-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
u mad?
απο την ευκολια με την οποια θα ματωναμε αυτα τα χωματα
/care
και το γεγονος οτι ελληνοποιηθηκες μας τιμα ιδιαιτερα αν σκεφτεις οτι κανεις ΕΛΛΗΝΑΣ δεν θελει να αγγλοποιηθει-αμερικανοποιηθει
http://en.wikipedia.org/wiki/Greek_diaspora
Δυστυχως για μας κυκλοφορεις αναμεσα μας
και ΑΝΑΜΕΣΑ σας και ΜΕΣΑ σας...
you ain't seen nothing yet.... -
Ο χρήστης dimitris fasoulis έγραψε:
Απο τι ακριβως εξυπηρετειται το κεφαλαιο ? Απο τη νομιμοποιηση των μεταναστων ? Απο την παροχη ιθαγενειας ? Και πες και γιατι . Γιατι το κεφαλαιο ωφελειται περισσοτερο απο το μεταναστη που εχει την ελληνικη ιθαγενεια και οχι απο το μεταναστη που δε την εχει ?
Την αποψη μου πανω σ' αυτο την εχω γραψει μερικες σελιδες πισω.Ναι και τότε δεν σου απάντησα γιατί είπα να σε αφήσω να το καταλάβεις μόνος σου - τα στοιχεία ήταν εκεί, μπορούσες να τα χρησιμοποιήσεις, αλλά δεν το έκανες.
Ορίστε λοιπόν:
-
η μεγάλη και απότομη (άρα μη ευκολοχώνευτη από την αγορά εργασίας) εισαγωγή οικονομικών μεταναστών έβλαψε τα δικαιώματα των εργατών και εργατοϋπαλλήλων λόγω ΥΠΕΡΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (φυσικά είναι προϊόν προς συναλλαγή η εργασία, διαφορετική γνώμη έχει μόνο ο Περισσός και Σία, με γεια του, αλλά αυτή είναι επιθυμία, όχι πραγματικότητα)
-
το ότι στερούνταν πολιτικών δικαιωμάτων έκανε την άμεση εκμετάλλευσή τους πιο εύκολη. Τα εργασιακά δικαιώματα χτυπήθηκαν βάναυσα τα τελευταία 15 χρόνια, πράγμα απολύτως φυσιολογικό αφού συνέτρεχε το (1)
-
το ότι θα αποκτήσουν πολλοί από αυτούς πολιτικά δικαιώματα απλώς θα παγιώσει το (1), σε τίποτα δεν θα βοηθηθεί κανείς, εκτός εκείνων που επιθυμούν ΠΟΛΛΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ (αν μιλάνε και καλά ελληνικά, τόσο το καλύτερο, θα μπορούν να απασχολούνται με τον -διαρκώς συρρικνούμενο- βασικό μισθό και στα πιο σικ καταστήματα κι όχι μόνο στις λάντζες και τα χωράφια)
-
ΤΙΠΟΤΑ δεν εμποδίζει εκατομμύρια νέους να μπουν και να πάρουν τη θέση των παλιών στα κάτεργα, πράγμα που θα συμπιέσει και 'παλαιούς' και 'νέους' Έλληνες σε ακόμα χαμηλότερα επίπεδα απολαβών και διαπραγματευτικών χαρτιών. Αυτοί με τη σειρά τους θα γίνουν αργότερα 'Έλληνες', άρα ο κύκλος θα διαιωνιστεί προς τέρψη 'αφεντικών' και αφελών
-
επανάσταση δεν θα γίνει, πριν ξεσπάσει ο λαός θα φροντίσουν να τον γλυκάνουν με κάτι, με κάποια 'παραχώρηση' που θα αποτελεί μόνο επιστροφή κάποιων από τα παλιά κεκτημένα. Αλλά ως τότε θα έχει γίνει η δουλειά. Τα εργασιακά δικαιώματα θα έχουν πιάσει πάτο, θα επιστρέψουμε στις ουρές έξω από τις σύγχρονες φάμπρικες για το ΜΕΡΟκάματο και εσύ κ. fasouli θα ζητάς ακόμα διευκρινίσεις γιατί 'δεν μπορείς να καταλάβεις'.
