-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Φυσικά και αυτό θα σου πω, όπως και τώρα τα μαύρα στην πλειοψηφία των περιπτώσεων τα παίρνουν σε δέσμες χαρτονομισμάτων... Οι περισσότεροι δικηγόροι μάλιστα επιμένουν ιδιαιτέρως σε αυτό, τα μαύρα μετρητά, όχι επιταγή.
Δεν το ήξερες ;O αγοραστής δεν θα μπορεί να κάνει ανάληψη μετρητών από τράπεζα χωρίς δικαιολογητικά συναλλαγής.
Θα μου εξηγήσεις σε παρακαλώ τι δικαιολογητικά θα μου ζητήσουν για να αποσύρω ΟΛΑ μου τα χρήματα και να τα βάλω στο καινούριο μου χρηματοκιβώτιο που μόλις αγόρασα, γιατί φοβάμαι τις τράπεζες;
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Φυσικά και αυτό θα σου πω, όπως και τώρα τα μαύρα στην πλειοψηφία των περιπτώσεων τα παίρνουν σε δέσμες χαρτονομισμάτων... Οι περισσότεροι δικηγόροι μάλιστα επιμένουν ιδιαιτέρως σε αυτό, τα μαύρα μετρητά, όχι επιταγή.
Δεν το ήξερες ;O αγοραστής δεν θα μπορεί να κάνει ανάληψη μετρητών από τράπεζα χωρίς δικαιολογητικά συναλλαγής.
Θα μου εξηγήσεις σε παρακαλώ τι δικαιολογητικά θα μου ζητήσουν για να αποσύρω ΟΛΑ μου τα χρήματα και να τα βάλω στο καινούριο μου χρηματοκιβώτιο που μόλις αγόρασα, γιατί φοβάμαι τις τράπεζες;
Δοκίμασε να πάρεις ανάληψη 100,000 μετρητά και 200,000 μια τραπεζική μετά απο δέκα μέρες να τα φέρει για κατάθεση ο κατασκευαστής και το σκναρισμένο συμβόλαιο που θα καταθέσει ο συμβολαιογράφος να γράφει 200,000 την αντικειμενική και θα δεις την ΥΠΕΕ.
Τελείωσε το πανηγυράκι ξυπνάτε -
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Δοκίμασε να πάρεις ανάληψη 100,000 μετρητά και 200,000 μια τραπεζική μετά απο δέκα μέρες να τα φέρει για κατάθεση ο κατασκευαστής και το σκναρισμένο συμβόλαιο που θα καταθέσει ο συμβολαιογράφος να γράφει 200,000 την αντικειμενική και θα δεις την ΥΠΕΕ.
Τελείωσε το πανηγυράκι ξυπνάτεΒλέπω δε μου απάντησες για τα δικαιολογητικά που θα χρειαστώ
Μάλλον τους παίρνεις όλους για βλάκες : τα μαύρα δεν τα πας για κατάθεση ΠΟΤΕ μαζικά σε δικό σου λογαριασμό κοντά στις ημερομηνίες συναλλαγής...Κάνεις πληρωμές με αυτά, κάνεις κάποια μικροκατάθεση ίσως, τα βάζεις σε θυρίδα και βλέεεεεπουμε...Προσφάτως καταγγελία από υπάλληλο τράπεζας (έγινε μέσα στην τράπεζα η συναλλαγή) για 1 εκατομ. !!μετρητό μαύρα πήγε στην υπηρεσία ειδικών ελέγχων, υπογεγραμμένη επωνύμως...
Κλήθηκε ο εισπράξας, του ανοίξαν τους λογαριασμούς και δε συμμαζεύεται, τον ξετινάξαν...Τα μαύρα αυτά δεν βρέθηκαν πουθενά (είχε κάνει άλλες πληρωμές με αυτά), τον ΠΟΥΛΟ η καταγγελία...
