-
Η τηγανιά έφταιγε για το τελευταίο
-
Μου εδωσε ενας παπας 3 λιτρα κρασι δικης του .
αν και πινω κοκκινο αυτο ηταν προς το ροζ,εχει πολυ ωραια γευση και κανει πολυ καλο κεφαλι.
δυνατο κρασι ,απτα καλυτερα που εχω πιει. -
Αυτες τις ημερες ελέω τραπεζωματων του εδωσα και καταλαβε
Ενα κρασακι φθηνο και αρκετα καλο για τα λεφτα του,το οποιο σιγουρα θα ξαναπαρω και οχι μονο για τραπεζι με φαγητο ειναι το Ροζε Μακεδονικο του Τσανταλη, καταναλωθηκε δροσερο παρεα με τηγανητα κολοκυθακια ,τηγανητες μελιτζανες και χωριατικο λουκανικο
Επεισης ηπια( οχι την ιδια ημερα ) 1.5 κιλο απο το Λευκο Mostra του Τσιλιλη το οποιο εχω ξαναδοκιμασει και εχω μεινει ευχαριστημενος, ειναι ελαφρυ γλυκοπιοτο και δε στιφιζει καθολου ,το κρασι το θεωρω παρα πολυ καλο και το συστηνω ανεπιφυλακτα .
Υπαρχει και κοκκινο , απο το οποιο δοκιμασα 2 ποτηρακια και μου φανηκε σχετικα καλο , ομως δεν μου αρεσε τοσο οσο το λευκο το οποιο νομιζω οτι ειναι μακραν καλυτερο.Εχθες δοκιμασα και ενα καινουργιο σε ενα μπαρακι που πηγα, ειναι λευκο της Greek Wine Cellars και λεγεται Yellow Donkey , δεν μου αρεσε,αφηνε μια περιεργη γευση στο τελος , σιγουρα δεν θα το ξαναπαρω.
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
Η ερώτησή μου προκύπτει από ατυχές οινοσυμβάν. Ανοίξαμε κρασάκι (Χατζημιχάλη Cuvee Maison 2004 από ξυνόμαυρο, syrah και λημνιό) ήπιαμε λίγο, μας φάνηκε μια χαρά και σχεδόν αμέσως το κλείσαμε και στο ψυγείο. 2-3 ώρες μετά το δοκιμάζουμε και είχε γίνει αγνώριστο... αδιάφορο, άγευστο σχεδόν άχρηστο.
Το κρασι σου ηταν χαλασμενο κ οταν πηρε αερα εγινε χειροτερο .Δεν ειναι η πρωτη φορα που συμβαινει με μπουκαλια του εν λογω οινοποιου ,τα περισσοτερα πολυποικιλιακα εχουν ημερομηνια ληξης κ δεν σηκωνουν παλαιωση.
Το καλο κρασι δεν χαλαει μεσα σε λιγες ωρες ,μερικα λευκα ομως χανουν αρωματα..Συμφωνω , το κρασι του ηταν χαλασμενο, τετοια αλοιωση μεσα σε 2-3 ωρες δεν δικαιολογηται.
απίστευτο
καταναλώθηκε πριν από λίγη ώρα, με ωραία παρέα
δεν έχω ξαναπιεί τόσο παλιό κρασί, ήταν κάτι το ξεχωριστό
Φανταζομαι θα πληρωσες και το αναλογο τιμημα ! Ποσο πηγε το μαλλι ?
-
Σε πολύ παλιά κρασιά μπορεί να ξεφουσκώσουν γρήγορα μετά το άνοιγμα.
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
Μου εδωσε ενας παπας 3 λιτρα κρασι δικης του .
αν και πινω κοκκινο αυτο ηταν προς το ροζ,εχει πολυ ωραια γευση και κανει πολυ καλο κεφαλι.
δυνατο κρασι ,απτα καλυτερα που εχω πιει.ωραιος ο πατερ !
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Η τηγανιά έφταιγε για το τελευταίοή μήπως το σκορδοστούμπι
@ drunκard: κάμποσο αλλά δεν το επέλεξα εγώ
-
Χτύπησα ένα κρασάκι θεϊκό , μισό μπουκάλι κατέβασα . Έκδοση 2009 , αναφέρει:
Γνωστές και άγνωστες ποικιλίες από αιωνόβια κλήματα και ένα μικρό ποσοστό Sauvignon Blanc και Chardonnay από νεώτερους αμπελώνες της περιοχής.ΠΕΡΙΟΧΗ: Αμπελώνας Μονοξυλίτη, Μονής Διονυσίου, Άγιο Όρος. Η οινοποίηση ξεκινά στο οινοποιείο της Μονής στο Άγιο Όρος και ολοκληρώνεται στο οινοποιείο μας στην Κάρυανη Καβάλας. 7 euros , http://www.protopapaswines.com/77E45FAB.el.aspx
Τα λευκά του είναι κορυφή , τα κόκκινα μέτρια έως καλούτσικα.
-
Άνοιξα ένα Escapades Shiraz 2006 από το Stellenbosch της νότιας Αφρικής (νοτιοαφρικάνικο οινοποιείο ελληνικών συμφερόντων των Γεροβασιλείου-Τσακτσαρλής-Σολδάτος).
