Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    "ΠΩΛΗΤΙΚΕΣ" Ιστορίες
    1. Home
    2. Περί αυτοκίνησης
    3. "ΠΩΛΗΤΙΚΕΣ" Ιστορίες
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    • 11
    • 12
    • 1 / 12
    Περί αυτοκίνησης
    66
    233
    527
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • L
      lkar last edited by

Βγάλτε τ'απωθημένα σας, καλές ή κακές ιστορίες και εμπειρίες από πωλητές αυτοκινήτων. Προτιμούνται ευτράπελα και 'φίδια'

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • L
        lkar last edited by

Βγάλτε τ'απωθημένα σας, καλές ή κακές ιστορίες και εμπειρίες από πωλητές αυτοκινήτων. Προτιμούνται ευτράπελα και 'φίδια'

• L
          lkar last edited by

• M
            megane98hp last edited by

Πωλητης Ρενο.
            Εχουμε συμφωνησει σε ολα, λεφτα, προκαταβολες, δοσεις, ημερομηνιες, και μενει μια τελευταια ερωτηση.
            'Και ποσο θα κοστησει η ασφαλειατο εξαμηνο?', ρωταει ο υπογραφων.
            'δεν ειμαι σιγουρος, θα τα δουμε την τελευταια μερα, δεν ειναι σημαντικο...

Περνανε μερικες μερες, τηλεφωνει και μου λεει, ελα να υπογραψεις τα χαρτια.
            Παω, ξαναρωταω 'ποσο θα ειναι η ασφαλεια?'
            'κοιταξε εχουμε δυο ασφαλειες, Interamerican και Διεθνεις. Η πρωτη ειναι λιγο πιο φτηνη.'
            'Ναι αλλα ποσο κανει?'
            'Αυτα θα τα βγαλει ο ασφαλιστης οταν ερθεις να παραλαβεις το αυτοκινητο'

Ερχεται η ωραια εκεινη μερα που μου τηλεφωνει και μου λεει 'ελα να σου δωσουμε το αμαξι'

'Και ποσο θα ειναι η ασφαλεια?'

'307 ευρω το εξαμηνο'

(Για αυτοκινητο 1400αρι)

'Καλα δεν νομιζεις οτι θα επρεπε να γνωριζω τι θα πληρωνω και ειδικα οταν προκειτε για ενα τοσο μεγαλο ποσο το χρονο?'

Κι αυτος ο ηλιθιος χαζογελουσε

• D
              dimitrios2004 last edited by

Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
              Πωλητης Ρενο.
              Εχουμε συμφωνησει σε ολα, λεφτα, προκαταβολες, δοσεις, ημερομηνιες, και μενει μια τελευταια ερωτηση.
              'Και ποσο θα κοστησει η ασφαλειατο εξαμηνο?', ρωταει ο υπογραφων.
              'δεν ειμαι σιγουρος, θα τα δουμε την τελευταια μερα, δεν ειναι σημαντικο...

Περνανε μερικες μερες, τηλεφωνει και μου λεει, ελα να υπογραψεις τα χαρτια.
              Παω, ξαναρωταω 'ποσο θα ειναι η ασφαλεια?'
              'κοιταξε εχουμε δυο ασφαλειες, Interamerican και Διεθνεις. Η πρωτη ειναι λιγο πιο φτηνη.'
              'Ναι αλλα ποσο κανει?'
              'Αυτα θα τα βγαλει ο ασφαλιστης οταν ερθεις να παραλαβεις το αυτοκινητο'

Ερχεται η ωραια εκεινη μερα που μου τηλεφωνει και μου λεει 'ελα να σου δωσουμε το αμαξι'

'Και ποσο θα ειναι η ασφαλεια?'

'307 ευρω το εξαμηνο'

(Για αυτοκινητο 1400αρι)

'Καλα δεν νομιζεις οτι θα επρεπε να γνωριζω τι θα πληρωνω και ειδικα οταν προκειτε για ενα τοσο μεγαλο ποσο το χρονο?'

