Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    Τραγικο θανατηφόρο ατυχημα στις Αφίδνες...
    1. Home
    2. Ελληνικοί Αγώνες
    3. Τραγικο θανατηφόρο ατυχημα στις Αφίδνες...
    • 1
    • 2
    • 18
    • 19
    • 20
    • 21
    • 22
    • 23
    • 24
    • 20 / 24
    Ελληνικοί Αγώνες
    165
    468
    2683
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • S
      spiros last edited by

ενα ανεκδοτο με 2 λεξεις: Ελληνικοι Αγωνες

κανενας δε θα τιμωρηθει, τιποτα δε θα αλλαξει.

συνεχιστε...

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • P
        platis last edited by

Ο χρήστης Go_For_Pole έγραψε:
        Ναι, βεβαια εχεις αδικο γιατρε γιατι καποιοι απο αυτους το κανουν στο GTCC και τρεχουν στην ιδια χαραξη της Τριπολης που τρεχουν αγωνιστικα, γυριζοντας (τα καλα αυτοκινητα) σε χρονους παραπλησιους χωρις κλουβια.

Κωστη, ποναει χερι δηλαδη, κοψει κεφαλι? Απλα το εγραψα: Οχι άλλες εκδηλωσεις τωρα, κανονισμο αμεσα , μετονομασια οπως την εγραψα και μετα μακαρι καθε Κυριακη. Οι αποκλεισμοι δεν ειναι του γουστου μου. Η πειθαρχια, ναι! Διαολε, καγκουρας ο ενας, ποδοσφαιροφιλος ο αλλος, καφρος ο τριτος, σε ποιον θα λεμε καλημερα εμεις οι ...πριγκηπες?

@ kacey
        Kacey καλο μου κι επιθετικο νιατο. Σημερα, ακομα κι η κοινη λογικη θελει σφραγιδα. Χωρις κανονες ΠΟΛΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ το μονο που δινεις ειναι την ευκαιρια σε μερικους ν ασκουνε το χομπυ της αναζητησης τρυπας, να κατουρανε στη γωνια.(ελπιζω να με καταλαβαινεις)
        Τωρα, το οτι ειναι πιο ευκολο να μιλας παρα να παραγεις, ε αυτο , 57 ειμαι, το εμαθα πια!
        Καλημερα

• M
          mad-max-13 last edited by

οταν καναμε 'παραγωγή' μπηκε στην μεση η 'καλη' μας ΕΛΠΑ (λιγες να ειναι οι στιγμες της παρανομιας της ακομα) και μας 'εκοψε' με απειλες παρουσια αστυνομιας και εκβιασμους
          μεχρι και σε επαφη με τον Παγκαλο ηρθε για να μας καταστειλουν...βλεπεις τοσα TD με 100 συμμετοχες εκαστο...με ασθενοφορο...πυροσβεστικο οχημα γερανο προβλεψη θεατων, briefing οδηγων, συγκεκριμενους γραπτους κανονισμους, κριτες σε καθε Κ με ενημερωση για το ποια σημαια χρησιμοποιουμε και ποτε και υπο ποιες καταστασεις, σημεια που μπορει να κατσει καποιος και σημεια που απαγορευεται, χωρις να ανοιξει ποτε ρουθουνι παρα τις ευλογες εξοδους αυτοκινητων κλπ κλπ κλπ δεν της αρεσαν γιατι εχανε το χαρτζιλικι της

δεν σου μιλανε ατομα που μενουν στα λογια μιας και τα εχουν κανει πραξη επανελλειμενως στο παρελθον...
          το πιο μεγαλο βραβειο που ειπραξαμε ηταν οταν μια ντουζινα 'μικρων' οποως τους χαρακτηριζουν καποιοι 'πατερες' οδηγων γυρισαν και μας ευχαριστησαν για την οργανωση η οποια κατα τα αυτουσια λεγομενα τους χαρακτηριζοτανε απο 'επιπεδο οργανωσης υψηλοτερο εκεινο των 'σταρτλαιν' Ε8ΕΑ, ελπα. και το ακομα πιο αξιολογο ειναι οτι οτι κανετε το κανετε απο αγνο μερακι και χωρις καλαμι...'

δεν μιλατε σε φαντασματα...

• A
            alpinestars last edited by

Ο χρήστης spiros έγραψε:
            ενα ανεκδοτο με 2 λεξεις: Ελληνικοι Αγωνες

κανενας δε θα τιμωρηθει, τιποτα δε θα αλλαξει.

συνεχιστε...

http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=3&t=43035&start=0

http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=3&t=42825&p=1835492#p1835492

AΠΟΨΗ ΜΟΥ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΑΝΕΚΔΟΤΑ........

• K
              kacey last edited by

@ platis

Φυσικα κ πρεπει ολα να ειναι γραπτα κ επισημα, αλλα το 'κοινη λογικη' που εγραψα εννοει οτι δεν χρειαζεται κανονισμος για να καταλαβει ο οργανωτης (που μπορει να ειναι αλλος καθε φορα κ οχι αυτος που εχει γραψει τον κανονισμο) οτι στο συγκεκριμενο πχ σημειο δεν επρεπε να υπαρχει κοσμος.