Εφόσον τα μαύρα δεν μπορείς να τα ανιχνεύσεις ΤΕΛΟΣ... -
Τελείωσε το πανηγυράκι ξυπνάτεΒλέπω δε μου απάντησες για τα δικαιολογητικά που θα χρειαστώ
Μάλλον τους παίρνεις όλους για βλάκες : τα μαύρα δεν τα πας για κατάθεση ΠΟΤΕ μαζικά σε δικό σου λογαριασμό κοντά στις ημερομηνίες συναλλαγής...Κάνεις πληρωμές με αυτά, κάνεις κάποια μικροκατάθεση ίσως, τα βάζεις σε θυρίδα και βλέεεεεπουμε...Προσφάτως καταγγελία από υπάλληλο τράπεζας (έγινε μέσα στην τράπεζα η συναλλαγή) για 1 εκατομ. !!μετρητό μαύρα πήγε στην υπηρεσία ειδικών ελέγχων, υπογεγραμμένη επωνύμως...
Κλήθηκε ο εισπράξας, του ανοίξαν τους λογαριασμούς και δε συμμαζεύεται, τον ξετινάξαν...Τα μαύρα αυτά δεν βρέθηκαν πουθενά (είχε κάνει άλλες πληρωμές με αυτά), τον ΠΟΥΛΟ η καταγγελία...
Εφόσον τα μαύρα δεν μπορείς να τα ανιχνεύσεις ΤΕΛΟΣ...Kάθε ανάληψη με μετρητά πάνω από 15,000 αναφέρεται στην ΤτΕ και ΠΛΕΟΝ ενεργοποιείται η ΥΠΕΕ.
Κάτσε και θα δεις τι έχει να γίνει και θυμήσου με -
Αυτό που πρέπει να καταλάβεις είναι ότι πρέπει να βρεθεί ίχνος των μαύρων χρημάτων που εισέπραξε κάποιος...Αν δε βρεθεί όλα αυτά που λες είναι φιλολογίες και η ΥΠΕΕ θα πρέπει να αποδείξει πού βρίσκονται αυτά τα χρήματα...
Επίσης να ξέρεις ότι τα παλικάρια της ΥΠΕΕ μοιράζουν και 'κάρτες' σε όσους έχουν ξελασπώσει με μίζα (το 10% του προστίμου που απειλείται : όσο δηλ. πρέπει να καταβάλλεις και από το πρόστιμο για να κάνεις προσφυγή στα δικαστήρια και να ανασταλεί μέχρι την εκδίκαση. Όλα μελετημένα ) : 'πείτε το και σε κανένα άλλο γνωστό σας αν έχει πρόβλημα να έρθει σε μας να τα κανονίσουμε'...
Αυτό το τελευταίο είναι προ 2ετίας+ βέβαια... -
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Kάθε ανάληψη με μετρητά πάνω από 15,000 αναφέρεται στην ΤτΕ και ΠΛΕΟΝ ενεργοποιείται η ΥΠΕΕ.
Κάτσε και θα δεις τι έχει να γίνει και θυμήσου μεTελικά, πες μας με απλά λόγια τι θα γίνει. Και παρακαλώ, εξήγησέ μας γιατί χαίρεσαι για αυτό που νομίζεις ότι θα γίνει. Ειλικρινά δεν έχω καταλάβει πώς βλέπεις την αγορά της οικοδομής, νομίζω ότι έχεις κάποιες εμμονές ετοιμάζεσαι να χαρείς προβλέποντας μία γενική καθίζηση τιμών που δεν καταλαβαίνω πώς αντιλαμβάνεσαι ότι θα ωφελήσει τον τόπο και εσένα.
-
Ο χρήστης angel rabbit έγραψε:
Kάθε ανάληψη με μετρητά πάνω από 15,000 αναφέρεται στην ΤτΕ και ΠΛΕΟΝ ενεργοποιείται η ΥΠΕΕ.
Κάτσε και θα δεις τι έχει να γίνει και θυμήσου μεTελικά, πες μας με απλά λόγια τι θα γίνει. Και παρακαλώ, εξήγησέ μας γιατί χαίρεσαι για αυτό που νομίζεις ότι θα γίνει. Ειλικρινά δεν έχω καταλάβει πώς βλέπεις την αγορά της οικοδομής, νομίζω ότι έχεις κάποιες εμμονές ετοιμάζεσαι να χαρείς προβλέποντας μία γενική καθίζηση τιμών που δεν καταλαβαίνω πώς αντιλαμβάνεσαι ότι θα ωφελήσει τον τόπο και εσένα.
Εγω θέλω να σταματήσουν οι κινούμενοι στα όρια της νομιμότας 'κατασκευαστές' να μαγκώνουν τους ταλαίπωρες.
Κάθε συναλλαγή με μαύρο χρήμα είναι ΠΑΡΑΝΟΜΗ.
Και ΝΑΙ φίλε ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε.
Ο τόπος θα ωφεληθεί αν φέρουν πίσω οι 'κατασκευαστές' όσα έχουν στερήσει από το Κράτος!
Αν δεν τα φέρουν θα τους τα πάρει πίσω ο αγανακτισμένος κόσμο με άλλο τρόπο.
Φαντάσου κάποιο κατασκευαστή που τα σήκωνε μαύρα τόσα χρόνια να σκάσει μύτη με το cayenne μέσα στην κρίση και να κάνει διδαχές περί τιμών και συστήματος.
ΘΑ ΜΑΖΕΨΕΙ ΠΟΛΥ ΡΟΠΑΛΟ -
Κοίτα το να μην κυκλοφορεί μαύρο χρήμα στην αγορά, είναι ευχάριστο γεγονός και λόγος να χαίρεσαι : πώς να το κάνουμε τώρα ;
Βέβαια ο cpp (ο οποίος τρέφει ιδιαίτερα τρυφερά αισθήματα για τους κατασκευαστές ) νομίζει ότι η ΥΠΕΕ θα αρχίσει έξαφνα να ελέγχει όλες τις συναλλαγές με τις τράπεζες 5 εκατομ. Ελλήνων που αγοράζουν και πωλούν ακίνητα από 100.000 - 1 εκατομ. ευρώ...Ούτε στο όνειρό τους δεν θα μπορούν αν 'ενεργοποιούνται' για κάθε ανάληψη 15.000 ευρώ...Ενεργοποίσηση σημαίνει πλήρης έλεγχος της υπόθεσης και ιδιαιτέρως όλων των οικονομικών στοιχείων αυτού που εισέπραξε (άνοιγμα λογαριασμών κλπ)...Αυτή είναι βαριά διαδικασία και φυσικά δε γίνεται να 'ενεργοποιούνται' όπου βλέπουν μια ανάληψη 20-30.000 ευρώ...
Γενικώς οι ηλεκτρονικές συναλλαγές είναι πολύ θετικό μέτρο και θα περιορίσουν (μάλλον, Ελλάδα είμαστε ) την κυκλοφορία του μαύρου χρήματος και θα εμπεδώσουν και μια κάποια φορολογική συνείδηση...
Στα περί ακινήτων ο καλύτερος - αν όχι ο μόνος - τρόπος να μην υπάρχουν χρήματα κάτω από το τραπέζι είναι η προσέγγιση των αντικεμενικών με τις αγοραίες αλλά αυτό είναι 'επικίνδυνο' πλέον τέτοιες εποχές αν σκεφτούμε ότι 'μέσω' αντικειμενικών πληρώνονται άπειροι φόροι που βαρύνουν τα ακίνητα...Θα γίνει όμως κι αυτό και όποιον πάρει ο χάρος
-
Ο χρήστης angel rabbit έγραψε:
Εγω θέλω να σταματήσουν οι κινούμενοι στα όρια της νομιμότας 'κατασκευαστές' να μαγκώνουν τους ταλαίπωρες.
Κάθε συναλλαγή με μαύρο χρήμα είναι ΠΑΡΑΝΟΜΗ.
Και ΝΑΙ φίλε ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε.
Ο τόπος θα ωφεληθεί αν φέρουν πίσω οι 'κατασκευαστές', αγοραστές , τράπεζες, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι κλπ όσα έχουν στερήσει από το Κράτος!
Αν δεν τα φέρουν θα τους τα πάρει πίσω ο αγανακτισμένος κόσμο με άλλο τρόπο.
