Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    BMW FORUM
    1. Home
    2. Κατασκευαστές και Μοντέλα
    3. BMW FORUM
    • 1
    • 2
    • 634
    • 635
    • 636
    • 637
    • 638
    • 1332
    • 1333
    • 636 / 1333
    Κατασκευαστές και Μοντέλα
    77
    26660
    215756
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • D
      dstou last edited by

Εμένα η απορία μου είναι άλλη. Το 330 κάνει ένα τσουβάλι λεφτά, ένα μπλοκέ βρήκαν στο εργοστάσιο για να κάνουν οικονομία?

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • N
        nikos last edited by

Ο χρήστης dstou έγραψε:
        Εμένα η απορία μου είναι άλλη. Το 330 κάνει ένα τσουβάλι λεφτά, ένα μπλοκέ βρήκαν στο εργοστάσιο για να κάνουν οικονομία?

Τα έχουμε ξαναπεί. Δεν είναι θέμα οικονομίας. Ο περισσότερος κόσμος:
        Α. Δεν ξέρει τι είναι το μπλοκέ
        Β. Δεν ξέρει να οδηγάει με μπλοκέ.

Αν το έβαζε θα είχαμε θέμα.

Είναι διαφορετική η φιλοσοφία των εκτός των Μ μοντέλων.

Nikos @ YouTube

• D
          dstou last edited by

Λαμπρά! ας το έβαζε στον προαιρετικό εξοπλισμό έτσι ώστε ο γνωστικός να το επιλέξει.
          Ένα σκασμό λεφτά θα τους ακουμπήσει, μπορεί (ντε φάκτο συνήθως) να δώσει και κάτι παραπάνω 'για ένα ξεκάθαρο πλεονέκτημα πρόσφυσης' όπως λέει το ίδιο το εργοστάσιο για το μπλοκέ του σε άλλα μοντέλα.

• M
            morpheus last edited by

Ακριβώς αυτό...
            Σε μεγάλη μερίδα οδηγών το μπλοκέ μπορεί να είναι απο περιττό εως και αρνητικό... είτε λόγω συμπεριφοράς, είτε λόγω παραπάνω τριβών στο σύστημα μετάδοσης (απώλειες, κατανάλωση)...

Το κακό είναι πως δεν το δίνουν ως εξτρα στα performance parts...

• N
              nikos last edited by

Ο χρήστης dstou έγραψε:
              Λαμπρά! ας το έβαζε στον προαιρετικό εξοπλισμό έτσι ώστε ο γνωστικός να το επιλέξει.
              Ένα σκασμό λεφτά θα τους ακουμπήσει, μπορεί (ντε φάκτο συνήθως) να δώσει και κάτι παραπάνω 'για ένα ξεκάθαρο πλεονέκτημα πρόσφυσης' όπως λέει το ίδιο το εργοστάσιο για το μπλοκέ του σε άλλα μοντέλα.

Στο 335i και 330i το έχει στάνταρ ως EDL (ηλεκτρομπλοκέ) και σταματάει εκεί.

Ο ψαγμένος θα το βάλει από τη quaife γιατί η BMW θα ζήταγε κανένα 2.000άρο σαν έξτρα...οπότε δεν έχει νόημα τη στιγμή που υπάρχει λύση με τα μισά λεφτά.

Nikos @ YouTube

• D
                dstou last edited by

Καμ-όν, 2.000 ψωροευρώ είναι πίνατς για τον μέσο κάτοχο 330. Μια αλλαξιά ζάντες, αν το θέλεις αλλιώς.
                Και θα έχει το όχημα μαμίσιο, παίζει ρόλο αυτό. Ξέρω άτομα τόσο κολλημένα με την έννοια γνήσιο που δεν βάζουν σε άφτερ ΤΙ-ΠΟ-ΤΑ, ακόμη και αν αυτό το άφτερ είναι γενναία αναβάθμιση του μαμά.

έδιτ
                Και θα τούπαιρναν άλλα δύο γκραντς στο άψε σβήσε.