Απο κει κ περα ειμαι 'επιθετικο νιατο' για αυτα που εγραψε ο MadMax. Καναμε εκδηλωσεις, προσφεραμε (θελω να πιστευω) καλης ποιοτητας πραγματα, κ καποιοι ενοχληθηκαν κ μας εκοψαν μαχαιρι. Ειχαν πει καποιοι μαλιστα, μετα απο πολυ καλο trackday δικο μας, 'ποιοι ειναι αυτοι που νομιζουν οτι ως ιδιωτες μπορουν να οργανωνουν τοσο μεγαλα πραγματα με ασφαλεια κ καλυτερα απο τις λεσχες'. Ενοχληθηκαν βλεπεις...

Μετα συνεχισαμε σε μικροτερους χωρους ωστε να μην 'ενοχλουμε' τοσο (=τους παιρνουμε τους πελατες), κ εδω κ κανα χρονο εχουμε κ σε αυτο προβληματα. Σε χωρους που οταν κανει εκδηλωση 'η ταδε λεσχη', δια μαγειας εξαφανιζεται καθε προβλημα...

Εχεις συμμετασχει κ εσυ σε εκδηλωση δικια μας κ εχεις δει τι μπορουμε να οργανωσουμε (φιλανθρωπικη). Μπορει να μην ηταν αγωνας ή παιδεια ή τεσπα ξεκαυλωμα δικο μας, αλλα πιστεψε με το τρεξιμο το ριχνουμε. Χωρις να παιρνουμε δεκαρα. Κ απο την δικη μου μερια χωρις ουτε να εχω αυτοκινητο να μπω στην πιστα, για να μου πει κανεις οτι το κανω για την παρτη μου.

Αλλα οταν δεν μας αφηνουν, για να τα κανουν μονοι τους (κ να τα κανουν σκατα), τοτε δεν θα τους παρακαλεσουμε κιολας.

• P
                platis last edited by

Mad max και kacey.
                Αυτο προσπαθω να πω ρε παιδια. Οτι δεν υπαρχει εξ ορισμου καλος και κακος. Οτι δεν γουσταρω το 'δε σου μιλαω εσενα'. Κι οτι και στον πιο κακο, αν του δωσεις το φιλοτιμο και το υλικο, μπορει να σου κανει θαυματα.
                Εχω κανει μια 20ετια πανεπιστημιακος δασκαλος, κι οι πιο καλες και τελικα παραγωγικες ψυχες ηταν αυτα τα παιδια που χαριτολογωντας τα ελεγα 'απροσαρμοστα' Τελικα ειναι πιο ευκολο να πεισεις αυτες τις ψυχες οτι εχουν ζουμι, παρα τους ξεροκεφαλους οτι δεν ειναι πριγκηπες.
                Σωστος? Λαθος? Τι με νοιαζει? Αρκει που ζω ομορφα.
                Στην παραινεση μου ομως για παραγωγικη κι ομαδικη δουλεια, επιμενω.

Υ.Γ. Ειιιι Mad max, το 'μικρος' δεν ειναι σωνει και καλα υποτιμητικο. Μπορει ναναι και τρυφερο!

• T
                  takisi20 last edited by

Τους αγγέλους πάντα ονειρεύομαι αλλά,
                  με τους δαίμονές μου ζω και υπάρχω τελικά
                  Φοβάμαι μα να΄μαι εδώ μπροστά
                  φοβάμαι μα στα πόδια δε το βάζω πια

Είναι παιχνίδι της μοίρας μου φαίνεται ότι οι ζωές μας χωρίζονται σε περιόδους πριν και μετά από κάποιο τραγικό συνήθως γεγονός . Η ζωή πριν και μετά από εκείνη την ημέρα της πρωτομαγιάς του 1994 , η ζωή πριν και μετά τους Cresto, Toivonen , bettega και ήρθε να προστεθεί και η ζωή πριν την περασμένη Κυριακή και μετά . Για μένα τίποτα δεν θα είναι το ίδιο . Δεν θέλω να αποδώσω ευθύνες όπως γίνεται σε αυτό το πανηγύρι από 400 και βάλε posts . Απλά είναι τόσο τραγικό το συμβάν που καμιά φορά τα δάκρυα παγώνουν και δεν μπορούν να κυλήσουν για να ξεσπάσεις , να εκτονώσεις την θλίψη σου . Είναι σαν να γκρεμίζεται κάποιο όνειρο , αισθάνεσαι μια ισόπεδη θλίψη , δεν μπορείς να κοιμηθείς τα βράδια και σκέφτεσαι ότι ένα συμβάν που φαντάζει σαν να βγήκε από μια κακόγουστη ταινία τρόμου στην πραγματική ζωή τα πράγματα είναι πολύ πιο πεζά και σε κάνουν να αισθάνεσαι μια αδιάκοπη πίεση , σαν να μην υπάρχει νόημα πίσω από κάποια πράγματα που αγαπούσες . Το ότι ήμουνα και εγώ εκεί με την Γυναίκα μου και τον Υιό μου δεν έχει και τόση σημασία . Αυτό που έχει σημασία είναι ότι ανατρίχιασα όταν σκέφτηκα ότι θα μπορούσε να ….δεν τολμώ ούτε να το σκεφτώ, εκτός από αφελής για τα μέτρα ασφαλείας των θεατών ήμουν και βλάκας που έβαλα σε κίνδυνο την ζωή του παιδιού μου . Θέλω να εκφράσω την συμπόνια μου σε αυτή τη μάνα που θα σηκώσει αβάσταχτο σταυρό . Θέλω επίσης να πω ότι οι αντιπαλότητες σε ένα χώρο που νοσεί δεν αρμόζουν όταν όλα αυτά τα τραγικά είναι τόσο νωπά . Καλό ταξίδι Νικόλα.

