-
Αυτές οι φωτογραφικές που έχουν τοποθετηθεί στην Μαραθώνος αλλά κ γενικά αυτά τα φωτοραντάρ σαν της ΑΟ τι εμβέλεια έχουν; Μπορούν να τοποθετηθούν μακρύτερα από την άκρη του δρόμου ώστε να μην φαίνονται και να μας μαμάνε ασάλιωτους ;
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Αυτές οι φωτογραφικές που έχουν τοποθετηθεί στην Μαραθώνος αλλά κ γενικά αυτά τα φωτοραντάρ σαν της ΑΟ τι εμβέλεια έχουν; Μπορούν να τοποθετηθούν μακρύτερα από την άκρη του δρόμου ώστε να μην φαίνονται και να μας μαμάνε ασάλιωτους ;εμενα πάντως με γράψανε με πολλά στην Μαραθώνος...26-12-2009...με φωτοραντάρ
-
Παιδιά, ξέρει κανείς τι παίζει με το leasing σε ιδιώτες ? Διάβασα το τελευταίο Bild, και αναφέρει ότι υπάρχει και αυτή η περίπτωση (την ονομάζει operational leasing). Τουλάχιστον όπως μας τα λέει, δείχνει να υπάρχει όφελος σε συνολικό κόστος (χωρίς εξαγορά) στο τέλος της 4ετίας σε σχέση με το να αγοράσεις ένα αυτοκίνητο με δάνειο. Τι γίνεται όμως στην πραγματικότητα? Υπάρχουν ιδιώτες που την χρησιμοποιούν και αυτή την εναλλακτική ?
-
Το σηριαλ 'απωλεια διπλωματος' συνεχιζεται.... Αφου μεχρι σημερα δεν εχει ερθει ακομα Αθηνα το διπλωμα, αποφασισα να προχωρησω στην εκδοση καινουργιου. Αφου συγκεντρωσα ολα τα δικαιολογητικα αποφασισα να παω στη Νομαρχια για να τα καταθεσω. Αφου κατατεθηκαν ολα τα χαρτια, ρωταω την υπαλληλο αν θα μου δωσει πισω καποιο χαρτι με το οποιο πιστοποιειται οτι εγω μπορω να οδηγω. Μου δινει τοτε μια ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ μιας βεβαιωσης οτι η Αστυνομια δεν κρατα το διπλωμα μου για τυχον παραβαση.... Μετα τη ρωτησα αν μου δινουν κανα επιπλεον χαρτι που να με εξασφαλιζει και μου ειπε οχι. Ισχυει κατι τετοιο ???
Το κορυφαιο σκηνικο εγινε ομως μετα που ξαναπηγα για να ξαναζητησω μια τετοιου ειδους βεβαιωση (οτι μπορω να οδηγω- ΑΝ υπαρχει κατι τετοιο) Με βρισκει η προισταμενη του τμηματος μεταφορων και μου λεει οτι δεν τα δεχεται τα χαρτια. 'Μα εχουν περασει ηδη 10 μερες και ακομα δεν εχει ερθει' της ειπα.. Μου λεει ' Δεν με ενδιαφερει αν κανει τοσες μερες. Απο τη στιγμη που δεν εχει ερθει ακομα, δεν τα δεχομαι '
Εγω προσωπικα θα περιμενω μεχρι την Παρασκευη που φευγω για Αθηνα για Πασχα και θα της πω οτι ακομα δεν εχει ερθει οποτε μαλλον πρεπει να προχωρησει η διαδικασια. Τι λετε???(Υ.Γ.: Βγηκε καπως μεγαλο τελικα το post.. Συγγνωμη!!!)
