-
Αυτό έχω δει στην πράξη ότι κάνει δουλειά αν κάποιος δεν έχει πολύ απαιτητικό πρόγραμμα προπόνησης.
Βλέποντας την υπογραφή σου θα σου έλεγα να δώσεις τα φώτα σου...Άσχετο: για την πρωτείνη της AS έχεις κάποια γνώμη;
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Αυτό έχω δει στην πράξη ότι κάνει δουλειά αν κάποιος δεν έχει πολύ απαιτητικό πρόγραμμα προπόνησης.
Βλέποντας την υπογραφή σου θα σου έλεγα να δώσεις τα φώτα σου...
Άσχετο: για την πρωτείνη της AS έχεις κάποια γνώμη;Αναλογα με το βαρος του καθενως. Αλλη απαιτηση εχει ενα σωμα που ειναι 60 κιλα και αλλη ενα σωμα που ειναι 90. Παντως γυρω απο την προπονηση με βαρη ειναι καλο να λαμβανουμε καλες ποσοτητες πρωτεινης μιας και το σωμα απορροφα γρηγοροτερα τα θρεπτικα συστατικα εκεινη την περιοδο.
Το προιον στο οποιο αναφερεσαι δεν το γνωριζω, αν θες δωσε ενα λινκ. -
Εχω ξαναγραψει οτι η προσληψη πρωτεινης σε συμπληρωμα δεν εχει κανενα νοημα.
Ολοι παιρνουμε μεσω της τροφης μας οσο χρειαζομαστε και ακομα παραπερα,μονο καποιος χορτοφαγος θα μπορουσε να λαμβανει μικροτερες ποσοτητες απο τις αναγκαιες.
Ασπραδια αυγων μπορειτε να φατε στο πρωινο (οπου συνηθως δεν λαμβανουμε πολυ πρωτεινη),αυτο το εκανα παλια αλλα τωρα εχω μπουχτισει. -
Ρε Tiger μακάρι να χα το χρόνο να βράζω αυγά, να ετοιμάζω σαλάτες με τόνο, σαντουιτσάκια με γαλοπούλα κλπ. Πολλές φορές γυρίζω από τη δουλειά πτώμα και πάω γυμναστήριο καπάκι απ' όπου γυρίζω σάπιος. Ισχύει ότι για κάθε κιλό βάρους χρειάζεται ένα γραμμάριο πρωτεϊνης με 3-5 προπονήσεις την εβδομάδα;
Αν ναι τότε χρειάζομαι 95 γρ. πρωτεϊνης τη μέρα. Αν δεν πέσει λίγο και βοήθημα δύσκολα πιάνεται αυτό το νούμερο.
Βασικά χρόνο να χαμε να ασχολούμασταν. Αν δεν κοιμάσαι 8ωρο και δεν έχεις την άπλα να πας να χτυπηθείς 2 ώρες τη μέρα δεν μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα. -
Κανενα συμπληρωμα δεν μπορει να αναπληρωσει βασικοτατες ελλειψεις οπως υπνο και σωστη διατροφη.
Τα συμπληρωματα εχουν μονο ενα συστατικο απο τα πολλα που χρειαζομαστε,καθε τροφη εχει μεσα πληθωρα βιταμινων,μεταλλων κτλΤο να βρασεις αυγα ειναι απο τα πλεον ευκολα και ταχυτατα γευματα,αν δεν εχεις χρονο ουτε γι αυτο (να το κανεις πχ το βραδυ πριν πας για υπνο), τοτε πρεπει να τρεφεσαι με αερα κοπανιστο
Ενδιαμεσα κατα την διαρκεια της ημερας μπορεις να βρεις καποιο ευκολο και υγιεινο σνακ για να σε κραταει,εγω χρησιμοποιω τις μπανανες.Xρειαζεσαι περιπου 0.8-1.0 γρ πρωτεϊνης/κιλο επιθυμητου σωματικου βαρους,δηλαδη ας πουμε 90 στην περιπτωση σου.Αν μετρησεις το τι ακριβως τρως, το πιθανοτερο ειναι οτι θα τρως ηδη πανω απο 100γρ ημερησιως.Πχ ενα μονο σουβλακι εχει εως και 40 γραμμαρια πρωτεινης.