Υ.Γ. Έχουμε χάσει την μπάλα

• K
                    k2825 last edited by

Για όσους δεν έχουν δει το συμβάν, αποκαλυπτικό βιντεάκι εδώ: http://www.youtube.com/watch?v=7rBzYT9PMrA

Χρειαζόταν πολύ μυαλό για να καταλάβει κανείς (είτε ως διοργανωτής, είτε ως εποπτεύων φορέας, είτε ως συμμετέχων, είτε ως θεατής) ότι η «έβγα» στο συγκεκριμένο σημείο ήταν πολύ πιθανή?

Αν το ζήτημα φτάσει στα δικαστήρια το πιθανότερο είναι ότι θα την πληρώσουν άπαντες (μηδέ εξαιρουμένων του οδηγού και του πατέρα του νεκρού, δυστυχώς).

• &
                      ''epistrofi'' last edited by

Ο χρήστης rallylover έγραψε:

Βρε edit mod ο πατερας φταιει ?????το γεγονος ο πατερας να μην ξερει κατανοει την επικινδυνοτητα επειδη δεν ειναι σχετικος με το σπορ δεν το σκεφτεστε.
                      Δεν ειναι δυνατον να εχεις θεατες σε αυτο το σημειο.Ειδικα εσυ που εισαι ο θεματοφυλακας της ασφαλειας των αγωνων στην Ελλαδα.

Κατ' αρχή το 'edit mod' το επιστρέφω στον κυριο (που λέει λόγος) rallylover. Ως φαίνεται έχει τσακωθεί με την ευγένεια και την ευπρέπεια!
                      Στην ουσία
                      Στα τριάντα χρόνια που πλέον παρακολουθώ τους Ελληνικούς αγώνες, έχω δει πολλούς ανεύθυνους γονιούς, που εκθέτουν τα παιδιά τους σε κινδύνους, έχω δει μάλιστα και αρκετά περαστάτικά ακόμα και με ελαφρούς τραυματισμούς, που οφείλονται σε τέτοιους ανεύθυνους γονιούς.
                      Φυσικά όλη αυτή η οργάνωση που χάθηκε το παιδί ήταν 'τζούφια' αλλά από την άλλη βαρέθηκα για κάθε κακό που μας συμβαίνει να φταίνε πάντα οι άλλοι!
                      Έλεος πια.
                      Για ένα τέτοιο κακό φταίνε οι πάντες και η ΕΘΕΑ και οι οργανωτές της 'αθλοπαιδιάς' (όπως είπε πριν από λίγο στην τηλεόραση ο Γιάννης ο Σταυρόπουλος, όταν τον ρώτησαν να χαρακτηρίσει το γεγονός) όσο και ο γονιός που είχε την τελική ευθύνη για τα παιδιά του.
                      Το μόνο που δεν έχω διαβάσει ακόμα είναι ό,τι η ΕΘΕΑ οργάνωσε την εκτέλεση του παιδιού και ήθελε οπωσδήποτε νεκρούς.
                      Έλεος!

Εννοειτε οτι οποιος δει το βιντεο θα τσακωθει με την ευγενια.Μονο με την οργη θα τα εχει καλα.

Επαναλαμβανω ναι δεν ειναι κατανοητο απο ολους η επικινδυνοτητα ενος σημειου.Υπαρχουν ανθρωποι που δεν ξερουν το σπορ και κατα συνεπεια δεν καταλαβαινουν τον κινδυνο.

Ειδικα για το συγκεκριμενο γεγονος η ευθυνη σε καμμια περιπτωση δεν μπορει να αποδοθει ουτε κατ'ελαχιστον στον πατερα η τον οδηγο.

Και αφού έχεις άγνοια φίλε μου που πας τα παιδιά σου ??????
                      Πήγαιντα στης κούνιες που ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ !!!!!!
                      Η λέσχη έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης , αλλά ο πατέρας μεγαλύτερο .
                      Κρίμα το μωρό και τον οδηγό που θα τον τρώνε οι τύψεις ( και ας μη φταίει καθόλου )!!

• Y
                        yugo last edited by

Ο χρήστης Ευφραίμογλου Μιχάλης έγραψε:
                        Προς τους Οδηγούς

Οδηγέ όταν δηλώνεις συμμετοχή και πληρώνεις το παράβολο που σου ζητείται :

1. Υποθέτεις ότι ο χώρος του αγώνα, θα μπορεί έστω και ευκαιριακά να χρησιμοποιηθεί σαν (και όχι ¨ως¨ ) πίστα.
                        2. Υποθέτεις ότι οι θεατές είτε από μόνοι τους (συνειδητοποιημένοι), είτε κατόπιν οδηγιών της οργάνωσης, θα στέκονται σε σωστά και ασφαλή σημεία.
                        3. Υποθέτεις ότι οι διοργανωτές θα έχουν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να διεξαχθεί ένας ασφαλής αγώνας.