Φαντάσου κάποιο κατασκευαστή που τα σήκωνε μαύρα τόσα χρόνια να σκάσει μύτη με το cayenne μέσα στην κρίση και να κάνει διδαχές περί τιμών και συστήματος.
ΘΑ ΜΑΖΕΨΕΙ ΠΟΛΥ ΡΟΠΑΛΟ!Όπως στρώνεις κοιμάσαι
-
Στα περί ακινήτων ο καλύτερος - αν όχι ο μόνος - τρόπος να μην υπάρχουν χρήματα κάτω από το τραπέζι είναι η προσέγγιση των αντικεμενικών με τις αγοραίες αλλά αυτό είναι 'επικίνδυνο' πλέον τέτοιες εποχές αν σκεφτούμε ότι 'μέσω' αντικειμενικών πληρώνονται άπειροι φόροι που βαρύνουν τα ακίνητα...
Ακριβώς.
Και είναι πιο 'επικίνδυνο' για κανα-δύο εκατομύρια μικροιδιοκτήτες ακινήτων παρά για τριακόσιους εργολάβους με Καγιέν, που μόλις ανακοινωθεί η αύξηση θα πουλήσουν εύκολα και όσα τους έχουν μείνει. -
ΟΙ αντικειμενικες και οι αγοραιες θα ταυτιστουν πληρως μελλοντικα ...και δεν αναφερομαι σε νομοθετικη ρυθμιση αλλα στο τι θα γινει σταδιακα...εκει εξω εχει δημιουργηθει μεγαλη ασφυξια και δεν αφηνει πολλα στην φαντασια για το τι μέλλει γενέσθαι.
-
τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι εκπαιδεύονται 50 σκύλοι στην αστυνομία και θα συνοδεύουν το νέο σώμα αδιάφθορων της ΥΠΕΕ για να μυρίζονται το μαύρο χρήμα......
εδώ δεν υπάρχει στο περίφημο TAXIS εντολή που να εντοπίζει την προφανή ανισορροπία σε εκκαθαριστικά με δηλωθέντα εισοδήματα κάτω των 20000 € πχ και 3 ΙΧ των 6000 cc ...και όλα γίνονται με το χέρι ακόμη....
διαφημίζουν κάποιες επιτυχίες τους για πάταξη της φοροδιαφυγής και είναι περιπτώσεις που είτε δεν έχει ο συλληφθείς κάποιο γνωστό τηλέφωνο να κουκουλωθεί είτε δεν θέλει να λαδώσει...κατά τα λοιπά και στις δύο περιπτώσεις προσλαμβάνουν τον Χ κούγια και την γλυτώνουν....
-
Πάντως η ΥΠΕΕ είναι γεγονός ότι έχει βγει παγανιά...Την Τρίτη ήμουν σε συμβολαιογραφικό γραφείο του κέντρου και η συμβολαιογράφος μου είπε ότι λίγο πριν πάω (15.00) είχε φύγει η ΥΠΕΕ που ήταν εκεί από τις 10.00 το πρωί και έκαναν φύλλο και φτερό τα πάντα...Δεν βρήκαν κάτι άξιο λόγου, κατά τα λεγόμενά της, και από τη διάθεση που είχε την πιστεύω
Πάντως από μεγάλα δικηγορικά γραφεία ξέρω ότι δικηγόροι 'ειδοποιούνται' προτού δεχτούν αιφνιδιαστικό έλεγχο. -
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Ο τόπος θα ωφεληθεί αν φέρουν πίσω οι 'κατασκευαστές', αγοραστές , τράπεζες, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι κλπ όσα έχουν στερήσει από το Κράτος!
Αν δεν τα φέρουν θα τους τα πάρει πίσω ο αγανακτισμένος κόσμο με άλλο τρόπο.Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου .
Αλλά να προσθέσω και μερικούς ακόμη ?