Κι αυτος ο ηλιθιος χαζογελουσε

Eκεί στην πανέμορφη Κρήτη έχετε τη Βεντέτα
              Μετά απο 2-3 χρόνια να του το θυμίσεις

αλλά και εσύ βρε παιδί μου δέχεσαι να το αγοράσεις χωρίς να ξέρεις τα πάντα ;

Φιλικά,
              Δημήτρης

• ?
                A Former User last edited by

Οταν ήρθαν οι Alfa 156 και μετά από κανα δυο test drive αποφάσισα να ανταλλάξω τη Delta με μια 156 2.0.
                Κόκκινη λοιπόν με μαύρο δερμάτινο momo σαλόνι σπορ κιτ 17' ηλιοροφή (τότε ήταν διαφορετικά τα πακέτα εξοπλισμού) , συμφωνήσαμε και στο ποσό ανταλλαγής ..... έδωσα προκαταβολή και θα περίμενα 3 μήνες.
                Μετά από σχεδόν 4 μήνες .... ήρθε επιτέλους
                αλλά ήταν μαύρη με μπεζ σαλόνι και χωρίς τον υπόλοιπο εξοπλισμό
                Ο αντιπρόσωπος επέμενε να την πάρω ....... θα μου κράταγε την προκαταβολή έλεγε γιατί 'τι θα την έκανε τη 2.0 θα του έμενε απούλητη'
                Μόλις του ανέφερα το δικηγόρο μου που θα ερχόταν με το χαρτί της παραγγελίας μαζί με την αγωγή μου έδωσε πίσω τη προκαταβολή ... και όλα καλά.

Τσαντίστηκα τόσο πολύ που δεν ήθελα πλέον να αλλάξω αυτοκίνητο.

• E
                  emmanoyhl last edited by

Πέρα από το ότι είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από το αυτοκίνητο (Astra) η αγορά του είχε πολλές ατυχίες για μένα. Το παράγγειλα αρχές Αυγούστου του 98 με παράδοση μέσα Οκτωβρίου. Ένας από τους λόγους επιλογής του ήταν και το χαμηλό για την εποχή επιτόκιο που μείωνε τη διαφορά τιμής από τους ανταγωνιστές. 14,3 το χρόνο προσφορά από τράπεζα (ας μην αναφέρω όνομα). Το αμάξι ήρθε τελικά τέλος Οκτωβρίου αλλά η προσφορά είχε λήξει και η αντιπροσωπία ούτε να ακούσει για μείωση τιμής ή άλλο διακανονισμό. Ήταν στο πρώτο χρόνο κυκλοφορίας το μοντέλο και πουλούσε σαν ζεστό ψωμί και δεν σήκωναν μύγα στο σπαθί τους.
                  Μετά την πρώτη ψυχρολουσία έρχεται μετά δυο εβδομάδες και η δεύτερη. Μείωση τιμών με το δικό μου να μειώνεται περίπου 450.000!!!!
                  Και να σκεφτείτε ότι δεν πήρα το station γιατί θα αργούσε να έρθει. Αν το είχα επιλέξει θα το έπαιρνα φθηνότερα από το 5πορτο που πείρα και με κινητήρα 1600 αντί τον 1400 που πήρα!!!!!
                  Μου έδωσαν όμως δώρο τα πατάκια αλλά όχι τους λασπωτήρες!!!!!!

• ?
                    A Former User last edited by

Αγαπητέ Icar,χαίρομαι που το έκανες.Εμείς οι πωλητές θέλεις να βάλουμε εδώ τις ιστορίες μας για τους πελάτες?

• D
                      droemmen last edited by

Ο χρήστης Giannis^ έγραψε:
                      Αγαπητέ Icar,χαίρομαι που το έκανες.Εμείς οι πωλητές θέλεις να βάλουμε εδώ τις ιστορίες μας για τους πελάτες?

Θα έχει ενδιαφέρον πιστεύω και πολύ γέλιο! Έχω έναν φίλο πρώην υπεύθυνο πωλήσεων σε μεγάλη αντιπροσωπεία Alfa Romeo (τώρα είναι στην Toyota) και μου λέει τα απίστευτα!

