-
Ο χρήστης stam69 έγραψε:
Τις τελευταίες μέρες έχουν σταματήσει να γαβγίζουν, μάλλον διάβασε ο ιδιοκτήτης τα ποστ το το italakia!
Tεσπά Άλλη απορία τώρα: Mια φίλη μου γιατρός δικάσει σε ΙΕΚ πρώτες βοήθειες, και με ρώτησε τι προβλέπει ο νόμος ότι πρέπει να περιέχει το κουτί πρώτων βοηθειών του αυτοκινήτου?Σορρυ, αλλά τώρα είδα την ερώτηση. Ιδού:
Υ.Α. Η - 2347/555/1978 (Συγκοινωνιών) της 31.1/15.2.1978 : Περί
εφοδιασμού των αυτοκινήτων με κιβωτίδιο που θα περιέχει υγειονομικό
υλικό πρώτων βοηθειών - (Β' 123).Εχοντας υπόψη:
-
Τις διατάξεις της παραγρ. 26 του άρθρου 81 του Κώδικα Οδικής
Κυκλοφορίας, που κυρώθηκε με το νόμο 614/77 (ΦΕΚ 167 Α'/1977) -
Το έγγραφο του Υπουργείου Κοινωνικών Υπηρεσιών με αριθμό Α1β/4/14
Ιανουαρίου 1978,
Αποφασίζουμε:
ΥΑ Η-2//1978 / Β-123 Εφοδιασμός αυτοκινήτων με κιβωτίδιο υγειονομικού υλικού πρώτων βοηθειών-
Επιβάλλουμε στους ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων, όλων των κατηγοριών,
καθώς επίσης και στους ιδιοκτήτες των τριτρόχων μοτισυκλεττών, την
υποχρέωση εφοδιασμού των οχημάτων τους με κιβωτίδιο υγειονομικού
υλικού πρώτων βοηθειών. -
Καθορίζουμε το περιεχόμενο του κυβωτιδίου πρώτων βοηθειών, το
οποίο πρέπει να αποτελείται από τα εξής είδη επιδεσμικού υλικού:
α) Ενα (1) πακέτο βαμβάκι υδρόφιλο των 100 γραμματίων τουλάχιστο.
β) Τέσσερα (4) κουτιά αποστειρωμένες γάζες.
γ) Ενα (1) καρούλι (πηνίο) λευκοπλάστη.
δ) Τέσσερις (4) ατομικούς επιδέσμους.
ε) Δύο (2) αιμοστατικούς επιδέσμους.
στ) Ενα (1) φιαλλίδιο με 200 γραμμάτια, τουλάχιστον οινόπνευμα και
ζ) Ενα φιαλλίδιο με 50 γραμμάρια τουλάχιστο, Mercurochrome.
Ειδικώς, τα αυτοκίνητα που ανήκουν στους γιατρούς, πρέπει να είναι εφοδιασμένα
με κιβωτίδιο πρώτων βοηθειών το οποίο, εκτός από το παραπάνω επιδεσμικό
υλικό, πρέπει να περιέχει και τα εξής είδη φαρμακευτικόυ υλικού:α) Τρείς (3) σύριγγες μιάς χρήσεως και ένα πριονάκι θράυσεως
φυσίγγων.β) Τρείς (3) φύσιγγες Αtropine Sulfare.
γ) Τρείς (3) φύσιγγες Diethylamide - Pyridine - 3 - Carboxylic Acid.
δ) Ενα σωληνάριο αλοιφή N-Phenyl - N - Benzyl - 4 - Amino - 1 -
Methylpiperidin.ε) Τρείς (3) φύσιγγες Chlorpromazine Hydrochloride.
στ) Ενα (1) κουτί δισκία Acetylsalicylic Acid.
ζ) Ενα (1) κουτί 5,7 Dichlord - 8 - Hydroxyquinaldine.
η) Ενα (1) κουτί δισκία Τrinitrine 1%.
θ) Δέκα (10) δισκία Hyoscine - N - Butyl Bromide.
ι) Δέκα (10 δισκία -7-Chloro - 1,3 - Dihydro - 1 - Methyl - 5 - Phenyl
2H - 1,4 - Benzodiazepin - 2 -One.-
Το κιβωτίδιο πρώτων βοηθείων πρέπει να τοποθετείται στο αυτοκίνητο
σε θέση που να εξασφαλίζει, σε περίπτωση ανάγκης, ευχέρεια αμέσης
χρησιμοποιήσεως του , δεν πρέπει δε να κλειδώνεται ή να τοποθετείται
μέσα σ' αυτό οποιδήποτε άλλο αντικείμενο, εκτός από το επιδεσμικό και
φαρμακευτικό υλικό. -
Το περιεχόμενο του κιβωτιδίου πρώτων βοηθειών πρέπει, με ευθύνη
των ιδιοκτητών ή των οδηγών των αυτοκινήτων, να συμπληρώνεται
ανελλιπώς αμέσως μετά την κατανάλωσή του. Ειδικώς , το φαρμακευτικό
υλικό του κιβωτιδίου πρέπει, με ευθύνη των γιατρών ιδιοκτητών και
οδηγών των αυτοκινήτων, ν' ανανεώνεται, λόγω των ιδιαιτέρων συνθηκών
διατηρήσεως του, τους καλοκαιρινους κυρίως μήνες, σε μικρά χρονικά
διαστήματα, όχι πέραν των δύο ετών.
Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και θα
αρχίσει να εφαρμόζεται μετά τρίμηνο από τη δημοσιευσή της.Αθήνα, 31 Ιανουαρίου 1978
Είναι παλιό, αλλά, απ' όσο ξέρω, δεν έχει αλλάξει ακόμα. Στην πράξη, υπάρχει το πληρέστερο DIN 13164, που προσφέρουν πολλοί κατασκευαστές αυτοκινήτων ως αξεσουάρ.
Τώρα, ατομικά, ο καθένας μπορεί να έχει ό,τι θέλει: από το γνωστό 'ένα πακέτο χαρτομάντηλα και πολύ σου είναι' μέχρι ...κινητό χειρουργείο. Σε ενδεχόμενο έλεγχο, η αστυνομία συνήθως ζητά να δει το κουτί, χωρίς να το ανοίξει. Το ίδιο και τα περισσότερα ΚΤΕΟ.
BTW, μήπως θα πρέπει να ανοίξει ένα αντίστοιχο topic 'Διάφορες απορίες' σε κάθε κατηγορία συζήτησης; Νομίζω ότι ερωτήσεις του στυλ 'γαυγίζει ο σκύλος του γείτονα, τι να κάνω;' είναι μεν ενδιαφέρουσες και χρήσιμες για όλους αλλά δεν ταιριάζουν στα περί αυτοκίνησης και δεν διευκολύνουν την αναζήτηση.
Σε ευχαριστώ παρα πολύ, αλλά που το βρήκες αυτο αν επιτρεπεται?
-
-
Kάποτε είχα βρει ένα ξενο link για το πως υπολογίζεις την ιδανικη αποσταση θεασης για LCD.
Ξέρει κανείς κάποιο link που να έχει τον τρόπο υπολογισμού? -
Ο χρήστης tractioner έγραψε:
Παρακαλώ, δεν κάνει τίποτις
Το κείμενο είναι από αρχείο στον υπολογιστή μου, αλλά ειλικρινά δεν θυμάμαι πού το βρήκα. Μάλλον το δημοσίευσε κάποιος σε συζήτηση στο bloka.com αλλά δεν μπορώ να το βρω πια.Edit: Το βρήκα τελικά! http://bloka.com/phpBB3/viewtopic.php?f=13&t=6323&st=0&sk=t&sd=a&start=40, είναι το τελευταίο post της σελίδας.
BTW, δείτε ποιος άλλος γνωστός γράφει εκεί (και με τι στυλ!)
-
Ο χρήστης stam69 έγραψε:
Παρακαλώ, δεν κάνει τίποτις
Το κείμενο είναι από αρχείο στον υπολογιστή μου, αλλά ειλικρινά δεν θυμάμαι πού το βρήκα. Μάλλον το δημοσίευσε κάποιος σε συζήτηση στο bloka.com αλλά δεν μπορώ να το βρω πια.Oκ , παντως τις γιατρεσας τις το έστειλα κ ενθουσιάστηκε!
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
ασε να περασουν λιγες μερες και ριχτους μια φολα.
και μεις παλιοτερα ειχαμε το ιδιο και χειρωτερο ,ενα κοπροσκυλο γαβγιζε ολο το βραδυ ε μετα απο λιγες μερες καποιος του εριξε φολα και υσηχασαμε.
Γνωρισα τους ανθρωπους και αγαπησα τα ζωα...Τιποτα αλλο
Εχω πει και το χω ορκιστει,αν ποτε πιασω καποιον επαυτοφωρο να ριχνει φολα(οχι κατανγκην μονο για το δικο μου σκυλο) πραγματικα θα τον βαλω να την φαει ο ιδιος
-
Τι σημαίνει το να σηκώσεις του υαλοκαθαριστήρες κάποιου? Γιατί είναι κακό αυτό?
