-
αστο ελτεο.
αν ειχαμε οι ελληνες μυαλο δεν θα ασχολουμασταν και ιδιαιτερα οι νεοι με αγορες καινουριων αυτοκινητων πετοντας τα λεφτα μας στις ξενες εταιριες και στις τραπεζες.
υπαρχουν **αξιολογα μεταχειρισμενα **που μπορουν να σου κανουν την δουλεια σου.εγραψες
Αλλά τα φράγκα δεν τα βρήκα στον δρόμο να τα σκορπάω στον καθένα που με γδέρνει και πρέπει να τον λυπάμαι εγώ επειδή είναι έλληνας.μαυτα και μαυτα τα πεταξατε μια και καλη στο εργοστασιο της σεατ και της οποιας σεατ.
τωρα κοιτατε να κανετε οικονομια .
τωρα ειναι αργα ομως και το αμαξακι που πηρατε δεν αξιζει και σε λιγο καιρο δεν θα αξιζει πενταρα.τους σπορους τους πεταμε στο χωμα και οχι στα βραχια.
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Αλλά άμα φτιάχνεις μπλουζάκια με αισθητική του 80 ή οχήματα επιπέδου καναδέζας, γιατί να τα αγοράσω ρε ντιούντ; Επειδή είσαι Έλλην; Φτιάξε καλό προιόν και τα ξαναλέμε.
Μεγιστη ισοπεδωση (για μην πω μπούρδα) όσον αφορά τα ρούχα, για τον απλούστατο λόγο οτι ΠΟΤΕ, απο την εποχή που σταμάτησαν να πωλούνται ευρέως τα μεταχειρισμένα (δεκαετία 60..;;), δεν ηταν παρωχημένα και με μαλακία αισθητική. Πάντα οι κατασκευαστές παίρνανε 'γραμμή' απο το εξωτερικό και ιδιαίτερα απο Ιταλία. Αλλωστε πολλοί οικοι κατασκέυαζαν εδω τα προιόντα τους και οι αντιγραφές ή απλα η ενήμερωση για τις επιταγές της μόδας ΔΕΝ ηταν τίποτα σπουδαίο. Οι τελευταία απλή οικοτεχνία που εφτιαχνε μπλουζάκια με αισθητική του ΄80, έκλεισε το... ΄82!
δεν ειναι ακριβως ετσι τα πραγματα το εχουμε αναλυσει πολλες φορες. Και ΝΑΙ εαν ο Ελληνας μου πουλαει ενα προιον 200-300-400% ακριβωτερο, θα το παρω απ'εξω.
Οι διαφορές που περιγράφεις απλά ΔΕΝ υπάρχουν και αν υπάρχουν, δεν είναι ο κανόνας. Είναι μεμονομένες περιπτώσεις. Σ΄αυτές τις περιπτώσεις, κανείς δεν θα έπρεπε να είναι μαλάκας και να δώσει τα λεφτά του στον κλεφτη με 300% καπέλο!!!
Εξάλλου, το εχω ξαναπει...!! Στην Ευρώπη ας πούμε, υπάρχουν 1000 για παραδειγμα, 'επώνυμα' brand names ρουχων και παπουτσιών. Σε μια αγορά 10.000.000, ΔΕΝ μπορείς να εχεις την απαίτηση να τις βρεις όλες προσιτές. Απλά δεν χωράνε..!!!!αυτό που περιγράφει ο Spartan είναι μια οικονομία αδύναμη να προσαρμοστεί στα νεά δεδομένα (intrawebz νεες μορφές marketing και πολλά αλλα)
με αλλα λόγια 'εμπορίσκοι και επιχειρηματίες της πουτσας θα πεινάσετε'Δεν εχει πάρει χαμπάρι μία...!!!
για οποιο πραγμα και αν ενδιαφερεσαι υπαρχει πιο φθηνα στο ιντερνετ ακομα και μαζι με τα μεταφορικα.
