-
αν και ειναι απο αλλου η φωτο.....μοιαζει η βαση καπως με αυτο οπου βιδωνει ο προφυλκτηρας σε μια σιδερενια βαση μπροστα ακριβως απο το ρεζερβουαρ.
το παιδι εχει peugeot 307 και στον πισω προφυλακτηρα εχει στραβωσει καπως η κεντρικη βαση ( στραβωσε προς τα κατω το σιδερακι χωρις να εχει σπασει)
αυτο το χτυπημα φοβαται μηπως του εκανε ζημια εστω μικρη στο σασι...δηλαδη το σασι τελικα μεχρι που φτανει και που ''αρπαζει''????
υπαρχει τετοια περιπτωση? -
Ότι κ να γράψουμε μάλλον θα είναι περιττό εφόσον εξαρτάται αποκλειστικά από την σφοδρότητα του χτυπήματος.
Σίγουρα η τραβέρσα του προφυλακτήρα απορρόφα αρκετό μέρος τις πρόσκρουσης άλλα αν αυτή ξεπεράσει τις ανοχές τις τότε την ''πληρώνει'' το αμάξωμα
Οι απαντήσεις έρχονται μονό στην ευθυγράμμιση! -
Ο χρήστης tractioner έγραψε:
Ότι κ να γράψουμε μάλλον θα είναι περιττό εφόσον εξαρτάται αποκλειστικά από την σφοδρότητα του χτυπήματος.
Σίγουρα η τραβέρσα του προφυλακτήρα απορρόφα αρκετό μέρος τις πρόσκρουσης άλλα αν αυτή ξεπεράσει τις ανοχές τις τότε την ''πληρώνει'' το αμάξωμα
Οι απαντήσεις έρχονται μονό στην ευθυγράμμιση!σωστα...αν και δεν αλλαξε κατι στο αμαξωμα...μονο αυτο το σιδερακι που βιδωνει στραβωσε λιγο προς τα κατω...αλλα απο την αλλη εφόσον δεν εσπασε καμια βαση (ουτε αυτη που στραβωσε λιγο) πιθανολογώ πως δεν θα εχει παθει τιποτα..
αν και δεν ξερω απο λαμαρινοδουλειες...(βρηκε ανθρωπο να ρωτησει ) -
Ο χρήστης 106_4_ever έγραψε:
.δηλαδη το σασι τελικα μεχρι που φτανει και που ''αρπαζει''????
υπαρχει τετοια περιπτωση?Σασί με την ευρύτερη έννοια του όρου τα αυτοκίνητα μας δεν έχουν διότι είναι οι λεγόμενες αυτοφερόμενες κατασκευές δηλαδή σασί κ αμάξωμα είναι όλο ένα πράγμα
Όταν χρησιμοποιούμε τον ορό ''πήρε σασί'' συνήθως αναφερόμαστε ότι έχουν αλλοιωθεί βασικά δομικά στοιχεία τις κατασκευής όπως θολοί κολόνες η μασπιε. -
.δηλαδη το σασι τελικα μεχρι που φτανει και που ''αρπαζει''????
υπαρχει τετοια περιπτωση?Σασί με την ευρύτερη έννοια του όρου τα αυτοκίνητα μας δεν έχουν διότι είναι οι λεγόμενες αυτοφερόμενες κατασκευές δηλαδή σασί κ αμάξωμα είναι όλο ένα πράγμα
Όταν χρησιμοποιούμε τον ορό ''πήρε σασί'' συνήθως αναφερόμαστε ότι έχουν αλλοιωθεί βασικά δομικά στοιχεία τις κατασκευής όπως θολοί κολόνες η μασπιε.πολυ ωραιος
υπαρχει καποιο θεμα να μορφωθώ παραπανω εδω στο forum ????.
Αρα πολυ χοντρικα αν δεν πειραχτουν θολοι ,κολωνες και τα λοιπα δεν αλλαζει τιποτα στα αυτοκινητα ε?
με χτυπηματακια ειτε στα μασπιε ειτε στις βασεις των προφυλακτηρων δεν τρεχει κατι. -
Ο χρήστης 106_4_ever έγραψε:
υπαρχει καποιο θεμα να μορφωθώ παραπανω εδω στο forum ????.
Αρα πολυ χοντρικα αν δεν πειραχτουν θολοι ,κολωνες και τα λοιπα δεν αλλαζει τιποτα στα αυτοκινητα ε?
.- Δεν έχω υπο υψην καποιο σχετικο thread ισως αν καποιος έχει κάτι υπ όψην του σου απαντήσει.
- Ετσι όπως το θέτεις ναι χοντρικα έτσι είναι,Γιατι ότι άλλο κ να ''αρπάξει'' είναι σαφως ποιο επιφανειακή λαμαρινοδουλεια, δεν επηρεάζει άμεσα το στήσιμο-δέσιμο του αυτοκινήτου.
-
tnx
-
Μερικές απορίες περί πινακιδών...
