-
Μα μπορείς να τα συνδυάζεις! Υπάρχουν χωριά που βρίσκονται λιγότερο από 20λεπτα απόσταση από πρωτεύουσες νομών που φυσικά συνδυάζουν όλα τα πλεονεκτήματα
-
Aν έλυνα το επαγγελματικό, αυτό θα έκανα και εγώ. Θα επέλεγα ένα μέρος ήσυχο και αγροτικό, δίπλα σε ένα σχετικά ανήσυχο με δυνατότητες και παροχές.
Btw έχω δει απίστευτα αστικοποιημένο περιβάλλον σε πόλεις και κωμοπόλεις της χώρας μας, π.χ. στο κέντρο της Πάτρας, δεν έχει και πολλή διαφορά από το κέντο της Αθήνας (με την κακή έννοια του όρου δηλαδή κίνηση, βαβούρα, παντελής έλλειψη πάρκων και λοιπών κοινόχρηστων χώρων, αδυναμία πάρκιγκ κ.α.). -
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
Μα μπορείς να τα συνδυάζεις! Υπάρχουν χωριά που βρίσκονται λιγότερο από 20λεπτα απόσταση από πρωτεύουσες νομών που φυσικά συνδυάζουν όλα τα πλεονεκτήματαμιλαμε για αστειες αποστασεις ετσι και αλλιως (σε χρονο), οταν ο Αθηναιος χρειαζεται 30-90' για να παει στη δουλεια του και αλλα τοσα για να επιστρεψει. Να μη μιλησω για εκνευρισμο και μποτιλιαρισμα...
στην επαρχια ακομη και 20χλμ να εισαι μακρια απο τη πολη ή τη δουλεια, ειναι αποσταση που καλυπτεται ταχυτατα και χωρις να αλλαξεις 700φορες ταχυτητα.
-
Η λύση στο πρόβλημα έχει όνομα. Την λένε 'τραίνο' (ή 'τρένο', δεν θα τα χαλάσουμε εκεί τώρα).
300 χλμ σε 2 ώρες, ατσαλάκωτος. Δουλειά - σπίτι - δουλειά 70 χλμ κ λίγο πάνω από μια ώρα (συνολικά).
Αν υπήρχε κυβέρνηση σ' αυτή τη χώρα, θα υπήρχε κ τραίνο που θα πήγαινε παντού. Αλλά ούτε το ένα, ούτε το άλλο είχαμε ποτέ... -
Αργά ή γρήγορα θα ανακαλύψεις ότι δεν είναι λύση να περνάς 4 ώρες κάθε μέρα μέσα σε ένα κουτί που τρέχει.
ΈΔΙΤ
Το έκανα για 3 μήνες και μαρτύρησα. Απλά πιο οικονομικά από ΙΧ και πιο ξεκούραστα, αλλά η ταλαιπωρία και το χάσιμο χρόνου δεν παλεύεται. -
Γιατί, τώρα θες να πεις ότι παλεύεται?
edit
Το κάνουν, εδώ που τα λέμε, σε ΟΛΕΣ τις οικονομικά ανεπτυγμένες χώρες. Για μια ακόμα φορά, βέβαια, φαίνεται ότι εμείς στην Ελλάδα ξέρουμε καλύτερα... -
αν και τέτοιο commuting είναι συνηθισμένο εδώ (1+1 ώρες ακόμα και παραπάνω) προσωπικά δεν θα διάλεγα τόπο διαμονής που να μην μπορώ να πλησιάσω στο μισάωρο και κατα προτίμηση διχως αμάξι
η καθημερινή μετακίνηση αυτού του είδους με διαλύει
-
Είμαι κι εγώ υπέρμαχος του χωριού και δή του ορεινού και απομακρυσμένου. Να βγαίνεις στο μπαλκόνι και να βλέπεις χαράδρες και δάση (πχ Αετομηλίτσα Ιωαννίνων, Βυθός Κοζάνης και πολλά άλλα παρόμοια)
Με λυμένο το οικονομικό πρόβλημα άνετα θα πήγαινα με την γυναίκα σε ένα τέτοιο χωριό να γεννοβολάμε κάθε χρόνο και να μαζευόμαστε πολλοί.