Τραπεζικούς , λογιστές , δικαστές ,γιατρούς , τελωνειακούς , πολεοδόμους , εφοριακούς , αξιωματικούς , δεητζήδες , οτετζήδες , δημοτικούς υπαλλήλους , πολιτικούς , αγρότες , οικοδόμους , ηλεκτρολόγους , υδραυλικούς , εστιάτορες , καφετζήδες , ικατζήδες , ξενοδόχους , δημοσιογράφους , εμπόρους και γενικά όλους τους Ελληνες , μιά και η διαφθορά και η φοροκλοπή είναι ενδημικές στην Χώρα .Τελικά όπως σου λένε και οι άλλοι , δείχνεις εμπάθεια στο συγκεκριμμένο κλάδο , που σημαίνει ότι κάποιο προσωπικό πρόβλημα είχες με κάποιους από αυτόν τον κλάδο .
Μήπως θα ήθελες να το μοιραστείς μαζί μας , ώστε να γίνει πιό μεστή η συζήτηση ? -
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Αν δεν τα φέρουν θα τους τα πάρει πίσω ο αγανακτισμένος κόσμο με άλλο τρόπο.Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου .
Αλλά να προσθέσω και μερικούς ακόμη ?
Τραπεζικούς , λογιστές , δικαστές ,γιατρούς , τελωνειακούς , πολεοδόμους , εφοριακούς , αξιωματικούς , δεητζήδες , οτετζήδες , δημοτικούς υπαλλήλους , πολιτικούς , αγρότες , οικοδόμους , ηλεκτρολόγους , υδραυλικούς , εστιάτορες , καφετζήδες , ικατζήδες , ξενοδόχους , δημοσιογράφους , εμπόρους και γενικά όλους τους Ελληνες , μιά και η διαφθορά και η φοροκλοπή είναι ενδημικές στην Χώρα .Τελικά όπως σου λένε και οι άλλοι , δείχνεις εμπάθεια στο συγκεκριμμένο κλάδο , που σημαίνει ότι κάποιο προσωπικό πρόβλημα είχες με κάποιους από αυτόν τον κλάδο .
Μήπως θα ήθελες να το μοιραστείς μαζί μας , ώστε να γίνει πιό μεστή η συζήτηση ?Δείχνω εμπάθεια σε οποιονδήποτε έχει τιμές που δεν δικαιολογούνται και αποκρύπτει εισοδήματα από το Κράτος.
Έτσι δείχνω εμπάθεια
στον υδραυλικό που δεν κόβει απόδειξη,
στον ξενοδόχο που θέλει 300 euro την βραδιά για χάλια υπηρεσίες
στον τραγουδιστή που θέλει 200 euro το μπουκάλι και είναι άφωνος και
στον κατασκευαστή που κινείται στα όρια της νομιμότητας και τσιμπάει χρήμα από τους ταλάίπωρες.Και επειδή ξενοδοχεία, μπουζούκια, είναι επιλογή και δεν είναι για όλους ενώ το σπίτι είναι είδος α ανάγκης προσπαθώ να προστατεύσω του μη έχοντες.
-
Το σπίτι είναι μεν είδος Α ανάγκης, δεν είναι όμως ΚΑΘΟΛΟΥ υποχρεωτικό να αγοράσεις, ζεις ΠΕΡΙΦΗΜΑ (τις περισσότερες φορές καλύτερα αν σκεφτείς πόσο π@τσο έχεις φάει για ν'αγοράσεις λίγα τούβλα και μπετά) στο ενοίκιο...Οι κατασκευαστές θα πουλάνε όσο γουστάρουν λοιπόν, μέχρι να μπει διατίμηση στο τμ
Το μόνο για το οποίο 'δικαιούσαι' να διαμαρτύρεσαι είναι για παρανομίες όπως φοροδιαφυγή, απάτη κλπ...
Οι άφωνοι τραγουδιστές, οι άχρηστοι δικηγόροι και τα πανάκριβα ξενοδοχεία για 0 υπηρεσίες έχουν κάθε δικαίωμα ύπαρξης...