-
Ο χρήστης PiCo έγραψε:
Τι σημαίνει το να σηκώσεις του υαλοκαθαριστήρες κάποιου? Γιατί είναι κακό αυτό?Μήνυμα να μην το ξαναπαρκάρεις εκεί ή ότι το είχες παρκάρει με λάθος τρόπο (αν έκλεινες ράμπα, πάρκινγκ,σκουπιδοντενεκέ κτλ ή είχε διαγράμμιση κάτω και απαγορευόταν να το αφήσεις εκεί ή απλά ενοχλούσες κάποιον και τα συναφή).
-
Ο χρήστης PiCo έγραψε:
Τι σημαίνει το να σηκώσεις του υαλοκαθαριστήρες κάποιου? Γιατί είναι κακό αυτό? -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Για να μην είναι έχω μια απορία...
Αυτά τα καμένα βιντεάκια, πως τα βρίσκεις; -
Φαντασια θελει. Στο συγκεκριμμενο εβαλα στο γιουτουμπι 'mafia warning'
Πολλες φορες μου ταιριαζουν και σκηνες απο ταινιες αλλα αντε να τις βρεις.
Πχ τις προαλλες εψαχνα ,δεν θυμαμαι για ποιο ποστ,την σκηνη με την Ανν Νικολ Σμιθ που γδυνεται στο Naked Gun και την αντιδραση του Λεσλυ Νιελσεν αλλα την εβρισκα κομμενη ακριβως πριν απο αυτο το σημειο.Καψιμο ε;
-
Ω ναι!
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Μήνυμα να μην το ξαναπαρκάρεις εκεί ή ότι το είχες παρκάρει με λάθος τρόπο (αν έκλεινες ράμπα, πάρκινγκ,σκουπιδοντενεκέ κτλ ή είχε διαγράμμιση κάτω και απαγορευόταν να το αφήσεις εκεί ή απλά ενοχλούσες κάποιον και τα συναφή).
Ευχαριστώ. Μου κάνει για εξυπηρέτηση βέβαια, δεν επικάθεται και η σκόνη στα μάκτρα, δηλαδή δεν προβληματίζεις τον άλλο.
-
τα καταστήματα και οι αντιπροσωπείες αυτοκινήτων είναι ανοικτά αύριο ;
-
Κλειστά τα εμπορικά καταστήματα σε Θεσ/νίκη, Ξανθη, Κόρινθο, Πύργο, Χαλκίδα, Μυτιλήνη, Καβάλα, Κομοτηνή κλπ.
Εξαρτάται από την απόφαση των τοπικών Εμπορικών Συλλόγων και Νομαρχιών! -
για αθήνα λέω...
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
για αθήνα λέω...Το φανταζομαι!!!
Εγραψα που είναι κλειστά.
Αθήνα/Πειραιάς είναι ανοιχτά. Δεν έβγαλαν καμία ανακοίνωση. -
μερσι
-
Ο χρήστης PiCo έγραψε:
Τι σημαίνει το να σηκώσεις του υαλοκαθαριστήρες κάποιου? Γιατί είναι κακό αυτό?Εκτός του ότι ενοχλείς κάποιον μπορεί να το έκανε κάποιος φίλος σου για πλάκα....το έκανα εγώ 1-2 φορές σαν φοιτητής σε ένα φίλο.
Η άλλη περίπτωση είναι να του το κάνεις αν τον αγαπάς και ξέρεις ότι περιμένεις πολύ κρύο και χιόνι.... για να μην παγώσουν οι υαλοκαθαριστήρες επάνω στο τζάμι. Τέτοια εποχή όμως χλωμό το βλέπω να στο έκαναν για αυτό! -
Ο χρήστης PiCo έγραψε:
Τι σημαίνει το να σηκώσεις του υαλοκαθαριστήρες κάποιου? Γιατί είναι κακό αυτό?Το εκανα σ'εναν αγνωστο μου οδηγο και σηκωσα μονο τον δεξι για να παει δεξια και να δει το ξεφουσκωτο μπροστινο δεξι λαστιχο.
Συνηθως ομως ειναι σημαδι για μια που εχει κανει. -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Εκτός του ότι ενοχλείς κάποιον μπορεί να το έκανε κάποιος φίλος σου για πλάκα....το έκανα εγώ 1-2 φορές σαν φοιτητής σε ένα φίλο.
Η άλλη περίπτωση είναι να του το κάνεις αν τον αγαπάς και ξέρεις ότι περιμένεις πολύ κρύο και χιόνι.... για να μην παγώσουν οι υαλοκαθαριστήρες επάνω στο τζάμι. Τέτοια εποχή όμως χλωμό το βλέπω να στο έκαναν για αυτό!Φανταζόμουν πως υπάρχει κάποιο ιστορικό υπόβαθρο του στυλ 'είσαι κερατάς', γιατί μοιάζουν με όρθια κέρατα.
Διάφορες ερωτήσεις/απορίες σχετικές με το αυτοκίνητο