Τα μόνα πράγματα που θα ήθελα είναι μια πολύ μεγάλη βιβλιοθήκη, ένα παντός καιρού και εδάφους τζίπ, τζάκι με αρκετά ξύλα, αρκετά κιλά κρασί, τσίπουρο και μεζέδια για το τζάκι.Το μόνο πρόβλημα είναι ότι δεν θα είχα ιντερνετ και αυτό αυτόματα σε απομονώνει ακόμα περισσότερο πλεόν...αλήθεια αυτό το έχετε σκεφτεί οι υπέρμαχοι της αποκέντρωσης? Δεν θα μπορούσα ν ζήσω πουθενά πλεόν χωρίς ίντερνετ-εφημερίδες-περιοδικά-βιβλία
-
Η ελλάδα στην ουσία είναι μία πόλη-κράτος (=Αθήνα). Που να πας και πως να βγάλεις το ψωμάκι σου ;
Ετσι όπως τα έκαναν σαν τα μούτρα τους... -
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Το μόνο πρόβλημα είναι ότι δεν θα είχα ιντερνετ και αυτό αυτόματα σε απομονώνει ακόμα περισσότερο πλεόν...αλήθεια αυτό το έχετε σκεφτεί οι υπέρμαχοι της αποκέντρωσης? Δεν θα μπορούσα ν ζήσω πουθενά πλεόν χωρίς ίντερνετ-εφημερίδες-περιοδικά-βιβλία
υπάρχει και το δορυφορικό.
είναι λίγο πιο ακριβό απο το νορμάλ και έχεις μεγαλύτερο latency, αλλά σε γενικές γραμμές είναι άξιος αντικαταστάτης του dsl. -
τι λετε βρε παιδια?
μια χαρα adsl μπορεις να εχεις σχεδον παντου στην επαρχια. -
Τι λε, ρε Σπύρο?
Αφού είναι σε όλους γνωστό ότι εκτός Αθήνας ντύνονται με προβιές, μένουν σε σπηλιές κ ζευγαρώνουν πάνω στα δέντρα.Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
αν και τέτοιο commuting είναι συνηθισμένο εδώ (1+1 ώρες ακόμα και παραπάνω) προσωπικά δεν θα διάλεγα τόπο διαμονής που να μην μπορώ να πλησιάσω στο μισάωρο και κατα προτίμηση διχως αμάξιΑυτό λέω! Σε μισή ώρα μ' ένα καλό τραίνο έχεις πάει χαλαρά μια 70αριά χλμ μακριά, χωρίς να εννοώ ΜΟΝΟΝ την Αθήνα...
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Τι λε, ρε Σπύρο?
Αφού είναι σε όλους γνωστό ότι εκτός Αθήνας ντύνονται με προβιές, μένουν σε σπηλιές κ ζευγαρώνουν πάνω στα δέντρα. -
Τι λε, ρε Σπύρο?
Αφού είναι σε όλους γνωστό ότι εκτός Αθήνας ντύνονται με προβιές, μένουν σε σπηλιές κ ζευγαρώνουν πάνω στα δέντρα.Ηλία εσύ είσαι ο φύλαρχος ή ο μάγος του χωριού;
-
Τι λε, ρε Σπύρο?
Αφού είναι σε όλους γνωστό ότι εκτός Αθήνας ντύνονται με προβιές, μένουν σε σπηλιές κ ζευγαρώνουν πάνω στα δέντρα.ξεχασες οτι μιλανε και βλαχικα
επισης τρωνε φρεσκα αυγα που βρωμανε, και πινουν επισης βρωμερο προβειο γαλααυτο για τα δεντρα δεν το ηξερα!
-
άσε τι λένε τα διαφημιστικά των εταιριών.
αν εκεί που πας έχει και για σένα βάζεις και δεν ξανασχολείσαι.
αν δεν έχει κοιτάς την εναλλακτική γιατί το πιθανότερο είναι να αργήσει πολύυυυ να έρθει,
πχ στο χωριό έβαλα dsl με το που ήρθε(έβλεπα κάτι πίνακες με dslam και που εγκαθίστανται) και ενώ ο ΟΤΕ μου έλεγε δεν υπάρχει δυνατότητα
κλείσαν οι πόρτες και ακόμα, περίπου 3 χρόνια μετά, αναβάθμιση δεν έχει γίνει. μιλάμε για εκατοντάδες πιθανούς πελάτες στην απέξω.