1 Reply Last reply Reply Quote 2
                      • G
                        giorgos last edited by

Θα αναφέρω ένα αστείο γεγονός που έλαβε χώρα το 2000 όταν πήγα να παραλάβω το Almera του πατέρα μου. Έχει γίνει η εξόφληση του αυτοκινήτου και ο πωλητής (και ιδιοκτήτης) της αντιπροσωπείας μου το δείχνει. Μετά το τέλος της διαδικασίας και ενώ έχω βάλει μπροστά για να φύγω μου λέει: 'Κάποτε, πουλάγαμε ένα δύο αυτοκίνητα την εβδομάδα. Όταν το παραλάμβανε ο πελάτης κερνάγαμε σουβλάκια, μπύρες γινόταν γιορτή'.

• Τώρα; Του λέω
                        • Τώρα, αν κερνάγαμε σουβλάκια για κάθε αυτοκίνητο που πουλάμε θα καθυστερούσε η παράδοση κανά δίμηνο!!!
                          Έσβησα το αυτοκίνητο και πήγα στο παρακείμενο σουβλατζίδικο και κέρασα εγώ τον πωλητή και άλλον έναν που παραλάμβανε ένα Micra την ίδια ώρα...

Το 1998 όταν παρέλαβα το Punto ο πωλητής μου είπε να το αφήσω να τσουλήσει στην κατηφόρα για να πάω στο βενζινάδικο 300 μέτρα παρακάτω... 'Αλλιώς, λέει, θα πας με τα πόδια στο βενζινάδικο και θα κουβαλάς μπιτόνια'
                        Τον πήρα με το ζόρι μαζί μου για να σπρώξει, και μετά γύρισε με τα πόδια στην αντιπροσωπεία. Όταν 1 χρόνο μετά η γυναίκα μου πήρε από εκεί το Seicento ο ίδιος πωλητής μου είπε: 'Έχει βενζίνη μέσα για να με πας μέχρι το σπίτι μου και να γυρίσεις!!! Δώρο από το κατάστημα!!!'

• T
                          thanos last edited by

Ο χρήστης Giannis^ έγραψε:

Φίλε μου, βλέπω κάπως ειρωνικό το σχόλιο σου…
                          Κάλλιστα θα μπορούσες να μην πεις τίποτα και από αυτά που θα διαβάσεις εδώ, να τα ¨δεις¨ σαν ένα μάθημα, προς τους πελάτες σου.

Και κάτι άλλο… μπορείς να κάνεις ένα αντίστοιχο thread με αυτά που έχεις ακούσει από τους πελάτες.
                          Αυτό θα ήταν ένα πολύ καλό μάθημα για εμένα και για πολλά άτομα εδώ μέσα, που θα το ¨βλέπαμε¨ και θα μαθαίναμε το πώς θα πρέπει να συμπεριφερόμαστε και το τι πρέπει να ζητάμε από έναν πωλητή.

Πάντα φιλικά (το εννοώ) Θανάσης.

• M
                            manosk last edited by

Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:

Μετά την πρώτη ψυχρολουσία έρχεται μετά δυο εβδομάδες και η δεύτερη. Μείωση τιμών με το δικό μου να μειώνεται περίπου 450.000!!!!
                            Και να σκεφτείτε ότι δεν πήρα το station γιατί θα αργούσε να έρθει. Αν το είχα επιλέξει θα το έπαιρνα φθηνότερα από το 5πορτο που πείρα και με κινητήρα 1600 αντί τον 1400 που πήρα!!!!!
                            Μου έδωσαν όμως δώρο τα πατάκια αλλά όχι τους λασπωτήρες!!!!!!

Πολύ εκνευριστικό, κανονικά με την παραγγελία θα έπρεπε να κλειδώνουν οι προσφορές και οι τιμές. Μόνο στα αυτοκίνητα ισχύει το 'παραγγέλνεις τώρα, πληρώνεις ό,τι θέλουμε με την παραλαβή'.

Όταν 1 χρόνο μετά η γυναίκα μου πήρε από εκεί το Seicento ο ίδιος πωλητής μου είπε: 'Έχει βενζίνη μέσα για να με πας μέχρι το σπίτι μου και να γυρίσεις!!! Δώρο από το κατάστημα!!!'

