-
@washcloud:η αλλαγή γραμμής για να μην μου πάρεις τον αέρα -με δεδομένο οτι είσαι κοντοχωριανά μου-,θεωρείται ως αθέμιτη υπεράσπιση θέσεως.Άρα κ αξιόποινη.
-
Ο χρήστης sosna έγραψε:
Φαντάζεσαι όμως Θάνο τι αγωνιστική ζούγκλα θα επικρατούσε εάν δεν είχε οριστεί μία μόνο αλλαγή γραμμής?Ή να το πω αλλιώς:τι θεωρείς οτι θα συνέβαινε σε έναν αγώνα με Σέννα Σούμι Χάμιλτον Γουέμπερ κ λοιπούς κανίβαλλους που θα το έπρατταν?
Σε ενα τετοιο αγωνα θα ειχαμε ολοι ενα χαμογελο μεχρι τα αυτια επιτελους
-
Ο χρήστης Thanix έγραψε:
Φαντάζεσαι όμως Θάνο τι αγωνιστική ζούγκλα θα επικρατούσε εάν δεν είχε οριστεί μία μόνο αλλαγή γραμμής?
Ή να το πω αλλιώς:τι θεωρείς οτι θα συνέβαινε σε έναν αγώνα με Σέννα Σούμι Χάμιλτον Γουέμπερ κ λοιπούς κανίβαλλους που θα το έπρατταν?
Σε ενα τετοιο αγωνα θα ειχαμε ολοι ενα χαμογελο μεχρι τα αυτια επιτελους
Βρε χαμόγελο θα είχαμε,δεν διαφωνώ.Πόσοι θα τερμάτιζαν κ πως δεν ξέρω.
-
...Από την δική μου απλοϊκή ματιά ο Χάμι δεν τιμωρήθηκε γιατί ανέβαζε τα ποσοστά τηλεθέασης στον συγκεκριμένο αγώνα την συγκεκριμένη αγωνιστική συγκυρία
-
Ο χαμι δεν τιμωρηθηκε γιατι ο κανονισμος δεν ειναι 100% ξεκαθαρος στη συγκεκριμενη περιπτωση...και επειδη τον πηγαιναν λιγο πιπ@ κ@λο συνεχεια το αφησαν...
Και καλα κανανε για μενα -
Ο χρήστης sosna έγραψε:
@washcloud:η αλλαγή γραμμής για να μην μου πάρεις τον αέρα -με δεδομένο οτι είσαι κοντοχωριανά μου-,θεωρείται ως αθέμιτη υπεράσπιση θέσεως.Άρα κ αξιόποινη....όχι πάντως σύμφωνα με τον κανονισμό που παρατέθηκε πιο πριν
-
Εγω παλι νομιζω πως δεν τιμωρηθηκε γιατι ισως η FIA θελει να περασει μια νεα νοοτροπια που ξεκιναει με οδηγο αγωνων σαν αγωνοδικη. Θα δειξει στο μελλον...
-
Ο χρήστης sosna έγραψε:
Ή να το πω αλλιώς:τι θεωρείς οτι θα συνέβαινε σε έναν αγώνα με Σέννα Σούμι Χάμιλτον Γουέμπερ κ λοιπούς κανίβαλλους που θα το έπρατταν?
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:

(Spa '98 :p)
-
Ο χρήστης cabala10 έγραψε:
εφοσον ηταν μεσα στον αγωνα και ο Petrov ηθελε το slipstream και ο hamilton δεν τον αφηνε δηλαδη που το ειδες το shake off εσυ? τοσο βλακες ειναι ολοι οι αλλοι οδηγοι και το εχουν κανει αυτο μεχρι τωρα και ο εξυπνος ο χαμιλτον ειπε να το κανει ετσι για το καλο?
Πίστευα αυτονοήτο πως μια τέτοια κίνηση -συνεχής αλλαγή γραμμής- θεωρείτε άξια καμπάνας.Το δικαίωμα να εμποδίσεις την προσπέραση δεν είναι διαφορετικό από το σε βγάζω από το σλίπστρίμ μου.
Katse ligo na ksanadokimaqsw na to pw pio aplo'i'ka.
To na soy katsei kapoios ston sberko kai na parei to slipstream DEN einai prosperash oyte 8ewrheisai oti prosparnas. Me to poy 8A BGEIS apo to slipstream to mprostinoy soy (koinws 8a kaneis thn kinhsh na bgeis deksia h aristera toy) tote 8ewreitai oti briskesai se katastash prosperasmatos.......Sas to ekshghse kai o plymmenosynefakhs opoy to paidi ebale mexri kai orologia basket.