Δεν ξέρω πόσο κάνει και πού το βρίσκουν εμένα μου τα φέραν (μαζί με αδελφάκι και λευκά ξαδελφάκια που μάλλον θα δοκιμάσω αύριο).
Μεγαλύτερη εικόνα
Σκοτεινό, βαθύ πορφυρό χρώμα και πηχτό, πρακτικά αδιαφανές! ...και με πόδια στο ποτήρι, πυκνό. Μετά από αυτό όλα τα άλλα μοιάζουν νεροζούμια.
Μυρωδικό αν και η αλκοολίλα είναι αισθητή. Αρκετά πλούσιο και πολύ πολύ νόστιμο.μμμμμ! Όχι κι εξαιρετικό όμως αλλά δεν του είχα και ταιριαστό φαγητό.
Καλό καλό αλλά με 14,5% αλκοόλ δεν μπορείς να πιείς πολύ...χικ! -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Καλό καλό αλλά με 14,5% αλκοόλ δεν μπορείς να πιείς πολύ...χικ!
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Άνοιξα ένα Escapades Shiraz 2006 από το Stellenbosch της νότιας Αφρικής (νοτιοαφρικάνικο οινοποιείο ελληνικών συμφερόντων των Γεροβασιλείου-Τσακτσαρλής-Σολδάτος).
Δεν ξέρω πόσο κάνει και πού το βρίσκουν εμένα μου τα φέραν (μαζί με αδελφάκι και λευκά ξαδελφάκια που μάλλον θα δοκιμάσω αύριο).
Μεγαλύτερη εικόνα
Σκοτεινό, βαθύ πορφυρό χρώμα και πηχτό, πρακτικά αδιαφανές! ...και με πόδια στο ποτήρι, πυκνό. Μετά από αυτό όλα τα άλλα μοιάζουν νεροζούμια.
Μυρωδικό αν και η αλκοολίλα είναι αισθητή. Αρκετά πλούσιο και πολύ πολύ νόστιμο.μμμμμ! Όχι κι εξαιρετικό όμως αλλά δεν του είχα και ταιριαστό φαγητό.
**Καλό καλό αλλά με 14,5% αλκοόλ δεν μπορείς να πιείς πολύ...χικ!**
Απλα ειναι απαραδεκτο .
-
Εγώ πίνω κόκκινο κρασί που φτιάχνει ο θείος μου στο χωριό
Με 2-3 ποτηράκια οχι απλά έχω κοιμηθεί,όλικη νάρκωση....
-
Kρασια Ν.Αμερικης που θα βρουμε εκτος απο ΑΒ;
Μιλαμε για την γευση -
-
Τοπικά κρασιά σε κάθε τόπο αφού όλα είναι διαφορετικά με το δικό τους στυλ
-
Τα λεφτα μου πισω
Εκανα την μακακια και πηρα 2 μπουκαλια απο ενα κοκκινο κρασι ονοματι Μελισσοκηπος http://paterianakis.eu/?q=node/68 πραγματικα αισχρό κρασί ειχαν ερθει και μερικοι φιλοι να φαμε ψητα και να πιουμε ..............τελικα την βγαλαμε με coca cola και το κρασι το ηπιε ο νεροχυτης
-
Η αλήθεια είναι ότι τα κρητικά κρασιά ποτέ δεν με ενθουσίασαν. Κάτι 'κοκκινέλια' αντί μπύρας καλά είναι, αλλά σε ανώτερο επίπεδο δεν μου έχουν αφήσει καλές εντυπώσεις.
-
Δοκιμασε το ΜΑΡΟΥΒΑ ,αν σου αρεσουν τα δυνατα κρασια θα σε ενθουσιασει
-
Kατι ταπες που βγαζουν τον αερα απο το μπουκαλι για να κρατησει το κρασι κανουν δουλεια?
Με την ταπα αυτή το κρατάμε εκτός ψυγείου?
Που μπορούμε να βρούμε? -
το καλοκαίρι δύσκολα εκτός ψυγείου, εκτός κι αν έχεις κάποιο μόνιμα δροσερό μέρος.
Η πολύ χαμηλή θερμοκρασία του ψυγείου δεν είναι ιδανική, αλλά εκτός κι αν έχεις ειδικό ψυγείο για κρασιά, παραμένει καλύτερη από τη ζέστη της Αθήνας!
Υπάρχουν καταστήματα με είδη κρασιών που θα έχει σίγουρα τέτοια πράγματα. Φυσικά κι υπάρχει και το Internet. Μετά πας σε πιο γενικά μαγαζιά ειδών σπιτιού/κουζίνας...
-
Ο χρήστης kovathe έγραψε:
Kατι ταπες που βγαζουν τον αερα απο το μπουκαλι για να κρατησει το κρασι κανουν δουλεια?
Με την ταπα αυτή το κρατάμε εκτός ψυγείου?
Που μπορούμε να βρούμε?ναι κάνουν δουλειά
φαντάζομαι σε οποιοδήποτε μεγάλο σουπερμάρκετ, είναι μαστ για κάποιον που πίνει κρασί και δεν έχει παρέα
Κρασιά