Καλά που το είπε σ'εσένα κι όχι στη γυναίκα σου.

1 Reply Last reply Reply Quote 2
                            • G
                              giorgos last edited by

Καλά που το είπε σ'εσένα κι όχι στη γυναίκα σου.

Αν το έλεγε στη γυναίκα μου θα τον έλουζα με την extra βενζίνη του Seicento και...

• B
                                bug last edited by

Θυμαμαι ειχαμε παει με την μητερα μου το καλοκαιρι του 2001 για να παρει ενα κλιο 2.Επειδη δεν την ενοιαζε ο κινητηρας παραγγειλαμε ενα 3θυρο ασπρο 1.2 16ν με τιμη γυρω στις 3700000δρχ.Σε δεκα μερες θα το εχετε ειπε ο πωλητης. Οι δεκα μερες εγιναν 1 μηνας και αντι για το συγκεκριμενο μοντελο υπηρχε ενα μπλε μεταλλικο 5θυρο 1.2 16ν εκδοση techline η καπως ετσι με τιμη 4200000δρχ.Θυμωσε η μανα μου εγινε φασαρια και τελικα μαθαμε οτι το μοντελο που θελαμε θα ερχοταν απο γαλλια του αγιου..... τελικα πηραμε ενα ετοιμοπαραδοτο 3θυρο 1.4 16ν με 4150000(ευτυχως που πηραμε τελικα το 1.4 16ν γιατι το βουταω συχνα και παει πολυ καλα το ατιμο

• B
                                  bug last edited by

Θυμαμαι ειχαμε παει με την μητερα μου το καλοκαιρι του 2001 για να παρει ενα κλιο 2.Επειδη δεν την ενοιαζε ο κινητηρας παραγγειλαμε ενα 3θυρο ασπρο 1.2 16ν με τιμη γυρω στις 3700000δρχ.Σε δεκα μερες θα το εχετε ειπε ο πωλητης. Οι δεκα μερες εγιναν 1 μηνας και αντι για το συγκεκριμενο μοντελο υπηρχε ενα μπλε μεταλλικο 5θυρο 1.2 16ν εκδοση techline η καπως ετσι με τιμη 4200000δρχ.Θυμωσε η μανα μου εγινε φασαρια και τελικα μαθαμε οτι το μοντελο που θελαμε θα ερχοταν απο γαλλια του αγιου..... τελικα πηραμε ενα ετοιμοπαραδοτο 3θυρο 1.4 16ν με 4150000(ευτυχως που πηραμε τελικα το 1.4 16ν γιατι το βουταω συχνα και παει πολυ καλα το ατιμο )

• K
                                    kouk last edited by

Ενω ξέρω πως γίνονται αυτά τα πράγματα...πείστηκα απο φίλο αντιπρόσωπο να μην πάρω το 206 1.6 XS αλλά το 1.4 XS...γιατι το 1.6 θα έκανε 3 μήνες να έρθει...ενω το 1.4 το πολύ 1 μήνα!!!...ε...είπα για την γυναίκα μου είναι...τι να το κάνει το 1.6....ΟΚ...φέρε το 1.4!!

Τελικά παρέλαβα το 1.4...3,5 μήνες μετά!!!