-
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Αν θες εσυ μπορεις ανετα να λες οτι εισαι τουρκο-αλβανο-σλαβοσπορος αλλα εγω και πολλοι αλλοι ειμαστε ΕΛΛΗΝΕΣ
βρε μανία με την ετικέτα
δε φαντάζομαι να υπάρχουν τίποτα μακρινές προσμίξεις στο σόι και να χει χάσει αυθεντικότητα το dna από καμιά μεριά;Αυτό δεν σημαίνει ότι επιτρέπεται ηθικά να αδιαφορείς για τη χώρα σου, για τους συμπατριώτες/συμπολίτες σου και να κοκορεύεσαι γι' αυτό.
Πολλοί που φωνασκούν υπερ της χώρας, του έθνους και των συνελλήνων υμών αδερφών διάγουν βίο που μάλλον τα αντίθετα αποδεικνύει
Συνήθως κιόλας, όσο δυνατότερες οι φωνές, τόσο πιο βρώμικες είναι οι φωλιές.
-
οι άνθρωποι όπως και τα ζώα πολεμούν για την εστία τους και την επιβίωσή τους εκτός από τους άμυαλους που πολεμούν για την θρησκεία, γλώσσα κλπ κλπ (πάντοτε για το όφελος κάποιων ηγεμονίσκων)
αν τους πομάκους (που ενώ κατάγονται από την εποχή του Μ. αλέξανδρου λόγω γλώσσας αποκαλούνται τούρκοι) τους εξασφαλίζαμε αντί για απομόνωση, ίσες ευκαιρίες με τους υπόλοιπους Έλληνες δεν θα αλληθώριζαν προς την 'μαμά' τουρκία αλλά θα λειτουργούσαν σαν τους ακρίτες στο Βυζάντιο λόγω του ότι θα προστάτευαν τα κεκτημένα τους.
ήμουν και είμαι κατά της μαζικής ελληνοποίησης αμέτρητων αλλοδαπών για το όποιο όφελος, από την άλλη σύμφωνα και με αυτό που ισχύει και για τους Έλληνες, το 'όπου γης πατρίς', θα μπορούσε η πολιτεία να ελληνοποιήσει κάποιους που αντικειμενικά θα έχουν χτίσει το δικαίωμα αυτό.
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Αυτό δεν σημαίνει ότι επιτρέπεται ηθικά να αδιαφορείς για τη χώρα σου, για τους συμπατριώτες/συμπολίτες σου και να κοκορεύεσαι γι' αυτό.
Πολλοί που φωνασκούν υπερ της χώρας, του έθνους και των συνελλήνων υμών αδερφών διάγουν βίο που μάλλον τα αντίθετα αποδεικνύει
Σωστά. Και λοιπόν; Αν αύριο το βουλώσουν όλοι αυτοί οι φωνασκούντες, οι έμποροι πατριωτικών βιβλίων, οι λαϊκιστές, οι ακροδεξιοί και λοιποί, θα λυθεί κάποιο πρόβλημα;
οι άνθρωποι όπως και τα ζώα πολεμούν για την εστία τους και την επιβίωσή τους εκτός από τους άμυαλους που πολεμούν για την θρησκεία, γλώσσα κλπ κλπ (πάντοτε για το όφελος κάποιων ηγεμονίσκων)
αν τους πομάκους (που ενώ κατάγονται από την εποχή του Μ. αλέξανδρου λόγω γλώσσας αποκαλούνται τούρκοι) τους εξασφαλίζαμε αντί για απομόνωση, ίσες ευκαιρίες με τους υπόλοιπους Έλληνες δεν θα αλληθώριζαν προς την 'μαμά' τουρκία αλλά θα λειτουργούσαν σαν τους ακρίτες στο Βυζάντιο λόγω του ότι θα προστάτευαν τα κεκτημένα τους.