Oso gia to an oi alloi einai blakes kai o Hamilton eksypnos apla to skelos sto exw apanthsei hdh me xwris bebaia na lew oti oloi oi alloi einai blakes kai o hamilton eksypnos. Ksanadiabase loipon ta post moy kai 8a katalabeis....
-
για πες μου δηλαδη πια η χρησιμοτητα του slipstream εαν δεν θελησω να περασω τον μπροστα μου στο τελος τηε ευθειας που βρισκομαι?
ειναι προφανης θεση για προσπεραση δεν χρειαζεται να εχω φτασει διπλα στον αλλον για να θεωρηθει προσπεραση
αλλα με αγγλο 'αγωνοδικη' και με την ιστορια που εχει ο χαμιλτον δεν με ξαφνιαζει διοτι σιγουρα ολο και καποιος θα το ξανακανει στην σεζον και εδω ειμαστε σιγουρα αυτος θα φαει ποινη.. -
ειναι προφανης θεση για προσπεραση δεν χρειαζεται να εχω φτασει διπλα στον αλλον για να θεωρηθει προσπεραση
Ανέλυσε ετυμολογικά τη λέξη προσπέραση και πες μου αν δεν χρειάζεται να είσαι δίπλα στον άλλον.
-
για πες μου δηλαδη πια η χρησιμοτητα του slipstream εαν δεν θελησω να περασω τον μπροστα μου στο τελος τηε ευθειας που βρισκομαι?Poses fores exoyme dei se olwn twn eidwn agwnwn toy mhxanokinhtoy se pista (oxi mono se F1) ton pisw na taksideyei se olo to mhkos thn ey8eias sto slipstream toy mprostinoy kai na mhn prospernaei....
Bebaia 8a exei sdei kai to allo.... Na einai se olh thn ey8eia sto slipstream kai sto telos isa isa na kanei mia timonia kai na ksanampainei apoi pisw. Ayto polles fores mporei na mhn einai prowspa8eia prosperaseis alla to paixnidi toy pontikioy me ths gatas. Koinws prospa8ei na angxwsei/piesei/deiksei ston mprostino oti 'koita' se ligo 8a se katapiw'.....ειναι προφανης θεση για προσπεραση δεν χρειαζεται να εχω φτασει διπλα στον αλλον για να θεωρηθει προσπεραση
Blepeis oti den diabazeis ta post moy swsta? H den ta katalabaineis h den 8eleis na katalabeis..... eipa
**Me to poy 8A BGEIS apo to slipstream to mprostinoy soy (koinws 8a kaneis thn kinhsh na bgeis deksia h aristera toy) tote 8ewreitai oti briskesai se katastash prosperasmatos....... **
Poy loipon blepeis esy na anaferw to na exei ftasei dipla. Exw pei kai polles selides pio prin oti an htan dipla ston hamilton o pterov kai allaze thn grammh toy gia na ton kleisei more than once h ton eksanagkaze kleinontas ton na bgei apo thn pista tote 8A EPREPE na exei kyrwseis....
αλλα με αγγλο 'αγωνοδικη' και με την ιστορια που εχει ο χαμιλτον δεν με ξαφνιαζει διοτι σιγουρα ολο και καποιος θα το ξανακανει στην σεζον και εδω ειμαστε σιγουρα αυτος θα φαει ποινη..
8ewries synnomosies mhpws? Agglos agwnodikhs, ispan os agwnodikhs, germanos kai paei legontas.... Ftanei re paidia me thn karamela...... H kanoyme mia syzhthsh bash epixeirhmatwn h apla mpainoyme edw mesa, leme oti einai na poyme bash podosfairikoy opadismoy (olympiakos -pana8hnaikos style) rixnoyme kai kana mpineliki kai telos.....
-
Hannibal για πολλοστή φορά είμαι μαζί σου
Δε μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιοι εθελοτυφλούν σε κάποια τόσο οφθαλμοφανή πράγματα.Ok το δέχομαι να έχουν κάποιες ενστάσεις μέχρι να τους εξηγηθεί το τι ακριβώς συνέβει και γιατί υπήρξε ή δεν υπήρξε ποινή σε κάποιο περιστατικό, αλλά η μετέπειτα παραλογη επιμονή και εμμονή στη λανθασμένη τους αρχική εκτίμηση είναι άνω ποταμών. Δεν είναι κακό να κάνουμε λάθη πότε πότε και να το αποδεχόμαστε.