• H
                  highfidelity last edited by

Ο χρήστης dstou έγραψε:

Μα κι εγώ εκεί κολλάω: για ποιο λόγο αποφεύγουν να το βάλουν στανταρντ τόσο η BMW όσο και η Mercedes σε όλα τα μοντέλα τους όταν είναι τόσο καλό;

Μήπως έχει και κάποια σημαντικά μειονεκτήματα που πρέπει να γνωρίζουμε όσοι σκεφτόμαστε την τοποθέτησή του;

• D
                    dstou last edited by

Ναι, πως αλλιώς θα κάνουν τη διαφορά με τα υπόλοιπα μεγαλύτερα μοντέλα τους, μόνο με τα αλόγατα?
                    Με την κάθετη γκάμα των Μπεμβέ και Μερσεντές μην ξεχνάτε πόσο πολύ μοιάζουν οι 316 με την Μ3, η 520 με την Μ5, η Ε200 Ε500 κ.ο.κ. Κάπου πρέπει και να διαφέρουν.

Παιδια, εμενα το αυτοκινητο χωρις μπλοκε μου φαινοταν ακρως επικινδυνο... Καμμια σχεση με τωρα, οπου ξερεις σιγουρα οτι θα γυρισει και ξερεις τι ακριβως πρεπει να κανεις. Ειχα κανει την αναβαση πορταριας με το 330 και τρομαζα σε καθε φουρκετα απο τις αντιδρασεις της ουρας. Μια γυρναγε αποτομα, μια στεκοταν ακινητη και ο εσωτερικος τροχος καπνιζε σαν τρελος, πραγματικα ενιωθα οτι το Μ5 ηταν παιχνιδακι μπροστα στο 330.
                    Τωρα με το ΑΤΒ μοιαζουν πολυ τα 2 αυτοκινητα στον τροπο με τον οποιο ντριφταρουν

• V
                      vagmag last edited by

Ο χρήστης xtkz έγραψε:

Στο τέλος θα σε πούν γραφικό!!!

Με το να ειρωνευεται απο το πουθενα μισο φορουμ, ειναι πολλα περισσοτερα απο γραφικος.

Αρκετά εριστικό και προσβλητικό post.... .

Αυτό που έγραψα είναι το παρακάτω:

Αχ τα γράφω αυτά σε φόρουμ για bmw και οι μισοί δεν μπορούν να το καταλάβουν...

Αν αυτό είναι ειρωνεία και θίγει κάποιους ζητώ συγνώμη , αλλά το έγραψα γιατί μου έχει κάνει εντύπωση.

Όσο για το αν είμαι από το πουθενά....δε νομίζω. Παρακολουθώ το φόρουμ πολλά χρόνια, έγραφα σπάνια λόγου φόρου εργασίας... αλλά πλέον με την αναδουλειά που έχει πέσει... μάλλον θα περνάμε όλο και περισσότερες ώρες εδώ μέσα.

Σόρυ για το off topic.

Το μπλοκέ δε θεωρώ ότι κάνει το αυτοκίνητο πιο δύσκολο (γενικά μιλώντας)

Για το φίλο που ρωτάει να διευκρινίσουμε ότι ναι υπάρχουν διαφορετικές κατηγορίες μπλοκέ και ίσως δεν είμαι ο κατάλληλος να τις διαχωρίσω.
                      Όπως και διαφορετικές τεχνολογίες...διαφορετικοί τρόποι λειτουργίας.

Το αυτοκίνητο όμως γίνεται πολύ πιο ομοιογενές. Αντιδράει πάντα με τον ίδιο τρόπο και βοηθάει τόσο στον έλεγχο όσο και στη διασκέδαση.

Τη λειτουργία του μπλοκέ είναι φυσικό ότι κάποιος την καταλαβαίνει περισσότερο με τα ηλεκτρονικά στη θέση off. Ακόμα όμως και στη θέση On να είναι τα ηλεκτρονικά, το αυτοκίνητο έχει περισσότερη πρόσφυση και αυτό που παρατηρούμε είναι ότι τα ηλεκτρονικά χρειάζεται να εμπλέκονται λιγότερο για να κόψουν το γκάζι.