-
Ο χρήστης Focusman91 έγραψε:
Το σηριαλ 'απωλεια διπλωματος' συνεχιζεται.... Αφου μεχρι σημερα δεν εχει ερθει ακομα Αθηνα το διπλωμα, αποφασισα να προχωρησω στην εκδοση καινουργιου. Αφου συγκεντρωσα ολα τα δικαιολογητικα αποφασισα να παω στη Νομαρχια για να τα καταθεσω. Αφου κατατεθηκαν ολα τα χαρτια, ρωταω την υπαλληλο αν θα μου δωσει πισω καποιο χαρτι με το οποιο πιστοποιειται οτι εγω μπορω να οδηγω. Μου δινει τοτε μια ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ μιας βεβαιωσης οτι η Αστυνομια δεν κρατα το διπλωμα μου για τυχον παραβαση.... Μετα τη ρωτησα αν μου δινουν κανα επιπλεον χαρτι που να με εξασφαλιζει και μου ειπε οχι. Ισχυει κατι τετοιο ???Το κορυφαιο σκηνικο εγινε ομως μετα που ξαναπηγα για να ξαναζητησω μια τετοιου ειδους βεβαιωση (οτι μπορω να οδηγω- ΑΝ υπαρχει κατι τετοιο) Με βρισκει η προισταμενη του τμηματος μεταφορων και μου λεει οτι δεν τα δεχεται τα χαρτια. 'Μα εχουν περασει ηδη 10 μερες και ακομα δεν εχει ερθει' της ειπα.. Μου λεει ' Δεν με ενδιαφερει αν κανει τοσες μερες. Απο τη στιγμη που δεν εχει ερθει ακομα, δεν τα δεχομαι '
Εγω προσωπικα θα περιμενω μεχρι την Παρασκευη που φευγω για Αθηνα για Πασχα και θα της πω οτι ακομα δεν εχει ερθει οποτε μαλλον πρεπει να προχωρησει η διαδικασια. Τι λετε???(Υ.Γ.: Βγηκε καπως μεγαλο τελικα το post.. Συγγνωμη!!!)
Πιστεψε με ακομα κ η βεβαιωση που σου εδωσε οτι το διπλωμα σου δεν οτι ''η Αστυνομια δεν κρατα το διπλωμα μου για τυχον παραβαση'' Είναι πάρα πολυ !!
Οι κατα τόπους διευθηνσεις διπλωμάτων δεν εχουν υποχρέωση να εκδίδουν καμια είδους βεβαιωση οτι το δίπλωμα σου υφίσταται.
Κ το δίπλωμα σου αργεί γιατι στέλνεται στο τμήμα διαβατηρίων για εκτύπωση τουλαχιστον 10 ημέρες! -
Πιστεψε με ακομα κ η βεβαιωση που σου εδωσε οτι το διπλωμα σου δεν οτι ''η Αστυνομια δεν κρατα το διπλωμα μου για τυχον παραβαση'' Είναι πάρα πολυ !!
Οι κατα τόπους διευθηνσεις διπλωμάτων δεν εχουν υποχρέωση να εκδίδουν καμια είδους βεβαιωση οτι το δίπλωμα σου υφίσταται.
Κ το δίπλωμα σου αργεί γιατι στέλνεται στο τμήμα διαβατηρίων για εκτύπωση τουλαχιστον 10 ημέρες!Αν ειναι ετσι τοτε ΟΚ
εγω παντως το Fiesta μου θα το οδηγησω, που να χαλασει ο κοσμος -
Κ το δίπλωμα σου αργεί γιατι στέλνεται στο τμήμα διαβατηρίων για εκτύπωση τουλαχιστον 10 ημέρες!Αν ειναι ετσι τοτε ΟΚ
εγω παντως το Fiesta μου θα το οδηγησω, που να χαλασει ο κοσμοςμισό γιατί το χάσαμε. ας το πάρουμε απ'την αρχή.
- σου ήρθε το δίπλωμα στην Κομοτηνή και το έστειλες με ΕΛ.ΤΑ. στην Αθήνα ? αν όχι έτσι, έγινε το αντίστροφο?
- σε ενημέρωσαν απλώς ότι βγήκε το δίπλωμα αλλά δε το έχεις παραλάβει ακόμα?