Και εάν, όταν ξεκινά ο αγώνας διαπιστώνεις, ότι τίποτα εκ των παραπάνω δεν πληρείται, για τον οποιονδήποτε λόγο…, τότε τι κάνεις ;

Συνεχίζεις να κάνεις σλάλομ ανάμεσα από θεατές ;
                        Συνεχίζεις να φρενάρεις εκεί όπου στην προέκταση στέκονται παιδιά ;
                        Συνεχίζεις να συμμετέχεις σ΄ αυτήν την ρώσικη ρουλέτα ;
                        Συνεχίζεις να προκαλείς την θεά τύχη, το τυχαίο, το απρόοπτο ;
                        Συνεχίζεις να πιστεύεις ότι επειδή δεν ευθύνεσαι για τα ελλειπή μέτρα ασφαλείας της οργάνωσης, αυτό σε καθιστά λιγότερο συνένοχο από αυτήν ;

Γιατί δεν τραβάς χειρόφρενο, γιατί δεν βάζεις κάθετα το αυτοκίνητό σου και να απαιτήσεις να μην βλέπεις στο τέλος της ευθείας… υποψήφιους νεκρούς …; Ώστε να αναγκαστούν οι θεατές να μετακινηθούν, είτε από μόνοι τους είτε κατόπιν εντολών της οργάνωσης ;

Σας παρακαλώ πολύ την ανωτέρω τοποθέτηση να μου τη δώσετε ενυπόγραφα ως εξουσιοδοτημένο μέλος της λέσχης στην επόμενη αφετηρία του όποιου Κένταυρος ή του όποιου σπριντ Όθρυ θα συμμετάσχω. Θα έρθω να σας τη ζητήσω ενυπόγραφα, και θα σας ζητήσω επίσης να προσθέσετε μια παράγραφο όπου θα με απαλλάσσει από κάθε ευθύνη για όποια οικονομική ή άλλη ζημία πάθει η λέσχη ή ο αγώνας σε περίπτωση που βάλω κάθετα το αυτοκίνητο, όπως απαιτείτε από εμένα, στην κεραία της Αλυκόπετρας ή στην κλειστή δεξιά στην είσοδο του χωριού στη Δράκεια ή στις τελευταίες φουρκέτες του Όθρυ. Θα υποβάλω εγγράφως το αίτημά μου να μου δώσετε την ανωτέρω βεβαίωση και εφόσον μου τη δώσετε σας υπόσχομαι να κάνω πλήρη χρήση της σε περίπτωση που χρειαστεί.
                        Αν πάλι αρνηθείτε να τη δώσετε, απλώς θα συνεχίσω να πατάω πολύ νωρίτερα φρένο σε όλα τα σημεία που προλαβαίνω έγκαιρα να δω παριστάμενους ανθρώπους με τάσεις αυτοκτονίας (εσκεμμένα δε χρησιμοποιώ τον όρο 'θεατές'), όπως επίσης και θα συνεχίσω να αρνούμαι κάθε συμμετοχή σε ανάβαση για τον ίδιο ακριβώς λόγο.

Επίσης, θα παρακαλούσα πολύ όλοι μας να είμαστε πιο προσεκτικοί όσον αφορά τις αφορμές που μπορεί να δώσουμε για να γίνει ζημία στον ίδιο το μηχανοκίνητο αθλητισμό. Με αφορμή το θάνατο του παιδιού, ξαφνικά στο forum 'ελληνικοί αγώνες' βρέθηκαν ένα σωρό άνθρωποι που δεν είχαν εμφανιστεί ποτέ πριν, και φυσικά δεν εννοώ εσάς.

Υ.Γ. Σε καμία περίπτωση μη θεωρήσετε τα ανωτέρω ως μομφή για τη λέσχη. Γνωρίζω πολύ καλά ότι είναι αδύνατο η όποια λέσχη να ελέγξει κάθε θεατή πάνω σε ένα βουνό. ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΙΣ ΑΝΑΒΑΣΕΙΣ.

• C
                          crn-gr last edited by

Ο χρήστης επιστροφη έγραψε:
                          ...Και αφού έχεις άγνοια φίλε μου που πας τα παιδιά σου ??????
                          Κρίμα το μωρό και τον οδηγό που θα τον τρώνε οι τύψεις ( και ας μη φταίει καθόλου )!!

ΚΑΛΑ ΕΙΣΕ ΣΟΒΑΡΟΣ ΡΕΕΕΕ???
                          ...και γω πριν από χρόνια πήγα το παιδί μου στις κούνιες που ΓΝΩΡΙΖΑ και του επιτέθηκε ένα πιτ μπουλ και το σακάτεψε, το γλυτώσαμε κατά τύχη...
                          ...είναι δυνατόν να λές ότι ο πατέρας έχει μερίδιο ευθύνης και μάλιστα μεγαλύτερο από τους οργανωτές???
                          ...άντε 'επίστρεψε' εκεί που είσουνα Κούρκουλε, ε Κούρκουλε...

...τι άλλο θα ακούσουμε εδώ μέσα ρε edit_mod...

• B
                            bujinkan last edited by

Ο χρήστης CRN.gr έγραψε:

ΚΑΛΑ ΕΙΣΕ ΣΟΒΑΡΟΣ ΡΕΕΕΕ???
                            ...και γω πριν από χρόνια πήγα το παιδί μου στις κούνιες που ΓΝΩΡΙΖΑ και του επιτέθηκε ένα πιτ μπουλ και το σακάτεψε, το γλυτώσαμε κατά τύχη...
                            ...είναι δυνατόν να λές ότι ο πατέρας έχει μερίδιο ευθύνης και μάλιστα μεγαλύτερο από τους οργανωτές???
                            ...άντε 'επίστρεψε' εκεί που είσουνα Κούρκουλε, ε Κούρκουλε...