Μα αυτή είναι μια απο τις μαλακίες που κουβαλάει ο Ελληνας (και οχι μόνο )...!! Αντί να ενδιαφέρεται να αυξησει το εισόδημά του, κοιτάει να βρει το πιο φθηνό...Εκει που εσυ φίλε μου θα παρεις κατι πιο φθηνό, παντα θα υπάρχει κάποιος που θα το εχει παρει πιο φθηνά απο σένα...Πού οδηγεί όμως αυτό το κυνήγι της 'φθήνιας' γενικότερα..;; Εχουν αρχίσει και φαίνονται τα αδιέξοδα του συστήματος...!!
spartan πουλάς τζην με 20-25 ευρώ (501 και σε όλα τα μεγέθη), nike μπλουζάκια 5 ευρώ κοκ? Τα νούμερα που παραθέτεις είναι απλά ηλίθια και δεν επιδέχονται κριτικής...Απο κει και πέρα, έχω jean 'Μήτσος' με 20-25 ευρώ και μπλουζάκια 'Bάγγος' με 5 ευρώ....!! Δεεεεν σου κάνουν...;; Και για την ιστορια, μου φέρανε μια φόρμα φουτερ δώρο σε αυτό περίπου το σχέδιο http://store.nike.com/index.jsp?cp=EUNS ... gid-311409 Πιο ηλίθιο προιόν, δεν έχω φορέσει! Ενδεικτικά θα πω, οτι για να στρώσει σωστά το παντελόνι, έπρεπε να το φοράω λίγο πάνω απο τον αφαλό!!
πάω στοίχημα όμως οτι παίζεις (όπως και όλοι οι άλλοι) +150%-200% πάνω απο αυτές τις τιμές.
δεν με ενδιαφέρει γιατί (νοίκια-αέρηδες-ασφάλιση-τέλη κλπ δικαιολογίες)το νέο μου λαπτοπάκι (χάλασε μετά απο 5χρόνια το παλιό)το πήρα απο άσημο συνοικιακό μαγαζί μέσω skroutz-αντικαταβολή.
είχε πολύ καλύτερη τιμή απο τους μεγάλους (εγχώριους κ εισαγόμενους)
έβαλε μικρότερο περιθώριο κερδους, δουλεύει ο ιδιοκτήτης, χαμηλότερο ενοίκιο, προσανατολισμός στο διαδίκτυο= αλλαγή επιχειρηματικού μοντέλου και επιβίωση. Αν και χάιρομαι που το πήρες απο μικρομάγαζο, το να βρεις οπουδήποτε προιόντα 'κράχτες' δεν σημαίνει κάτι. Απο την αλλη, ίσως κάποια πράγματα να πρέπει να εξαφανιστούν απο φυσικά καταστήματα (εφόσον αυτό είναι εφικτό) και να πωλούνται ΜΟΝΟ μεσω νετ....Οποιος δεν θα μπορεί βέβαια να το χειριστεί ή θα το αναθέτει σε καποιον άλλον, ή θα είναι συμβιβασμένος, οτι σε κατάστημα θα το πληρώσει ακριβότερα. Εχε υπ΄οψιν σου όμως οτι με τον τρόπο αυτό, (internet) χάνονται και θα χαθούν στο μέλλον, ΑΠΕΙΡΕΣ θέσεις εργασίας!! Είναι ενα απο τα σοβαρά μειονεκτήματα του διαδικτύου αυτό, παρόλο που κλείνουμε τα μάτια και το παραβλέπουμε, κράζοντας ταυτόχρονα οποιον το θέτει ως προβληματισμό.!! Καλό λοιπόν είναι να παμε στον Αρη εσυ και γω κι οποιοσδήποτε κοινός ανθρωπος, με πραγματικά διαστημόπλοια, αλλα ας μην προυποθέτει αυτό την κατάργηση των πάσης φυσεως οχημάτων στον πλανήτη Γη...!! Εκτός κι αν τα οφέλη απο τέτοια ταξίδια είναι καρατσεκαρισμένο οτι θα έιναι περισσότερα!
το να χτυπάς τα πόδια κάτω γιατί δεν ψωνίζουν απο εσένα τον Έλληνα δεν είναι τίποτα απο τα παραπάνω50 ευρώ το μεροκάματο του Έλληνα που μαζεύει ντομάτες στα χωράφια..., του ποιου???!
