-
Χρήστο, με τον mjacob έχουν πέσει ηρωικοί τσακωμοί, αλλά εντός αριστερώσεων και μόνο, δε βγάζουμε τα άπλυτα στη φόρα
Δεν νοείται αριστερός και να μην διασπαστεί άλλωστε
απλά τυχαίνει και στο φόρουμ, η αντιπαράθεση με απόψεις εκ διαμέτρου αντίθετες να βάζουν διαφορές στην άκρη, δεν είναι θέμα ατόμων
-
Προληπτικές προσαγωγές [δημοκρατικότατο] περαστικών στα Εξάρχεια και καταγραφή ταυτοτήτων στις καφετέριες [δημοκρατία και αυτό]
Αποκλεισμοί και περικυκλώσεις κτηρίων που στεγάζουν χώρους πολιτικών ομάδων [ακόμα πιο δημοκρατικό]
Κάτι λέγαμε για Γένοβα και κατά πόσον αν γίνονταν αυτά εδώ θα μας ενοχλούσαν;
-
Δεν με ενοχλεί κανένα έλεγχος. Πάντα φέρω πάνω μου ταυτότητα, δίπλωμα, ασφάλεια, γάντια , κράνος ας μου κάνουν όσους ελέγχους θέλουν. Από τη στιγμή που δεν κάνω κάτι έκνομο δεν έχω να φοβηθώ τπτ. Νιώθω ασφαλής όταν βλέπω μπλόκα. Γιατί μισή ώρα πρπ πριν σκάσει βόμβα στα δικαστήρια ήμουν εκεί όπως και εκατοντάδες κόσμου. Ήδη μετράμε σχεδόν μία εβδομάδα κλειστά και πάμε και για επόμενη μάλλον. Είναι θαύμα που δεν θρηνήσαμε θύματα αφού οι ζημίες είναι πλύ μεγάλες, υποχώρησε πάτωμα.
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Από τη στιγμή που δεν κάνω κάτι έκνομο δεν έχω να φοβηθώ τπτ.that's the spirit!
-
δεν έγραψα έλεγχο.
Έγραψα ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΠΡΟΣΑΓΩΓΗ Δεν θα είχες πρόβλημα να σε μπουζουριάζουνε άνευ λόγου και αιτίας και να σε τρέχουν στην ΓΑΔ* ;
Έγραψα ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ [και εντάξει μη μου πεις πως είναι μια αθώα καταγραφή στα εξάρχεια λίγο πριν μια πορεία ]Κι εγώ χέστηκα να μου ζητήσουν στοιχεία, μη σου πω και να τα καταγράψουν, αν είμαι μια τυχαία μέρα σε ένα τυχαίο μέρος. Αλλά, this is not the case, is it?
Έγραψα για αποκλεισμούς και περικυκλώσεις.
-
@charmak
Ω ναι. Αν κουβαλάω βόμβες, μόλοτοφ κλπ ανάλογα τί θέλεις να κάνουν να με βραβεύσουν κιόλας. Αυτά είναι όπλα σύμφωνα με τον ποινικό κώδικα εκτός και αν είναι και αυτός μπακαλοτέφτερο.
Ειλικρινά τέτοιες απαντήσεις μόνο για δημιουργία ''σούσουρου'' μπορώ να τις εκλάβω.@mjacob
Aν έχεις επάνω σου ταυτότητα, δεν κουβαλάς όπλα και δεν σε έχουν πιάσει επ'αυτοφόρω να διαπράττεις αδίκημα δεν σε κουβαλάνε πουθενά και δεν έχεις να φοβηθείς τπτ απολύτως.Όταν απειλούνται επειδόσια και τίθεται θέμα ασφάλειας των πολιτών, περιουσιών κλπ μπορούν να γίνουν και αποκλεισμοί. Προχθές μετά τη βόμβα έκλεισαν σχεδόν τη μισή πόλη, με ενόχλησε που δεν μπόρεσα να κάνω τη δουλειά μου αλλά κατανόησα πως κάποιος λόγος υπάρχει και το σεβάστηκα.