...τι άλλο θα ακούσουμε εδώ μέσα ρε edit mod

Δηλαδη εσυ πιστευεις οτι ο πατερας του παιδιου δεν εχει καμια ευθυνη ε?
                            Μαλιστα ελλαδα το μεγαλειο σου....παντα καποιος αλλος φταιει,εγωωω????ποτε...
                            Συνεχισε να στρουθοκαμηλιζεις...

• C
                              crn-gr last edited by

Ο χρήστης bujinkan έγραψε:
                              ...Δηλαδη εσυ πιστευεις οτι ο πατερας του παιδιου δεν εχει καμια ευθυνη ε?

Ναί ρε έξυπνε, εγώ πιστεύω ότι ο πατέρας του παιδιού δεν έχει καμία ευθύνη (μιλάω και σαν πατέρας και σαν οργανωτής και...)...
                              ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΤΟΥΘΟΚΑΜΗΛΙΖΩ γιατί στην δικιά μου περίπτωση (κούνιες και πιτ μπουλ) λέω μόνος μου ότι είχα το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης...

• P
                                paris1 last edited by

Αγαπητοί φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού,

στο δικό μου ψυχισμό και νου το ατύχημα στο Πολυδένδρι είναι υπόθεση που μας αφορά όλους... ακόμα κι αν δεν υπήρξαμε θεατές ή εμπλεκόμενοι στη συγκεκριμένοι διοργάνωση. Για μένα είίναι ένα γεγονός το οποίο θα μπορούσε να είχε συμβεί στον οποιοδήποτε από εμάς..θα μπορούσαμε να είμασταν εμείς στη θέση του θύματος, της οικογένειας, του οδηγού, των συντελεστών της οργάνωσης. Δεν υπάρχει καμμία διασφάλιση και εξασφάλιση ακόμα και με επαρκή (???) μέτρα ασφαλείας και τροποποιημένες τις συνθήκες ότι κάτι ανάλογο δεν θα μπορούσε να είχε συμβεί στον καθένα μας. Γι αυτό, ας σταματήσει ο καννιβαλισμός πάνω από τα 'πτώματα' του πατέρα, του οδηγού και των στελεχών της οργάνωσης. Φυσικά και υπάρχουν ευθύνες..και είμαι σίγουρη ότι κανείς τους δε χρειάζεται τη δική μας βίαιη υπενθύμιση. Ευθύνες... ίσως γιατί ο ένας δε σκέφτηκε τον κίνδυνο ( πόσες φορές δε θα μπορούσες κι εσύ αγαπητέ φίλε-φίλη να χάσεις το δικό σου παιδί από μια αβλεψία της στιγμής ), ο άλλος γιατί δεν 'κράτησε' το αυτοκίνητο ( μη μου πεις ότι εσύ έχεις τον εγωισμό να αποκλείσεις το ενδεχόμενο της δικής σου υπαιτιότητας σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα ), οι οργανωτές γιατί δε λειτούργησαν με τη σκέψη και το φόβο -αν θες- του πιθανού ατυχήματος ώστε να πάρουν μέτρα ασφαλείας. Ας κρατήσουμε όμως ένα στοιχειώδες επίπεδο...ας μη διαρρηγνύουμε τα ιμάτιά μας επειδή είμαστε απ' έξω απ΄το χορό και πολλά τραγούδια λέμε...δεν προκαλεί ανακούφιση για το χαμό του μικρού Νικόλα ο λιθοβολισμός κανενός... Ας έχουμε στην άκρη του μυαλού μας μαζί με όλα τα άλλα κι αυτό...ότι κανένας δεν ήθελε και δεν επεδίωξε το θάνατο ενός παιδιού.. Γιατί από το σημείο μηδέν του μικρού φίλου άρχισε και ένας συναισθηματικός και ψυχικός ( και σε αυτούς μόνο θα μείνω ) Γολγοθάς για όλους τους άλλους.

**ΣΥΓΝΩΜΗ ΝΙΚΟΛΑ **

Κριτής Αγώνων

• E
                                  eyfraimogloy-michalis last edited by

Ο χρήστης Ευφραίμογλου Μιχάλης έγραψε:

Προς τους Οδηγούς

Οδηγέ όταν δηλώνεις συμμετοχή και πληρώνεις το παράβολο που σου ζητείται :

1. Υποθέτεις ότι ο χώρος του αγώνα, θα μπορεί έστω και ευκαιριακά να χρησιμοποιηθεί σαν (και όχι ¨ως¨ ) πίστα.
                                  2. Υποθέτεις ότι οι θεατές είτε από μόνοι τους (συνειδητοποιημένοι), είτε κατόπιν οδηγιών της οργάνωσης, θα στέκονται σε σωστά και ασφαλή σημεία.
                                  3. Υποθέτεις ότι οι διοργανωτές θα έχουν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να διεξαχθεί ένας ασφαλής αγώνας.

