι συγχαρητήρια που ο αγώνας πήγε εκεί που έπρεπε. Πήγε στην άσφαλτο (αφού όλη η Ευρώπη άσφαλτο τρέχει) και μάλιστα πήγε σε χωριά που εν μέσω κατακλυσμού, και μάλιστα σε ΑΠΛΕΣ διαδρομές ήταν σαν σε φωτογραφίες από Τάργκα Φλόριο!!! Μετά την εγκατάλειψή μας μάλιστα (γύρω στις 6 το απόγευμα) μας φιλοξένησαν μέχρι τις 2 τα χαράματα και φάγαμε κρέας, τυρί, ψωμί, ντομάτες και γάλα τα οποία τα έφτιαξε η ίδια η οικογένεια που μας φιλοξένησε. Πραγματικά ήταν κάτι το πρωτόγνωρο σε ανθρωπιά (αλλά και τα εδέσματα σε γεύση!!) για παιδιά της πόλης όπως εμάς. -
ΟΚ GeorgeTabs, είναι προφανές πως τα ξέρεις όλα. Μόνο το παρακάτω απόφθεγμα αρκεί:
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
Αν έχεις 60 συμμετέχοντες (και μάλιστα εγχώριους) έχεις και ανάλογους θεατές, έχεις και ανάλογο χορηγό, εκτός αν ξεπλύνεις χρήμα, ή έχεις μπλα μπλα επιπέδου Α. Παπανδρέου. Δύσκολα να βρείς σταθερά καλό χορηγό.Αν έχεις πολλές συμμετοχές, εμπλουτισμένες με πολλούς ξένους (το ξένο πουλάει, ειδικά στην Ελλάδα) θα έχεις και ανάλογο χορηγό, λόγω εύρους προβολής. Απλό είναι... Οι συμμετοχές ΚΑΚΩΣ μεταφράζονται απλώς σε ένα παράβολο στην Ελλάδα...
Υποκλίνομαι. Νομίζω πως ό,τι είχα να πω το είπα, ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του.
-
Και όμως Νάσο,
Αν αφαιρέσεις τα 'δραματικά'- 'καλολογικά' στοιχεία του Γιώργου νομίζω ότι λέει κάτι σημαντικό.Κάτι που όλοι το νοιώθουμε αλλά δεν το μορφοποιούμε!
Όσο πλατύτερη προβολή δίνεις στον αγώνα , λόγω ξένων συμμετοχών , είτε από την Ιταλία , είτε από την Γαλλία είτε από κάπου αλλού , όπου το επίπεδο προβολής των αγώνων είναι σαφώς υψηλότερο από το δικό μας , τότε ανοίγει και η πίτα προβολής των χορηγών εδώ!
Σε υπέρετερο βαθμό αυτό συμβαίνει στο Ακρόπολις και παλιότερα στο Χαλκιδικής-ΕΛΠΑ !
Σήμερα στο ΕΛΠΑ, αυτήν την αίγλη που είχαμε την απεμπολήσαμε σε κάποιον βαθμό , και αν συνεχίσουμε έτσι θα χάσουμε και άλλο! Μην κρυβώμαστε πίσω από το δάκτυλό μας! Δεν τα χάσαμε ακόμα όλα αλλά κινδυνεύουμε άμεσα , και όταν τα χάσουμε θα είναι πλέον αργά!
Και οι αυξήσεις του παραβόλου είναι άμεσα συνδεδεμένες με την χορηγία του αγώνα , ειδικά όταν οι χορηγοί την κάνουν σιγά σιγά. Τα έξοδα παραμένουν και αυξάνονται και το κόστος του αγώνα επιμερίζεται!
Σε τελευταία ανάλυση , ας το πάρουμε 'απλοϊκά' ποιοί αγώνες είναι γνωστοί στην Ελλάδα και τι κοινό έχουν? Η απάντηση είναι φυσικά το Ακρόπολις και το ΕΛΠΑ που και οι δύο είναι διεθνείς και με διεθνείς συμμετοχές!
Το Ολύμπιο που μπήκε στο ERC cup τι συμμετοχές μάζεψε από ξένους ? Το έμαθε κανείς ?Όσο και το ΔΕΘ αν όχι χειρότερα.