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Aν έχεις επάνω σου ταυτότητα, δεν κουβαλάς όπλα και δεν σε έχουν πιάσει επ'αυτοφόρω να διαπράττεις αδίκημα δεν σε κουβαλάνε πουθενά και δεν έχεις να φοβηθείς τπτ απολύτως.Και όμως συμβαίνει. Το λένε ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ [αν είχες κάνει κάτι δεν θα ήταν προληπτική. Έτσι δεν είναι;]. Συμβαίνει .&-
Όταν απειλούνται επειδόσια και τίθεται θέμα ασφάλειας των πολιτών, περιουσιών κλπ μπορούν να γίνουν και αποκλεισμοί. Προχθές μετά τη βόμβα έκλεισαν σχεδόν τη μισή πόλη, με ενόχλησε που δεν μπόρεσα να κάνω τη δουλειά μου αλλά κατανόησα πως κάποιος λόγος υπάρχει και το σεβάστηκα.
Προτού λοιπόν αρχίσει μια πορεία, υπάρχει νόμιμο δικαίωμα να αποκλειστούν πολιτικές ομάδες βάσει των πολιτικών τους απόψεων.
Το τι συμβαίνει ΜΕΤΑ από κάποιο γεγονός, νομίζω απέχει παρασάγγες από το ΠΡΙΝ συμβεί ένα γεγονός.
Επίσης, άλλο το κλέινω μια γετονιά/τη μισή πόλη γιατί κάτι ΣΥΝΕΒΗ
Και άλλο το περιορίζω μια ομάδα μέσα σε ένα κτήριο για να μην βγει από εκεί μέσα, όταν δεν έχει συμβεί ΤΙΠΟΤΑ. -
Είπαμε αν έχεις ταυτότητα δεν μπορεί να γίνει. Αν δεν έχεις μπορεί. Το . και - είναι δικός σου νόμος.
Ποιούς απέκλησαν και πού (με στοιχεία).
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
@charmak
Ω ναι. Αν κουβαλάω βόμβες, μόλοτοφ κλπ ανάλογα τί θέλεις να κάνουν να με βραβεύσουν κιόλας. Αυτά είναι όπλα σύμφωνα με τον ποινικό κώδικα εκτός και αν είναι και αυτός μπακαλοτέφτερο.
Ειλικρινά τέτοιες απαντήσεις μόνο για δημιουργία ''σούσουρου'' μπορώ να τις εκλάβω.και γω τις δικιές σου μόνο ως δείγμα φρουτοπίας
στην ιατρική υπάρχει ένας όρος που λέγεται 'επί κλινικών ενδείξεων'. όταν λοιπόν υπάρχουν οι κλινικές ενδείξεις, τότε κάνεις τις χ εξετάσεις, την ψ θεραπεία κλπ. χωρίς ενδείξεις, δεν κάνεις τίποτα.
ελπίζω να κατάλαβες τι θέλω να πω κ να χρειαστεί να το κάνω νιανια
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Είπαμε αν έχεις ταυτότητα δεν μπορεί να γίνει. Αν δεν έχεις μπορεί. Το . και - είναι δικός σου νόμος.Ποιούς απέκλησαν και πού (με στοιχεία).
Ρε kon5
Αυτό που σου έγραψα ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ. As we speak.
Δεν τους κουβάλησα εγώ στη ΓΑΔΑ, η αστυνομία το έκανε.Δεν μπορείς να αρνείσαι κάτι ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ. Σου γράφω μια πραγματικότητα, και μου απαντάς 'δεν μπορεί να γίνει'. Αφού γίνεται, τι να σου κάνω;
Όταν σου γράφουν και ανακοινώνουν επίσημα ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ
το ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΕΣ τι λες να σημαίνει;Αν υπήρχε απτός λόγος για την προσαγωγή (κάποιο παράπτωμα; υποψία πραπτώματος; έλλειψη στοιχείων;) θα ήταν ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ η προσαγωγή η απλώς προσαγωγή;
Σήμερα έχουν αποκλείσει το Nosostros στα Εξάρχεια.