Και εάν, όταν ξεκινά ο αγώνας διαπιστώνεις, ότι τίποτα εκ των παραπάνω δεν πληρείται, για τον οποιονδήποτε λόγο…, τότε τι κάνεις ;

Συνεχίζεις να κάνεις σλάλομ ανάμεσα από θεατές ;
                                  Συνεχίζεις να φρενάρεις εκεί όπου στην προέκταση στέκονται παιδιά ;
                                  Συνεχίζεις να συμμετέχεις σ΄ αυτήν την ρώσικη ρουλέτα ;
                                  Συνεχίζεις να προκαλείς την θεά τύχη, το τυχαίο, το απρόοπτο ;
                                  Συνεχίζεις να πιστεύεις ότι επειδή δεν ευθύνεσαι για τα ελλειπή μέτρα ασφαλείας της οργάνωσης, αυτό σε καθιστά λιγότερο συνένοχο από αυτήν ;

Γιατί δεν τραβάς χειρόφρενο, γιατί δεν βάζεις κάθετα το αυτοκίνητό σου και να απαιτήσεις να μην βλέπεις στο τέλος της ευθείας… υποψήφιους νεκρούς …; Ώστε να αναγκαστούν οι θεατές να μετακινηθούν, είτε από μόνοι τους είτε κατόπιν εντολών της οργάνωσης ;

Σας παρακαλώ πολύ την ανωτέρω τοποθέτηση να μου τη δώσετε ενυπόγραφα ως εξουσιοδοτημένο μέλος της λέσχης στην επόμενη αφετηρία του όποιου Κένταυρος ή του όποιου σπριντ Όθρυ θα συμμετάσχω. Θα έρθω να σας τη ζητήσω ενυπόγραφα, και θα σας ζητήσω επίσης να προσθέσετε μια παράγραφο όπου θα με απαλλάσσει από κάθε ευθύνη για όποια οικονομική ή άλλη ζημία πάθει η λέσχη ή ο αγώνας σε περίπτωση που βάλω κάθετα το αυτοκίνητο, όπως απαιτείτε από εμένα, στην κεραία της Αλυκόπετρας ή στην κλειστή δεξιά στην είσοδο του χωριού στη Δράκεια ή στις τελευταίες φουρκέτες του Όθρυ. Θα υποβάλω εγγράφως το αίτημά μου να μου δώσετε την ανωτέρω βεβαίωση και εφόσον μου τη δώσετε σας υπόσχομαι να κάνω πλήρη χρήση της σε περίπτωση που χρειαστεί.
                                  Αν πάλι αρνηθείτε να τη δώσετε, απλώς θα συνεχίσω να πατάω πολύ νωρίτερα φρένο σε όλα τα σημεία που προλαβαίνω έγκαιρα να δω παριστάμενους ανθρώπους με τάσεις αυτοκτονίας (εσκεμμένα δε χρησιμοποιώ τον όρο 'θεατές'), όπως επίσης και θα συνεχίσω να αρνούμαι κάθε συμμετοχή σε ανάβαση για τον ίδιο ακριβώς λόγο.

Επίσης, θα παρακαλούσα πολύ όλοι μας να είμαστε πιο προσεκτικοί όσον αφορά τις αφορμές που μπορεί να δώσουμε για να γίνει ζημία στον ίδιο το μηχανοκίνητο αθλητισμό. Με αφορμή το θάνατο του παιδιού, ξαφνικά στο forum 'ελληνικοί αγώνες' βρέθηκαν ένα σωρό άνθρωποι που δεν είχαν εμφανιστεί ποτέ πριν, και φυσικά δεν εννοώ εσάς.

Υ.Γ. Σε καμία περίπτωση μη θεωρήσετε τα ανωτέρω ως μομφή για τη λέσχη. Γνωρίζω πολύ καλά ότι είναι αδύνατο η όποια λέσχη να ελέγξει κάθε θεατή πάνω σε ένα βουνό. ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΙΣ ΑΝΑΒΑΣΕΙΣ.

Καλέ μου yugo, η δηκτικότητα της απάντησής σου, υπογραμμίζει την αγωνία και την ανασφάλεια που αισθάνεσαι (όπως και πολλοί από εμάς), για την εξέλιξη του μότορσπόρ στην χώρα μας.

Ζητάς ενυπόγραφα την τοποθέτησή μου, εσύ …ο yugo, από εμένα τον… Μιχάλη Ευφραίμογλου, ειλικρινά δεν έχω τίποτα με εκείνους που χρησιμοποιούν ψευδώνυμα, αλλά σε προσωπικό επίπεδο τίθεται ζήτημα … αισθητικής !

Αν (με το καλό) έρθεις στο Ράλλυ Κένταυρος και βάλεις το αυτοκίνητό σου κάθετα στην αφετηρία π.χ. του Καραβώματος, έστω και αν έχεις τις αγνότερες προθέσεις, τότε σε διαβεβαιώ ότι αυτομάτως θα παρακολουθήσεις τον υπόλοιπο αγώνα… ως θεατής !!! (χώρια που θα καταθέσεις την άδειά σου στην ΕΘΕΑ για 1~2 χρόνια).