Επέτρεψέ μου μετά από 25 χρόνια στους αγώνες , να βλέπω-προαισθάνομαι κάποια πράγματα , να πονάω και να αγωνιώ ! Δεν έχω την λύση , την ψάχνω αλλά κάθε σκέψη είναι πρός συζήτηση και επεξεργασία !
Και κάτι άσχετο , σε ότι με ρώτησε ο Θοδωρής σχετικά με την προσωπική μου εμπλοκή! Έχει να κάνει καθαρά με την προσωπική μου ευχαρίστηση η οποία πηγάζει από την αγάπη γι αυτό το σπόρ. Δεν με ενδιαφέρει το ποιός που πότε γιατί , με ενδιαφέρει το παρόν και κυρίως το μέλλον του χώρου!
Όσο αντέχω σωματικά,ψυχικά,οικονομικά θα εμπλέκομαι για έναν και μόνο λόγο; Να λέω την γνώμη μου από μέσα και χωρίς κάποιο άλλο ενδιαφέρον όπως βαθμολογικό - ψηφοθηρικό - παραγοντίστικο - συμφεροντολογικό! -
Αναρωτιεμαι γιατι η Ελπα δεν εχει θεσπισει κατι που κανουν οι αλλοι Ευρωπαιοι οργανωτες σε αντιστοιχους αγωνες.
Να προσκαλεσει 1-2 καλα πληρωματα παγκοσμιου επιπεδου,κατι σαν κραχτες δηλαδη και οχι μονο.
Πιστευω θα αναβαθμιζοταν σημαντικα ο αγωνας και θα ακουγοταν περισσοτερο στην Ευρωπη.Πχ, φανταζεστε guest star τον ΚΚΚ με corolla wrc να κατεβαινει τη Φτερη?
Ταυλα!ΥΓ.Μη μου πειτε πως δεν τρεχει ασφαλτο ο Γιουχα.
Εχει τρεξει σε αναλογο ασφαλτινο event στην Πορτογαλια. -
Γιατι να ασχοληθει η ΕΛΠΑ με κατι που θελει τρεξιμο; Τι θα κερδισει;
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
ΟΚ GeorgeTabs, είναι προφανές πως τα ξέρεις όλα. Μόνο το παρακάτω απόφθεγμα αρκεί:Αν έχεις 60 συμμετέχοντες (και μάλιστα εγχώριους) έχεις και ανάλογους θεατές, έχεις και ανάλογο χορηγό, εκτός αν ξεπλύνεις χρήμα, ή έχεις μπλα μπλα επιπέδου Α. Παπανδρέου. Δύσκολα να βρείς σταθερά καλό χορηγό.
Αν έχεις πολλές συμμετοχές, εμπλουτισμένες με πολλούς ξένους (το ξένο πουλάει, ειδικά στην Ελλάδα) θα έχεις και ανάλογο χορηγό, λόγω εύρους προβολής. Απλό είναι... Οι συμμετοχές ΚΑΚΩΣ μεταφράζονται απλώς σε ένα παράβολο στην Ελλάδα...
Υποκλίνομαι. Νομίζω πως ό,τι είχα να πω το είπα, ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του.
Μου αρέσει που σε όλα αυτά που έγραψα το μόνο που είχες να απαντήσεις ήταν μια ειρωνεία (σε νόμιζα σε άλλο επίπεδο... ), χωρίς να λες κιόλας που τελικά υποτίθεται πως έχω άδικο...
-
Η ειρωνεία προέρχεται από το γεγονός πως έχεις ένα στυλάκι λες και τα ξέρεις όλα. Ενώ σου λείπουν βασικές γνώσεις (πχ. δεν έχεις δει ποτέ 'από μέσα' πως διοργανώνεται ένας αγώνας, δεν ξέρεις τα κριτήρια συμμετοχής ενός ξένου αγωνιζόμενου (ενώ εγώ έχω δει τι στέλνουν ξένοι αγωνιζόμενοι στην οργάνωση του Ακρόπολις και του ΕΛΠΑ), ούτε καν ποιά είναι τα κανάλια επικοινωνίας τους δεν ξέρεις (δεν θα πάρουν τηλέφωνο, λες, και είναι κοτσάνα, φυσικά και θα πάρουν...), μιλάς λες και κατέχεις την απόλυτη γνώση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι παράγραφοι που απομόνωσα, οι οποίες έχουν στυλ αυθεντίας και ...είναι σχεδόν ολόκληρες λάθος.
