-
Ο χρήστης greo έγραψε:
4 ειμαστε. Το ΑΠΘ κερδιζει 3-1Greo πιστεύω ότι δεν με ξεχνάς .
-
Ο χρήστης jtblaster έγραψε:
Την σεισμολογία πρέπει να την πέρασα γύρω στο 93 αν θυμάμαι καλά οπότε .... δικαιολογούμεΑν σου πω εγώ ότι τη σεισμολογια την πέρασα όταν ο εγκέλαδος ακόμα κουνούσε μόνο κάτι βοτσαλάκια....
-
Ο χρήστης dirtoulios έγραψε:
Την σεισμολογία πρέπει να την πέρασα γύρω στο 93 αν θυμάμαι καλά οπότε .... δικαιολογούμε
Αν σου πω εγώ ότι τη σεισμολογια την πέρασα όταν ο εγκέλαδος ακόμα κουνούσε μόνο κάτι βοτσαλάκια....
Τότε αν δεν έχεις μεταπτυχιακό στη σεισμολογία / γεωφυσική πραγματικά υποκλίνομαι στη μνήμη σου και στην επαφή που κρατάς
-
Ο χρήστης dea@735 έγραψε:
4 ειμαστε. Το ΑΠΘ κερδιζει 3-1
Greo πιστεύω ότι δεν με ξεχνάς .
Eσυ εισαι ο τριτος
-
6.8 μετασεισμός στην Χιλή πριν από λίγο
-
Είναι φυσιολογικό έως -1,2 περίπου από τον κύριο σεισμό ...
http://projecteuclid.org/DPubS?service= ... 1222868190
diroulie σε εσκισα , νόμος του Bath το θυμόμουν
-
Ρε σεις, τωρα το θυμηθηκα! 4-1 ειμαστε. Ειναι και ο κουμπαρος μου ο μουλωχτος γεωλογος.
Θυμασαι κατι απο σεισμολογία; Μωρε μπραβο!
-
http://www.youtube.com/watch?v=yDIQ_vJn ... r_embedded
εχει καμια σχεση με το thread?
κανω διακοπες εκει,κανονικα η σταθμη ειναι 1 μετρο κατω απο την επιφανεια του πεζοδρομιου.. -
Ο χρήστης chrooooo έγραψε:
Youtube Videoεχει καμια σχεση με το thread?
κανω διακοπες εκει,κανονικα η σταθμη ειναι 1 μετρο κατω απο την επιφανεια του πεζοδρομιου..τσου.....
χειμωνιάτικες φουσκοθαλασσιές. Ετσι δεν ήταν και σε δυο-τρια μέρη ακόμα πριν ενα περίπου μήνα?http://projecteuclid.org/DPubS?service= ... 1222868190
diroulie σε εσκισα , νόμος του Bath το θυμόμουν
Γι'αυτό πάντα λέω: Τόπο στα νιάτα!
@γρεο
4-1? βαρύ σκορ....η κουπα στη Θεσσαλονίκη -
Δεν είναι αποτέλεσμα σεισμού , αλλά νομίζω ότι ταιριάζει εδώ.
Ροπωτό Τρικάλων Φεβρουάριος 2010....Κατολισθήσεις.
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
έλεγε ένας στην τηλεόραση προχθές, ο Λέκκας νομίζω, ότι περιμένουμε μέχρι το 2015 ισχυρό σεισμό από το ρήγμα νότια της Κωνσταντινούπολης που δεν έχει δραστηριοποιηθεί ακόμα και μπορεί να δώσει μέχρι 7,5. Βέβαια αυτό το 'νότια' είναι πολύ γενικό και μπορεί να συμπεριλαμβάνει και Ελληνικό χώρο, σωστά ? -
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
έλεγε ένας στην τηλεόραση προχθές, ο Λέκκας νομίζω, ότι περιμένουμε μέχρι το 2015 ισχυρό σεισμό από το ρήγμα νότια της Κωνσταντινούπολης που δεν έχει δραστηριοποιηθεί ακόμα και μπορεί να δώσει μέχρι 7,5. Βέβαια αυτό το 'νότια' είναι πολύ γενικό και μπορεί να συμπεριλαμβάνει και Ελληνικό χώρο, σωστά ?
Έλα τώρα... μιλάμε για σεισμό 6αρη στο Bingol, *1000 *km *ανατολικά *της Κων/πολης.
-
Ο χρήστης dirtoulios έγραψε:
έλεγε ένας στην τηλεόραση προχθές, ο Λέκκας νομίζω, ότι περιμένουμε μέχρι το 2015 ισχυρό σεισμό από το ρήγμα νότια της Κωνσταντινούπολης που δεν έχει δραστηριοποιηθεί ακόμα και μπορεί να δώσει μέχρι 7,5. Βέβαια αυτό το 'νότια' είναι πολύ γενικό και μπορεί να συμπεριλαμβάνει και Ελληνικό χώρο, σωστά ?