βαρεθήκαμε τα ψέματα ρεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε! Aσε...!! Αυτά πές τα σε κανέναν απο Β.Π. Στο Λαρισαίο, μην το παλέυεις....Είναι πολλοί αυτοι που μαζέυουν τα προιόντα μόνοι τους (κι ενα 50αρικο αξίζουν να το βγάλουν) κι εκτος αυτού, τουλάχιστον Αλβανοί, κάτω απο 50 ευρώ ΔΕΝ παίρνουν... -
Ερώτηση: οι αναρίθμητοι πελάτες των Berto Lucci ψωνίζουν από εκεί έχοντας στο νου πατριωτικά αισθήματα και ότι στηρίζουν την ελληνική παραγωγή ή επειδή είναι ικανοποιημένοι σαν πελάτες;
-
μια που μιλάτε για ελληνικά προιόντα θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζετε κάποιο ελληνικής κατασκευής τζελ ξυρίσματος. Σήμερα, και λόγω των δύσκολων ημερών, σκέφτηκα μια που είνα να αγοράσω τζελ, να αγοράσω κάποιο ελληνικό και όχι κάποιο απο τα δύο γνωστότερα προιόντα της αγοράς. Όμως δεν μπόρεσα να βρώ κάποιο. Βρήκα μόνο αφρό (παπουτσάνης νομίζω) αλλά δεν αγόρασα αφού χρησιμοποιώ τζελ. Τελικά ανέβαλα την αγορά γιατί σκέφτηκα να ελέγξω τα υπόλοιπα σ/μ από δευτέρα.
-
Ο χρήστης zastava έγραψε:
πειτε οτι θελουμε να παρουμε ενα ελληνικο ρουχο,πως θα εντοπισουμε που πουλανε ελληνικα ρουχα και θα ξερουμε οτι αυτα τα ρουχα εχουν φτιαχτει στην ελλαδα;
Ασ΄το τωρα...!! Οπως λέει κι 888888 , τώρα πέταξε το πουλάκι! Κλεισανε λίγες 1000αδες απ΄αυτές! Ελάχιστες μέινανε...!!
Τι ακριβώς προτείνεις δηλαδή; Την θες την ΕΕ και τους κανόνες της η όχι; ΕΕ σημαίνει ελεύθερο εμπόριο, σημαίνει αποδοχή του συγκεκριμμένου οικονομικού συστήματος και της λογικής αγοράζω απ όπου με συμφέρει...........................................................................
Μ΄αρέσει που με πιάνεις (γενικά) και μου κάνεις πάντα καίρια ερωτήματα..! Κομμουνιστή πάντως, δεν θα με κάνεις (και μάλιστα δια της εις ατοπον απαγωγής... :iconcool: )
Ισως η λύση να ηταν αυτό που ειπωθηκε λίγες σελιδες πριν....Οικονομικός εθνικισμός π.χ....Εκπαίδευση και δημιουργία συλλογικής συνείδησης, μεσα στην κοινωνία που ζούμε. Εφόσον τα συνορα στην ουσια παραμένουν και η ενωση είναι απλά οικονομική και οχι πολιτική, πρώτα κοιτάει κανείς το συμφέρον του τόπου που ζει και δραστηριοποιείται....Ολοι οι Ευρωπαίοι αλλωστε, μάλλον πρωτα Γαλλοι, Γερμανοί κλπ είναι και μετά Ευρωπαίοι....
Απαντήσεις και λύσεις σε όλα ΔΕΝ έχω, τουλάχιστον προς το παρόν....Διαπιστώσεις όμως μπορώ να κάνω και ως ενα βαθμό και λόγω της δουλειάς μου, αρκετά έγκυρες. Το θέμα είναι να τις κάνουν και αυτοί που πρέπει και είναι η δουλειά τους και να βρουν τις λύσεις. Σε πρώτη φάση πάντως, αυτό που κάνω ατομικά και το εχω ξαναπεί άπειρες φορές, ΔΕΝ ψωνίζω απο αλυσιδες, πολυκαταστήματα, ΖΑRΑ κι εταιρίες ξένων συνμφερόντων. Προιόντα που δεν παράγει η χώρα μας, αναγκαστικά αγοράζω, αλλα και πάλι απο μικρομάγαζα κι ας είναι και λίγο ακριβότερα....Ισως όχι ΤΩΡΑ ντε και καλά, αλλα λίγο αργότερα όταν θα έχω το ποσόν που μου λείπει..! Είμαι σε θέση να ιεραρχώ τις ανάγκες μου και αν εξαιρέσουμε τα έκτακτα, δεν τα θέλω όλα.... χτες..!σου έδειξα πως υπάρχει εναλλακτικό μοντέλο, αλλά δεν γουστάρουμε γιατί με το παρόν μάθαμε και βγάζουμε (βγάζαμε μάλλον) και περισσότερα. Ετσι μπράβο..!! Ας μάθουμε τώρα αλλιώς κι ας βγάλουμε όλοι λιγότερα...! Γιατι ετσι πάει..!! Αρκεί που φοράμε Nike Millenium...!!