Και είναι λάθος διότι (μιλάω πάντοτε για Ελλάδα, δεν ξέρω τι γίνεται στην Ελβετία, και το λέω, ενώ ούτε εσύ ξέρεις, αλλά παριστάνεις πως ξέρεις):
-
Η χορηγία ενός αγώνα ΔΕΝ εξαρτάται από τον αριθμό των συμμετοχών, ούτε, πολύ περισσότερο, από τον αριθμό των ξένων συμμετοχών. Πέρα από το προφανές, ό,τι πρώτα έρχεται ο χορηγός και μετά οι συμμετοχές, αγνοείς το γνωστό τοις πάσοι, ό,τι η χορηγία ενός αγώνα εξαρτάται από την προσδοκώμενη προβολή του αγώνα αυτού (σε όλο τον κόσμο), συν διάφορους άλλους παράγοντες, όπως προσωπικές σχέσεις, γενικότερη πολιτική (πχ. η χορηγία του Ελληνικού κράτους στο Ακρόπολις), η αγάπη του χορηγούμενου για τους αγώνες (κλασσικό παράδειγμα οι χορηγίες της Renault / Europcar στους Ελληνικούς αγώνες) κοκ.
-
Η προβολή ενός αγώνα ως γνωστόν περιλαμβάνει τους θεατές, τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο και την TV. Τι σε κάνει να πιστεύεις πως ο αριθμός (όχι η ποιότητα) των ξένων (ή και των Ελληνικών) συμμετοχών είναι κριτήριο για την προβολή ? Δηλ. επειδή πρόπερσι στο ΕΛΠΑ έτρεχε και ο Rigo (αγαπημένος του harriswrc ), το ΕΛΠΑ εξασφάλισε περισσότερες σελίδες περιοδικών ή Web ή περισσότερα λεπτά στην TV ? Αν λοιπόν το γνωρίζω καλά, αυτά είναι ουσιαστικά προκαθορισμένα και εξαρτώμενα από άλλους παράγοντες, και σίγουρα όχι από τον αριθμό των συμμετοχών, Ελληνικών και ξένων.
-
Τι σε κάνει να πιστεύεις πως οι θεατές έρχονται εξαιτίας των πολλών ξένων πληρωμάτων ? Αν ήταν έτσι, τότε τα Χαλκιδικής του 199x με τα 20 ξένα πληρώματα θα είχαν χιλιάδες θεατές. Αλλά (ήμουν εκεί, εσύ ?) ΔΕΝ είχαν. Το ΕΛΠΑ του 2002 είχε χιλιάδες θεατές (ήσουν εκεί και το είδες), παρότι είχε 5-6 ξένες συμμετοχές. Οι θεατές έρχονται (ας είμαι και εγώ 'αυθεντία', κλέβοντας από το δικό σου στυλ) επειδή (α) θα έρχονταν έτσι και αλλιώς (είναι παθιασμένοι με τα ράλι) (β) είναι περίεργοι (και τους περίεργους θα τους κρατήσεις με θεαματικά περάσματα περισσότερο παρά με πολλά -και ίσως βαρετά, βλ. φετινό Ακρόπολις και συζήτηση μετά από αυτό- περάσματα, δηλ. ΠΟΙΟΤΗΤΑ συμμετοχών) (γ) θέλουν να δουν τους 'δικούς τους' (αριθμός ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ συμμετοχών το κριτήριο εδώ) (δ) θέλουν να δουν τα ΟΝΟΜΑΤΑ, και εδώ παίζει όχι ο αριθμός αλλά η ΠΟΙΟΤΗΤΑ των Ελληνικών και ξένων συμμετοχών. Δηλ. τι θέλουν να δουν οι θεατές, 10 Rigo ή έναν Auriol και ένα Βωβό ? Εξαιρώ βέβαια τους διεκδικητές που θα έρχονταν έτσι και αλλιώς -στην παρούσα επιφάνεια, διότι το 2001 δεν ήρθαν λόγω χώματος
-
Το αυτό και για τους χορηγούς: το 199x, παρά τον αριθμό των συμμετοχών, το Χαλκιδικής έβρισκε χορηγό μόνο λόγω της αγάπης που ανέφερα παραπάνω. Το 2002 μετακινήθηκε στην Αχαία και αμέσως απέκτησε σοβαρό χορηγό. Αν τα πράγματα ήταν τόσο υπεραπλουστευτικά όσο τα αναφέρεις (χορηγός = συμμετοχές και δη ξένες) τότε αυτό δεν έπρεπε να συμβεί.
