-
Παιδιά ποιά είναι τα επιπλέον έξοδα που επιβαρύνουν την αγορά ενός αυτοκινήτου..?
Ξέρω ότι πληρώνεις για ένα 1600άρι :- Τέλη κυκλοφορίας = 150 ευρώ
- Ασφάλεια = 500 ευρώ
- Πινακίδες = ?
Υπάρχει κάτι άλλο..?
Για να ξέρουμε πόσα επιπλέον θα δαπανήσουμε στην τιμή της αντιπροσωπείας..
-
Παιδιά ποιά είναι τα επιπλέον έξοδα που επιβαρύνουν την αγορά ενός αυτοκινήτου..?
- Ασφάλεια = 500 ευρώ
- Πινακίδες = ?
Υπάρχει κάτι άλλο..?
-
- Ασφάλεια = 500 ευρώ
- Πινακίδες = ?
Υπάρχει κάτι άλλο..?
-
Εξοδα φακελου, στην περιπτωση που το παρεις με γραμματια. Καμια 150αρια ευρωπουλα ειναι νομιζω.
Το μεταλικο χρωμα το υπολογησες? -
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Εξοδα φακελου, στην περιπτωση που το παρεις με γραμματια. Καμια 150αρια ευρωπουλα ειναι νομιζω.Νομίζω ότι τα έξοδα φακέλου έχουν καταργηθεί με αποφάσεις δικαστηρίων, αφού παράνομα τα έβαζαν οι τράπεζες. Εγώ πέρυσι δεν είχα πληρώσει. Φυσικά τράπεζες είναι, ότι θέλουν κάνουν! Το ποσό πάντως για τα έξοδα φακέλου ήταν 0,5-1% επί του δανειζόμενου ποσού.
-
Για τις πινακίδες πόσα δίνουμε?
**Εξοδα μεταφοράς **υπάρχουν..και αν ναι πόσα ευρώ?Το μεταλικο χρωμα το υπολογισες?
Αυτό πάλι τι κουλό είναι...οι περισσότεροι το μεταλλικόχρώμα δεν το συμπεριλαμβάνουν στην τιμή..
Γιατί το κάνουν..?..για να φαίνεται μικρότερη η τιμή τους..?.. -
Ο χρήστης giwrgosth έγραψε:
Εξοδα φακελου, στην περιπτωση που το παρεις με γραμματια. Καμια 150αρια ευρωπουλα ειναι νομιζω.
Νομίζω ότι τα έξοδα φακέλου έχουν καταργηθεί με αποφάσεις δικαστηρίων, αφού παράνομα τα έβαζαν οι τράπεζες. Εγώ πέρυσι δεν είχα πληρώσει. Φυσικά τράπεζες είναι, ότι θέλουν κάνουν! Το ποσό πάντως για τα έξοδα φακέλου ήταν 0,5-1% επί του δανειζόμενου ποσού.
Εγώ πριν απο περίπου 2 μήνες πλήρωσα κανονικά 150 ευρά
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
- Ασφάλεια = 500 ευρώ
- Πινακίδες = ?
Υπάρχει κάτι άλλο..?
Νομίζω για 2000cc+ τα επιπλέον έξοδα, για να φτάσεις στην 'τιμ'η με το κλειδί στο χέρι' είναι περίπου 600 ευρώ. Δηλαδή σήμα+πινακίδες. Ασφάλιση βέβαια είναι άλο ευαγγέλιο.
-
Δηλ στην τιμή του καταλόγου προσθέτουμε
α) μεταλλικό χρώμα (που οι περισσότεροι δεν το συμπεριλαμβάνουν)
β) τέλη κυκλοφορίας
γ) πινακίδες
δ) έξοδα φακέλου..(?)
ε) έξοδα μεταφοράς..(?)...+ ασφάλεια.
Για τα** γ) δ) ε)** για τι ποσά μιλάμε για ένα 1600..?
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Δηλ στην τιμή του καταλόγου προσθέτουμεα) μεταλλικό χρώμα (που οι περισσότεροι δεν το συμπεριλαμβάνουν)
β) τέλη κυκλοφορίας
γ) πινακίδες
δ) έξοδα φακέλου..(?)
ε) έξοδα μεταφοράς..(?)...+ ασφάλεια.
Για τα** γ) δ) ε)** για τι ποσά μιλάμε για ένα 1600..?
Εκτός αν μπερδεύομαι, νομίζω οτι το β+γ για πάνω απο 2000κκ είναι 'μαζί' 600 ευρώ οπότε για 1600 πρέπει να είναι -200€.