-
Ρε σεις ηρθε το διπλωμα Κομοτηνη την Τριτη και μου το εστειλε η Σχολη Οδηγων μεσω ΕΛΤΑ την Τεταρτη. Ακομα δεν εχει ερθει. Σημειωτεον οτι οταν η γραμματεας το ταχυδρομησε δεν της δωσαν αποδειξη ουτε εναν κωδικο για να ρωτησω σε ποια διαδικασια ειναι η αποστολη (Μαλλον δεν στελνεται συνημμενο). Εχει φτασει Παρασκευη και ακομα δεν εχει ερθει σπιτι μου στην Αθηνα. Λετε να χαθηκε???Το παλικάρι αυτό είχε ποσταρει παλιότερα.
Από ότι αντιλαμβάνομαι έβγαλε το δίπλωμα Αθήνα κ εκ των ύστερων του το έστειλαν στην Κομοτηνή οπού κ δεν το παρέλαβε.
Έτσι κατέφυγε στο να εκδώσει καινούριο.
Αν λέω κάτι λάθος ας το διορθώσει ο ίδιος -
Αναποδα: To διπλωμα το εβγαλα στην Κομοτηνη και τους ειχα πει να μου το στειλουν στην Αθηνα. 3/3 ξεκινησε η αποστολη. Ακομα το περιμενω. Απ'ο,τι φαινεται το διπλωμα πρεπει να χαθηκε καπου στην διαδρομη. Ετσι αποφασισα να δηλωσω απωλεια και να μου φερουν καινουργιο. Αυτα
-
Αναποδα: To διπλωμα το εβγαλα στην Κομοτηνη και τους ειχα πει να μου το στειλουν στην Αθηνα. 3/3 ξεκινησε η αποστολη. Ακομα το περιμενω. Απ'ο,τι φαινεται το διπλωμα πρεπει να χαθηκε καπου στην διαδρομη. Ετσι αποφασισα να δηλωσω απωλεια και να μου φερουν καινουργιο. Αυταμαλακία
πες της κουλής να μη ξανακάνει καμιά τέτοια πατάτα
-
Επιγονατίδες που μπορώ να βρω;
Δεν θέλω σκληρές, πχ για skate, αλλά μαλακές για να μπορώ να κάθομαι στα γόνατα.
Ο σκηνοθέτης μας στη θεατρική μας έχει τσακίσει, και επειδή είμαι κοκαλιάρης με πονάνε τα γόνατα μου. -
Αν όχι σε κάνα κατάστημα με αθλητικα τότε σε μαγαζί με ήδη ορθοπεδικής. Σιγουρα εχει ενα τετοιο στο χαλανδρι ,λίγο πιο κάτω απο την εκκλησία αν εισαι κοντά στην περιοχή αυτην.
-
Ο χρήστης FestoNero έγραψε:
Επιγονατίδες που μπορώ να βρω;
Δεν θέλω σκληρές, πχ για skate, αλλά μαλακές για να μπορώ να κάθομαι στα γόνατα.
Ο σκηνοθέτης μας στη θεατρική μας έχει τσακίσει, και επειδή είμαι κοκαλιάρης με πονάνε τα γόνατα μου.Ρώτα πρώτα σε φαρμακεία (γιατί έχουν ορθοπεδικά), αλλιώς σε μαγαζί με ορθοπεδικά είδη (απέναντι από ΙΚΑ, νοσοκομεία ή στο κέντρο της Αθάνας -Μπακάκος, στην Σωκράτους). Να πάρεις απλές ελαστικές ή ενισχυμένες, που χρησιμοποιούν στο βόλλευ, με το μαξιλαράκι. Τιμές από 6 ευρώ έως 20+.
-
Υπάρχουν και για μάστορες μάλλον σε χρωματοπωλεία και Praktiker...
-
Πιθανόν να έχει ξαναειπωθεί κάπου αλλά εάν έχετε την καλοσύνη.
Βλέπω πλέον ότι το αμάξι μου αρχίζει να πηγαίνει σαν βάρκα στον γυαλό.
Οχι επικίνδυνα αλλά σου προκαλεί μερικές φορές τάσεις ανασφάλειας.
Απο την συμπεριφορά του στο δρόμο νιώθω ότι πιθανόν να έχει φάει το ψωμί του το μπροστά δεξιά
και κάποιο απο τα πίσω.