Το λόγο που χρησιμοποιούν ή όχι κάποιοι κατασκευαστές στα αυτοκίνητά τους το μπλοκέ σαν standard εξοπλισμό ή σαν extra δεν τον έχω κατανοήσει.

Η bmw στα μοντέλα εκτός M , δε δίνει καν τη δυνατότητα να το επιλέξουν στον έξτρα εξοπλισμό. Στα Μ, είναι standard.
                      Η Mazda στο Rx8 το έχει Standard, στο Mx5 standard νομίζω στο δίλιτρο και extra στο 18άρι ... παλιά το είχε standard στο 18άρι και δεν είχες καν επιλογή στο 16άρι.....
                      Η Mercedes...δεν έχει καν επιλογή για μπλοκέ, πέραν της AMG και αυτό έχει σε όλα τα μοντέλα...
                      Η πορσε στις cayman και boxter παλιά δεν το είχε ούτε σαν έξτρα... τώρα υπάρχει τουλάχιστο σαν επιλογή. Εκεί παλιά μας έλεγαν ότι έφταιγε το tiptronic (αλλά στις 911 το χρησιμοποιούσαν σε συνδιασμό με μπλοκέ ), ή ότι είναι κεντρομήχανο και δε χρειάζεται...
                      Τα ίδια και η elise...

Στα κεντρομήχανα έχει μία λογική, από την άποψη ότι δεν χάνει εύκολα πρόσφυση ο ένας πίσω τροχός με αποτέλεσμα....να μεταφέρεται η ισχύς από τον ένα στον άλλο ομοιόμορφα....

Δεν νομίζω ότι βγαίνει άκρη. Μάλλον θέμα κόστους και marketing είναι...

Πάντως η 120 με τα 170 άλογα έχει δύναμη και να γυρίσει, και να αξιοποιήσει τις δυνατότητες του μπλοκέ. Θα ήταν μία πολύ καλή επιλογή αν θέλεις να ψαχτείς οδηγικά... με ασφάλεια σε σχέση με το να προσπαθείς να πλαγιολισθαίνεις με ελεύθερο διαφορικό.

• V
                        vagmag last edited by

Επίσης θα ήθελα να προσθέσω ότι το μπλοκέ δεν είναι αποκλειστικά για έμπειρους ή χεράδες.

Δεν είναι επίσης επικίνδυνο....

Αν ήταν δε θα το έβαζαν σε αυτοκίνητα όπως .... πχ τα Mazda, που είναι ευρείας παραγωγής και απευθύνονται στον κάθε ενδιαφερόμενο.

Δε νομίζω ότι όσοι οδηγούν αυτοκίνητο με μπλοκέ είναι χεράδες, ή ιδιαίτερα πιο επιδέξιοι από τον υπόλοιπο κόσμο. Ίσως έτυχε να πάρουν αυτοκίνητο που το είχε απλά standard ή ίσως πάλι είναι πιο ενθουσιώδης και το επέλεξαν ....
                        Όλα θέμα συνήθειας είναι... τόσο απλά.

• H
                          highfidelity last edited by

Ο χρήστης vagmag έγραψε:

Πάντως η 120 με τα 170 άλογα έχει δύναμη και να γυρίσει, και να αξιοποιήσει τις δυνατότητες του μπλοκέ. Θα ήταν μία πολύ καλή επιλογή αν θέλεις να ψαχτείς οδηγικά... με ασφάλεια σε σχέση με το να προσπαθείς να πλαγιολισθαίνεις με ελεύθερο διαφορικό.

Ναι, αλλά πρέπει πρώτα να δω τι κερδίζω και τι χάνω, υπάρχει άραγε ένα μπλοκέ χωρίς μειονεκτήματα; Αν ναι, ευχαρίστως να το πληρώσω, αλλά και πάλι δεν ξέρω...

Σίγουρα καταλαβαίνω την έλλειψη του μπλοκέ με γλιστερό οδόστρωμα: έτσι και χάσει ο τροχός πρόσφυση το αντισπιν σε κόβει και νομίζεις πως έχεις 1000άρι, αν το απενεργοποιήσεις μένεις στον τόπο...