ελεύθεροι άνθρωποι είστε κάντε τις επιλογές σαςθα σας πεσει ο κωλος δλδ αν αγορασετε ελληνικο παπουτσι και οχι τιμπερλαντ;
oxi, αλλα τα θελουμε ισια τα ποδια μας οχι στραβα.. γενικως δεν παιρνω ποτε κατι ελληνικο αν μπορω να το αποφυγω γιατι οι ελληνες τα κανουν ολα τσαπατσουλικα ακομα κι αν αφορα θεματα υγειας.. δειτε πχ τα φαγαδικα, τα περισσοτερα θα ετρωγαν τρελες καμπανες ή θα εκλειναν σε εναν σωστο ελεγχο.
μην παρεξηγηθω, μ'αρεσει πολυ να ζω στην Ελλαδα γιατι ειναι χαλαροι οι ρυθμοι και περναω καλα, αλλα για δουλειες και σοβαρα πραγματα δεν ειναι η ελλαδα, κ εγω ας πουμε δεν εχω επενδυσει καθολου στην Ελλαδα αν και θα μπορουσα, προτιμησα την Πολωνια
εννοειται αγορες κατα κανονα απ'το ιντερνετhaters gonna hate, αλλα λεω αληθεια
Δεν λες την αλήθεια skye, λες την αλήθεια που σε εξυπηρετεί, που σε βολεύει.
Κι αν κάποιος σου απαντήσει ότι ζεις από τους Έλληνες, αλλά ταΐζεις ξένους για να βγάλεις ξέρω 'γω 20 ή 120% παραπάνω, δεν θα είναι 'hater', αλλά κάποιος που βλέπει αυτό που δεν θέλεις να δεις.
Well said..!!
Elaborate. Γιατι 'ζω' απ'τους Ελληνες; Ζω απο τα λεφτα μου, τα οποια τα ( πάιρνεις απο ποιούς.;;) δινω σε οποιον τα αξιζει. Ετσι δουλευει η ελευθερη αγορα. Τα αξιζει η Πολωνια και τα δινω σ'αυτους. Δε θυμαμαι να πηρα κατι απ'τους Ελληνες, το οποιο δεν πληρωσα, ενιοτε πανακριβα με ποιοτητα αθλια. Ενιοτε δεν πήρες παπαριά απο ξένο και την πλήρωσες πανάκριβα με αθλια ποιότητα...;; Εγω ναι πάντως..!! Ενα Α3 για παραδειγμα...!!
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Ερώτηση: οι αναρίθμητοι πελάτες των Berto Lucci ψωνίζουν από εκεί έχοντας στο νου πατριωτικά αισθήματα και ότι στηρίζουν την ελληνική παραγωγή ή επειδή είναι ικανοποιημένοι σαν πελάτες;άμα σου πώ ότι τώρα το ακούω ότι τα μπερτολουτσι είναι ελληνικά...
έχω ένα tshirt, απ τα πιο ωραία σχέδια που έχω βρει
-
Ποιότητα μέτρια αλλά φανταστικά χρώματα, σχέδια και φυσικά τιμές. Βιοτεχνία είναι στο Περιστέρι αν δεν κάνω λάθος. Δεν έτυχε, πέτυχε.