ήμουν και είμαι κατά της μαζικής ελληνοποίησης αμέτρητων αλλοδαπών για το όποιο όφελος, από την άλλη σύμφωνα και με αυτό που ισχύει και για τους Έλληνες, το 'όπου γης πατρίς', θα μπορούσε η πολιτεία να ελληνοποιήσει κάποιους που αντικειμενικά θα έχουν χτίσει το δικαίωμα αυτό.
Συμφωνώ απολύτως σε κάθε σημείο.
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Αν θες εσυ μπορεις ανετα να λες οτι εισαι τουρκο-αλβανο-σλαβοσπορος αλλα εγω και πολλοι αλλοι ειμαστε ΕΛΛΗΝΕΣ κατι που πηγαζει απο την ευκολια με την οποια θα ματωναμε αυτα τα χωματα ενω εσυ μαλλον θα την εκανες για καφε στην Αγκυρα......και το γεγονος οτι ελληνοποιηθηκες μας τιμα ιδιαιτερα αν σκεφτεις οτι κανεις ΕΛΛΗΝΑΣ δεν θελει να αγγλοποιηθει-αμερικανοποιηθει ποσο δε να τουρκοποιηθει!!!Δυστυχως για μας κυκλοφορεις αναμεσα μας και απολαμβανεις κατι που ζηλευει και φοβαται ολος ο κοσμος......την αισθηση του ΕΘΝΟΥΣ στα δυσκολα.Το μηνυμα μου πες το στους ομοιδεατες σου.........
Καιρό είχαμε να δούμε ένα καλό ποστ εδώ...
Πρέπει να βρω εκείνη τη γενετική έρευνα για τους λαούς της ΕΕ, που έδειχνε πόσο κοντά είμαστε (γενετικά) στους γειτόνους μας...
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Πρέπει να βρω εκείνη τη γενετική έρευνα για τους λαούς της ΕΕ, που έδειχνε πόσο κοντά είμαστε (γενετικά) στους γειτόνους μας...
Ποσο ιδιοι θελεις να πεις.
-
Eεεμμμ....Μάλλον στους εξ΄ανατολάς γειτονους εννοεί ο markvag, αρα καθόλου, σύμφωνα με αυτό που πόσταρες...!!
-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Eεεμμμ....Μάλλον στους εξ΄ανατολάς γειτονους εννοεί ο markvag, αρα καθόλου, σύμφωνα με αυτό που πόσταρες...!!Αυτό εννοούσα!
Αλλά και με τους εξ ανατολάς δεν θα έβρισκες πολλές διαφορές... Μόνο επίθετα ν' αρχίσεις να μετράς...
-
Μααα, ΔΕΝ κατάλαβες..!! Είναι λογικό να συγγενεύουμε με τους Βόρειους λαούς γενετικά, αφου οι Αχαιοι και οι Δωριεις απο κάπου εκει κατέβηκαν..!!
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Αυτό δεν σημαίνει ότι επιτρέπεται ηθικά να αδιαφορείς για τη χώρα σου, για τους συμπατριώτες/συμπολίτες σου και να κοκορεύεσαι γι' αυτό.
Σωστά. Και λοιπόν; Αν αύριο το βουλώσουν όλοι αυτοί οι φωνασκούντες, οι έμποροι πατριωτικών βιβλίων, οι λαϊκιστές, οι ακροδεξιοί και λοιποί, θα λυθεί κάποιο πρόβλημα;
α. θα σταματήσουν να μου ζαλίζουν τα παπάκια
β. θα μείνετε μόνο οι true πατριώτες -
Απο τι ακριβως εξυπηρετειται το κεφαλαιο ? Απο τη νομιμοποιηση των μεταναστων ? Απο την παροχη ιθαγενειας ? Και πες και γιατι . Γιατι το κεφαλαιο ωφελειται περισσοτερο απο το μεταναστη που εχει την ελληνικη ιθαγενεια και οχι απο το μεταναστη που δε την εχει ?
Την αποψη μου πανω σ' αυτο την εχω γραψει μερικες σελιδες πισω.Θα συμφωνησω με την απαντηση του Μanosk.