Να σημειώσω ότι δεν αναφέρομαι σε αμφισβητούμενες φάσεις (π.χ. Χάμιλτον-Κίμι Σπα 2008) όπου ξαφνικά εμφανίζονται νέοι κανονισμοί αλλά σε ξεκάθαρες φάσεις όπως αυτή του Χάμιλτον με τον Πετρόφ.Τώρα αν αύριο βγει κανονισμός που να απαγορεύει τέτοια σλάλομ (άσε που μπορεί να τα έκανε για να ζεστάνει τα ελαστικά ), πάω πάσο, αλλά για την ώρα δεν έκανε κάτι αξιόποινο.
Περίεργο πάντως που όποτε κάνει κάτι το διαφορετικό, εντυπωσιακό, μαγικό ο Χάμιλτον, πολλοί ξυνίζουν και θέλουν σώνει και καλά να αλλάξουν οι κανονισμοί και να τιμωρείται η όποια ασυνήθιστη κίνηση που κάνει. Δυστυχώς είναι από τους λίγους που μας δίνει το κάτι το διαφορετικό. Κουλάρετε και απολαύστε τον ...και για μένα αντίπαλος είναι φέτος αλλά τον απολαμβάνω, ειδικά όταν όλοι οι υπόλοιποι με κοιμίζουν. Ας υπάρχει μια εγκράτεια στη χολή προς αυτόν και να είστε έστω και λίγο πιο αντικειμενικοί.Ήθελα να ήξερα, θα σας αρέσει όταν θα γίνει αποστειρωμένο το σπορ; Θα καταλήξουμε με ίδια σασί, κινητήρες, ελαστικά και ο ένας να τρέχει πίσω από τον άλλο στερούμενος φαντασίας για προσπέραση γιατί απλά δε θα του επιτρέπεται να βγει εκτός αγωνιστικής γραμμής. Θα έχει πιο πολύ νόημα να παρακολουθούμε τα qualifyings παρά τον αγώνα και στο τέλος για οικολογικούς λόγους θα έχουμε μόνο τα qualifyings και θα βαθμολογούνται από εκεί οι οδηγοί, κάτι σαν ένα Formula-WRC πρωτάθλημα.
-
Ο χρήστης Hannibal έγραψε:
8ewries synnomosies mhpws? Agglos agwnodikhs, ispan os agwnodikhs, germanos kai paei legontas.... Ftanei re paidia me thn karamela...... H kanoyme mia syzhthsh bash epixeirhmatwn h apla mpainoyme edw mesa, leme oti einai na poyme bash podosfairikoy opadismoy (olympiakos -pana8hnaikos style) rixnoyme kai kana mpineliki kai telos.....Πες τα αγορι μου! Τοσα χρονια με αυτες τις θεωριες για οποινδηποτε οδηγο...
-
μα ναι συνομωσιες στην φ1 που ξανακουστηκαν
απο που να ξεκινησουμε? απο την μερα που ανοιξε το στομα του ο σεννα και σε 2 μερες μετα πεθανε με αποτελεσμα η οικογενεια του μεχρι τωρα να τρεχουν στα δικαστηρια την williams?..
η να το φερουμε μεχρι τις μερες μας με τα καλα της mclaren του piquet και με την birdgestone...
ναι βεβαια στην φ1 δεν υπαρχει η μαφια..που ξανακουστηκε τετοιο πραγμαοπως και να εχει οταν περνεις το slipstream(και εισαι οντως πισω του οχι μετρα πισω του..) εισαι σε προφανη θεση για προσπεραση και μονο που αλλαξε 3-4 φορες ενω ο κανονισμος δεν λεει πουθενα (εαν ειναι στο slipstream ειναι ανεκτο ενω αμα ειναι διπλα σου ειναι παραβαση ο νομος λεει μια αλλαγη για να υπερασπισει την θεση του αλλα η φια δεν αποφασιζει ο αγωνοδικης αποφασιζει οποτε ηταν δεν ηταν σημασια εχει το μεγαλυτερο καλο ε?..)
-
Ο χρήστης Hannibal έγραψε:
εφοσον ηταν μεσα στον αγωνα και ο Petrov ηθελε το slipstream και ο hamilton δεν τον αφηνε δηλαδη που το ειδες το shake off εσυ? τοσο βλακες ειναι ολοι οι αλλοι οδηγοι και το εχουν κανει αυτο μεχρι τωρα και ο εξυπνος ο χαμιλτον ειπε να το κανει ετσι για το καλο?