Εν ολίγοις φίλε GeorgeTabs, κράτα και καμία πισινή μήπως και δεν τα ξέρεις όλα (ακόμα) (ούτε εγώ, εννοείται, αλλά ίσως ξέρω σε κάποιους τομείς λίγα περισσότερα από σένα). Ναι, η ΕΛΠΑ κακώς δεν έχει πολιτική ενεργητικής προσέλκυσης ξένων αλλά, στην παρούσα φάση, οι πολλές ξένες συμμετοχές είναι άχρηστες. Ο S3 το έπιασε σωστά: τον Auriol πρέπει να καλέσει η ΕΛΠΑ και του χρόνου τον Auriol και τον Delecour και τον Navara και τον Adreucci (και ξέρεις, αυτοί δεν θα έρθουν λόγω του Web site ), όχι τον οποιοδήποτε Rigo.
-
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
- Η χορηγία ενός αγώνα ΔΕΝ εξαρτάται από τον αριθμό των συμμετοχών,
Ώς ένα βαθμό είναι σωστό , από την άλλη όμως πώς θα χορηγήσει κάποιος έναν αγώνα με 30 συμμετοχές! Ακόμη και αν είναι οι δυο τρείς συμμετοχές πολύ μεγάλα ονόματα! Πιστεύεις ότι θα είναι ίδιο το ενδιαφέρον του χορηγού?
ούτε, πολύ περισσότερο, από τον αριθμό των ξένων συμμετοχών.
Οι περισσότερες ξένες συμμετοχές δεν έχουν να κάνουν κατ'ευθείαν με την χορηγία. Έχουν να κάνουν με το αγωνιστικό κομμάτι , με την άμμιλα που θα αναπτυχθεί και θα προκαλέσει το ενδιαφέρον των θεατών και κατα κύριο λόγο των ειδικών ΜΜΕ.
Αυτό έχει αντίκτυπο στον χορηγό , και αυτό είναι που συμβάλλει στην γενικώτερη 'αίγλη' του αγώνα.
Αλήθεια όταν κάποιοι Έλληνες τρέχουν στο εξωτερικό όπως Ιταλία - Βουλγαρία - Κύπρο δεν εισπράττουν μεγαλύτερη προβολή , προσοχή και από τους οργανωτές αλλά και από τα ΜΜΕ. Για ποιόν λόγο να συμβαίνει αυτό?
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
....πρώτα έρχεται ο χορηγός και μετά οι συμμετοχές- Η χορηγία ενός αγώνα ΔΕΝ εξαρτάται από τον αριθμό των συμμετοχών,
Ώς ένα βαθμό είναι σωστό , από την άλλη όμως πώς θα χορηγήσει κάποιος έναν αγώνα με 30 συμμετοχές! Ακόμη και αν είναι οι δυο τρείς συμμετοχές πολύ μεγάλα ονόματα! Πιστεύεις ότι θα είναι ίδιο το ενδιαφέρον του χορηγού?
Και ερωτώ...αφού πρώτα κλείνετε η χορηγία και μετά οι συμμετοχές (διαφορετικά δεν θα υπάρχουν χρήματα για την οργάνωση και δεν θα συμμετάσχει κανένας!!!) πώς θα ξέρει ο χορηγός ποια μεγάλα ονόματα θα συμμετάσχουν?