Δεν θα μπορουσα να τα πω καλυτερα . -
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
α. θα σταματήσουν να μου ζαλίζουν τα παπάκια
β. θα μείνετε μόνο οι true πατριώτεςα. χρειάζεται το κακό για να υπάρξει το καλό
β. β' πληθυντικό; Εγώ είμαι απλός πολίτης , οι σωτήρες της ακροδεξιάς ή της ακροαριστεράς ευαγγελίζονται τη σωτηρία όλων μας με το καλό ή, συνηθέστερα, με το κακό. -
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Μααα, ΔΕΝ κατάλαβες..!! Είναι λογικό να συγγενεύουμε με τους Βόρειους λαούς γενετικά, αφου οι Αχαιοι και οι Δωριεις απο κάπου εκει κατέβηκαν..!!Τόσο παλιές συγγένειες, δεν θα φαίνονταν τόσο κοντά. Επίσης, αυτοί που τώρα είναι βόρεια από εμάς εμφανίστηκαν (από τις στέπες της σημερινής Ρωσίας / Σιβηρίας) πολύ αργότερα από Αχαιούς / Δωριείς και όχι και τόσο νωρίτερα από τον εξ' ανατολών γείτονα...
Πως με μία απλή εικόνα καταρρίπτονται επιχειρήματα περί γενετικής καθαρότητας...
Αλήθεια, οι Αχαιοί / Δωριείς και αυτοί λαθρομετανάστες ήταν;
-
Οι μεταναστες ειναι εδω (και δεν ηρθαν επειδη υπηρχε καποιο νομοσχεδιο, αλλες ειναι οι αιτιες της μεταναστευσης) το θεμα ειναι η ιθαγενεια και ακομη δεν εχεις αιτιολογησει γιατι το κεφαλαιο ωφελειται περισσοτερο απο τον μεταναστη με ιθαγενεια και οχι απο το μεταναστη χωρις την ιθαγενεια (αυτο εχεις ισχυριστει και εσυ και ο ντελσολ) . Οπως ο ιδιος εχεις γραψει στο (2), η στερηση δικαιωματων (στους μεταναστες) εκανε την εκμεταλευση τους πιο ευκολη. Αρα ?
Πραγματι η ελευση μεγαλων μαζων μεταναστων ειναι πολλαπλως επικερδης για το κεφαλαιο (υπερπροσφορα εργασιας , συμπιεση εργασιακων δικαιωματων, μειωση μισθων ). Ακολουθωντας ,ομως ,το σκεπτικο σου (ποναει χερι , κοψει χερι) θα επρεπε να διωχνουμε απο τη χωρα και τους Ελληνες ανεργους (μιας και η ανεργια και των Ελληνων συμβαλει στη συμπιεση των εργασιακων κεκτημενων).
Οταν ομως τα κερδη μειωνονται και η ελευση μεταναστων περισσοτερο εγκυμονει κινδυνους κοινωνικης εκρηξης παρα να φερει κερδη στο κεφαλαιο , τοτε οι μεταναστες ειναι παρα πολλοι.Ασε που με τη χορηγηση ισων εργασιακων δικαιωματων στους μεταναστες (μεσω της ιθαγενειας) ,να δεις για ποτε το κεφαλαιο θα βρει τροπους να ελεγξει τη μεταναστευση μιας και δεν θα ειναι πλεον συμφερουσα.Βασικη προυποθεση 'ιδρυσης' του καπιταλισμου ηταν η δημιουργια μεγαλης μαζας ανθρωπων χωρις δικο τους κεφαλαιο χωρις δουλεια χωρις ατομικη ιδιοκτησια. Αυτο επιτευχθηκε πρωτα στο UK και κυριως σε βαρος των αγροτων και στη συνεχεια αυτο το μοντελο (με καποιες διαφοροποιησεις) ακολουθηθηκε και στις υπολοιπες δυτικες χωρες. Με το περασμα των χρονων ενα μεγαλο μερος του δυτικου προλεταριατου μετεξελιχθηκε σε (περιπου) μικρομεσαια ταξη. Ενας απο τους τροπους που εχει το κεφαλαιο για να αντιμετωπιζει τη μειωση κερδων και να αναπαραγεται ειναι η εισαγωγη ετοιμου προλεταριατου (μεταναστων). Χωρις την επιλυση του 'προβληματος' καπιταλισμος δεν υπαρχει επιλυση του 'προβληματος' μεταναστες.