α) Αληθεύει ότι δεν μπορείς να ταξιδέψεις σε χώρα της ΕΕ εάν οι πινακίδες δεν έχουν το σήμα 'GR' στο πλάι σε μπλέ φόντο (δηλαδή όσες βγαίναν από το 04 και μετά)
β) Εφόσον έχω τις παλιές, για να πάρω τις καινούργιες, πρέπει να πάω τις παλιές ώς έχει ή πρέπει να τις 'περιποιηθώ΄' ώστε να τις αλλάξουν ως φθαρμένες
γ) Πόσο καιρό κάνουν να βγουν οι καινούργιες? -
Ο χρήστης travelman έγραψε:
Μερικές απορίες περί πινακιδών...α) Αληθεύει ότι δεν μπορείς να ταξιδέψεις σε χώρα της ΕΕ εάν οι πινακίδες δεν έχουν το σήμα 'GR' στο πλάι σε μπλέ φόντο (δηλαδή όσες βγαίναν από το 04 και μετά)
β) Εφόσον έχω τις παλιές, για να πάρω τις καινούργιες, πρέπει να πάω τις παλιές ώς έχει ή πρέπει να τις 'περιποιηθώ΄' ώστε να τις αλλάξουν ως φθαρμένες
γ) Πόσο καιρό κάνουν να βγουν οι καινούργιες?α) Μύθος
β)Οι υπηρεσιες συγκινωνιων δικαιολογουν την αντικατάσταση σε περίπτωση φθοράς κλοπής η απώλειας για αυτό καλό είναι να τις κάνεις κάποιο ''κακό''
Η διαδικασία είναι αυτη εδώ:
http://www.yme.gr/?getwhat=1&oid=338&id=&tid=338#down
γ) Αν εχούν παρακαταθήκη (που συνήθως έχουν )κ την ίδια μέρα, εξαρτάται σε ποια υπηρεσία συγκοινωνιών θα πας. -
Δεν ξέρω αν ισχύει αλλά κάποτε υπήρχε απλώς η υποχρέωση να υπάρχει αυτοκόλλητο με το GR σε εμφανές σημείο στο πίσω μέρος του αυτοκίνητου!
Κάτι τέτοιο:
ή σαν αυτό:
κλπ. -
Θεωρητικά δεν χρειάζεται να αλλάξεις πινακίδες, με ένα οβάλ αυτοκόλλητο 'GR' είσαι καλυμμένος. Στην πράξη, δεν δίνουν σημασία ούτε σε αυτό.
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
κλπ.Κάποτε ναι ήταν υποχρεωτικό στη δευτερη φωτο.
-
Καλησπερα παιδια θα ηθελα να κανω μια ερωτηση.Εχω πουλησει πριν απο ενα χρονο το παλιο μου αυτοκινητο και σε ενα μηνα θα μου ερθει το καινουργιο.Το κοστος του με το κλειδι στο χερι φτανει τα 28000 ευρω.Βεβαια εχω και εκπτωση 1000 ευρω δεν ξερω αυτο κατα ποσο μετραει.Εγω απολυθηκα το Γεναρη απο το στρατο και δεν δουλευω.Πριν ημουν φοιτητης και μολις τελειωσα την σχολη εφυγα για στρατο.Εγω λοιπον μεχρι στιγμης δεν δουλευω καπου και το αμαξι ερχεται σε ενα μηνα.Θελω να το εχω στο ονομα μου αλλα δεν ξερω τι πρεπει να κανω.Τα 10000 ευρω τα δικαιολογω απο την πωληση του παλιου μου αυτοκινητου.Μας μενουν αλλα 18000.Το αμαξι θα το πληρωσω μετρητοις.Η μητερα μου με την οποια μενω δεν εχει κανει μεχρι στιγμης σε κανεναν γονικη παροχη και μου ειπαν να κανω μια για να καλυψω το ποσο.Το θεμα ειναι οτι δεν ξερω ποσο και εαν αυτο φορολογητε και επισης τωρα πλεον εχουμε και το θεμα με τα τεκμηρια.Η μητερα ειναι δημοσιος υπαλληλος.Τι πρεπει να κανω για να το εχω στο ονομα μου χωρις να φορολογηθω?
-
O ποιο αρμόδιος να σου απαντήσει σε κάτι τέτοιο είναι μόνο ο λογιστής σου!
Για κάτι που είναι τόσο σημαντικό κ μπορεί να φας κ πρόστιμο κανείς εδω μέσα δεν θα ήθελε να σε πάρει στι λαιμό του,ψάξτο πάντως διότι διανύουμε χαλεπούς φορολογικούς καιρούς! -
O ποιο αρμόδιος να σου απαντήσει σε κάτι τέτοιο είναι μόνο ο λογιστής σου!