Στο κείμενο μου, δεν εννοούσα ότι ο κάθε Αγωνιζόμενος κρίνοντας αυθαίρετα, κατά το δοκούν, να επιβάλλει την άποψή του στην ομαλή διεξαγωγή του αγώνα, αναλόγως της εμπειρίας του, των γνώσεών του, της ιδιοσυγκρασίας του, των πιθανών σκοπιμοτήτων του…
                                  Αν παρατηρήσεις , χρησιμοποιώ συνειδητά, (συνεκδοχικά), το δεύτερο ενικό πρόσωπο και όχι πληθυντικό, (…δηλώνεις, υποθέτεις, συνεχίζεις , τραβάς, βάζεις…). Αυτό σημαίνει ότι ΔΕΝ αναφέρομαι στον κάθε Αγωνιζόμενο ξεχωριστά ως φυσικό πρόσωπο και οντότητα, αλλά τον προσδιορίζω συλλογικά και ως ιδιότητα και μόνον…

Επίσης κατά την γνώμη μου, η διέξοδος από το πρόβλημα έγκειται στην πρώτη μου παράγραφο και συγκεκριμένα στην επανάληψη των ρημάτων «Υποθέτεις ».
                                  Αν λοιπόν κάποια στιγμή μπορέσουμε να αντικαταστήσουμε αυτό το ρήμα με άλλα, όπως π.χ. γνωρίζεις, επιβάλλεις, ελέγχεις, διαπιστώνεις, προνοείς, κλπ., τότε δημιουργείται άλλη προοπτική στην συνεργασία Οργανωτή και Αγωνιζομένων…

Δηλαδή θα μπορούσε π.χ. ένα αυτοκίνητο χαρακτηριζόμενο ως Ασφάλεια. με οδηγό εκπρόσωπο του ΣΟΑΑ, με ωράριο εκκίνησης 10’ πριν το 1ο , με καθήκοντα τον έλεγχο των μέτρων ασφάλειας της ειδικής διαδρομής και με δικαιοδοσία την ενδεχόμενη ακύρωσή της σε περίπτωση ελλειπών μέτρων από την Οργάνωση, ή δημιουργηθέντων απρόβλεπτων δυσμενών συνθηκών της τελευταίας στιγμής…

Όταν ο ΣΟΑΑ « κηρύξει » μία ειδική ως μη ασφαλή και επομένως μη πραγματοποιήσιμη, δεν είναι σαν να βάζει ο κάθε αγωνιζόμενος (με νόμιμο τρόπο) το αυτοκίνητό του κάθετα στον δρόμο ;

Θεσμοθετημένο δικαίωμα που μπορεί να εκχωρηθεί με την έκδοση μίας απλής εγκυκλίου της ΕΘΕΑ. Το θέμα της ασφάλειας των αγώνων είναι πολύ σοβαρό για να μην το αντιμετωπίσουμε από κοινού Οργανωτές και Αγωνιζόμενοι. Εσκεμμένα δεν αναφέρω τους Θεατές, διότι αυτοί δεν είναι θεσμοθετημένοι και δεν εκπροσωπούνται συλλογικά (προς το παρόν τουλάχιστον).

ΥΓ. πάντως φίλε yugo χαίρομαι να συζητώ μαζί σου, διότι σε διακρίνει μετριοπάθεια , γνώση και σοβαρός λόγος…
                                  Σε περιμένω στο Κένταυρος !!!

• B
                                    bujinkan last edited by

Ο χρήστης CRN.gr έγραψε:

...Δηλαδη εσυ πιστευεις οτι ο πατερας του παιδιου δεν εχει καμια ευθυνη ε?

Ναί ρε έξυπνε, εγώ πιστεύω ότι ο πατέρας του παιδιού δεν έχει καμία ευθύνη (μιλάω και σαν πατέρας και σαν οργανωτής και...)...
                                    ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΤΟΥΘΟΚΑΜΗΛΙΖΩ γιατί στην δικιά μου περίπτωση (κούνιες και πιτ μπουλ) λέω μόνος μου ότι είχα το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης...

Καταρχην δεν το παιζω εξυπνος
                                    Παμε απο την αρχη,εγω εξεταζω μονο την ευθυνη του πατερα(ευθυνες και μαλιστα πολλες εχουν ολοι οι εμπλεκομενοι)
                                    Παμε στα του πατερα λοιπον,και ερωτω εσενα που εισαι και πατερας
                                    Παιρνεις λοιπον το παιδακι σου και πας να παρακολουθησεις ενα αγωνα.Ας υποθεσουμε για την ιστορια,οτι δεν εχεις καμια εμπειρια απο αγωνες και οτι πας για πρωτη σου φορα οκ?
                                    Επισης ας υποθεσουμε οτι εχεις διπλωμα οδηγησης και εισαι οδηγας αυτοκινητο.
                                    Εισερχεσαι λοιπον στον χωρο και παιρνεις την θεση σου που σου υποδυκνειουν οι ανθρωποι που ειναι υπευθυνοι για αυτη τη δουλεια η τελοςπαντων βρισκεις μονος σου που θα σταθεις σε επιτρεπομενο βεβαια μερος.
                                    Εσυ λοιπον σαν νοημων ανθρωπος ασχετως αν εχεις εμπειρια η οχι απο αγωνες,ασχετως αν εκει που καθησες επιτεποταν,ασχετως αν εκει που καθησες σε οδηγησες καποιος υπευθυνος..... edit_mod το μυαλουδακι σου δεν πρεπει να παρει στροφες και να πεις στον εαυτο σου...' για κατσε ρε μαστορα στεκομαι καλα εδω? ειμαι ασφαλης? αν ενα αμαξι φυγει ευθεια και ερθει καταπανω μου,ειμαι προστατευμενος? '
                                    Εγω προσωπικα ετσι λειτουργουσα παντα και ετσι θα λειτουργω,το βαζω edit_mod το μυαλο μου να στροφαρει λιγο και δεν αφηνω την ζωη μου στον καθε ασχετο που δεν ξερει να κανει τη δουλεια του

ps: το παραδειγμα με τις κουνιες ειναι εντελως ακυρο.