Αν πραγματι ενδιαφερεσαι για τους μεταναστες , για τους ελληνες εργαζομενους και για τα εργασιακα τους δικαιωματα/κεκτημενα να στραφεις εναντιον της αιτιας που δημιουργει το προβλημα.Και στη τελικη τι ζητας για τους μεταναστες? Απελαση ή ισα εργασιακα δικαιωματα ?
-
Υπέρ, επίσης είμαι υπερ της ελληνοποίησης των Ελλήνων.
-
fasoulis ... καλη η θεωρια δεν λεω ... αλλα θα ηθελα να μου πεις μια χωρα που ολα αυτα που μας ειπες εφαρμοστηκαν επιτυχως στην πραξη και ειναι ολοι ευχαριστημενοι .
Γιατι εγω δεν εχω καμια διαθεση να γινει η χωρα μου και η ποιοτητα ζωης η δικια μου και των συμπατριωτων μου το πειραματοζωο μιας ιδεολογιας . -
Σχετικο-ασχετο θεμα απο την Βουλγαρια
Since September 2009, after the new Cabinet was appointed, 6500 applications for Bulgarian citizenship had been approved, mainly from Albania, Israel, Macedonia, Moldova, Russia, Serbia and Ukraine.
http://www.sofiaecho.com/2010/02/19/860643_the-visa-business
Θα κυκλοφορουν νομιμα ως Βουλγαροι στην ΕΕ.Σιγουρα κατι παρομοιο θα γινεται και στην Ρουμανια.
-
@manoskΟι μεταναστες ειναι εδω (και δεν ηρθαν επειδη υπηρχε καποιο νομοσχεδιο, αλλες ειναι οι αιτιες της μεταναστευσης) το θεμα ειναι η ιθαγενεια και ακομη δεν εχεις αιτιολογησει γιατι το κεφαλαιο ωφελειται περισσοτερο απο τον μεταναστη με ιθαγενεια και οχι απο το μεταναστη χωρις την ιθαγενεια (αυτο εχεις ισχυριστει και εσυ και ο ντελσολ) . Οπως ο ιδιος εχεις γραψει στο (2), η στερηση δικαιωματων (στους μεταναστες) εκανε την εκμεταλευση τους πιο ευκολη. Αρα ?
Άρα κάθε φορά που θα 'νομιμοποιείται' μια φουρνιά, θα έρχεται νέα για να αντικαταστήσει την υπάρχουσα. Αν δεν το έχεις συνειδητοποιήσει, αυτό γίνεται και τώρα. Οι παλιότεροι λαθρομετανάστες που ριζώνουν σε ένα μέρος και σταδιακά ενσωματώνονται στον κοινωνικό ιστό, ιδίως οι προερχόμενοι από την Αλβανία, δεν είναι το ίδιο 'ελκυστικοί' για όσους έχουν ανάγκη φθηνής εργασίας. Αντικαθίστανται λοιπόν στις χειρωνακτικές εργασίες από 'φρέσκους' και έχουμε διαρκώς τα ίδια. Μάλιστα σε πληροφορώ ότι οι παλιοί μετανάστες δεν θέλουν τους καινούριους γιατί τους χαλάνε τα μεροκάματα. Φοβερό, έτσι;Πραγματι η ελευση μεγαλων μαζων μεταναστων ειναι πολλαπλως επικερδης για το κεφαλαιο (υπερπροσφορα εργασιας , συμπιεση εργασιακων δικαιωματων, μειωση μισθων ). Ακολουθωντας ,ομως ,το σκεπτικο σου (ποναει χερι , κοψει χερι) θα επρεπε να διωχνουμε απο τη χωρα και τους Ελληνες ανεργους (μιας και η ανεργια και των Ελληνων συμβαλει στη συμπιεση των εργασιακων κεκτημενων).