Πίστευα αυτονοήτο πως μια τέτοια κίνηση -συνεχής αλλαγή γραμμής- θεωρείτε άξια καμπάνας.Το δικαίωμα να εμποδίσεις την προσπέραση δεν είναι διαφορετικό από το σε βγάζω από το σλίπστρίμ μου.
Katse ligo na ksanadokimaqsw na to pw pio aplo'i'ka.
To na soy katsei kapoios ston sberko kai na parei to slipstream DEN einai prosperash oyte 8ewrheisai oti prosparnas. Me to poy 8A BGEIS apo to slipstream to mprostinoy soy (koinws 8a kaneis thn kinhsh na bgeis deksia h aristera toy) tote 8ewreitai oti briskesai se katastash prosperasmatos.......Sas to ekshghse kai o plymmenosynefakhs opoy to paidi ebale mexri kai orologia basket.
Oso gia to an oi alloi einai blakes kai o Hamilton eksypnos apla to skelos sto exw apanthsei hdh me xwris bebaia na lew oti oloi oi alloi einai blakes kai o hamilton eksypnos. Ksanadiabase loipon ta post moy kai 8a katalabeis....
Ας τα πάρω κ πιο απλοικά ακόμα.Όταν βγαίνω στην ευθεία κ πίσω μου έχω έτερο διεκδικητή θέσης κοντά μου αυτός θα προσπαθήσει να μου πάρει αέρα.Σωστά?Αν με έχει μαζέψει στους τελευταίους γύρους κ δεν έχει πρόβλημα (ελαστικών ή οτιδήποτε) θα επιχειρήσει σε πρώτη φάση να τσεκάρει τα πατήματά μου,να δει που χάνω κ να δοκιμάσει να με αγχώσει (με κινήσεις παραπλανητικές στην αρχή).Έστω οτι στην τελευταία στροφή της πίστας,όπου μετά ακολουθεί μεγάλη ευθεία κ δίνει ευκαιρία για προσπέραση,κολλήσει πίσω μου παίρνοντας αέρα (επίσης βάλε στο μίξ οτι έχω κ ψιλοχάλια έξοδο,άρα κ μειωμένη ταχύτητα στην ευθεία).
Εγώ εκείνη την ώρα θα λειτουργήσω αμυντικά.Σωστά?Μου επιτρέπεται βάση των κανονισμών που τρέχουμε παντού,ΜΙΑ αλλαγή γραμμής.Σωστά?Αν εγώ αρχίσω τα ζίγκ ζάγκ στην ευθεία,δεν εμποδίζω τον πίσω μου να ακολουθήσει επιθετική τακτική?Δεν αμύνομαι με συνεχείς αλλαγές πορείας?Ποίος ο λόγος να πηγαίνω από τη μια μεριά στην άλλη?Το μόνο που κάνω είναι να διακόπτω-καθυστερώ την προσπέραση?
Επίσης θα ήταν αδύνατο για τον Πετρόφ να δοκιμάσει κάτι γιατί έπρεπε να ακολουθεί τις κινήσεις του Χάμιλτον,άρα έχανε χρόνο.Αν δεις όμως προς το τέλος φτάνει κ δοκιμάζει από την εξωτερική,χωρίς επιτυχία.
Επιπρόσθετα δες στην πίσω ευθεία κ την προσπάθεια του Χάμι στον Πετρόφ (πανομοιότυπο).Ο Πετρόφ ως άλλος βλάκας,πάει έξυπνα στη μέση της πίστας μετά από αμυντική έξοδο κ μετά επιλέγει την αμυντική γραμμή-κλείστηκε.
Τόσα χρόνια λοιπόν,όλοι όσοι σέβονται τη μία αλλαγή γραμμής είναι βλάκες κ βρέθηκε ο έξυπνος!
Συγγνώμη αλλά έχετε άδικο.Έχεις κάνει ποτέ το ίδιο,ατιμώρητος?
υγ:λόγω τηλεθέασης,το περιστατικό έμεινε ατιμώρητο.Το να μην παραδεχόμαστε όμως οτι ήτο παράβαση είναι απίστευτο.
-
Εχει πει ο ανθρωπος σε προηγουμενο post οτι του το εκανε καποιος και οταν παραπονεθηκε του το εξηγησαν οι αγωνοδικες.