• I
                                      ililias last edited by

Δίνω στις 20.05.2003 € 4.500 (!) προκαταβολή για ένα MAZDA B 2500 D, για παράδοση μέχρι τέλη Αυγούστου. Η καθυστέρηση οφειλόταν στο ότι απαιτούσα εξτρα εξοπλισμό πολύ ασυνήθιστο: ABS!
                                      Το αυτοκίνητο ερχόταν, ήλθε, εκτελωνίζεται, μετά μόλις έβγαινε από τη γραμμή παραγωγής, μετά το καράβι έκανε βόλτες και τελικά το είδα μέσα Νοέμβρη !!!!!!!!
                                      Και όχι μόνο: Το αυτοκίνητο έχει μία μπαταρία, αντί για δύο που μου είχαν πεί και δείξει σε άλλα, δεν έχει σκαλοπάτι (που μου είχαν δείξει ως στάνταρ εξοπλισμό στο φυλλάδιο) προστατευτικά φορτίου και πλαϊνές δέστρες για το δέσιμο του φορτίου, που επίσης μου έλεγαν για στάνταρ, πίσω κάθισμα (το κρυφο-τετράπορτο ) και, εν τέλει, δεν είναι τετραθέσιο όπως είχαμε γράψει στην παραγγελία, αφού έχει τους γνωστούς περιορισμούς, για να βάλεις 4 άτομα πρέπει να αποδείξεις ότι πηγαίνεις να φορτώσεις η να ξεφορτώσεις εμπορεύματα. Το καλύτερο είναι ότι η παραγγελία, που είχε και την υπογραφή μου, είχε εξαφανισθεί και στη θέση της υπήρχε άλλη, που δεν ανέφερε τίποτα από τα παραπάνω, παρά μόνο το ΑΒS και το επίπεδο εξοπλισμού!
                                      Το πήρα, γιατί μου αρέσει και το χρειάζομαι, αλλά είναι αντιπροσωπεία αυτή?

• C
                                        cmarin last edited by

Ηλία η παραγγελία εφεύρεση, είχε κι αυτή την υπογραφή σου?

• I
                                          ililias last edited by

Ο χρήστης cmarin έγραψε:
                                          Ηλία η παραγγελία εφεύρεση, είχε κι αυτή την υπογραφή σου?

Όχι, βέβαια!!!!!!!

1 Reply Last reply Reply Quote 1
                                          • L
                                            lkar last edited by

Πριν πολλά χρόνια (12) επί εποχής απόσυρσης, ήθελε ο κολλητός μου να πάρει αυτοκίνητο. Το δικό μου το Uno 1.4 του άρεσε, αλλά είχε καταργηθεί και έβγαινε μόνο 1.1. Επόμενη επιλογή το 106, άρτι αφιχθέν, που έβγαινε σε δύο επίπεδα εξοπλισμού τότε, XR (75) και XSi (95). Για τα γρήγορα της εποχής (Uno Turbo, Swift GTi, Charade GT Ti) ούτε συζήτηση, πάνω από 100 άλογα

H διαφορά στην τιμή, μαζί και με την απόσυρση ήταν σχετικά μικρή αλλά έπρεπε με κάποιο τρόπο να πείσει τον πατέρα του ότι είναι καλύτερο ΧΩΡΙΣ να αναφέρει τους επιπλέον ίππους

Το έριξε στον εξοπλισμό, αφού το XR είχε ένα τεράστιο αναλογικό ρολόι (όπως Mercedes taxi εικοσαετίας) αντί στροφομέτρου, το XSi είχε ζάντες, ηλεκτρικά παράθυρα και καλύτερο εσωτερικό.

Με τα πολλά τον πείθει τον πατέρα του, τα είδαν δίπλα δίπλα στην έκθεση, όπου φυσικά κέρδιζε το XSi και τελικά συμφώνησε. Τους ρωτάει ο πωλητής:

'αποφασίσατε;'
                                            'Ναι, το XSi τελικά'
                                            'Μα γιατί;'
                                            'ε είναι πιο ωραίο' (πατέρας)

Παίρνει σοβαρό ύφος ο 'πωλητής' (κάτι σαν Schumacher σε συνέντευξη μετά τον αγώνα)

'Κοιτάχτε, εγώ που έχω οδηγήσει και τα δύο, οφείλω να σας πω πως το XSi είναι ΜΟΝΟ για αγωνιστική χρήση'

Καταλάβατε όλοι φαντάζομαι ποιο αυτοκίνητο πήρε τελικά ο κολλητός μου Αφού ζει ακόμα ο πωλητής και αφού δεν έπαθε τίποτα ο κολλητός μου -πήγε να λιποθυμήσει- πάλι καλά

1 Reply Last reply Reply Quote 1
                                            • First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 4
                                            • 5
                                            • 11
                                            • 12
                                            • 1 / 12
                                            • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