-
Τις τελευταίες μέρες έχουν σταματήσει να γαβγίζουν, μάλλον διάβασε ο ιδιοκτήτης τα ποστ το το italakia!
Tεσπά Άλλη απορία τώρα: Mια φίλη μου γιατρός δικάσει σε ΙΕΚ πρώτες βοήθειες, και με ρώτησε τι προβλέπει ο νόμος ότι πρέπει να περιέχει το κουτί πρώτων βοηθειών του αυτοκινήτου? -
Ο χρήστης tractioner έγραψε:
Τις τελευταίες μέρες έχουν σταματήσει να γαβγίζουν, μάλλον διάβασε ο ιδιοκτήτης τα ποστ το το italakia!
Tεσπά Άλλη απορία τώρα: Mια φίλη μου γιατρός δικάσει σε ΙΕΚ πρώτες βοήθειες, και με ρώτησε τι προβλέπει ο νόμος ότι πρέπει να περιέχει το κουτί πρώτων βοηθειών του αυτοκινήτου?Αν το πάρεις από καμια αλυσίδα σουπερμαρκετ αντε να εχει ένα πακέτο χαρτομάντηλα μέσα!
-
Tεσπά Άλλη απορία τώρα: Mια φίλη μου γιατρός δικάσει σε ΙΕΚ πρώτες βοήθειες, και με ρώτησε τι προβλέπει ο νόμος ότι πρέπει να περιέχει το κουτί πρώτων βοηθειών του αυτοκινήτου?Πες της να διαβάσει αυτό:
http://www.sxolesodigon.gr/index.php?op ... &Itemid=76
και αυτό:
http://prwtesbohtheies.blogspot.com/200 ... 69963.html
Δε νομίζω πως το περιεχόμενο των Πρώτων Βοηθειών να περιέχεται στον ΚΟΚ. Είναι προφανές, νομίζω, το τι χρειάζεται. Δε ξέρω...
-
Επισης, στο βιβλιο των θεωρητικων ερωτησεων για το διπλωμα αυτοκινητου, στην ερωτηση
ποια ειναι τα ελαχιστα φαρμακευτικα υλικα που πρεπει να υπαρχουν στο φαρμακειο του αυτοκινητου?
απαντηση: >οινοπνευμα ιωδιο βαμβακι αποστειρωμενες γαζες επιδεσμοι, λευκοπλαστ
για να υπαρχει εκει δε σημαινει οτι ετσι οριζεται απο τον ΚΟΚ???
-
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
Tεσπά Άλλη απορία τώρα: Mια φίλη μου γιατρός δικάσει σε ΙΕΚ πρώτες βοήθειες, και με ρώτησε τι προβλέπει ο νόμος ότι πρέπει να περιέχει το κουτί πρώτων βοηθειών του αυτοκινήτου?Πες της να διαβάσει αυτό:
http://www.sxolesodigon.gr/index.php?op ... &Itemid=76
και αυτό:
http://prwtesbohtheies.blogspot.com/200 ... 69963.html
Δε νομίζω πως το περιεχόμενο των Πρώτων Βοηθειών να περιέχεται στον ΚΟΚ. Είναι προφανές, νομίζω, το τι χρειάζεται. Δε ξέρω...
Ο ΚΟΚ δεν αναφέρει όντως κάτι συγκεκριμένο για αυτό, ευχαριστώ πάντως.
Επισης, στο βιβλιο των θεωρητικων ερωτησεων για το διπλωμα αυτοκινητου, στην ερωτηση
ποια ειναι τα ελαχιστα φαρμακευτικα υλικα που πρεπει να υπαρχουν στο φαρμακειο του αυτοκινητου?
απαντηση: >οινοπνευμα ιωδιο βαμβακι αποστειρωμενες γαζες επιδεσμοι, λευκοπλαστ
για να υπαρχει εκει δε σημαινει οτι ετσι οριζεται απο τον ΚΟΚ???
Σου απαντάω παραπάνω σε αυτό, άλλα επιπλέων να πω πως η ερώτηση αυτή που αναφέρεις την γνωρίζω άλλα δεν την θεωρώ τόσο εξειδικευμένη.
Παρεμπιπτόντως δεν υπάρχει καν ούτε στην βιβλιογραφία τις θεωρίας που διδάσκουμε. -
Ποιός είναι το ελάχιστο μήκος ανάμεσα σε δύο αυτοκίνητα που χρειάζεται για να παρκάρει ένα αυτοκίνητο?
Για παράδειγμα...
Για ένα αυτοκίνητο μήκους 4 μέτρων, ποιός είναι (θεωρητικά) ο ελάχιστος χώρος που απαιτείται για να παρκάρει ανάμεσα σε δύο αυτοκίνητα, που το ένα είναι εμπρός και το άλλο πίσω? Να παρκάρει δλδ. ανάμεσα σε αυτά τα αυτοκίνητα και οι τροχοί του να είναι σε απόσταση 2 εκατοστών από το πεζοδρόμιο, χωρίς να ανέβει σε αυτό ούτε κατά τη διάρκεια της διαδικασίας του παρκαρίσματος (να κάνει δλδ ένα τυπικό παρκάρισμα)
Ας υποθέσουμε ότι τα αυτοκίνητα που είναι παρκαρισμένα εμπρός και πίσω έχουν πλάτος 1,7 μέτρα, και ότι ο οδηγός μπορεί να κάνει όσες μανούβρες θέλει, χωρίς να αγγίξει τα αυτοκίνητα μπροστά και πίσω. Επίσης υποθέτουμε ότι παρκάρουμε με τον κλασσικό τρόπο (εμπρός-πίσω και στρίψιμο τιμονιού), χωρίς κάποιο αυτόματο σύστημα παρκαρίσματος, και χωρίς χρήση άλλων τεχνικών που ενδεχομένως να υπάρχουν.
Jacob
-
Τι σκέφτονται οι γυναίκες;
Α συγγνώμη, νόμιζα ότι κάνουμε ερωτήσεις που δεν έχουν απάντηση.
Jacob, δεν υπάρχει συγκεκριμένη απάντηση σε αυτό που λες. Υπάρχουν άπειρες μεταβλητές...
-
Ο χρήστης Jacob έγραψε:
Ποιός είναι το ελάχιστο μήκος ανάμεσα σε δύο αυτοκίνητα που χρειάζεται για να παρκάρει ένα αυτοκίνητο?. ..... μήκους 4 μέτρων, ...........οι τροχοί του να είναι σε απόσταση 2 εκατοστών από το πεζοδρόμιο, χωρίς να ανέβει σε αυτό ούτε κατά τη διάρκεια της διαδικασίας του παρκαρίσματος (να κάνει δλδ ένα τυπικό παρκάρισμα)... υποθέσουμε ότι τα αυτοκίνητα που είναι παρκαρισμένα εμπρός και πίσω έχουν πλάτος 1,7 μέτρα,....Μαθηματικά, εκτιμώ οτι ειναι η απόσταση που αντιστοιχεί στη διαγώνιο του αυτοκινήτου, απο εμπρός δεξιά γωνία προφυλακτήρα μέχρι την αντίστοιχη πίσω αριστερή, συν 20 εκατοστά για τους εν συνεχεία μικροελιγμούς.
Στην προκειμένη περίπτωση, με τα δεδομένα που δίνεις, η ζητούμενη απόσταση ειναι 4,35 + 0,20 = 4,55 μέτρα περίπου. Αλλά ποιός θα ειναι ο 'καλλιτέχνης' οδηγός να χωρέσει ετσι, χωρίς 'ακουμπίσματα', κυρίως στα αυτοκίνητα που θα ειναι μπρός-πίσω, .... -
Ο χρήστης Jacob έγραψε:
Ποιός είναι το ελάχιστο μήκος ανάμεσα σε δύο αυτοκίνητα που χρειάζεται για να παρκάρει ένα αυτοκίνητο?Για παράδειγμα...
Για ένα αυτοκίνητο μήκους 4 μέτρων, ποιός είναι (θεωρητικά) ο ελάχιστος χώρος που απαιτείται για να παρκάρει ανάμεσα σε δύο αυτοκίνητα, που το ένα είναι εμπρός και το άλλο πίσω? Να παρκάρει δλδ. ανάμεσα σε αυτά τα αυτοκίνητα και οι τροχοί του να είναι σε απόσταση 2 εκατοστών από το πεζοδρόμιο, χωρίς να ανέβει σε αυτό ούτε κατά τη διάρκεια της διαδικασίας του παρκαρίσματος (να κάνει δλδ ένα τυπικό παρκάρισμα)
Ας υποθέσουμε ότι τα αυτοκίνητα που είναι παρκαρισμένα εμπρός και πίσω έχουν πλάτος 1,7 μέτρα, και ότι ο οδηγός μπορεί να κάνει όσες μανούβρες θέλει, χωρίς να αγγίξει τα αυτοκίνητα μπροστά και πίσω. Επίσης υποθέτουμε ότι παρκάρουμε με τον κλασσικό τρόπο (εμπρός-πίσω και στρίψιμο τιμονιού), χωρίς κάποιο αυτόματο σύστημα παρκαρίσματος, και χωρίς χρήση άλλων τεχνικών που ενδεχομένως να υπάρχουν.
Jacob
Aν το το όχημα είναι για παράδειγμα 4 μέτρα με ένα εύρος γύρω στα 4,3 μπορείς να παρκάρεις μιας κ θα χρειαστούν περίπου 30 εκατοστά για τις προβολές που θα κάνει το αυτοκίνητο κατά το παρκάρισμα.
Ακριβείς δεν μπορουμε να είμαστε απολυτά σε αυτό μιας κ πρέπει να πάρεις το μετρό κ να μετράς τις συντεταγμένες ,η απάντηση μου είναι άπλα εμπειρική. -
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
Μαθηματικά, εκτιμώ οτι ειναι η απόσταση που αντιστοιχεί στη διαγώνιο του αυτοκινήτου, απο εμπρός δεξιά γωνία προφυλακτήρα μέχρι την αντίστοιχη πίσω αριστερή, συν 20 εκατοστά για τους εν συνεχεία μικροελιγμούς.
Στην προκειμένη περίπτωση, με τα δεδομένα που δίνεις, η ζητούμενη απόσταση ειναι 4,35 + 0,20 = 4,55 μέτρα περίπου. Αλλά ποιός θα ειναι ο 'καλλιτέχνης' οδηγός να χωρέσει ετσι, χωρίς 'ακουμπίσματα', κυρίως στα αυτοκίνητα που θα ειναι μπρός-πίσω, ....Τα δεδομένα ειναι πολλά κ δεν υπολογιζεται έτσι απλά,αυτό που γράφεις.
Δεν σχετίζεται με την γωνία του αυτοκινητου αλλα με την γωνια τις κλισης που εχεις δωσει με το τιμόνι σου εξαρχής για να κάνεις το παρκάρισμα -
Ασε που πρεπει να εισαι βιρτουοζος στο τιμονι και αναθεμα αν ΔΕΝ ειναι υδραυλικο.
-
Σε χώρο συγκεκριμένου μήκους και πλάτους και αν δεν έχεις περιορισμό στα μπρος πίσω τότε παίζει ρόλο το πόσο κόβει το τιμόνι και τυχόν απώλειες που έχεις λόγω αλλαγής γεωμετρίας αλλά το πραγματικό όριο είναι η διαγώνιος του οχήματος. Η οποία καθώς τα αυτοκίνητα δεν είναι απόλυτα τετραγωνισμένα δεν είναι εύκολο να υπολογιστεί απλά από το μήκος και πλάτος. Σε πολλά αυτοκίνητα οι εμπρός γωνίες είναι αρκετά στρογγυλεμένες (δεν ξέρω αν το κάνουν για ομορφιά, αεροδυναμική ή για το παρκάρισμα). Σαν ακραίο παράδειγμα να αναφέρω το παλιό σκαθάρι με ημικυκλικούς περίπου προφυλαχτήρες του οποίου η διαγώνιος ήταν μάλλον μικρότερη από το μήκος. Βασικά έμπαινες λοξά μέσα στη θέση και μετά όσο πήγαινες μπρος πίσω και ερχόσουνα παράλληλα με τα άλλα αυτοκίνητα τόσο πιο πολύ στριμωχνόσουνα. Μπορούσες όμως τελικά να παρκάρεις σε χώρο μήκους το μήκος σου και 5 εκατοστά μόνο!
Βρίσκω ενδιαφέρον και ταυτόχρονα εκνευριστικό ότι μπορεί να κάνεις κάμποσα μπρος πίσω για να μπεις σε μία θέση αλλά βγαίνεις με τη μία! Πράγμα που δείχνει ότι αν ήσουν τέλειος μάλλον θα έμπαινες και με τη μία!
-
Μαθηματικά, εκτιμώ ....
Τα δεδομένα ειναι πολλά κ δεν υπολογιζεται έτσι απλά,αυτό που γράφεις.
Δεν σχετίζεται με την γωνία του αυτοκινητου αλλα με την γωνια τις κλισης που εχεις δωσει με το τιμόνι σου εξαρχής για να κάνεις το παρκάρισμαΕπανέρχομαι:
Τα δεδομένα ηταν 4μ Χ1,70μ διαστάσεις αυτοκινήτου.
4,35 μ. ειναι η διαγώνιος (προβολές τις εγραψες στο δικό σου post και συμφωνώ), με την οποία σε περίπτωση που το αυτοκίνητο μπει στον πρώτο ελιγμο με την 'ιδανική γωνία', απλούστατα θα 'σφηνώσει' πρίν ολοκληρώσει τη στάθμευση!!! Αρα δεν θα ελίσσεται.
Τώρα, αν θέλουμε να τρελλάνουμε τον οδηγό, του δίνουμε μόνο 1εκατοστό περιθώριο, οπότε θέλει (με 1,70μ πλάτος) 170:2=85 ελιγμούς για να παρκάρει (αν ποτέ τα καταφέρει)!!!
Αποτέλεσμα: η θεση πρέπει να ειναι 4,36μ. κατ΄ελάχιστον.
Και όλα αυτά, εφόσον παρκάρει σε πεζοδρόμιο, γιατί αν ήταν σε χώρο στάθμευσης κτηρίου με τοίχο στην πλευρά της θέσης στάθμευσης, τα πράγματα ειναι δυσκολότερα και η απαιτούμενη απόσταση μεγαλύτερη, αφού στην πρώτη πιθανώς θα βρει πρώτα η ρόδα, ενω στη δεύτερη το πορτμπαγκάζ .
Εdit: Εγώ πάντως, με αυτές τις συνθήκες, δεν θα ήθελα να εχω παρκάρει μπρος ή πίσω απο τον ενδιαφερόμενο, ακόμα και με το 4,55μ που αρχικά συμβούλεψα. -
Τέσπα, ο Jacob δεν μας είπε ακόμη γιατί το γεννηθηκε αυτή η απορία?
-
Θέλεις λιγότερους ελιγμούς γιατί μετά από κάθε ελιγμό η προσθιοπίσθια απόσταση δεν θα είναι ίση με την διαγώνιο, όλο και θα λιγοστεύει μέχρι να φτάσει στο μήκος σου.
Δηλαδή στους πρώτους 1-2 ελιγμούς έχεις 1εκ, μετά όσο ισιώνεις 2, μετά 4 κ.ο.κ. μέχρι το τελευταίο ίσιωμα που θα έχεις 36. -
Η απορία μου γεννήθηκε πριν από καιρό, μετά το ακόλουθο διασκεδαστικό περιστατικό.