Θα μας τρελλάνεις βρε Άρη εντελώς και τελείως...Anyway, εσείς οι μεγαλο-παράγοντες και διαπλεκώμενοι κάντε καμια πρόταση στην ΕΛΠΑ με αυτά που συζητιούντε εδώ κυνηγήστε την και κρατήστε μας ενήμερους με το τι μέλι γενέσθαι και αφήστε τις κακιούλες και οχι εσύ και όχι εγώ κλπ...αν μη τι άλλο καταλαβαίνουμε όλοι εδω μέσα ποιος ξέρει και τι
φιλια απο μια αγανακτησμένη αναγνώστρια του θέματος -
Sorry,αλλά αν κάποιος κρίνει και προτείνει μέτρα για τους Αγώνες,στην βάση της άμιλλας και του συναγωνισμού,πλανάται πλάνην οικτράν!! (για σένα Αρη!! )
Οι Αγώνες,όπως και κάθε άλλη αθλητική εκδήλωση,γίνονται για τα ΛΕΦΤΑ!
Ο χορηγός δεν πρόκειται να αλλάξει άποψη απο την συμμετοχή του ΚΚΚ αυτή καθευατή,αλλά από την προβολή που αυτή εγγυάται στον Τύπο γενικά!Δεν εχει καμμιά σημασία ο αριθμός των θεατών!Ο αριθμός των φωτό στα περιοδικά και η αντίστοιχη κυκλοφορία εχει σημασία!!
Και στο κάτω κάτω της Γραφής,να θέσω ενα απλό ερώτημα!
Αν κάποιος θεωρεί οτι όλα είναι μπάχαλο!Γιατι να συνεχίσει να συμμετέχει ρίχνοντας νερό στον μύλο!?Τα παρατάει και ησυχάζει!!Οι εποχές της ανατροπής εκ των εσω,εχουν περάσει ανεπιστρεπτί!!
Μπορεί λοιπόν ο Αγώνας να μην μας αρέσει ετσι και να ήταν καλύτερος στην Χαλκιδική!!
Ε ΚΑΙ?!!
Αυτοί που βρίσκονται στις θέσεις εξουσιας και αποφασίζουν,αυτό ήθελαν αυτό έκαναν.Για κάποιους λόγους που δεν φαίνεται να γνωρίζει κανένας!Ας αφήσουμε λοιπόν τους αφορισμούς για ξένους και ντόπιους αγωνιζόμενους και ας ασχοληθούμε με τα αγωνιστικά!!
-
Συμφωνω με τον....,διαφωνω με την...,πω-πω ταμπλεξα! Και για να τα
ξεμπλεξω θα κανω μια πολλαπλη προβοκατορικη ερωτηση:
'Γιατι τα διαφορα Drift Challenge και παει λεγοντας, μαζευουν τοσο κοσμο?
Γιατι ο Παρνασσος σφιζει και στα 3-5 Πηγαδια σε τρωει η μοναξια? Γιατι
η Αραχωβα βουλιαζει ,κι η Αγοριανη κοιμαται? Γιατι η Μυκονος εγινε ομονοια κι η Ναξος εξορια? Γιατι ξαφνικα ολοι ψηφιζουμε Ζαγορακη?'
Ασχετο ε? Κι ομως προσεξτε τι θ απαντησετε.Εγω παντως απαντω: Μοδα και βασικο ενστικτο που τα εκμεταλευονται εξυπνοι και διορατικοι μαρκετιερς και τα πληρωνουν χιλιαδες 'πιθηκακια'.
Εμεις αντιθετα κανουμε σαν τις υστερικες σαρανταπενταρες που δεν βρηκαν ακομη τον πριγκηπα του παραμυθιου τους. Που θα παει, θα μας κοψει κι εμας να ξοδεψουμε μερικα για να φτιαξουμε τον δικο μας Ζαγορακη! -
Ειδικά για τα drift challenge...μόδα ήταν και πέρασε γιατρέ!
Για τα υπόλοιπα συμφωνούμε!Θέλουν προσοχή...οι απαντήσεις!!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Ειδικά για τα drift challenge...μόδα ήταν και πέρασε γιατρέ!Δεν είναι έτσι, και απόδειξη ο κόσμος που πήγε στα Μέγαρα πριν περίπου ένα μήνα. Δυστυχώς ή ευτυχώς (ανάλογα ποιός το λέει) ο χορός των drift και λοιπών «εκδηλώσεων» καλά κρατεί...
Η μάζα «καταπίνει» ότι της πλασάρουν. Μύκονο και Αράχωβα τα κανάλια, Μύκονο και Αράχωβα ο λαός. Ζαγαράκη τα κανάλια, Ζαγοράκη φωνάζαν στην Ομόνοια ως το πρωί. Εδώ έγινε τραγουδίστρια η Καλομοίρα -
Ο χρήστης kamil έγραψε:
....πρώτα έρχεται ο χορηγός και μετά οι συμμετοχές
Και ερωτώ...αφού πρώτα κλείνετε η χορηγία και μετά οι συμμετοχές (διαφορετικά δεν θα υπάρχουν χρήματα για την οργάνωση και δεν θα συμμετάσχει κανένας!!!) πώς θα ξέρει ο χορηγός ποια μεγάλα ονόματα θα συμμετάσχουν?
Απλούστατο!
Δεν θα ξέρει!
Όμως αν έρθουν λίγοι κι άσημοι, σιγά σιγά θα εκλείψουν και οι θεατές και οι φωτό στα ΜΜΕ. Και τότε είτε που θα δώσει (λίγη ακόμα) πίστωση χρόνου, ή θα χορηγήσει λιγότερα. Και αν αυτή η κατάσταση συνεχιστεί 1-2-3-... φορές τότε μην τον είδατε τον Παναή.Απλό και λογικό δεν είναι;
-
Ο χρήστης Castor έγραψε:
Ας σου απαντήσω με μια υποθετική ερώτηση: έστω πως στο Ακρόπολις τρέχουν οι ακόλουθοι: τα 10 εργοστασιακά αυτοκίνητα, ο Βωβός και ο Παπαδημητρίου συν 2-3 ακόμα WRC (ουσιαστικά οι φετινοί Ρ1 & Ρ2) και τα 5 πρώτα S1600. 20 αυτοκίνητα. Τι λες θα κάνουν οι χορηγοί ?
ούτε, πολύ περισσότερο, από τον αριθμό των ξένων συμμετοχών.
Οι περισσότερες ξένες συμμετοχές δεν έχουν να κάνουν κατ'ευθείαν με την χορηγία. Έχουν να κάνουν με το αγωνιστικό κομμάτι , με την άμμιλα που θα αναπτυχθεί και θα προκαλέσει το ενδιαφέρον των θεατών και κατα κύριο λόγο των ειδικών ΜΜΕ.
Για το αγωνιστικό κομμάτι που λες, φυσικά και συμφωνώ (θυμάμαι χαρακτηριστικά που όλοι οι 'ειδικοί' έλεγαν το 2000 στο Χαλκιδικής πως ο Βωβός θα 'πατήσει' τον Lundgaard κτλ. κτλ. και τελικά ο άνθρωπος αποδείχθηκε πύραυλος).
Ωστόσο αμφιβάλλω κατά πόσον η προβολή θα είναι μεγαλύτερη επειδή υπήρχε η φοβερή μάχη. Ιδιες σελίδες, ίδια λεπτά προβλέπω, διότι η σημασία του κάθε αγώνα είναι λίγο-πολύ αυθύπαρκτη και προαποφασισμένη από τα ΜΜΕ. Δες τι γίνεται με πολλούς 'μικρούς' αγώνες (ράλι κυπέλλου, αναβάσεις) στην Ελλάδα (πχ. στους 4Τ): ακόμα και αν έχει γίνει 'σφαγή', θα είναι ευχαριστημένοι με ένα μονόστηλο.
Αυτό έχει αντίκτυπο στον χορηγό , και αυτό είναι που συμβάλλει στην γενικώτερη 'αίγλη' του αγώνα.
Σωστό. Αλλά είναι κάτι που χτίζεται σε πολλά χρόνια και θέλει στρατηγική. Στο σημείο αυτό η ΕΛΠΑ μπορεί και πρέπει να τα πάει πολύ-πολύ καλύτερα.