Αν επιβιώνουν και πουλάνε (χωρίς απάτες του κοινού ποινικού δικαίου να επαναλάβω) το ζήτημα το έχεις εσύ και όχι αυτοί, όσο κι αν αφωνάζεις ότι δεν αξίζουν τα λεφτά τους...Υπάρχουν άλλοι που τους τα δίνουν και η σεμνή τελετή λήγει εδώ... -
{Εν ολίγοις, όσες κατοικίες των οποίων η οικοδομική άδεια εκδόθηκε από τις αρχές του 2006 και μετά δεν πωληθούν έως τα τέλη του 2010 (και αυτές είναι αρκετές χιλιάδες), θα υπόκειται σε ΦΠΑ αυτοπαράδοσης από το νέο έτος. Γι' αυτό, οι κατασκευαστές έχουν ζητήσει, είτε να παραταθεί το διάστημα της πενταετίας και να μετατραπεί σε 10ετία ή να υπολογίζεται από την αποπεράτωση και ηλεκτροδότηση των κτιρίων και όχι από την ημερομηνία έκδοσης της άδειας.}
ξερεις πως υπολογιζεται ο φπα της αυτοπαραδοσης?Ειναι δηλ.σαν να τα πουλας στον εαυτο σου σε αντικειμανικη αξια και εκπιπτεις τον φπα της κατασκευης?
-
Ο χρήστης spyros έγραψε:
ξερεις πως υπολογιζεται ο φπα της αυτοπαραδοσης?Ειναι δηλ.σαν να τα πουλας στον εαυτο σου σε αντικειμανικη αξια και εκπιπτεις τον φπα της κατασκευηςAκριβώς , αλλά άδειες με ΦΠΑ πρίν το 2007 δεν υπάρχουν , η είναι ελάχιστες .
-
Kαι μιας και ανοιξαμε τα φορολογικά.
Cruiser θέλεις να μας πεις πως μετράνε τα αδιάθετα 'ετοιμα' διαμερίσματα σαν περιουσία του κατασκευαστή ή της επειχείρησης στην οποία είναι μέτοχος?
Θεωρείς ότι θα έπρεπενα μετράνε στον ΦΜΑΠ?
Αν όχι γιατί? -
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Και επειδή ξενοδοχεία, μπουζούκια, είναι επιλογή και δεν είναι για όλους ενώ το σπίτι είναι είδος α ανάγκης προσπαθώ να προστατεύσω του μη έχοντες.Τα υπόλοιπα επαγγέλματα δεν εμπίπτουν σε αυτά ?
Δηλαδή οι τράπεζες που δανείζονται από την ΕΚΤ με 2 % και δανείζουν το κράτος με 6,3 % , τι είναι ?
Τα καταναλωτικά με 10-12 % , οι πιστωτικές κάρτες με 16-18 % τι είναι ?
Τα ιδωτικά νοσοκομεία που χρεώνουν ασύστολα , ενώ δεν μπορείς να βρείς κρεββάτι σε δημόσιο .
Οι διεφθαρμένοι δημόσιοι υπάλληλοι , οι εκπαιδευτικοί που κολοβαράνε στο σχολείο γιά να είναι ξεκούραστοι στο φροντιστήριο .Ολοι αυτοί και τόσοι άλλοι που μου διαφεύγουν , όπως οι δικηγόροι και οι συμβολαιογράφοι , δεν σε ενοχλούν ?
Και γιά να το γενικεύσουμε , μέχρι τώρα οι πολίτες φορολογούμαστε χαλαρά , αλλά έτσι ανεχόμαστε την ανεπάρκεια του κράτους .
Τώρα που θέλει να είμαστε Ευρώπη στους φόρους , θα ανεχόμαστε φαινόμενα σαν το βρέφος που πέθανε την περασμένη βδομάδα , γιατί μιά βδομάδα δεν έβρισκε κρεββάτι σε νοσοκομείο , η σαν την κοπέλλα που πέθανε χτές γιατί δεν είχε οδηγό το ασθενοφόρο , η που πάμε στην πολεοδομία , στην εφορία κλπ και ο υπάλληλος έχει πάει στην λαική η την έχει κάνει κοπάνα ?Αυτό θα είναι και το μεγαλύτερο πρόβλημα του κράτους στο μέλλον . Οταν ο πολίτης δεν έχει τίποτα να κρύψει , τότε δεν έχει και τίποτα να φοβάται και οι κρατικές μαγκιές , η οι τραπεζικές μαγκιές θα έχουν κόστος .
AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!