Αυτό που λες είναι τελείως αυθαίρετη και παντελώς παράλογή επέκταση του σκεπτικού μου. Πρέπει να βοηθηθούν τα αδύναμα κοινωνικά στρώματα του ελληνικού λαού. Πώς αυτό θα επιτευχθεί με την περαιτέρω αποδυνάμωσή τους, όπως ανέφερα αναλυτικά εδώ, μάλλον μόνο εσύ μπορείς να καταλάβεις.Οταν ομως τα κερδη μειωνονται και η ελευση μεταναστων περισσοτερο εγκυμονει κινδυνους κοινωνικης εκρηξης παρα να φερει κερδη στο κεφαλαιο , τοτε οι μεταναστες ειναι παρα πολλοι.Ασε που με τη χορηγηση ισων εργασιακων δικαιωματων στους μεταναστες (μεσω της ιθαγενειας) ,να δεις για ποτε το κεφαλαιο θα βρει τροπους να ελεγξει τη μεταναστευση μιας και δεν θα ειναι πλεον συμφερουσα.
Σκασίλα του κεφαλαίου αν υπάρχουν 2 ή 5 εκατομμύρια μετανάστες. Οι μετανάστες δεν ζουν στις πριβέ περιοχές, στα Καβούρια και τις Κρήνες, δεν 'λερώνουν' τις λέσχες τους, ούτε καπαρώνουν τα υπόγεια γκαράζ τους.
Όσο περισσότεροι, τόσο καλύτερα.Βασικη προυποθεση 'ιδρυσης' του καπιταλισμου ηταν η δημιουργια μεγαλης μαζας ανθρωπων χωρις δικο τους κεφαλαιο χωρις δουλεια χωρις ατομικη ιδιοκτησια. Αυτο επιτευχθηκε πρωτα στο UK και κυριως σε βαρος των αγροτων και στη συνεχεια αυτο το μοντελο (με καποιες διαφοροποιησεις) ακολουθηθηκε και στις υπολοιπες δυτικες χωρες. Με το περασμα των χρονων ενα μεγαλο μερος του δυτικου προλεταριατου μετεξελιχθηκε σε (περιπου) μικρομεσαια ταξη. Ενας απο τους τροπους που εχει το κεφαλαιο για να αντιμετωπιζει τη μειωση κερδων και να αναπαραγεται ειναι η εισαγωγη ετοιμου προλεταριατου (μεταναστων). Χωρις την επιλυση του 'προβληματος' καπιταλισμος δεν υπαρχει επιλυση του 'προβληματος' μεταναστες.
Σύμφωνοι. Επειδή όμως δεν λύθηκε το 'πρόβλημα' τα τελευταία 3.000 χρόνια, θα ήθελα να δώσεις ένα χρονικό ορίζοντα γιατί δεν μπορώ να περιμένω άλλο, ψιλοβαρέθηκα. Όπως δεν βάζεις στο σαλόνι σου 10 άστεγους μετανάστες, έτσι δεν νομίζω ότι είναι σκόπιμο να βάλουμε στη χώρα μερικά εκατομμύρια ακόμα, όταν δεν μπορούμε να σηκώσουμε (πλέον) ούτε το βάρος των Ελλήνων.Αν πραγματι ενδιαφερεσαι για τους μεταναστες , για τους ελληνες εργαζομενους και για τα εργασιακα τους δικαιωματα/κεκτημενα να στραφεις εναντιον της αιτιας που δημιουργει το προβλημα.
Όχι, δεν μ' ενδιαφέρει για τους μετανάστες, όπως δεν ενδιαφέρει τον Γερμανό για τους Έλληνες ή τους ίδιους τους μετανάστες για εμάς ή τους Γερμανούς ή τους Λάπωνες.
