-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Η κατάντια ενός Νομού με ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ πλουτοπαραγωγικές δυνατότητες, σε ένα ποστ αγανακτισμένου πρωτευουσιάνου...Πάνο, φίλε, ΔΕΝ υπάρχει 'πως' να γίνει. Να αποφασιστεί κεντρικά και να γίνει, όσο απλά ακούγεται. Αυτό το 'αποφάσισαν οι τάδε να συνενωθούν μεταξύ τους' ή 'είπε ο ένας δήμαρχος αλλά δεν ενδιαφέρθηκε ο άλλος', είναι θλιβερά. Δείχνουν πόσο η μικροπολιτική σκοπιμότητα επηρεάζει τις ζωές μας, αφού (αν δεν το καταλαβαίνεις δίχως παράδειγμα) αν οι δήμαρχοι ήσαν άλλοι (τα πρόσωπα εννοώ) θα ζητούσαν να συνενωθούν με άλλους....
Δεν μένω στην Αθήνα,οπότε δεν είμαι πρωτευουσιάνος.... Ο χαρακτηρισμός σου επιστρέφεται.
Και καταλαβαίνω μια χαρά,αλλά όπως έγραψα και σε προηγούμενο post είμαι εναντίον του ''Καλλικράτη'' έτσι όπως πάει να γίνει.Η συνένωση δήμων και η γιγάντωσή τους δεν εγγυάται καμμία λύση των προβλημάτων τους.Αναγκαστικές συνενώσεις κάνουν τα απολυταρχικά καθεστώτα,δεν μπορείς να υποχρεώσεις κανένα να πάει μαζί με κάποιον άλλο,τη στιγμή που δεν θέλει.Και αφού θέλουν Καλλικράτη ας κάνουν πρώτα μια ενιαία περιφέρεια την Πελοπόννησο.
-
Κι αφού δεν την κάνουν, να μην κάνουν τπτ. Μια χαρά είμαστε έτσι κ μια χαρά καίμε τα σκουπίδια μας στις ΧΑΔΑ μας.
'Ε? -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
.... Μια χαρά είμαστε έτσι κ μια χαρά καίμε τα σκουπίδια μας στις ΧΑΔΑ μας.
'Ε?Γελοιογραφία τοπικής εφημερίδας παρουσιάζει δύο ποντικούς με φόντο .... κάποιον ΧΑΔΑ να συζητούν:
- Μας επηρεάζει και εμάς ο Καλλικράτης;
- Ναι! Οι 17 ΧΑΔΑ συνενώνονται σε 2.
(κάπως έτσι έχουν οι διάλογοι, δε θυμάμαι τουλάχιστον το γελοιογράφο να τον αναφέρω ούτε τη βρήκα κάπου ηλεκτρονικά να την ανεβάσω)
Όσο για τα όρια των δήμων και τις ονομασίες.... Η συγκεκριμένη οπτική μου είναι εντελώς αδιάφορη. Το πρόβλημα είναι πως υπάρχει μια περιοχή (ας πούμε ο νομός Ηλείας), στον οποίο πρέπει με όποιους και με όσους Δήμους, να λυθούν τα προβλήματα των απορριμάτων, της ύδρευσης, της περίθαλψης, της δασοπροστασίας, κλπ κλπ κλπ. Για την περίθαλψη για παράδειγμα έχει σημασία για όλους τους κατοίκους του νομού να μπορούν σε 1 ώρα το πολύ (αν αυτό π.χ. επιβάλλει η ιατρική για τα περισσότερα προβλήματα υγείας), να βρίσκονται σε ένα σοβαρό νοσοκομείο, στο οποίο θα έχουν εμπιστοσύνη. Μου είναι αδιάφορο εάν αυτό θα είναι στον Πύργο, στην Αμαλιάδα ή στην Ολυμπία. Τι 5 τι 20 λεπτά απόσταση, αρκεί να εκτιμώ το νοσοκομείο που θα έχω δίπλα μου. Γιατί όταν την άνοιξη χρειάστηκα παρακέντηση στην σπονδυλική στήλη, την έκανα στο Ρίο....
Όσο για την ονομασία ... ένας τόπος γίνεται ονομαστός από τις ενέργειές του, τα αποτελέσματά του, τα προϊόντα του. Μπορεί η ονομασία να επηρεάσει ελαφρά ας πούμε τα προϊόντα, αλλά η ουσία είναι αλλού! Και βέβαια τα χρόνια και οι δεκαετίες περνούν πανεύκολα, ενώ όλα κυλούν με ρυθμούς χελώνας. Πότε φτάσαμε στο 2010; Πόσα χρόνια θυμάται ο καθένας σας να συζητούνται τα ίδια (άλυτα από τόσες ηγεσίες και διοικήσεις) προβλήματα;
Ωπ!!!! Λάθος ερώτηση! Εδώ συζητούμε για ονομασίες και όρια....
-
Στη γειτονική Γερμανία, βγάλαμε πινακίδες σε αυτοκίνητο σε μισή ώρα. Το γραφείο δεν ήταν στο κέντρο μιας έδρας ενός Δήμου, αλλά εκεί ακριβώς που έπρεπε: Δίπλα μας.
Στην Ελλάδα πρέπει να πάει κανείς στο κέντρο της πόλης (όχι κάθε πόλης, εννοείται), κι αν τύχει σε μέρα που οι υπάλληλοι 'δεν μπορούν', τον ήπιε... Δεν αρκεί να είναι εργάσιμη μέρα κ ώρα, πρέπει να είναι κάποιες ώρες την ημέρα, κάποιες μέρες την εβδομάδα. Παζλ για δυνατούς λύτες...*
*(ή για 'διεκπεραιωτές', επάγγελμα που αμφιβάλω αν υπάρχει αλλού...) -
Διαφάνεια μέχρι το τελευταίο ευρώ
Αυστηρότεροι κανόνες για τις δαπάνες των υποψηφίων της αυτοδιοίκησης
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&a ... 81111&ct=1
Νέους, πιο αυστηρούς κανόνες για τις προεκλογικές δαπάνες των υποψηφίων σε δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές προωθεί το υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο έδωσε για διαβούλευση προσχέδιο νόμου στις Ενώσεις των νομαρχών και δημάρχων (ΕΝΑΕ- ΚΕΔΚΕ).
Δύο μήνες πριν από τις εκλογές του ερχόμενου Νοεμβρίου θα είναι υποχρεωμένοι οι συνδυασμοί να αρχίσουν την ανάρτηση των εσόδων και των δαπανών τους κατά την προεκλογική περίοδο σε κεντρική βάση δεδομένων, η οποία θα δημιουργηθεί στο υπουργείο Εσωτερικών. Σημειώνεται ότι η προεκλογική περίοδος αρχίζει στις 7 Ιουλίου, δηλαδή τέσσερις μήνες πριν από τις εκλογές. Οι συνδυασμοί θα πρέπει να ανανεώνουν τις καταστάσεις κάθε 5 ημέρες ενώ σε περίπτωση που δεν τηρήσουν τη διαδικασία αυτή απειλούνται με έκπτωση οι επικεφαλής των συνδυασμών και οι υποψήφιοι.Εκτός από την ενημέρωση της κεντρικής βάσης, οι υποψήφιοι θα τηρούν βιβλία εσόδων- δαπανών, τα οποία θα υποβάλουν με τη λήξη της προεκλογικής περιόδου στην αρμόδια Επιτροπή Ελέγχου Δαπανών και Εκλογικών Παραβάσεων που συγκροτείται σε κάθε περιφέρεια. Εάν αρνηθούν, θα βρεθούν αντιμέτωποι και σε αυτή την περίπτωση με έκπτωση. Στις καταστάσεις εσόδων συνδυασμοί και υποψήφιοι θα πρέπει να καταχωρούν ονομαστικά κάθε εισφορά ανεξαρτήτως ποσού, σε αντίθεση με ό,τι ισχύει σήμερα όπου υποχρέωση καταχώρησης υπήρχε για εισφορές άνω των 100 ευρώ για τους υποψηφίους και άνω των 200 ευρώ για τους συνδυασμούς. Παράλληλα, οι συνδυασμοί θα εκδίδουν απόδειξη θεωρημένη από την Εφορία για όλες ανεξαιρέτως τις εισφορές.
Περιορισμός στις υπερβάσεις
Περιορισμός τίθεται και στη δυνατότητα υπέρβασης του ορίου προεκλογικών δαπανών, το οποίο τροποποιείται για κάθε υποψήφιο ανάλογα με τον πληθυσμό της εκλογικής περιφέρειας στην οποία κατεβαίνει. Το σημερινό καθεστώς ορίζει πως υπέρβαση κατά 1/2 του ορίου επισύρει έκπτωση, ενώ αντιμέτωποι με την ποινή αυτή θα βρίσκονται πλέον όσοι υπερβαίνουν το όριο δαπανών κατά το 1/3. Σε ισχύ παραμένει πάντως η διάταξη για το όριο δαπανών για τους συνδυασμούς, όπου δεν μπορεί να ξεπεράσει το συνολικό ποσό που προκύπτει από τον αριθμό των υποψηφίων κάθε συνδυασμού πολλαπλασιαζόμενο με το ανώτατο όριο δαπανών κάθε υποψηφίου.Αναπροσαρμογή γίνεται στο μεταξύ στα ανώτατα όρια χρηματοδότησης από το ίδιο πρόσωπο. Ετσι από 2.000 ευρώ που προβλέπεται για τους συνδυασμούς, το όριο θα ανέλθει σε 3.000 ευρώ και από 500 ευρώ για τους υποψηφίους η χρηματοδότηση μπορεί να φτάσει τα 1.000 ευρώ.
Ωστόσο, οι ποινές σε περίπτωση παράβασης του ορίου αυτού θα είναι σημαντικά πιο αυστηρές. Συγκεκριμένα, εκτός από την ποινή φυλάκισης ενός έτους, ο χρηματοδότης θα τιμωρείται με πρόστιμο από 5.000 έως 50.000 ευρώ- έναντι των 2.000 έως 10.000 ευρώ που επιβάλλονταν σήμερα- ενώ οι υπεύθυνοι των συνδυασμών και οι υποψήφιοι θα εισπράττουν πρόστιμο 20.000 ευρώ έναντι 10.000 ευρώ με τον ισχύοντα νόμο.
Ρυθμίσεις για τις παροχές
Αυστηρότερες καμπάνες περιμένουν και φυσικά και νομικά πρόσωπα τα οποία απαγορεύεται να χρηματοδοτήσουν ή να προσφέρουν παροχές σε υποψηφίους και συνδυασμούς, με το πρόστιμο να διαμορφώνεται στα 30.000 έως 100.000 ευρώ από 5.000 έως 50.000 ευρώ. Η απαγόρευση ισχύει για φυσικά πρόσωπα που είναι οφειλέτες άνω των 3.000 ευρώ σε δήμους ή νομαρχίες, για ιδιοκτήτες ή εκδότες μέσων ενημέρωσης, καθώς και για τους συζύγους και τα τέκνα τους, για υπαλλήλους των δήμων και νομαρχιών ή των νομικών τους προσώπων, αλλά και ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ και ιδρύματα.Με τις προτεινόμενες διατάξεις, στις δαπάνες των συνδυασμών περιλαμβάνονται σύμφωνα με το νομοσχέδιο και οι δημοσκοπήσεις ενώ, εκτός από τον συνυπολογισμό ως δαπάνης του χρόνου σε ραδιοτηλεοπτικά μέσα, προστίθεται και η καταβολή χρημάτων τόσο από συνδυασμούς όσο και από υποψηφίους για προβολή από διαδικτυακούς και τηλεπικοινωνιακούς φορείς.
-

-
Μπορεί κάποιος να μας πει με 2 λόγια τι αλλάζει με τον Καλλικράτη;
Θα υπάρχουν νομοί ;
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Μπορεί κάποιος να μας πει με 2 λόγια τι αλλάζει με τον Καλλικράτη;Θα υπάρχουν νομοί ;
-Οι νομοί και οι νομαρχίες καταργούνται. Θα υπάρχουν 13 (αν θυμάμαι καλά) μεγάλες περιφέρειες. πχ στην Ήπειρο (λεβεντομάνα ), παύουν να υπάρχουν χωριστοί νομοί Θεσπρωτίας, Πρεβέζης, Άρτης, Ιωάννινων (of course ) και γίνεται μια περιφέρεια με έδρα τα Ιωάννινα (ασφαλώς... ).