Σε χώρο στάθμευσης ανάμεσα σε δύο αυτοκίνητα φτάνει αυτοκίνητο με οδηγό έμπειρο και ο οδηγός αρχίζει μανούβρες παρκαρίσματος. Ο χώρος όμως ανάμεσα στα αυτοκίνητα είναι μικρός, και ο οδηγός μετά από 2-3 μανούβρες, και ενώ δεν τα πήγαινε και άσχημα, αποφασίζει να μην παρκάρει.
Μετά από λίγη ώρα μια άπειρη οδηγός (δλδ. με λίγα χλμ πίσω από το τιμόνι, και λίγο χρόνο από τότε που πήρε το δίπλωμα) με ίδιο αυτοκίνητο (μάρκα και μοντέλο) καταφέρνει και παρκάρει στον ίδιο σχετικά οριακό χώρο.
Jacob
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
.. Θέλεις λιγότερους ελιγμούς .......Σωστός!!! Το σκέφτηκα αφου το ειχα γράψει, αλλά ταυτόχρονα σκέφτηκα οτι μάλλον δεν θα πλησιάζεις και στο πεζοδρόμιο, οταν εισαι σε τέτοιες οριακές καταστάσεις.
Η απορία μου γεννήθηκε πριν από καιρό, μετά το ακόλουθο διασκεδαστικό περιστατικό. ........
Εγώ υπέθεσα: 1/ οτι θες να δεις αν αυτός που σε 'χτύπησε' ειναι αυτός που υποθέτεις...
2/ αν η θέση στάθμευσης που φτιάχνεις-αγοράζεις, σε 'παίρνει'.. -
Όχι, ευτυχώς μέχρι τώρα δε με έχει τρακάρει κανείς σε παρκάρισμα. Εγώ μια φορά είχα γρατζουνίσει γείτονα. Παρόλο που ήταν πολύ 'ψείρας' με το αυτοκίνητο, το δέχτηκε στωικά.
Η θέση στάθμευσης που έχω σπίτι είναι τεράστια, δεν κάνω μανούβρες. Στη εργασία παρκάρω κάθετα, στην πόλη σπάνια παρκάρω (δεν κατοικώ Αθήνα), οπότε η όποια ικανότητα παρκαρίσματός μου έχει μειωθεί σημαντικά.
Πάντως όσο καλός κι αν είσαι στο παρκάρισμα, μερικές φορές απλά δε σου βγαίνει. Λίγο η κούραση, λίγο τα νεύρα, λίγο η τύχη (αν δε σου 'βγει' η πρώτη μανούβρα είναι δυσκολότερα), και αν σε βλέπει κανείς θα χαμογελάει.
Jacob
-
δοκιμάστε να παρκάρετε καμια Α 156 με αυτούς τους υπολογισμούς και ψωνίσατε από σβέρκο
ενώ αν έχετε κανένα prelude
-
Εύλογη απορία όχι μόνο γιατί είναι πρακτικό (δηλαδή φτάνεις σε μια θέση που είναι λίγο παραπάνω απ το αμάξι σου και θες να ξέρεις πόσο είναι αυτό το ελάχιστο παραπάνω) άλλα και γιατί μερικά πραγματα απλά θέλεις να τα ξέρεις...Όποιος είναι μαθηματικός να κάνει καμιά άπειρη σειρά να το υπολογίσει. .Να ρωτήσω και γώ κάτι σχετικό:
Ποιός είναι ο καλύτερος τρόπος να παρκάρεις με μία μανούβρα?α)Τιμόνι όλο δεξιά->σταμάτημα->τιμόνι τέρμα αριστερά?
β)τιμόνι ολο δεξιά->ισιωμα και μερικά εκατοστά με ίσιο τιμόνι->ολο αριστερα?
γ)Δικό σας.P.s.+1 Σ'οτι είπε ο Jacob.Μερικές φορές απλα δεν σου βγαίνει με την πρώτη και μετα σου βγάζει την παναγία μεχρι να σου βγει αν είναι και ***συμείο.Αν δεν μου πετύχει με την πρώτη μετα αρχιζω και υδρώνω λογω ελειψης υδραυλικού.Που να χει και ήλιο...
Διάφορες ερωτήσεις/απορίες σχετικές με το αυτοκίνητο