Στο στεγνο πάλι, δεν το έχω δοκιμάσει σε τρελές γωνίες, οπότε μόλις πήγαινε να γυρίσει το μάζευα αμέσως (δεν την έχω βάλει σε πίστα, σε δημόσιο δρόμο δεν έχεις χώρο και...θάρρος για τέτοια πάντα! ).

Απλώς, μ' αυτά που έχω διαβάσει, με φοβίζει λίγο το όλο πράγμα να πω την αλήθεια...
                          Ιδανικά, θα έπρεπε να οδηγήσω κάτι με μπλοκέ σε μια πίστα για να καταλάβω πώς δουλεύει, αλλά άντε να το βρεις τώρα αυτό...

• D
                            dstou last edited by

Τα 3άρια Μπεμβέ είναι πιο ευρείας παραγωγής από το ...Μάζντα ΡοΧι-8 που έχει στάνταρντ το μπλοκέ, αλλά δεν είναι αυτός ο λόγος που τα πρώτα δεν το έχουν.
                            Σίγουρα σε μια 316 έχει να κάνει ΚΑΙ με το κόστος, αλλά ο λόγος που δεν το βάζουν στην 330 ή στην 335 σαν έξτρα και μόνο δεν έχει ΚΑΜΜΙΑ σχέση με το κόστος ή τις ικανότητες του οδηγού ή τα άλλα τυχόν μείον του που έτσι και αλλιώς μπορείς από πριν να ενημερωθείς και να κρίνεις αν αξίζει ή όχι.
                            Έχει να κάνει μόνο με το μάρκετινγκ. Κάνει ΚΡΑ.

• D
                              drdino last edited by

Λες και τις Μ3 τις παίρνουν μόνο οι χεράδες (ή πριν ψωνίσουν πάνε πρώτα από τον Μπακάκο)...

• V
                                vagmag last edited by

Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:

Ναι, αλλά πρέπει πρώτα να δω τι κερδίζω και τι χάνω, υπάρχει άραγε ένα μπλοκέ χωρίς μειονεκτήματα; Αν ναι, ευχαρίστως να το πληρώσω, αλλά και πάλι δεν ξέρω...

Σίγουρα καταλαβαίνω την έλλειψη του μπλοκέ με γλιστερό οδόστρωμα: έτσι και χάσει ο τροχός πρόσφυση το αντισπιν σε κόβει και νομίζεις πως έχεις 1000άρι, αν το απενεργοποιήσεις μένεις στον τόπο...

Στο στεγνο πάλι, δεν το έχω δοκιμάσει σε τρελές γωνίες, οπότε μόλις πήγαινε να γυρίσει το μάζευα αμέσως (δεν την έχω βάλει σε πίστα, σε δημόσιο δρόμο δεν έχεις χώρο και...θάρρος για τέτοια πάντα! ).

Απλώς, μ' αυτά που έχω διαβάσει, με φοβίζει λίγο το όλο πράγμα να πω την αλήθεια...
                                Ιδανικά, θα έπρεπε να οδηγήσω κάτι με μπλοκέ σε μια πίστα για να καταλάβω πώς δουλεύει, αλλά άντε να το βρεις τώρα αυτό...

Φυσικά και πρέπει να δεις τι κερδίζεις και τι χάνεις... αλλά δεν ξέρω με ποιο τρόπο μπορεί αυτό να γίνει. Αν είσαι Σαλόνικα κερνάω βόλτα με 350Ζ ή και mx5 φίλου...
                                Αυτό βέβαια δε συνεπάγεται ότι θα κατανοήσεις πλήρως τη λειτουργία μιας και δεν έχεις δει ίσως τη συμπεριφορά αυτών χωρίς μπλοκέ.

Πραγματικά δεν ξέρω ποια είναι τα μειονεκτήματα.
                                Κάποιοι μιλάνε ότι θα χάσει το αυτοκίνητο σε επιδόσεις. Δεν το πιστεύω, αλλά παρόλαυτα, και να συμβαίνει κάτι τέτοιο είναι τόσο αμελητέο που δεν μπορεί να γίνει αντιληπτό. Περισσότερο επηρεάζονται οι επιδόσεις τους αυτοκίνητο από την ύπαρξη συενπιβάτη ή όχι, ή από την ποσότητα βενζίνης που έχει το ρεζερβουάρ, παρά από την προσθήκη μπλοκέ....

Κάποιοι λένε για αξιοπιστία... υπάρχουν μπλοκέ όπως της ATB που έβαλε και ο Λέφος και εμείς παλιότερα σε άλλο αυτοκίνητο, που δίνουν εγγύηση εφόρου ζωής, και δεν χρειάζονται και συντήρηση.

Υπάρχουν μειονεκτήματα όμως μεταξύ των μπλοκέ των ίδιων.

Άλλα προσφέρουν μεγαλύτερη και άμεση εμπλοκή (πχ δισκάτα), έχουν ρύθμιση εμπλοκής, προφόρτησης κλπ, αλλά έχουν τριβές, θέλουν συντήρηση και βγάζουν θόρυβο.
                                Άλλα όπως της ATB είναι με γρανάζια (ελπίζω να το λέω σωστά), δεν έχουν θόρυβο καθόλου, δεν χρειάζονται συντήρηση, είναι πολύ προοδευτικά αλλά σαν μειονέκτημα έχουν ότι αν μείνει ο ένας τροχός εντελώς στον αέρα λειτουργούν σαν ελεύθερα διαφορικά.
                                Τα σιλικονούχα... είναι επίσης αθόρυβα, ίσως δεν συντηρούνται...χάνουν όμως την αποτελεσματικότητα τους με τα χρόνια...δεν εμπλέκουν αρκετά μετά από πολύ χρήση. Επίσης αργούν να εμπλέξουν μιας και πρώτα γυρνάει λίγο ο τροχός ελεύθερα, μετά σφίγγει η σιλικόνη και μετά μεταφέρει δύναμη....Συνήθως δεν πωλούνται σαν aftermarket αλλά ήταν στον standard εξοπλισμό του πρώτου mx5, ίσως και του 350z...

Ίσως όλα τα παραπάνω να μην είναι On topic στο bmwforum.... δεν ξέρω αν υπάρχει τοπικ για μπλοκέ... για να μη τρώμε το χώρο εδώ...

• M
                                  morpheus last edited by

Ο χρήστης vagmag έγραψε:
                                  αλλά σαν μειονέκτημα έχουν ότι αν μείνει ο ένας τροχός εντελώς στον αέρα λειτουργούν σαν ελεύθερα διαφορικά.

Που σημαίνει οτι είναι περισσότερο 'δρομίσια' και λιγότερο 'πισταδόρικα'...

• eddie_147
                                    eddie_147 last edited by

Σε μια συνέντευξη του διευθυντή του τμήματος Μ, είχα διαβάσει ότι δεν βάζουν ούτε ως εξτρά διαφορικό, λόγω της υπερβολικά μειωμένης ζήτησης που είδαν για κάτι τέτοιο.
                                    Τώρα επειδή ο κάθε δημοσιογράφος που παίρνει για 3-4 ώρες μια δυνατή BMW και θέτει ως Νο1 αρνητικό τη μη ύπαρξη μπλοκέ επειδή δεν μπόρεσε να πάει γαμιώντας τη διαδρομή Βάρκιζα-Σούνιο, δεν νομίζω ότι εκφράζει την πλειοψηφία των αγοραστών αυτών των αυτοκινήτων.
                                    Πέρα από το κόστος της επιλογής έστω ως εξτρά (που προφανώς δεν θα καλύπτεται από τη μικρή ζήτηση) είναι και το κόστος συντήρησης το οποίο επίσης ανέφερε ο μπάρμπας στη συνέντευξη.