Ακόμα και το ότι επέλεξε το συγκεκριμένο όνομα και όχι το 'Βιοτεχνία έτοιμων ενδυμάτων Αφοι Παρατρεχάμενοι και σια' έγινε βάσει προγραμματισμού. -
Ερώτηση: οι αναρίθμητοι πελάτες των Berto Lucci ψωνίζουν από εκεί έχοντας στο νου πατριωτικά αισθήματα και ότι στηρίζουν την ελληνική παραγωγή ή επειδή είναι ικανοποιημένοι σαν πελάτες;Οι αναρίθμητοι πελάτες του συγκεκριμμένου καταστήματος (το οποίο έκλεισε στη Λάρισα πέρσυ, αν θυμάμαι καλά) ξέρεις τί μου έλεγαν όταν πηγάινανε εκεί...;; 'Ρε συ....!! Εχει ιταλικά ρούχα και κοστούμια σε πάρα πολύ καλές τιμές...!!' Η Lamborghini είναι αυτή τη στιγμή πιο Ιταλική, απο οτιδήποτε μεσα εκει..!
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Ερώτηση: οι αναρίθμητοι πελάτες των Berto Lucci ψωνίζουν από εκεί έχοντας στο νου πατριωτικά αισθήματα και ότι στηρίζουν την ελληνική παραγωγή ή επειδή είναι ικανοποιημένοι σαν πελάτες;
άμα σου πώ ότι τώρα το ακούω ότι τα μπερτολουτσι είναι ελληνικά...
To έγραψες όσο έγραφα τη δική μου απάντηση !!!! Τωρα το είδα...!!
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
άμα σου πώ ότι τώρα το ακούω ότι τα μπερτολουτσι είναι ελληνικά...
δεν σε βλεπω να ξαναπαιρνεις τωρα που εμαθες οτι ειναι ελληνικα
-
Ποιότητα μέτρια αλλά φανταστικά χρώματα, σχέδια και φυσικά τιμές. Βιοτεχνία είναι στο Περιστέρι αν δεν κάνω λάθος. Δεν έτυχε, πέτυχε.
Ακόμα και το ότι επέλεξε το συγκεκριμένο όνομα και όχι το 'Βιοτεχνία έτοιμων ενδυμάτων Αφοι Παρατρεχάμενοι και σια' έγινε βάσει προγραμματισμού.Ακόμα κι αυτό όμως έιναι μια ΤΡΑΝΗ αποδειξη αυτού που υποστηρίζω εδω και τοσες σελίδες...!!! Του πόσο ξενολάγνοι είμαστε...!!
-
οπως τα λέει ο έντυ για τα συγκεκριμένα.
Απιστευτα χρωματάκια και σχέδια, αλλά ποιοτικά ελαφρώς πάνω απ το μέτριο (τρύπησε στο δεύτερο χρόνο).
Το οποίο όμως να σου πω δε με χάλασε, 10 € το είχα πάρει.Στην πάτρα σε ένα μαγαζί μόνο τα έβρισκα
@ σπαρταν
πως πάει αυτή η φίρμα τωρα?
-
Αυτά τα περί ξενολαγνείας κλπ προσωπικά τα ακούω βερεσέ. Για μένα υπάρχουν ο καταναλωτής, το πορτοφόλι του και ο έμπορος με το προϊόν του. Υπάρχουν συγκεκριμένοι και απλοί τρόποι για να μπορέσει ο δεύτερος με το προϊόν του να 'βάλει χέρι' στο πορτοφόλι του πρώτου και να είναι όλοι ικανοποιημένοι.
Γιατί τα Goodie's είναι τίγκα στον κόσμο και τα McDonalds βαράνε μύγες (και γιατί τα Wendy's -τα θυμάται κανένας παλιότερος;- δεν πιάσανε ποτέ); Τα 15χρονα που πάνε εκεί έχουν αποκτήσει πατριωτική καταναλωτική συνείδηση μόνο στο θέμα του φαγητού;
Απλά τα Goodie's καλύπτουν με αποτελεσματικότερο τρόπο τις ανάγκες των καταναλωτών τους και προωθούν καλύτερα τη δουλειά τους. -
Δεν εχω ιδέα Παναγιώτη..!! Απο οταν εκλεισε εδω, δεν την παρακολουθώ...Πολλά απο τα κοστουμια τους γινόταν εδω Λάρισα και μάλιστα έκλεισε και το εργοστάσιο που τα έβγαζε...Μείνανε πολλοι Λαρισαίοι χωρίς δουλειά..!
-
Tα Dur που είναι ΑΑΑ από ποιότητα και σχέδιο και σε τιμή ίδια πάνω-κάτω με τα αντίστοιχα ευρωπαϊκά ή αμερικάνικα, τα αγοράζετε συνέχεια υποθέτω.
-
delete
-
Αυτά τα περί ξενολαγνείας κλπ προσωπικά τα ακούω βερεσέ. Για μένα υπάρχουν ο καταναλωτής, το πορτοφόλι του και ο έμπορος με το προϊόν του. Υπάρχουν συγκεκριμένοι και απλοί τρόποι για να μπορέσει ο δεύτερος με το προϊόν του να 'βάλει χέρι' στο πορτοφόλι του πρώτου και να είναι όλοι ικανοποιημένοι.
Γιατί τα Goodie's είναι τίγκα στον κόσμο και τα McDonalds βαράνε μύγες (και γιατί τα Wendy's -τα θυμάται κανένας παλιότερος;- δεν πιάσανε ποτέ); Τα 15χρονα που πάνε εκεί έχουν αποκτήσει πατριωτική καταναλωτική συνείδηση μόνο στο θέμα του φαγητού;
Απλά τα Goodie's καλύπτουν με αποτελεσματικότερο τρόπο τις ανάγκες των καταναλωτών τους και προωθούν καλύτερα τη δουλειά τους.ΕDDIE, οι εξαιρέσεις είναι για να επιβεβαιώνουν τον κανόνα! Και τα Goody's είναι...! Αλλωστε τον κόσμο δεν τον κατέκτησαν αυτά, αλλα τα Mc Donalds..! Ξεκίνησαν κι εξαπλώθηκαν κατα πολύ νωρίτερα απο οτι δηποτε αλλο εδω, μπηκαν οι γευσεις τους στη συνείδησή μας και στοχευμένα πέτυχαν, αφου ειχαν την ευκαρία να πειραματιστούν τόσα χρόνια στο ποιες γεύσεις ταιριάζουν και αρέσουν στον Ελληνα...Ενδεχομένως Αμερική να τρώγανε γερή φόλα....Αυτό θα μειωνε την επιτυχία τους εδω...;; Σε κάθε περίπτωση πάντως για junk, cheap as hell food μιλάμε..!!
Eξαλλου ξαναλέω....Στην Ελλάδα δε χωράνε Goody's, Mc Donalds, Wendy's, Barbie's, Tsoykis, Moykis κλπ..!! -
Τώρα θα γίνω ενοχλητικός-σπαστικός-φύτουκλας-καπιταλόμουτρο:
4P
Product, Place, Price, Promotion4 άξονες στους οποίους πρέπει να δουλέψει μια φίρμα για να πουλήσει το προϊόν/υπηρεσία της. Αν έχεις ένα ποιοτικό προϊόν, σε σωστή (δεν λέω ούτε χαμηλή ούτε υψηλή) τιμή και το έχεις διαφημίσει και επίσης σωστά, αν δεν έχεις ασχοληθεί με το θέμα της διανομής (place) κάνεις μια τρούπα στο νερό. Αν ο άλλος δεν το δει μπροστά του δύσκολα θα το αγοράσει. Εκτός αν μιλάμε για ρολόγια Audemars Piquet που ο άλλος θα πάρει και αεροπλάνο για την Ελβετία για να το βρει.
Dur έχω καιρό να πετύχω μπροστά μου, όπως και έχω καιρό να δω διαφήμιση τους.
Kαλλυντικά από το Kορρέ όμως πρέπει να αγοράζουν πολλοί(ες) και ας μην είναι τόσο ξενολαγνική ως φίρμα σε σχέση με τη Vichy πχ ή την L' oreal... -
Οταν ξεμπερδεψετε απο τα Μπερτο Λουτσι τα Ντουρ και τα Καρτιε διαβαστε τα παρακατω ενδιαφεροντα ετσι για να σας φυγουν και οι τελευταιες αυταπατες για το ποσο σωτηρια λυση ηταν η προσφυγη μας στο ΔΝΤ:
Πολλοί συμπολίτες μας ακούνε για ελεγχόμενη χρεοκοπία, αλλά δεν μπορούν να κατανοήσουν ότι έχουμε ήδη μπει σ’ αυτήν. Αυτό εξάλλου ομολογήθηκε σήμερα σε πρωϊνή τηλεοπτική εκπομπή.