Έλα τώρα... μιλάμε για σεισμό 6αρη στο Bingol, *1000 *km *ανατολικά *της Κων/πολης.
Πάντως αυτή η συνεχής ενημέρωση του 'Μάκη' είναι πραγματικά απίστευτα λαϊκίστικη - ανεγκέφαλη!!!!
Επειδή ο σεισμός πουλάει, κάνανε ' δελτίο σεισμών ' και τρομοκρατούν την κοινή γνώμη !!
Απορώ ειλικρινά πως κάποιοι 'συνάδελφοι' ασχολούνται με αυτό ...(ματαιοδοξία ???? Δεν ξέρω ... )
-
αυτόν τον ένιωσα κανονικότατα
βλέπω όμως απο τα data οτι είχαν προηγηθεί και άλλοι με ίδιο επίκεντρο ενώ το τελευταίο 24ωρο εμφανίζεται δραστηριότητα πάνω στο κομμάτι που ενώνει Σποράδες/Β.Εύβοια με Γαλαξίδι και φαίνεται να είναι στα όρια τεκτονικών πλακών, σύμφωνα με το χάρτη.
έχουν κάτι να σχολιάσουν οι ειδικοί?
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
(...)εμφανίζεται δραστηριότητα πάνω στο κομμάτι που ενώνει Σποράδες/Β.Εύβοια με Γαλαξίδι και φαίνεται να είναι στα όρια τεκτονικών πλακών, σύμφωνα με το χάρτη.έχουν κάτι να σχολιάσουν οι ειδικοί?
Αυτό το όριο είναι κάτι που αποτελεί θέμα συζήτησης/επανερμηνείας εδώ και 30 χρόνια περίπου. Εμφανίζεται με διάφορες μορφές, ανάλογα με την προσέγγιση/ερμηνεία των ερευνητών.
Στους χάρτες του EMSC υιοθετείται η πιο 'παραδοσιακή' προσέγγιση, αυτή των Jakcson & McKenzie (1973) (a)
αλλά έχουν προταθεί και άλλες ερμηνείες, όπως:
και
Σε όλες-σχεδον- τις περιπτώσεις, οριοθετείται μια περιοχή που αντιστοιχεί σε κεντρικο και νότιο Αιγαίο και τμήμα της Στερεάς Ελλάδας και Πελοποννήσου, που αποτελούν τη λεγόμενη (μικρο)πλάκα του Αιγαίου. Δεν πρόκειται για 'πλάκα' με την έννοια που δίνουμε στις μεγάλες μονάδες που αποτελούν τη γήινη λιθόσφαιρα, αλλα για περιοχή η οποία συμπεριφέρεται διαφορετικά από τον υπολοιπο ελλαδικό χώρο, στα βόρεια και δυτικά, με αποτέλεσμα (μεταξύ άλλων) τη γένεση σεισμών στα περιθώριά της. Ετσι, έχουμε σεισμούς στις Σποράδες, στον Κορινθιακό, στο 'τόξο', αλλά και στα μικρασιατικά παράλια, ενώ η σεισμικότητα μέσα σε αυτήν είναι σαφέστερα χαμηλότερη (πχ Κυκλάδες).
-
Ξυπνησα απο τον σεισμο αν και ειμαι στην Αθηνα,πρεπει να ηταν πολυ ρηχος ειπα και βλεπω οτι ειχε εστιακο βαθος 1-2 χλμ ,ευτυχως δεν ηταν τιποτα 6 ριχτερ γιατι θα κλαιγαμε
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Ξυπνησα απο τον σεισμο αν και ειμαι στην Αθηνα,πρεπει να ηταν πολυ ρηχος ειπα και βλεπω οτι ειχε εστιακο βαθος 1-2 χλμ ,ευτυχως δεν ηταν τιποτα 6 ριχτερ γιατι θα κλαιγαμεΚαι μένα με ξύπνησε και σκεφτομενος τους σεισμούς που έχουν γίνει αποφάσισα να σηκωθώ για να είμαι έτοιμος αν γίνει μεγαλύτερος.
-
μηπως γνωριζετε ενα σαιτ απο αμερικανικο σεισμολογικο ινστιτουτο το οποιο κανει αναρτηση των δεδομενων του σεισμου απυθειας μολις γινει εδω στην ελλαδα?
γιατι αμα περιμενουμε απο αυτους εδω περα να μας κατατοπισουν...καηκαμε!!
-
κοιμόμουν του καλού καιρού
η πλάκα είναι όμως ότι είχα πάει στη Ζήνα και λέω αν γίνει κανάς μεγάλος σεισμός πώς φεύγουν από κει μέσα?
-
Χθες ειδα το 2012...
ΜΠορω να πω ότι πλεον είμαι πεπεισμένος ότι ερχετε το τελος!!!
Σεισμός. Πόσο τον φοβόμαστε?