-
Ο χρήστης washcloud έγραψε:
Προσωπικά greo, I'm a nobody, αλλά αποκλείω να το δούμε τόσο συχνά αυτό, όσο 'φοβάσαι'. Μη σου πω και καθόλου. Αλλά εδώ είμαστε και θα είμαστε (καλώς εχόντων των πραγμάτων) και θα.....δείξει. Διότι δεν νομίζω ότι δεν είναι ότι δεν το συνηθίζουν, λόγω κανονισμού. Ασυνήθιστη επιλογή είναι ΚΑΙ από τον αμυνόμενο να το κάνει-ΚΑΙ από τον επιτιθέμενο να 'τσιμπάει'. Συν το ότι οι περισσότεροι δεν 'αποτολμούν' κάτι εξεζητημένο, όχι για την ουσία του γράμματος του νόμου, αλλά γιατί έχουν τέτοια μενταλιτέ : προσπαθούν να είναι spick and spanΠληροφοριακα τα chops του MS αφωτου νομιμοποιηθηκαν απο την ατιμωρησια τα ειδαμε με το τσουβαλι σε junior κατηγοριες με αποτελεσματα δεκαδες οχι τοσο πτησεις νεαρων οδηγων. Το οτι δεν ειχαμε νεκρους ηταν απλη συμπτωση, πχ ο ανηψιος Μπρουνο στη Βρετανικη F3, νομιζω στο Ουλτον, ειχε περασει ποντους κατω απο ενα γεφυρακι (που αν το χτυπαγε θα λεγαμε για την καταρα των Σενα κτλ κτλ κτλ) επειδη ακριβως καποιος αλλος πιτσιρικας την ειδε wannabe MS.
Τωρα για το θεμα τολμης, ναι οι περισσοτεροι δεν το αποτολμουν γιατι θεωρουν το weaving απαγορευμενο. Αυτο λιγο πολυ εξηγει γιατι ο Petrov ΔΕΝ εκανε κατι παραπανω, ειμαι σχεδον σιγουρος οτι το θεωρησε αδιακιολογητο ρισκο αφου ο Λιουις θα ετρωγε ποινη. Και αν ακομη δε το ειδε ετσι ο Ρωσος ειμαι 100% σιγουρος οτι καποιος απο τη Ρενο θα του το επεβαλε.
-
Ο χρήστης Go_For_Pole έγραψε:
Προσωπικά greo, I'm a nobody, αλλά αποκλείω να το δούμε τόσο συχνά αυτό, όσο 'φοβάσαι'. Μη σου πω και καθόλου. Αλλά εδώ είμαστε και θα είμαστε (καλώς εχόντων των πραγμάτων) και θα.....δείξει. Διότι δεν νομίζω ότι δεν είναι ότι δεν το συνηθίζουν, λόγω κανονισμού. Ασυνήθιστη επιλογή είναι ΚΑΙ από τον αμυνόμενο να το κάνει-ΚΑΙ από τον επιτιθέμενο να 'τσιμπάει'. Συν το ότι οι περισσότεροι δεν 'αποτολμούν' κάτι εξεζητημένο, όχι για την ουσία του γράμματος του νόμου, αλλά γιατί έχουν τέτοια μενταλιτέ : προσπαθούν να είναι spick and span
Πληροφοριακα τα chops του MS αφωτου νομιμοποιηθηκαν απο την ατιμωρησια τα ειδαμε με το τσουβαλι σε junior κατηγοριες με αποτελεσματα δεκαδες οχι τοσο πτησεις νεαρων οδηγων. Το οτι δεν ειχαμε νεκρους ηταν απλη συμπτωση, πχ ο ανηψιος Μπρουνο στη Βρετανικη F3, νομιζω στο Ουλτον, ειχε περασει ποντους κατω απο ενα γεφυρακι (που αν το χτυπαγε θα λεγαμε για την καταρα των Σενα κτλ κτλ κτλ) επειδη ακριβως καποιος αλλος πιτσιρικας την ειδε wannabe MS.
Τωρα για το θεμα τολμης, ναι οι περισσοτεροι δεν το αποτολμουν γιατι θεωρουν το weaving απαγορευμενο. Αυτο λιγο πολυ εξηγει γιατι ο Petrov ΔΕΝ εκανε κατι παραπανω, ειμαι σχεδον σιγουρος οτι το θεωρησε αδιακιολογητο ρισκο αφου ο Λιουις θα ετρωγε ποινη. Και αν ακομη δε το ειδε ετσι ο Ρωσος ειμαι 100% σιγουρος οτι καποιος απο τη Ρενο θα του το επεβαλε.
Δεν είναι απαγορευμένο?
B.Senna crash,μάλλον αυτό λες.
2010 Petronas Malaysian Grand Prix