Πως συμβαίνει αυτό;
Μέχρι στιγμής το χρέος της χώρας ήταν προς ιδιώτες (τράπεζες κ.λ.π.) οι οποίοι είχαν αγοράσει ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου, χωρίς καμία απολύτως σύμβαση με το Δημόσιο και με μόνη την υπόσχεση του Ελληνικού Δημοσίου ότι κατά το χρόνο λήξεως του ομολόγου θα πληρωθούν το κεφάλαιο και οι τόκοι του, σύμφωνα με το επιτόκιο αγοράς του. Επομένως, είτε υπάρχει η εθνική οικονομική ευρωστία οπότε πληρώνονται κανονικά τα ομόλογα προς τους ιδιώτες δανειστές είτε όχι, όπως συμβαίνει στην περίπτωση της χώρας μας, οπότε υπάρχει πρόβλημα.
Στο πρόβλημα αυτό η χώρα μας είχε να επιλέξει μεταξύ δύο λύσεων. Την άμεση χρεοκοπία ή την ελεγχόμενη χρεοκοπία. Ειδικότερα:
-
Είτε θα επέλεγε την άμεση χρεοκοπία, δηλαδή παύση πληρωμών και επαναδιαπραγμάτευση του χρέους με τους ιδιώτες δανειστές, κάτι όμως που κατά πάσα πιθανότητα θα σήμαινε έξοδο από το ΕΥΡΩ, επάνοδο στη δραχμή και υποτίμηση του νομίσματος για να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα, είτε,
-
Θα επέλεγε την ελεγχόμενη χρεοκοπία, δηλαδή το μηχανισμό στήριξης (ΔΝΤ, ΕΚΤ και χωρών ΕΕ), την οποία τελικά επέλεξε.
Γιατί όμως η τελευταία επιλογή είναι χρεοκοπία, έστω ελεγχόμενη;
Για το λόγο ότι…. απλούστατα, όχι μόνο ο τρόπος αυτός δεν μειώνει τα χρέη της χώρας, αντίθετα τα αυξάνει, αλλά επιπλέον αλλάζει και την μορφή των δανειστών και η χρεοκοπία αυτή είναι σκληρότερη. Συγκεκριμένα, στην ουσία ο τρόπος της ελεγχόμενης χρεοκοπίας που επιλέξαμε, μεταφέρει το ελληνικό δημόσιο χρέος από τα χέρια ιδιωτών δανειστών, τους οποίους μπορούσαμε πολύ πιο εύκολα να κουμαντάρουμε, χωρίς ταυτόχρονα να χάνουμε καθόλου από την Εθνική μας Κυριαρχία (αφού τα πλήρη δικαιώματα της διακυβέρνησης της χώρας θα ανήκαν στην Ελληνική κυβέρνηση), στα χέρια του ΔΝΤ της ΕΚΤ και των επιμέρους χωρών της ΕΕ, και μάλιστα με την υπογραφή ταυτόχρονα συμβάσεως, δηλαδή του γνωστού μνημονίου (θυμάστε πιστεύουμε ποιοι ακριβώς το ψήφισαν). Αυτό που τελικά όμως έγινε, εκτός από σταδιακή ελεγχόμενη χρεοκοπία, μεταβιβάζει ταυτόχρονα, μέσω του μνημονίου, μεγάλο μέρος των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων σε ξένα κέντρα λήψεως αποφάσεων και μετατρέπει τις από εδώ και πέρα ελληνικές κυβερνήσεις σε υπαλλήλους των ξένων αυτών κέντρων.
Τα πρώτα δείγματα αυτής της απεμπόλησης κυριαρχικών μας δικαιωμάτων τα βλέπουμε αμέσως σε ότι έχει σχέση με μισθούς και συντάξεις και έρχεται και συνέχεια ακόμα σκληρότερη προς την κατεύθυνση της εξαθλίωσης του λαού, με βαθιά οικονομική ύφεση, απολύσεις και βαριά φορολογία.