Για το δ και ε νομίζω εξαρτάται απο τράπεζα και αντιπροσωπεία.
Το καλύτερο είναι να στα γράψει στο χαρτί ο αντιπρόσωπος...
-
Οκ ευχαριστώ..
Δηλ απ' ότι κατάλαβα ένα 1000κάκι ευρώ επιπλέον στο χαλαρό με ασφάλεια μαζί.
-
Δηλ απ' ότι κατάλαβα ένα 1000κάκι ευρώ επιπλέον στο χαλαρό με ασφάλεια μαζί.
Μέσα είσαι.
-
Ρε παιδιά δεν είναι στάνταρ αυτά! Κάθε εταιρία έχει τα δικά της. Άλλη έχει δωρεάν το μεταλλικό (Honda,Toyota κ.α.),άλλη τα τέλη μεταφοράς κτλ...
Τι πιο απλό απ'το να ρωτήσεις στην αντιπροσωπεία την **ΤΕΛΙΚΗ ΤΙΜΗ ΜΕ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ **, αντί να κάθεσαι να κάνεις υποθετικούς υπολογισμούς... -
Aγαπητέ φίλε κάνω προεργασία...εάν δεν σε ενοχλεί!
-
Kαλά 'elteo',sorry για το ύφος αν ήταν απότομο,αλλά όταν βρέθηκα σε ανάλογη φάση , διαπίστωσα ότι είναι ευκολότερο και πιο σίγουρο να κάνεις αυτό που σου πρότεινα,γιατί διαφορετικά θα χάσεις περισσότερο χρόνο (φαντάζομαι ότι σε ενδιαφέρει σχετικά περιορισμένος αριθμός αυτοκινήτων)
και είναι πιθανό να έχεις αποκλίσεις... -
Αν δεν απατώμαι, για το opel astra 630 ευρώ + 380 το χρώμα. Μεταξύ 1,4 και 1,6 δεν πρέπει να υπάρχει διαφορά.
-
Όσο για την ασφάλεια,ειδικά αν αγοράζεις μετρητοίς,μπορείς να επιλέξεις ό,τι θέλεις,ανεξάρτητα από το τι προτείνει η εταιρεία.
-
Ο χρήστης Νεκταριος έγραψε:
Kαλά 'elteo',sorry για το ύφος αν ήταν απότομο,αλλά όταν βρέθηκα σε ανάλογη φάση , διαπίστωσα ότι είναι ευκολότερο και πιο σίγουρο να κάνεις αυτό που σου πρότεινα,γιατί διαφορετικά θα χάσεις περισσότερο χρόνο (φαντάζομαι ότι σε ενδιαφέρει σχετικά περιορισμένος αριθμός αυτοκινήτων)
και είναι πιθανό να έχεις αποκλίσεις...Κανένα πρόβλημα...δεκτές όλες οι απόψεις!
-
Κακώς νομίζω μερικοί βάζουν το μεταλλικό χρώμα σε αυτά τα έξοδα.
Το μεταλλικό χρώμα ανήκει στις επιπλέον επιλογές του αγοραστή και δεν είναι υποχρεωτικό. Τα αυτοκίνητα διατίθενται και με πολύ ικανοποιητικά μη μεταλλικά χρώματα όπως άσπρο, κίτρινο, κόκκινο, μπλε, μαύρο. Όπως διατίθενται με ή χωρίς κλιματισμό, μεγάλα ζαντολάστιχα, συναγερμό, δερμάτινα καθίσματα κλπ.....
Χαίρομαι όμως που μερικές εταιρείες δεν χρεώνουν επιπλέον για αυτό..... αν και αυτό σημαίνει ότι υπερχρεώνονται οι αγοραστές των μη μεταλλικών χρωμάτων που είναι όντως φτηνότερα.....
Η ερώτηση στο forum μάλλον αποσκοπεί στην δημιουργία γενικής εντύπωσης και ψυχολογικής προετοιμασίας και όχι σίγουρης και πλήρους ενημέρωσης. Υποθέτω ότι ο ενδιαφερόμενος να ενημερωθεί πιο ειδικά και με ακρίβεια λεπτού του ευρώ από τις εταιρείες που τον ενδιαφέρουν όταν φτάσει κοντά στην τελική του απόφαση. -
Ναι ρε παιδιά..τόσο κακό είναι να ρωτήσω μερικά χοντρικά έξοδα που δεν συνυπολογίζονται στην τιμή του καταλόγου..
Επιπλέον έξοδα αγοράς αυτοκινήτου...