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Είπαμε αν έχεις ταυτότητα δεν μπορεί να γίνει. Αν δεν έχεις μπορεί. Το . και - είναι δικός σου νόμος.Ποιούς απέκλησαν και πού (με στοιχεία).
κων, προσαγωγές ΜΕ ταυτότητα χωρίς άλλο λόγο κάνουν.
Ξέρω σου φαίνεται απίστευτο αλλα γίνεται -
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Θεωρητικά δεν μπορείς να φυτεύεις και τσάντες με μολότωφ σε ανθρώπους που δεν έχουν. Πρακτικά γίνεται όμως. Και ακόμα και με ταυτότητα μπορεί να βρεθείς στο τμήμα όπως ένας συγγενής μου. Μετά βέβαια πάει κάποιος δικηγόρος, πιο συγγενής μου δεν γίνεται, και τους ξεχέζει αλλά εσύ ήδη έχεις χάσει 2 ώρες ύπνο. Και να σκεφτείς οτι πριν σε μπουζουριάσουν απείχες 3 λεπτά από το κρεβάτι σου
-
@charmak
Την ιατρική δεν την κατέχω. Από νομικά κάτι ψιλά. Μήπως θα σου ήταν εύκολο να το συγκεκριμενοποιήσεις αυτό που σκέφτεσαι, στους ελέγχους που κάνει η αστυνομία σε όποιον κινείται σε δημόσιο χώρο?
@mjacob και drifter
Αν έχει γίνει αυτή η προσαγωγή που λες ενώ ο προσαχθείς είχε ταυτότητα και δεν είχε πάνω του όπλο είναι παράνομη και ναι σαν άνθρωπος και σαν νομικός μου φαίνεται και είναι απίστευτο. Παίρνεις τα στοιχεία αυτού που σε συλλαμβάνει, κάνεις αναφορά και συνάμα κάνεις και μια αγωγή για προσβολή προσωπικότητας. Εγώ αυτό θα έκανα ως πολίτης. Υπάρχουν νόμοι και όρια στις ενέργειες όλων μας και των αστυνομικών βεβαίως. Δεν υπάρχει διαχωρισμός.Δεν ξέρω τί είναι αυτό το nosotros φίλε ούτε και ξέρω τί γίνεται εκεί για να μπορέσω να εκφέρω άποψη, δεν θέλω να μιλάω για κάτι που δεν έχω ιδία αντίληψη
-
το nosostros το ξέρω κι εγώ πάντως
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
το nosostros το ξέρω κι εγώ πάντως -
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Αν έχει γίνει αυτή η προσαγωγή που λες ενώ ο προσαχθείς είχε ταυτότητα, και δεν είχε πάνω του όπλο είναι παράνομη και ναι σαν άνθρωπος και σαν νομικός που φαίνεται και είναι απίστευτο. Παίρνεις τα στοιχεία αυτού που σε συλλαμβάνει, κάνεις αναφορά και συνάμα κάνεις και μια αγωγή για προσβολή προσωπικότητας. Εγώ αυτό θα έκανα ως πολίτης. Υπάρχουν νόμοι και όρια στις ενέργειες όλων μας και των αστυνομικών βεβαίως. Δεν υπάρχει διαχωρισμός.'Η' προληπτική προσαγωγή;
Νομίζεις ότι είναι μία;
πρόχειρο search
Ετσι, παρά την πλήρη κάλυψη την οποία παρέσχε στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη ο κ. Γ. Παπανδρέου, από βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος διατυπώνονται επιφυλάξεις και προβληματισμοί. Μεταξύ αυτών, η κυρία Σοφία Σακοράφα, η οποία κατέθεσε ήδη στη Βουλή δύο σχετικές ερωτήσεις προς τον κ. Χρυσοχοΐδη συντασσόμενη με όσους θέτουν εν αμφιβόλω τη νομιμότητα των περίπου 850 προληπτικών προσαγωγών
[2009, Βημα]
περισσότερες από 15 προληπτικές προσαγωγές
γράφει ΣΗΜΕΡΑ η ελευθεροτυπία
Για το nosostros :
Αν γινόταν κάτι, θα τους συνελάμβαναν.