• C
                                      crn-gr last edited by

Ο χρήστης bujinkan έγραψε:
                                      ....

Το παράδειγμα με τις κούνιες το είπα σαν απάντηση στον 'επιστροφη'

Πήγαιντα στης κούνιες που ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ !!!...

Όσο για τα άλλα...
                                      ...ας υποθέσουμε ότι είμαι τελείως άσχετος και πάω σε ένα κλειστό χώρο να παρακολουθήσω ένα αγώνα ή κάτι σαν αγώνα με τα παιδιά μου, στήνομαι σε ένα σημείο που έχουν στηθεί και άλλοι θεατές, δεξιά και αριστερά μου, πολύ κοντά, είναι άνθρωποι της οργάνωσης που δεν δείχνουν να ενοχλούνται από την παρουσία μας εκεί, όσο και να μου φαίνετε επικύνδυνο, θα κάτσω εκεί να βλέπω, γιατί δεν έχω δει αυτοκίνητο ποτέ μου να κινήτε στο όριο, να φεύγει στα φρένα, ούτε ξέρω να ξεχωρίζω το γρήγορο από το οριακό, ούτε...
                                      ...δυστυχώς φίλε μου, αν συνέβαιναν όλα τα παραπάνω και εγώ εκεί θα καθόμουνα...

• J
                                        jimmy_caesar last edited by

Αγαπητέ Ευφραίμογλου Μιχάλης,
                                        Αναφέρεις πολύ σωστά 'Το θέμα της ασφάλειας των αγώνων είναι πολύ σοβαρό για να μην το αντιμετωπίσουμε από κοινού Οργανωτές και Αγωνιζόμενοι.', αλλά θα πρέπει να θυμόμαστε όλοι τι σημαίνει 'Αγωνιζόμενος' και τι σημαίνει 'Οργανωτής' ενός αγώνα.

Συνεχίζοντας, χάριν συζητήσεως και μόνο, θα ήθελα να σε ρωτήσω με βάση την ενδιαφέρουσα σκέψη σου τι θα έπρεπε να κάνει ο σε πρώτο πρόσωπο ενικού αγωνιζόμενος αν την ώρα της προσπάθειάς του στην ειδική διαδρομή διαπιστώσει αυτά που δεν διαπίστωσε νωρίτερα ο διαπιστευμένος και σε πρώτο πρόσωπο πληθυντικού εκπρόσωπος του ΣΟΑΑ?
                                        (διευκρινίζω για να μην παρεξηγηθώ ότι το 'πρόβλημα' στο σενάριο δημιουργείται μετά το πέρασμα του ΣΟΑΑ)

• T
                                          thanosziozias last edited by

Μπορεί κάποιος να μου υποδείξει τα όρια του οικοπέδου και πού είναι η
                                          άσφαλτος στον χώρο;
                                          Μέσω του google earth γίνεται εύκολα.
                                          Επειδή ασχολούμαι από μικρό παιδί με τον σχεδιασμό αυτοκινητοδρομιών (ερασιτεχνικά φυσικά)
                                          και επειδή το επάγγελμά μου μου δίνει τα εργαλεία και τις γνώσεις για αποτύπωση προτεινόμενων
                                          διαδρομών σε οποιαδήποτε αλάνα και επειδή ότι αντίστοιχο έχω δει είναι για γέλια, θέλω να προσφέρω
                                          εθελοντικά σε όποια λέσχη ενδιαφέρεται.

• ?
                                            A Former User last edited by

Σε ότι αφορά τις ευθύνες που ρίχνουν κάποιοι στον πατέρα να σημειώσω κάτι που είπα και σε προηγούμενο ποστ. Στην θέση που ήταν ο πατέρας με τα παιδάκια του θα μπορούσε να είναι ο οποιοσδήποτε καθώς εκεί είναι η κεντρική είσοδος στον χώρο. Θέλεις δεν θέλεις θα περάσεις από εκεί ή θα πρέπει να πηδήξεις κάγκελα.
                                            Σαν παρευρισκόμενος στον χώρο και στα 2 GP θέλω να παραδεχτώ ότι θα μπορούσα να κάτω και εγώ εκεί. Τα κίτρινα κάγκελα, η σχετικά μεγάλη απόσταση από την φουρκέτα, η ψευδαίσθηση ασφάλειας των jersey, το ότι είναι η κεντρική είσοδος στον χώρο είναι παράγοντες που θα με έκαναν να κοιτάξω ποιο χαλαρά το θέμα ασφάλειας που είναι το 1ο πράγμα που κοιτάω στα πολλά χρόνια που παρακολουθώ αγώνες.
                                            Αυτή την ψευδαίσθηση ασφάλειας θα μπορούσε να την έχει ο καθένας εδώ μέσα.

Και ξαναλέω... Και αν τελικά ο πατέρας πέρναγε ΑΠΛΑ από εκεί??? Σας παρακαλώ μη μου πει κανείς θα έπρεπε να δει την επικίνδυνη είσοδο και να πάρει τα παιδιά του να φύγει.

• First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 18
                                            • 19
                                            • 20
                                            • 21
                                            • 22
                                            • 23
                                            • 24