Γενικα στο χωρο του εμποριου υπαρχουν πολλες δυσκολιες και πιεσεις...και θα δουμε πολλα μαγαζια στο μελλον που απλα λειτουργουσαν για να εχει ενα μεροκαματο ο καταστηματαρχης να κλεινουν ειτε απο τις πιεσεις των προμηθευτων ειτε απο τις απαιτησεις για το ενοικιο ειτε απο τη μειωση της κινησης.
Όταν πχ ενα καταστημα εχει τη season 100.000 € τζιρο και ολα τα χρονια λειτουργουσε με επιταγες και ειχε ενα καλο προγραμματισμο για να εχει ενα μεροκαματο και οχι να εχει τη δυνατοτητα να πλουτισει και ερχεται τωρα ο προμηθευτης και του λεει τερμα οι επιταγες μονο cash και αυτο προκαταβολικα τοτε του βαζει το μαχαιρι στο λαιμο και τι θα κανει? το πιο πιθανο καποια στιγμη να μην αντεξει...
Βεβαια ο pazaropoulos θα μου πειτε οτι παιζει σε αλλα μεγεθη και οτι ο προγραμματισμος θα πρεπε να τα διαφορετικος η οτι ειχε τη δυνατοτητα να πλουτισει και να εχει αποθεμα για δυσκολους καιρους.
Αλλα η αληθεια ειναι οτι οταν αλλαζουν οι νομοι της αγορας και αυτοι μαλλον ραγδαια ειναι φυσιολογικο αποτελεσμα να υπαρχουν απωλειες.
Εξαλλου ειναι γενικο φαινομενο στην ελλαδα να μην κανεις τιποτα στη ζωη και να ανοιγεις ενα μαγαζι.
Ειτε αυτο πουλαει παντελονια, ειτε παπουτσια, ειτε αυτοκινητα, ειτε οτιδηποτε. Και ειναι δεδομενο οτι οι περισσοτεροι χρεωθηκανε για να τ ανοιξουν και οτι παντα τρεχανε να καλυψουν τα χρεη τους. Όποτε με τους καιρους που ζουμε πολλα θα ειναι τα μαγαζια που θα κλεισουν...
Και σ ολο το παιχνιδι οι τραπεζες ειχαν παντα στο μυαλο τους να μαζεψουν τα λεφτα του κοσμου χωρις να εχουν και αυτες προγραμμα και χωρις να εχουν κριτηρια για το ποιους και ποσο δανειζουν. Γενικα εχουμε ενα αρρωστο συστημα παντου που απλα τσουλαγε. Τωρα στις δυσκολες στιγμες πολυ δεν θα μπορεσουν ν ανταπεξελθουν.