• N
                                      nikos last edited by

Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:

Μα κι εγώ εκεί κολλάω: για ποιο λόγο αποφεύγουν να το βάλουν στανταρντ τόσο η BMW όσο και η Mercedes σε όλα τα μοντέλα τους όταν είναι τόσο καλό;

Μήπως έχει και κάποια σημαντικά μειονεκτήματα που πρέπει να γνωρίζουμε όσοι σκεφτόμαστε την τοποθέτησή του;

Γιατί δεν είναι για τον μέσο οδηγό...είναι απλό. Πρέπει να ξέρεις να ζυγίσεις και ελέγξεις το πίσω μέρος τώρα που θα κλειδώνει έως 75%. Πρέπει αφενός να καταλαβαίνεις τι είναι όλα αυτά και να ξέρεις να τα αξιοποιήσεις αλλιώς δεν έχει νόημα. Επειδή ο μέσος οδηγός λοιπόν δεν ξέρει τι σημαίνουν αυτά τα πράγματα...γιαυτό και δεν υπάρχει.

Ναι, πως αλλιώς θα κάνουν τη διαφορά με τα υπόλοιπα μεγαλύτερα μοντέλα τους, μόνο με τα αλόγατα?
                                      Με την κάθετη γκάμα των Μπεμβέ και Μερσεντές μην ξεχνάτε πόσο πολύ μοιάζουν οι 316 με την Μ3, η 520 με την Μ5, η Ε200 Ε500 κ.ο.κ. Κάπου πρέπει και να διαφέρουν.

Δε νομίζω να πιστεύεις ότι μόνο τα άλογα και το μπλοκέ κάνει τη διαφορά μιας 316i με μια Μ3?

Καμ-όν, 2.000 ψωροευρώ είναι πίνατς για τον μέσο κάτοχο 330. Μια αλλαξιά ζάντες, αν το θέλεις αλλιώς.
                                      Και θα έχει το όχημα μαμίσιο, παίζει ρόλο αυτό. Ξέρω άτομα τόσο κολλημένα με την έννοια γνήσιο που δεν βάζουν σε άφτερ ΤΙ-ΠΟ-ΤΑ, ακόμη και αν αυτό το άφτερ είναι γενναία αναβάθμιση του μαμά.

έδιτ
                                      Και θα τούπαιρναν άλλα δύο γκραντς στο άψε σβήσε.

Μην αγχώνεσαι...του τα παίρνουν αλλιώς και με άλλο τρόπο.

Σου εξήγησα γιατί. Υπάρχει το EDL που λειτουργεί ως μπλοκέ κατά κάποιο τρόπο για τον μέσο και πάνω οδηγό. Ο advanced οδηγός θα το πετάξει και θα βάλει ΑΤΒ και ο μικρός ούτε που θα το καταλάβει. Αυτή είναι η λογική της BMW.

Άλλωστε μη ξεχνάς ότι η BMW έχει μια τεράστια αγορά στην Αμερική, οι οποίοι είναι πολύ ευαίσθητοι με την οδηγική ασφάλεια και πολύ εύκολοι στις μηνύσεις. Για να πατούσε καμιά θείτσα στην Αμερική λίγο παραπάνω γκάζι με τη 335i και της κλείδωνε 100% και έφερνε σβούρα θα σου'λεγα εγώ.

Τα 3άρια Μπεμβέ είναι πιο ευρείας παραγωγής από το ...Μάζντα ΡοΧι-8 που έχει στάνταρντ το μπλοκέ, αλλά δεν είναι αυτός ο λόγος που τα πρώτα δεν το έχουν.

ΔΥΟ ΕΝΤΕΛΩΣ διαφορετικά αυτοκίνητα, ΕΝΤΕΛΩΣ διαφορετικής φιλοσοφίας και ΕΝΤΕΛΩΣ διαφορετικά κοινά. Το RX8 (ποιό ρο-χι ρε άνθρωπε...το ΤΤ ταφ-ταφ το λέμε? ) έχει τον πιο νέο και έμπειρο οδηγό πίσω από το τιμόνι του. Η 3άρα έχει τον 35άρι έως και 60άρη με εντελώς διαφορετική εμπειρία στη πίσω κίνηση.