Για την ακρίβεια όταν π.χ περνάω απο κανένα σαμαράκι, ακούγεται μπροστά ο θόρυβος(φύσημα) της απόσβεσης αλλά πίσω ψιλοκούτσουρο ακούγεται.
Αυτό που ήθελα να ρωτήσω είναι ποιά αμορτισέρ σηκώνουν επισκευή; Δεδομένου ότι είμαι στριμωγμένος οικονομικά, αξίζει (σε κόστος) να ασχοληθώ να τα επισκευάσω ή άδικος κόπος;Ουπππ.. ξέχασα.
Αμάξι Octavia 5, χλμ. 102.000 -
Ο χρήστης piii έγραψε:
Πιθανόν να έχει ξαναειπωθεί κάπου αλλά εάν έχετε την καλοσύνη.
Βλέπω πλέον ότι το αμάξι μου αρχίζει να πηγαίνει σαν βάρκα στον γυαλό.
Οχι επικίνδυνα αλλά σου προκαλεί μερικές φορές τάσεις ανασφάλειας.
Απο την συμπεριφορά του στο δρόμο νιώθω ότι πιθανόν να έχει φάει το ψωμί του το μπροστά δεξιά
και κάποιο απο τα πίσω.
Για την ακρίβεια όταν π.χ περνάω απο κανένα σαμαράκι, ακούγεται μπροστά ο θόρυβος(φύσημα) της απόσβεσης αλλά πίσω ψιλοκούτσουρο ακούγεται.
Αυτό που ήθελα να ρωτήσω είναι ποιά αμορτισέρ σηκώνουν επισκευή; Δεδομένου ότι είμαι στριμωγμένος οικονομικά, αξίζει (σε κόστος) να ασχοληθώ να τα επισκευάσω ή άδικος κόπος;Ουπππ.. ξέχασα.
Αμάξι Octavia 5, χλμ. 102.000Aν δεν έχεις αλλάξει ακόμη μέχρι τα 102.000 km να σε σίγουρος ότι θες αλλαγή οπωσδήποτε μιας κ ο μέσος χρόνος ζωής ενός αμορτισέρ δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 50.000 κ μάλιστα σε νορμάλ συνθήκες όχι στην Ελλαδιτσα μας!
Όσο για την επισκευή αυτή γίνετε από όσο γνωρίζω μονό σε συγκεκριμένες κατηγορίες after market αμορτισέρ κ όχι των αυτοκινήτων παράγωγης.
Όπως κ να χει κάνε πέτρα την καρδια- τσέπη σου κ άλλαξε τα μιας κ ελαστικά φρένα κ αμορτισέρ είναι από τα σημαντικότερα στοιχεία ενεργητικής ασφάλειας στο αυτoκίνητο μας, με αυτά δεν παίζεις! -
να ρωτησω διοτι ενας φιλος με ρωτα συνεχεια οι βασεις των προφυλακτηρων εχουν καμια επαφη με το σασι στα αυτοκινητα ?
Δηλ αν σε χτυπησουν πισω στον προφυλακτηρα με δυναμη που να κανει τον προφυλακτηρα να κουνηθει αρκετα και να πιεστουν οι βασεις του ...αυτο μπορει να επηρεασει εστω λιγο και το σασι? -
προφανως, αλλα πρωτα θα σπασουν
-
δεν εχουν σπασει.... απλα το σιδερακι που ειναι η βιδα κ κάθεται ο προφυλακτηρας στραβωσε...αλλα δεν εσπασασε καμια βαση.
Παιζει αυτο να εχει επηρεάσει το σασι? -
Συνήθως ανάμεσα στον προφυλακτήρα και τα δομικά στοιχεία του αμαξώματος παρεμβάλλονται τμήματα για την απορρόφηση ενέργειας. Αυτά αν έχουν παραμορφωθεί πρέπει να αντικατασταθούν για να μπορέσουν να προστετέψουν και την επόμενη φορά...
Διάφορες ερωτήσεις/απορίες σχετικές με το αυτοκίνητο