-
Παιδιά, ειναι διαθετημένος κάποιος απο εδώ μέσα να με βοηθίσει με μερικές ερωτησούλες παύλα προβληματισμούς που έχω, μέσο pm ;
-
delete
-
Ερώτηση προς ειδικούς: Γυμναστήριο πάω σχεδόν κάθε μέρα από Δευτ έως Παρασκευή 21:00 με 23:30. Κάθε μέρα πόδια λόγω γονάτου και μετά πρόγραμμα 4 ημερών δλδ στήθος, 2-3κέφαλο, πλάτη,ώμους.
Διατροφή κάνω κανονική χωρίς λίπη, τυριά κλπ.Τί πρέπει να τρώω? Αυγά δεν τα μπορώ με τπτ.
Συμπληρώματα δεν θέλω να πάρω επουδενί λόγο.Ευχαριστώ
-
Μπορείς να τα φτιάξεις με 30αρα δικηγορίνα...
Έχουν πολύ λίπος πάνω τους αυτές οι φόκιες!
-
:suicide:
-
Τις παλιές καλές μέρες του μεταπτυχιακού που κοιμόμουνα όσο ήθελα και από χρόνο άπλετο, μπορούσα να βγάζω άνετα 2ωρη προπόνηση κάθε μέρα. Η διαφορά είναι ότι αν δεν έπαιρνα συμπλήρωμα πρωτεϊνης θα έφτανα σε ένα όριο που δεν θα μπορούσα να το περάσω. Ακόμα και τότε δεν μπορούσα να είμαι με το σαντουιτσάκι ανά χείρας. 2 δόσεις πρωτεϊνης τη μέρα ή ακόμα και 3 (1 το πρωί, 1 πριν και 1 μετά την προπόνηση) μου έδιναν τη δύναμη να φτάσω 100 κιλά οπισθολαίμια πλάτης και να έχω χαλαρά τα 20κιλα+ αλτηράκια για δικέφαλους με ανάλογο 'οπτικό' αποτέλεσμα. Δεν νομίζω να ήταν placebo αυτή η αίσθηση που είχα. Πριν μπω στη διαδικασία του συμπληρώματος ένιωθα ότι έφτανα ένα όριο σε κιλά.
Η κρεατίνη θέλει πολύ προσοχή. Δεν πήρα και ούτε πρόκειται γιατί θεωρώ ότι είναι για όσους θέλουν να μεταμορφώσουν το σώμα τους ή να κατέβουν σε αγώνες. Για κάποιον που θέλει να είναι απλά γυμνασμένος το θεωρώ υπερβολή.
Η AS είναι η πρώην εταιρεία του Εξολοθρευτή (εξ ου και τα αρχικά). Δεν έχω κάποιο link, μου την πρότειναν από το μαγαζί που ψώνιζα (επί της Μεσογείων-Αγ. Παρασκευή). -
H σκετη μονοϋδρικη κρεατινη ειναι το μοναδικο συμπληρωμα που συστηνω σε καποιον.
Ειναι χρησιμη και αβλαβης (εως 10 γρ ημερησιως maximum ειναι χιλιοτσεκαρισμενη απο σοβαρες ερευνες).
Τα συμπληρωματα πρωτεινης επαναλαμβανω ειναι αχρηστα,εκτος εαν καποιος ειναι χορτοφαγος ή κανει skip ολοκληρα γευματα.Ακομα και καποιον υπερπρωταθλητη bodybuilding με τεραστιο βαρος δεν νομιζω οτι τον ωφελουν γιατι τα στεροειδη κανουν οσα χρειαζεται.Σε οτι αφορα την διαρκεια της προπονησης,προσωπικα -εκτος απο το ζεσταμα- κανω 45 λεπτα maximum (και 30 minimum),μετα απο αυτο το χρονικο διαστημα πεφτει η αποδοση και η ικανοτητα να χτισεις μυες.Αυτο ομως ειναι αρκετα προσωπικο θεμα και δεν μπορει να τεθει ως απαραβατος κανονας,καποιος που γυμναζεται με χαμηλη ενταση πιθανως προτιμαει ενα μεγαλυτερο χρονικο διαστημα.
Οσοι ζητατε προγραμματα διατροφης,προσωπικα δεν εχω να σας προτεινω κατι πολυ συγκεκριμενο (νομιζω ολοι ξερουμε λιγο-πολυ τι να αποφυγουμε και τι να προτιμαμε),αλλα στο internet υπαρχουν χιλιαδες τετοια.Η δικη μου αποψη ειναι οτι ειναι πολυ κουραστικο να εισαι με ενα προγραμμα διατροφης στο χερι και ειναι προτιμοτερο να εχεις απλως στο μυαλο σου τι ειναι καλο να τρως και παντα να αποφευγεις να τρως εξω (ειτε ειναι φασολακια,ειτε ειναι burger) γιατι η ποιοτητα και οι θερμιδες ειναι out of control.
-
Εγώ πάλι, δύο μέρες μετά το προχθεσινό 5Χ5, αρχίζω και καταλαβαίνω τι σημαίνει να έχει κανείς φυσική κατάσταση υπό του μετρίου. Αισθάνομαι διαφόρων εντάσεων τραβήγματα από όλς τις μυϊκές μονάδες των ποδιών μου, σε σημείο να περπατάω με δυσκολία, σχεδόν σα συγκαμμένος.
Και να φανταστεί κανείς, πώς ούτε κακή διατροφή κάνω (αναψυκτικά, ξύδια, ξενύχτια, βραδινό φαγητό κ.α), ούτε κανείς παχύσαρκος είμαι (1.87cm-81kg). Σκουριάααα...
Μάλλον με βλέπω στην κοντινή παραλία, καθημερινά για μισάωρο τρέξιμο κι έπειτα κολύμπι. Έχω τρομάξει με την κατάσταση, που έχει περιέλθει το σώμα μου και τους πόνους που έχω σήμερα.
-
To 5X5 ειναι επιπονο και ακρως επιφοβο για τραυματισμους,το γεγονος οτι 'μαζευομαστε χαλαρα 10 φιλοι' δεν σημαινει οτι ειναι ακινδυνο,ο Καραμανλης ενα σουτ πηγε να κανει και παρα λιγο να μεινει κουτσος.
Αν μπορεις να τρεξεις μιση ωρα στην αμμο και μετα στο καπακι να κολυμπησεις τοτε εισαι ηδη ετοιμος για μαραθωνιο ή μοντέρνο πένταθλο
-
Σ'ευχαριστώ για το ενδιαφέρον.
Δεν το συζητάμε καν! Σαφώς και είναι επίφοβο χόμπυ το 5Χ5 και απαιτεί σωστούς συμπαίκτες για να μη γυρίσεις σπίτι σου με οποιοδήποτε τύπο τραυματισμού.
Στην περίπτωσή μου δε διευκρίνησα σωστά, ότι αισθάνομαι ΠΟΛΥ 'πιασμένος' σε όλο το μήκος των ποδιών, λόγω της μη εντατική εκγύμνασης και όχι λ.χ αντιαθλητικών μαρκαρισμάτων ευτυχώς. Είχα να παίξω και πάνω από 1.5-2 χρόνια μπαλίτσα και έδειξα παραπάνω ζήλο προχθές.
Είναι δηλαδή επαρκές το καθημερινό μισάωρο τρέξιμο σε παραλία με βότσαλα? Να προτιμήσω κάτι σε απλό jokking για όλη τη διάρκεια του τρεξίματος ή jokking για 2-3 λεπτά, ίσα για ένα ζέσταμα κι έπειτα pushing hard κατάσταση για όσο αντέχω?
Και κάτι άλλο. Voltaren κρέμα θα κάνει καλό στους μύες μου? Βασικά θέλω να αποβάλλω τους φρικτούς πόνους, που έχω τώρα. Είμαι σακατεμένος.
-
delete
-
Μια χαρά τα λες φίλε Nozomi. Έτσι είναι.
Κι εγώ προχθές πάνω στον αγώνα μάρκαρα από άκρη σ'άκρη σαν το δαιμονισμένο.
Μετά όμως το πρώτο δεκάλεπτο του δεύτερου ημιώρου, παρακαλούσα να λήξει ο αγώνας.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
To 5X5 ειναι επιπονο και ακρως επιφοβο για τραυματισμους,το γεγονος οτι 'μαζευομαστε χαλαρα 10 φιλοι' δεν σημαινει οτι ειναι ακινδυνο,ο Καραμανλης ενα σουτ πηγε να κανει και παρα λιγο να μεινει κουτσος.Αν μπορεις να τρεξεις μιση ωρα στην αμμο και μετα στο καπακι να κολυμπησεις τοτε εισαι ηδη ετοιμος για μαραθωνιο ή μοντέρνο πένταθλο
+οο
Μακριααααα από 5χ5. Η χαρά του ορθοπεδικού έχουν καταντήσει, δεν ξέρω πια πόσους γνωστους έχω με ρηξη χιαστού στα κωλοπλαστικά τους.
Χιλιες φορές να μαζευτεις με την παρεα σε ενα γηπεδάκι με χώμα από αυτά που παίζουν στα τοπικα, πιο ασφαλές είναι.ΕΔΙΤ γιατι ειδα μερικες νεες απαντησεις:
Στα 5χ5 δεν ειναι τόσο η προσπάθεια ή τα μαρκαρίσματα που προκαλούν τραυματισμούς όσο οι άθλιοι πλαστικοι χλοοτάπητες στους οποίους κολλάει πανεύκολα το πόδι και γυρνάει το γόνατο για πλάκα.
Ξέρω τουλάχιστον 3-4 περιπτώσεις πανομοιότυπες. -
Ο χρήστης kovathe έγραψε:
To 5X5 ειναι επιπονο και ακρως επιφοβο για τραυματισμους,το γεγονος οτι 'μαζευομαστε χαλαρα 10 φιλοι' δεν σημαινει οτι ειναι ακινδυνο,ο Καραμανλης ενα σουτ πηγε να κανει και παρα λιγο να μεινει κουτσος.
Αν μπορεις να τρεξεις μιση ωρα στην αμμο και μετα στο καπακι να κολυμπησεις τοτε εισαι ηδη ετοιμος για μαραθωνιο ή μοντέρνο πένταθλο
+οο
Μακριααααα από 5χ5. Η χαρά του ορθοπεδικού έχουν καταντήσει, δεν ξέρω πια πόσους γνωστους έχω με ρηξη χιαστού στα κωλοπλαστικά τους
+1000
Kαι πάνω απ'όλα γυμναστική να δυναμώσουν τετρακέφαλοι και οπίσθιοι μηριαίοι. Στις ηλικίες μας (33) δεν συγχωρούνται λάθη.
-
Ο χρήστης swift b.p.m έγραψε:
Είναι δηλαδή επαρκές το καθημερινό μισάωρο τρέξιμο σε παραλία με βότσαλα? Να προτιμήσω κάτι σε απλό jokking για όλη τη διάρκεια του τρεξίματος ή jokking για 2-3 λεπτά, ίσα για ένα ζέσταμα κι έπειτα pushing hard κατάσταση για όσο αντέχω?Και κάτι άλλο. Voltaren κρέμα θα κάνει καλό στους μύες μου? Βασικά θέλω να αποβάλλω τους φρικτούς πόνους, που έχω τώρα. Είμαι σακατεμένος.
Ειναι επαρκέστατο καθημερινο μισάωρο τρεξιμο,αν και τα βοτσαλα ειναι σκληρη επιφανεια και δεν θα συνιστουσα μακροχρονη χρηση τετοιου τεραίν.
Μπορεις να κανεις πολλους συνδιασμους,ψαξε στο internet για διαλλεματικη προπονηση ή interval training.
H voltaren ειναι θερμαντικη,μπορει να δωσει μια προσωρινη ανακουφιση αλλα τιποτα παραπανω.
Δοκιμασε να κανεις ήπιο περπατημα για πχ 10 λεπτα και στην στην συνεχεια ντους με εναλλαγες ζεστου-κρυου.
Αυτο που δουλευει σε εμενα ειναι οτι μετα απο μια πολυ κοπιαστικη προπονηση ποτε δεν καθομαι την επομενη μερα,επιζητω να κανω ηπια ασκηση,βοηθαει το σωμα να μην γινει 'πέτρα',δοκιμασε το και ποσταρε τις εμπειριες σου!
Γυμναστήρια και άλλα