ΤΟ να τους απαγορεύσουν να συμμετάσχουν στην πορεία, καθηλώνοντάς τους σε ένα άτυπο κατ' οίκον περιορισμό, μόνο βάσει των πολιτικών τους πεποιθήσεων, είναι ΟΚ ε;EDIT
Παίρνεις τα στοιχεία αυτού που σε συλλαμβάνει
Κι αν δεν στα δίνει; Α, ναι ξέρω, είναι υποχρεωμένος από το νόμο
Λες βρε kon5 όλ' αυτά να μην τα έχουν σκεφτεί, να μην τα θέλουν οι μπουζουριαζόμενοι; -
Είπα φίλε μου η προληπτική προσαγωγή με τα δεδομένα που ανέφερα (να έχεις ταυτότητα και να μην τελείς αδίκημα αυτόφορο) είναι παράνομη. Αν έχουν γίνει συνεπώς είναι παράνομες. Αν μου συνέβαινε θα έκανα αυτά που ανέφερα παραπάνω. Δεν θα χάριζα σε κανένα την συνταγματικά κατοχυρωμένη ελευθερία μου εφόσον κινούμαι στα νόμιμα όρια.
Αν απαγόρευσαν άτομα να συμμετάσχουν σε πορεία βάσει πολιτικών πεποιθήσεων και μόνο είναι απαράδεκτο και καταδικαστέο από όλους τους υγιώς σκεπτόμενους ανθρώπους. Το φρόνιμα δεν τιμωρείται.
Αν δεν κάνω λάθος από τις αρχές του χρόνου είναι υποχρεωμένοι να φέρουν το ονοματεπώνυμό τους στη στολή μέχρι πρότινος έβλεπα ένα νουμεράκι στα πλάγια της στολής τους.
-
βλέπεις όμως ρε συ kon5 ότι στην πράξη λειτουργούν λίγο διαφορετικά τα πράγματα.
Οι προληπτικές συλλήψεις πάνε κατά χιλιάδες, και το ζήτημα καλύπτεται από τον ίδιο τον πρωθυπουργό.
Μου λες ότι θα ζητήσεις τα στοιχεία του συλλαμβάνοντα αστυνομικού, αλλά η πράξη λέει ότι δεν στα δίνει. Ούτε αυτός, ούτε ο ανώτερός του, ούτε κανένας.
Όλ' αυτά που λες, για τη νόμιμη οδό των δικαιωμάτων, να είσαι σίγουρος ότι την προσπαθούνε, αλλά κάπου βρίσκουν τοίχο.Μήπως λοιπόν στην πράξη είναι λίγο διαφορετικά τα πράγματα από αυτό που φαντάζεστε;
Αν δεν κάνω λάθος από τις αρχές του χρόνου είναι υποχρεωμένοι να φέρουν το ονοματεπώνυμό τους στη στολή μέχρι πρότινος έβλεπα ένα νουμεράκι στα πλάγια της στολής τους.
Πάντα ήταν (αν όχι το ονοματεπώνυμο, τότε τα διακριτικά τους]
Πάντα τα ξηλώνουν όταν μιλάμε για πορείες και προληπτικές προσαγωγές. -
Ρε Κωνσταντινε πραγματικα ζεις στο μαγικο κοσμο του Ντισνευ.
Τι 'αν' και ξανα-'αν'?
Λες να σου λενε ολοι ψεματα δλδ, πως το κοβεις?
Ολα αυτα που σου λενε ΓΙΝΟΝΤΑΙ καθημερινα (και πολλά χειρότερα).
Ξερω, σας χαλαει την ψευδαίσθηση 'δημοκρατίας' που έχετε (μαζι με Λαππες και Ηλιλιες κλπ) αλλά έτσι είναι, τι να κάνουμε τώρα... -
ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#7]