Αλήθεια όταν κάποιοι Έλληνες τρέχουν στο εξωτερικό όπως Ιταλία - Βουλγαρία - Κύπρο δεν εισπράττουν μεγαλύτερη προβολή , προσοχή και από τους οργανωτές αλλά και από τα ΜΜΕ. Για ποιόν λόγο να συμβαίνει αυτό?
Για πολλούς λόγους. Ενας βασικός είναι διότι το επιδιώκουν οι χορηγοί των αγωνιζομένων με δελτία τύπου κτλ. Ενας άλλος είναι πως αντιπροσωπεύουν ποιοτική αναβάθμιση σε σχέση με τους συνηθισμένους εγχώριους συμμετέχοντες (πήγαν πέρισι τα παιδιά της Α/5 στη Βουλγαρία και έσκισαν), δηλ. δεν έχει να κάνει με τον αριθμό αλλά με την ποιότητα. Είδες να γίνει μεγάλο θέμα στην Ιταλία που πήγαν οι δικοί μας ? Δε νομίζω. Ενώ στη Βουλγαρία και τη Γιουγκοσλαβία έγινε
-
Ο χρήστης kamil έγραψε:
Anyway, εσείς οι μεγαλο-παράγοντες και **διαπλεκώμενοι **κάντε καμια πρόταση στην ΕΛΠΑ με αυτά που συζητιούντε εδώ κυνηγήστε την και κρατήστε μας ενήμερους με το τι μέλι γενέσθαι και αφήστε τις κακιούλες και οχι εσύ και όχι εγώ κλπ...αν μη τι άλλο καταλαβαίνουμε όλοι εδω μέσα ποιος ξέρει και τι
φιλια απο μια αγανακτησμένη αναγνώστρια του θέματοςΡενάκι μου τέτοια προαγωγή ήταν ανέλπιστη!!!!
Από ένας απλός εργολάβος , έγινα μεγαλο-παράγων και διαπλεκόμενος!!!
Νάσαι καλά , μας έκανες και γελάσαμε!!!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Sorry,αλλά αν κάποιος κρίνει και προτείνει μέτρα για τους Αγώνες,στην βάση της άμιλλας και του συναγωνισμού,πλανάται πλάνην οικτράν!! (για σένα Αρη!! )Πού το είδες αυτό??? Σοβαρά Νίκο κοίτα την πρεσβυωπία σου!!!
Αν κάποιος θεωρεί οτι όλα είναι μπάχαλο!Γιατι να συνεχίσει να συμμετέχει ρίχνοντας νερό στον μύλο!?Τα παρατάει και ησυχάζει!!Οι εποχές της ανατροπής εκ των εσω,εχουν περάσει ανεπιστρεπτί!!
Η επανάσταση πέθανε ζήτω το πραξικόπημα!!!! Παρ'ότι δεν συμφωνώ μ'αρέσει ο τρόπος που σκέφτεσαι!!!
Μπορεί λοιπόν ο Αγώνας να μην μας αρέσει ετσι και να ήταν καλύτερος στην Χαλκιδική!!
Ποιός που πότε αναφέρθηκε σε αυτό που λές??? Νίκο επειγόντως σε οφθαλμίατρο !!!!
Ας αφήσουμε λοιπόν τους αφορισμούς για ξένους και ντόπιους αγωνιζόμενους και ας ασχοληθούμε με τα αγωνιστικά!!
Και εγώ που νόμιζα ότι το θέμα μας ήταν 'η χλωρίδα και η πανίδα κατά την εποχή της μάχης του Μαντζικέρτ' !!!
-
Τι να σου πω βρε Αρη!Ολα είναι θέμα...οπτικής!!
Πάντως εμένα η πρεσβυωπία μου ριχνει τους βαθμούς της...μυωπίας!!
Εσυ κοιτάχτηκες τελευταία??!!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Τι να σου πω βρε Αρη!Ολα είναι θέμα...οπτικής!!Έτσι είναι , γιαυτό μην χρησιμοποιείς **παραμορφωτικούς **φακούς!
29o ΡΑΛΛΥ ΕΛΠΑ