Για κάτι που είναι τόσο σημαντικό κ μπορεί να φας κ πρόστιμο κανείς εδω μέσα δεν θα ήθελε να σε πάρει στι λαιμό του,ψάξτο πάντως διότι διανύουμε χαλεπούς φορολογικούς καιρούς!+100000
Αν δεν εχεις κανενα εισοδημα μεσα στο 2010 ΠΡΕΠΕΙ να δικαιολογησεις την προελευση των χρηματων αγορας και θα φορολογηθεις ΚΑΙ με το τεκμαρτο εισοδημα λογω της χρησης του.
Ερωτησις/συμβουλη:
Γιατι δεν το γραφεις στην αγαπητη μητερα σου αν εχει εισοδημα που δικαιολογει ολα τα παραπανω και οταν με τον καιρο αποκτησεις χρηματα σου το 'πουλαει'; -
Εννοεις εισοδημα?Γιατι εγω το πληρωσα και θελω να ειναι δικο μου.Μετα για να μου το μεταβιβασει δεν πρεπει παλι να πληρωσω?
-
Ο χρήστης 147_gtm έγραψε:
Εννοεις εισοδημα?Γιατι εγω το πληρωσα και θελω να ειναι δικο μου.Μετα για να μου το μεταβιβασει δεν πρεπει παλι να πληρωσω?Εισοδημα = λεφτά δηλωμένα στην εφορία ως έσοδα
Για να δικαιολογήσεις αγορά > 12000 € που είναι το αφορολόγητο πρέπει να μπορείς να δικαιολογήσεις το αντίστοιχο ποσό από τα εισοδήματά σου, του ίδιου ή προηγούμενων ετών. Αν δε μπορείς θα πληρώσεις φόρο για το αντίστοιχο ποσό
Το ότι το πλήρωσες εσύ δε βοηθάει καθώς είτε πρόκειται για λεφτά που σου έδιναν οι δικοί σου (άρα δεν το πλήρωσες εσύ), είτε πρόκειται για μη δηλωμένα έσοδα, άρα δεν είναι κάτι που θες να μάθει η εφορία
Δυστυχώς αν θες να έχεις αμάξι 28000 € στο όνομά σου έχεις μία επιλογή αν θες να είσαι καλυμμένος: να πληρώσεις τον αντίστοιχο φόρο... αλλιώς στο όνομα της μητέρας σου και όταν μπορείς το παίρνεις στο όνομά σου, φυσικά με κόστος μεταβίβασης.
Ο φόρος που θα πληρώσεις τώρα είναι μαγελύτερος πάντως αν θες να το πάρεις στο όνομά σου...
-
Δεν μπορει να γινει τουλαχιστον σε ενα ποσοστο?Επισης εχω ακουσει και για γονικες παροχες αυτο δεν γινεται?
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Δυστυχώς αν θες να έχεις αμάξι 28000 € στο όνομά σου έχεις μία επιλογή αν θες να είσαι καλυμμένος: να πληρώσεις τον αντίστοιχο φόρο... αλλιώς στο όνομα της μητέρας σου και όταν μπορείς το παίρνεις στο όνομά σου, φυσικά με κόστος μεταβίβασης.
Νομιζω οτι κοστος μεταβιβασης υπαρχει στα εταιρικα αυτοκινητα.
Ο φιλος μας αμα μπορει, φετος,του χρονου, να δικαιολογησει εσοδα π.χ. 7000 Ευρω και η αγοροπωλησια γινει στο επιπεδο των 5000 ,ο φορος που θα πληρωσει για την αποκτηση θα ανελθει στο υπερογκο ποσο των 0 (ολογραφως μηδεν) Ευρω.
Μενει το τεκμηριο διαβιωσης που θα μας το πει το νεο φορολογικο νομοσχεδιο. -
Σαν στρατιώτης δεν έχεις τεκμήρια αλλά πλέον δεν είσαι. Δεν ξέρω αν σε καλύπτει όμως για μετά και για πόσο καιρό.. Και πάλι όμως έχεις θέμα πόθεν έσχες.
Το άλλο αυτοκίνητο ήταν στο όνομά σου;; Αν όχι δεν δικαιολογείς ούτε τα 10.000.
Τα υπόλοιπα λεφτά είναι δικά σου; Αν ναι πού τα βρήκες, όφειλες να τα έχεις δηλώσει στην τωρινή ή στις προηγούμενες δηλώσεις σου ώστε να κάνεις ανάλωση κεφαλαίου.
Εκτός αν τα είχες μαζέψει από δωράκια από τον παππού, τη γιαγιά, το νονό σου, τη θεία κλπ και τα είχες σε δικό σου λογαριασμό αλλά δεν ξέρω πώς μπορείς να το χειριστείς αυτό.
Μπορείτε ίσως να το πάρετε μισό μισό, και έχει σημασία για κάτι αλλά δεν θυμάμαι τι, ποιος είναι γραμμένος πρώτος, βάλε αυτήν.
Διάφορες ερωτήσεις/απορίες σχετικές με το αυτοκίνητο