γιαυτό σε λέω είναι πως θα κάτσει. -
σε παρομοια συζητηση που ειχα με φιλη Αθηναια, βρισκει τους ανθρωπους της επαρχιας πολυ ...καπως δε ξερω. Οτι δε ταιριαζει τοσο πολυ.
- ποσους γνωρισες απο κοντα και το εβγαλες αυτο το συμπερασμα?
- 5
- και δε ταιριαζες με κανεναν?
- οχι
- για βγες εδω εξω, διαλεξε τυχαια 5 ατομα και πες μου αν μπορεις να τους κανεις παρεα
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Είμαι κι εγώ υπέρμαχος του χωριού και δή του ορεινού και απομακρυσμένου. Να βγαίνεις στο μπαλκόνι και να βλέπεις χαράδρες και δάση (πχ Αετομηλίτσα Ιωαννίνων, Βυθός Κοζάνης και πολλά άλλα παρόμοια)Με λυμένο το οικονομικό πρόβλημα άνετα θα πήγαινα με την γυναίκα σε ένα τέτοιο χωριό να γεννοβολάμε κάθε χρόνο και να μαζευόμαστε πολλοί.
Τα μόνα πράγματα που θα ήθελα είναι μια πολύ μεγάλη βιβλιοθήκη, ένα παντός καιρού και εδάφους τζίπ, τζάκι με αρκετά ξύλα, αρκετά κιλά κρασί, τσίπουρο και μεζέδια για το τζάκι.Το μόνο πρόβλημα είναι ότι δεν θα είχα ιντερνετ και αυτό αυτόματα σε απομονώνει ακόμα περισσότερο πλεόν...αλήθεια αυτό το έχετε σκεφτεί οι υπέρμαχοι της αποκέντρωσης? Δεν θα μπορούσα ν ζήσω πουθενά πλεόν χωρίς ίντερνετ-εφημερίδες-περιοδικά-βιβλία
αυτό δεν λέγεται μετακόμιση στην περιφέρεια αλλά διακοπές διαρκείας
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Τι λε, ρε Σπύρο?
Αφού είναι σε όλους γνωστό ότι εκτός Αθήνας ντύνονται με προβιές, μένουν σε σπηλιές κ ζευγαρώνουν πάνω στα δέντρα.Ηλία εσύ είσαι ο φύλαρχος ή ο μάγος του χωριού;
απλά Αμαλλλλλλιαδαίος είναι.
Όποιος αποφασίζει να ζήσει στην επαρχία πρέπει να τη δέχεται με τα καλά και τα άσχημα της.Όταν έχεις μάθει σε ζωή αστού είναι πολύ δύσκολο να προσαρμοστείς στη ζωή του χωριού,γιατί πας από τη ''φασαρία'' στην ησυχία.Γνώμη μου.
-
η αθηνα δεν ειναι κατι εννιαο,εγω στην αθηνα ζω αλλα και κοτες εχω και ζωα.αλλο να μενεις στα πατησσια και την κυψελη και αλλο σε καποιο προαστειο ή στο υπολοιπο αττικης
γιατι δεν λεει κανεις οτι εκτος αθηνας ειναι απαραιτητο να εχεις δικο σου μεσο μεταφορας γιατι τα ΜΜΜ ειναι ανυπαρκτα;οτι οι 'ζεστοι ανθρωποι' απο τους οποιους περιβαλλεσαι εκει ειναι απλα κωλοπεριεργοι;περιοχες που πουλανε τουρισμο εχοντας καταστρεψει ολη την περιοχη κοινωνικα και ρυμοτομικα,μεγαλοαγροτες βλαχοι που πλουτισανε αποτομα απο επιδοτησεις,σκλαβοι-μεταναστες που βιωνουν περισσοτερο τον ρατσισμο και τον αποκλεισμο απο την πολη,ηλικιωμενοι που πυροβολαει ο ενας τον αλλο για κτηματικες διαφορες,rednecks που βλεπουνε nascar
Αποκέντρωση: από τη θεωρία στην πράξη (Αθήνα vs. Επαρχία)