-Οι διευρυμένοι καποδιστριακοί δήμοι, μεγαλώνουν κι άλλο, οπότε σε επίπεδο νομού (καταργηθέντος...) θα υπάρχουν καμιά 10αριά δήμοι όλοι κι όλοι...
-Ο Καποδίστριας μόνον καλό έκανε πάντως... Ας ελπίσουμε πως και με τον Καλλικράτη θα γίνει το ίδιο... Επειδή γενικώς, δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στην ....αποκέντρωση (στην Ελλάδα ζούμε... ), ελπίζω πως θα βγει σε καλό για τους...κατοίκους των δήμων, αλλά δεν μπορώ να πω το ίδιο και για τους υπαλλήλους ή γενικώς όλους αυτούς που ζούσαν από διάφορες θέσεις που καταργούνται ή μετατίθενται χιλιόμετρα μακριά...
-
Μερσι.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Μερσι.Περισσότερα θα βρεις εδώ.
Οι νέες περιφέρειες, δεν είναι όμοιες με τις παλιές, έχουν αλλαγές.
ΕΔΙΤ: Η μεγάλη ηλιθιότητα του Ελληνικού κράτους φαίνεται στην περίπτωση της Περ. Δυτικής Ελλάδος... Με το ζόρι να δώσουμε ...ρόλο στην Πάτρα!
-
Ερώτηση ενός άσχετου
Οι δημοτικοί σύμβουλοι αμείβονται με μισθό ή με αποζημίωση ανάλογα με τις επιτροπές που συμμετέχουν? Σε τι χρήματα κυμαίνεται?
Η απορία μου γεννήθηκε όταν με προσέγγισε χθες ένας τέτοιος υποψήφιος, προς άγρα ψήφων, ο οποίος όχι μόνο παντελώς άσχετος μου φάνηκε περί των μελλοντικών καθηκόντων των (αν εκλεγεί), αλλά έτοιμος να εξυπηρετήσει οποιονδήποτε πολίτη, αν βρεθεί στην κατάλληλη θέση ισχύος, αλλά με το αζημίωτο. Επίσης δήλωνε ευθαρσώς, ότι είναι ένας τρόπος να προωθήσει την επιχείρηση του. Ήταν για πολλές
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Ερώτηση ενός άσχετουΟι δημοτικοί σύμβουλοι αμείβονται με μισθό ή με αποζημίωση ανάλογα με τις επιτροπές που συμμετέχουν? Σε τι χρήματα κυμαίνεται?
Η απορία μου γεννήθηκε όταν με προσέγγισε χθες ένας τέτοιος υποψήφιος, προς άγρα ψήφων, ο οποίος όχι μόνο παντελώς άσχετος μου φάνηκε περί των μελλοντικών καθηκόντων των (αν εκλεγεί), αλλά έτοιμος να εξυπηρετήσει οποιονδήποτε πολίτη, αν βρεθεί στην κατάλληλη θέση ισχύος, αλλά με το αζημίωτο. Επίσης δήλωνε ευθαρσώς, ότι είναι ένας τρόπος να προωθήσει την επιχείρηση του. Ήταν για πολλές
Νομίζω πως η αμοιβή τους περιλαμβάνει, τον μισθό του δημοτικού συμβούλου, την αποζημίωση των συνεδριάσεων καθώς και τον μισθό της οργανικής τους θέσης, για όσους ήταν δημόσιοι υπάλληλοι.
-
Λοιπόν είπα να ανοίξω ένα θέμα για τις δημοτικές εκλογές του 2010 ,να σφαχτούμε με την ησυχία μας
Εφέτος νομίζω ότι είναι οι πιο σημαντικές δημοτικές που έχουν γίνει ποτέ.