Τα ξένα κέντρα αποφάσεων δεν ενδιαφέρονται καθόλου για την ανόρθωση της οικονομίας της χώρας μας, ούτε έχουν υπογράψει κάτι τέτοιο, γι’ αυτό εξάλλου και δεν πρόκειται να ασχοληθούν με αυτήν. Ενδιαφέρονται μόνο και μόνο για την οικονομική μας αφαίμαξη ώστε να διαφύγει τον κίνδυνο το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα και ταυτόχρονα να πάρουν τα χρήματά τους οι διεθνείς τοκογλύφοι. Ο λαός μας δεν τους απασχολεί. Βλέπουν μόνο αριθμούς εσόδων και περικοπής δαπανών.
Τα δε ντόπια κρατικοδίαιτα κέντρα αποφάσεων που ελέγχουν το πολιτικό μας σύστημα ενδιαφέρονται να γλιτώσουν τις ζημιές τους από τα τοξικά ομόλογα, να κερδίσουν ό,τι μπορέσουν να κερδίσουν από τα κατοχικά δάνεια που θα έρθουν και τελικά να έχουν τα χρήματά τους στο εξωτερικό για να διατηρούν τη δύναμη να συνεχίσουν και στο μέλλον να ελέγχουν το πολιτικό μας σύστημα προς ίδιον όφελος.Ποια είναι τα οφέλη αυτής της ελεγχόμενης πτώχευσης;
Α) Κερδίζουμε χρόνο, αλλά για ποιο σκοπό κανείς δεν γνωρίζει.Β) Γλιτώνουν μεγάλες ζημιές ελληνικές και ξένες τράπεζες και κάποιοι ιδιώτες που έχουν ελληνικά τοξικά ομόλογα στα χέρια τους.
Γ) Παραμένουμε στο ΕΥΡΩ, το οποίο όμως με τη σειρά του καταστρέφει την όποια ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας.
Δ) Διατηρείται η αξία και η ακεραιότητα των καταθέσεών μας στις τράπεζες.Όμως, τελικά ο δρόμος της ελεγχόμενης χρεοκοπίας που επιλέξαμε θα είχε νόημα μόνο αν είχαμε μια τεράστια βιομηχανία (παραγωγής προϊόντων ή υπηρεσιών) που θα ήταν σε ύπνωση και προσπαθούσαμε να κερδίσουμε χρόνο για να την ξυπνήσουμε ώστε να κάνουμε άλματα ανταγωνιστικότητας σε σημείο που να μπορούμε να συναγωνιστούμε ακόμα και τη Γερμανία.
Διαθέτουμε άραγε εμείς κάτι τέτοιο; Όχι βέβαια.Γι’ αυτό ίσως δεν έχουν τελικά άδικο εκείνοι που φωνάζουν και λένε ότι επιλέχτηκε η ελεγχόμενη πτώχευση και όχι η άμεση, αφενός για να κερδηθεί χρόνος προκειμένου να αποφύγουν τις ζημιές οι ντόπιοι και ξένοι τοκογλύφοι που ελέγχουν το πολιτικό σύστημα της χώρας και αφετέρου για να αποφευχθεί το μεγάλο πολιτικό κόστος, που θα επέφερε μια άμεση χρεοκοπία, ώστε να μην καταρρεύσει το πολιτικό σύστημα που εξυπηρετεί τα ίδια συμφέροντα.
Τι θα γίνει όμως όταν ο λαός μας εξαθλιωθεί πλήρως και ταυτόχρονα με την ελεγχόμενη πτώχευση γίνουμε πλήρως υποτελείς στα ξένα συμφέροντα; Τότε πλέον δεν θα μπορούμε να πάρουμε καμία απολύτως απόφαση, αφού θα έχουμε περιέλθει σιγά σιγά, χωρίς να αντιλαμβανόμαστε τώρα σε μια διαρκή σκλαβιά. Βλέπουμε το τυράκι που είναι το ΕΥΡΩ και η διάσωση των καταθέσεων, αλλά δεν βλέπουμε τη φάκα που είναι η αιώνια σκλαβιά, και η μόνιμη εξαθλίωση
-
-
ξεχασες να βαλεις και λινκ
ΔΝΤ, eurogroup, κούρεμα, μνημόμιο ΙΙ, σωθήκαμε!!!