Το μπλοκέ θέλει εμπειρία και πρέπει να ξέρεις τι θα κάνεις με την ουρά. Πόσο γκάζι να δώσεις, τι ανάποδο θα κάνεις, πόσο θα το κρατήσεις κλπ. Τα γνωρίζει αυτά ένας 60άρης?

Σίγουρα σε μια 316 έχει να κάνει ΚΑΙ με το κόστος, αλλά ο λόγος που δεν το βάζουν στην 330 ή στην 335 σαν έξτρα και μόνο δεν έχει ΚΑΜΜΙΑ σχέση με το κόστος ή τις ικανότητες του οδηγού ή τα άλλα τυχόν μείον του που έτσι και αλλιώς μπορείς από πριν να ενημερωθείς και να κρίνεις αν αξίζει ή όχι.
                                      Έχει να κάνει μόνο με το μάρκετινγκ. Κάνει ΚΡΑ.

Σιγά μην έβαζαν στη 316i μπλοκέ!

Κατά την άποψή μου ούτε στην 320i χρειάζεται. Στην 330i και πάνω έχει το ηλεκτρονικό. Το έξτρα σου εξήγησα ότι δεν έχει νόημα τη στιγμή που το κοινό τους δε θα ξέρει να το αξιοποιήσει. Είναι πολλοί λιγότεροι αυτοί που ξέρουν να το χρησιμοποιούν, παρά αυτοί που δε ξέρουν. Δεν θα είχε καν value for money για τη BMW να το εξελίξει και να το προσφέρει σαν έξτρα. Είναι τεράστιο το κόστος εξέλιξης για να βγάλεις ένα τέτοιο πράγμα που θα το προτείνεις σαν έξτρα και ΑΝ πουλήσει. Στην Μ3 κάνουν ατέλειωτους γύρους για να το ρυθμίσουν.

Δεν έχει καμία σχέση με το marketing.

Nikos @ YouTube

• D
                                        dimitris60 last edited by

Το μπλοκε διαφορικο ειναι ειδικη περιπτωση και ο μεσος αγοραστης BMW δεν το γνωριζει και πιθανως να μην μπορει να το εκμεταλλευτει.

Θα μπορουσε να υπηρχε ως option ομως στον καταλογο Performance.

• eddie_147
                                          eddie_147 last edited by

Είναι τεράστιο το κόστος εξέλιξης για να βγάλεις ένα τέτοιο πράγμα που θα το προτείνεις σαν έξτρα και ΑΝ πουλήσει. Στην Μ3 κάνουν ατέλειωτους γύρους για να το ρυθμίσουν.

Τώρα θα πρεπε να σε μαλώσω κανονικά...

περί Ζ2 έχει ψιθυριστεί το παραμικρό ή επισήμως μπήκε στο χρονοντούλαπο;

• N
                                            nikos last edited by

Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:

Είναι τεράστιο το κόστος εξέλιξης για να βγάλεις ένα τέτοιο πράγμα που θα το προτείνεις σαν έξτρα και ΑΝ πουλήσει. Στην Μ3 κάνουν ατέλειωτους γύρους για να το ρυθμίσουν.

Τώρα θα πρεπε να σε μαλώσω κανονικά...

περί Ζ2 έχει ψιθυριστεί το παραμικρό ή επισήμως μπήκε στο χρονοντούλαπο;

Το κόστος εξέλιξης είναι μεγάλο τη στιγμή που δε θα μετακυλίσει στο κόστος του αυτοκινήτου, αλλά ως έξτρα που ΜΠΟΡΕΙ να μπει. Είναι κάτι που χρειάζεται μηχανική εξέλιξη. Αν ήταν στάνταρ, τα πράγματα αλλάζουν γιατί πηγαίνει στο κόστος του αυτοκινήτου.

Πάγωσε το project. Έρχεται όμως Ζ-spyder α λα Ζ8.

Nikos @ YouTube

• First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 634
                                            • 635
                                            • 636
                                            • 637
                                            • 638
                                            • 1332