Έχουμε δημοτικές εκλογές εν μέσω μνημονίου , Δ.Ν.Τ και Καλλικράτη και νομίζω θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε πως θα τα πάνε οι υποψήφιοι των κομμάτων αλλά και οι ανεξάρτητοι μιας και το πολιτικό σύστημα πλέον γνωρίζει μεγάλη απαξίωση.Ο πρωθυπουργός προ ήμερων δήλωσε ότι εάν το κυβερνόν κόμμα γνωρίσει μεγάλη ήττα στις δημοτικές εκλογές θα προκηρύξει πρόωρες εθνικές εκλογές !
Αυτή την στιγμή το Πασοκ έχει μια τεράστια φθορά και πτώση στις δημοσκοπήσεις μολις ένα χρόνο μετά την έναρξη της διακυβέρνησης , αντίστοιχα όμως και τα ποσοστά της ΝΔ δεν σε καλύτερη μοίρα παρόλη την μεγάλη πτώση του Πασοκ.Πως νομίζετε ότι θα εξελιχτούν οι φετινές δημοτικές εκλογές ? Θα γυρίσει ο κόσμος την πλάτη του στον δικομματισμό ? Τα μικρά κόμματα θα ανεβάσουν τα ποσοστά τους ή θα χάσουν από τους ανεξάρτητους ? Υπάρχει το ενδεχόμενο προώρων εθνικών εκλογών ?
Παρακαλώ για τις απόψεις σας .
-
Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά. Τα είπε όλα ο Γιώργος, με μια φράση:
'Πρέπει η σιωπηρή πλειοψηφία του ελληνικού λαού να εκφραστεί στις εκλογές.'
-
Εγινε συνχωνευση με παλιοτερο ιδιο θεμα [mod]
-
-
ενταξει, το καταλαβαμε οτι εχουν χ3στει πανω τους
-
Δεν ξέρω αν είναι ιδέα μου, αλλά παρατηρώ σημαντικά μειωμένη ένταση στη διαφημιστική εκστρατεία όλων. Ούτε αφίσες, ούτε τηλεόραση (που άλλες χρονιές βλέπαμε ολόκληρα Μπεν Χουρ με τζηπ και μπουλντόζες). Αν δεν ήταν και κάποια -λίγα- διαφημιστικά ή απλά μπιλιετάκια στα παρμπριζ αυτοκινήτων, ούτε που θα το παιρνα είδηση ότι έχουμε εκλογές.
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Δεν ξέρω αν είναι ιδέα μου, αλλά παρατηρώ σημαντικά μειωμένη ένταση στη διαφημιστική εκστρατεία όλων. Ούτε αφίσες, ούτε τηλεόραση (που άλλες χρονιές βλέπαμε ολόκληρα Μπεν Χουρ με τζηπ και μπουλντόζες). Αν δεν ήταν και κάποια -λίγα- διαφημιστικά ή απλά μπιλιετάκια στα παρμπριζ αυτοκινήτων, ούτε που θα το παιρνα είδηση ότι έχουμε εκλογές.Οι διάφοροι σύμβουλοι έχουν δώσει γραμμή για το συγκεκριμένο χαμηλό προφίλ καθώς σε συνθήκες οικονομικής κρίσης θα προκαλούσε τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα.
Το νέο λοιπόν σύστημα είναι η στόχευση. Ως μέλος της ΝΔ δεν έχω λάβει μεν κανένα μήνυμα από τους λοιπούς συνδυασμούς αλλά με έχουν ξετινάξει σε μηνύματα (SMS) οι διάφοροι παρατρεχάμενοι του Κακλαμάνη που έχουν ομιλίες και εγκαίνια πότε στο Α πότε στο Β σημείο. Σε συγγενικό πρόσωπο, μέλος του ΠΑΣΟΚ, έχει βαρεθεί να σβήνει μηνύματα (όπως και εγώ) του Σγουρού και των παρατρεχάμενων του.
-
Για πρωτη φορα σε εμενα που δεν ειμαι γραμμενος σε κανενα κομμα δεν μου σταλθηκαν sms . Τελευταα φορα που ελαβα sms ηταν περσυ με τις εσωκομματικες εκλογες της Ν.Δ που το γραφα εδω μεσα
Καποδίστριας ΙΙ (Εκλογές Νοέμβριος 2010)