Το να στραφώ στην αιτία που δημιουργεί το πρόβλημα σίγουρα δεν ισούται με το να έχω 20 άτομα να παρακαλάνε να σου καθαρίσουν τα τζάμια στη διασταύρωση Ιεράς Οδού και Κωνσταντινουπόλεως (κάνε μια βόλτα να το διαπιστώσεις).
Για τους Έλληνες εργαζόμενους, ναι, με ενδιαφέρει. Και πάλι δεν υπάρχει οποιαδήποτε συνάφεια μεταξύ της ΛΥΣΗΣ του συγκεκριμένου προβλήματος και της ασυντόνιστης, αδιάκοπης, άχρηστης για την ελληνική οικονομία υποδοχής αμέτρητων ανειδίκευτων χεριών.Και στη τελικη τι ζητας για τους μεταναστες? Απελαση ή ισα εργασιακα δικαιωματα ?
Ζητώ επιλεκτική παραμονή, όπως κάνουν όλα τα σοβαρά κράτη του κόσμου.
Πχ http://news247.gr/a/5!120510 Ή βλ. μεταναστευτική πολιτική της Αυστραλίας (που είχε ζητήσει από την Ινδία κυρίως μετανάστες συγκεκριμένων ειδικοτήτων (προγραμματιστές και ειδικούς Η/Υ) ή αυτό που ισχύει στη Δανία και είχε δημοσιευθεί σε προηγούμενη σελίδα.Όπως έγραψα άλλωστε στο προηγούμενο μήνυμα, ίσα εργασιακά δικαιώματα στην πραγματικότητα ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ, ΟΥΤΕ ΘΑ ΕΧΟΥΝ οι νέοι λαθρομετανάστες. Υπερπροσφορά βλέπεις.
Δεν είναι όμως μακριά η μέρα που τα 'κοινά' εργασιακά δικαιώματα (Ελλήνων και μεταναστών δηλαδή) θα έχουν πέσει τόσο χαμηλά, που το να έχουν άπαντες ίδια δικαιώματα θα είναι αστεία υπόθεση για την εργοδοσία.Edit1: για να μην το συνεχίζουμε χωρίς τέλος, αφού καθένας βλέπει το ζήτημα από τελείως διαφορετική σκοπιά...
Τι θα έλεγες αν 1. νομιμοποιούνταν υπό προϋποθέσεις όσοι μετανάστες ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα για αρκετά χρόνια, αλλά ταυτόχρονα 2. απελαύνονταν άμεσα οι οικονομικοί μετανάστες που θα μπουν παράνομα στη χώρα στο εξής, πλην ελάχιστων εξαιρέσεων (πολιτικοί πρόσφυγες υπό στενή έννοια);
Έτσι θα λυνόταν ο παραπάνω φαύλος κύκλος αφενός της εκμετάλλευσης εργαζομένων (αλλοδαπών και ντόπιων) και αφετέρου της φθοράς των εργασιακών δικαιωμάτων.Edit2: συντακτικά
-
Πιστευω οτι ολοι εσεις που ειστε ΥΠΕΡ να πατε ακομη βολτιτσα στην Ομονοια,στα Λαδαδικα και οπου αλλου 10,000,000 ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ να περασουν και με το αυτοκινητο τους ακομη μολις πεσει ο ηλιος.Ειναι τυχαια η αυξηση της εγκλιματικοτητας στη χωρα μας,δεν σας ενοχλει να σας ανοιξουν το σπιτι και αν ειστε μεσα....τον Κυριο ειδε,χαλαρα δινετε ελεημοσυνη στο εργατικο δυναμικο των φαναριων και τι εγινε που τα παιδια σας δεν θα βρουν ποτε δουλεια με αξιοπρεπη μισθο και θα ειστε υπεριφανοι που σε λιγα χρονια θα φυλαει τα συνορα ο αλβανος-ελληνας,ο πακιστανος-ελληνας,ο νιγηριανος-ελληνας κ.ο.κ!!!Μηπως βρικαμε ποιοι καινε την ελληνικη σημαια και δεν τρεχει τιποτα.....ΞΥΠΝΗΣΤΕ νεο-ΕΛΛΗΝΕΣ
ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ Η ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ;