-
Να πανε να γ@μηθ@@ν !! Σημερα ανεφοδιαστηκαν ολα τα πρατηρια στο Γαλατσι!
-
την παλεύεις καθόλου ;
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
την παλεύεις καθόλου ;Δεν εβαλα το quote συγγνωμη! Εκει πηγαιναν τα εμοτικον! Για το νεο φορο στα καυσιμα! Συγγνωμη
-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Να πανε να γ@μηθ@@ν !! Σημερα ανεφοδιαστηκαν ολα τα πρατηρια στο Γαλατσι!Επιβεβαιώνω, είδα το γωνιακό Shell στην Γαλατσίου & Αγ. Λαύρας να λειτουργεί κανονικά.
-
Χθες διαπίστωσα το εξής παράλογο.
Τεράστιες διακυμάνσεις μεταξύ των πρατηρίων & περίεργες τιμές μεταξύ απλής αμόλυβδης και 100άρας...Πριν τις αυξήσεις/απεργίες, οι τιμές πάνω κάτω στα ίδια πλαίσια παντού...
Χθες πρόσεξα ότι οι διακυμάνσεις μεταξύ πρατηρίων ήταν 'αλλού για αλλού'...
Πρατήρια με τιμή απλής αμόλυβδης στα 1,3euro/lt και μερικά μέτρα ποιο κάτω στα ίδια λεφτά είχαν την σούπερ αμόλυβδη 100 οκτανίων...
Από την άλλη έβλεπα σούπερ αμόλυβδη σε άλλα βενζινάδικα με 1,499euro/lt...
Επίσης μου έκανε μεγάλη εντύπωση ότι σε πολλά βενζινάδικα η τιμής της απλής αμόλυβδης είχε πολύ μικρή διαφορά από την 100άρα π.χ. σε REVOIL η απλή είχε 1.247euro/lt και η 100άρα 1.319euro/lt... Υπάρχει λογική σε αυτό;
Έχω την εντύπωση ότι η αγορά καυσίμων έχει ξεφύγει εντελώς από κάθε έλεγχο και λογική...
-
Ο χρήστης Mercyful_Fate έγραψε:
Να πανε να γ@μηθ@@ν !! Σημερα ανεφοδιαστηκαν ολα τα πρατηρια στο Γαλατσι!
Επιβεβαιώνω, είδα το γωνιακό Shell στην Γαλατσίου & Αγ. Λαύρας να λειτουργεί κανονικά.
... και σήμερα είχε αδειάσει η απλη!!
-
Εχει καποια λογικη με την εννοια οτι η αγορα δεν ειναι υπο φυσιολογικες συνθηκες...
Μετα τις απεργειες ειδικα στην Αθηνα κατεβηκαν καυσιμα απο Θεσσαλονικη με αυξημενα μεταφορικα εξοδα της ταξης των 5λεπτων/λιτρο! Οποια πρατηρια αγορασας 'ακριβα' καυσιμα θα τα πουλησουν και ακριβοτερα... Η 100αρες απο την αλλη ενδεχομενως να μην τελειωσαν και να κρατησαν την τιμη που ειχαν πριν απο τις απεργειες η ακομα και αν τελειωσαν ολοι θα γεμιζαν τις δεξαμενες τους μετα το περας της απεργειας καθως για την 100αρα δν υπηρχε αμεση αναγκη και ως εκ τουτου αγορασαν με τις 'φθηνες' τιμες!
Δωστε λιγες μερες στην αγορα και θα επανελθει στα φυσιολογικα της... -
Ο χρήστης melos86 έγραψε:
...
Δωστε λιγες μερες στην αγορα και θα επανελθει στα φυσιολογικα της...Έχω μία μικρή υποψία ότι μετά από τα τελευταία γεγονότα και τις αυξήσεις, είναι πολύ εύκολο οι τιμές πλέον να παίζουν όχι στο δεύτερο ή τρίτο δεκαδικό ψηφίο αλλά στο πρώτο...
Έχουμε εμπεδώσει πλέον και θεωρούμε (ως καταναλωτές) φυσιολογικά τα ποσά 1.2euro ή 1.3euro ή 1.4euro ή και 1,5euro... Όλη τη μέρα ο καταναλωτής βομβαρδίζεται με τιμές πρώτου δεκαδικού ψηφίου.
Η ευρεία χρήση παραπάνω δεκαδικών ψηφίων, έχω μία υποψία ότι θα πάει για κατάργηση, αν και εφόσον οι αποκλίσεις παραμείνουν μεγάλες...
Μακάρι να διαψευσθώ...
-
τα χρήματα που παίρνουμε είναι δεδομένα.
αύξηση των τιμών της βενζίνης σε τρελά επίπεδα θα σημανει αυτόματα μείωση της κατανάλωσης.
απλά τα πράγματα.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
αύξηση των τιμών της βενζίνης σε τρελά επίπεδα θα σημανει αυτόματα μείωση της κατανάλωσης.
απλά τα πράγματα.Ακριβως!
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
...
...Από που είναι δεδομένα τα λεφτά που παίρνουμε;...
Είναι όλοι οι Έλληνες μισθωτοί ή έχουν όλοι οι Έλληνες ένα και μόνο εισόδημα φανερό;...;
Σε ένα τηλεοπτικό ρεπορτάζ ένας οδηγός/κάτοχος αυτοκινήτου σε κάποια διόδια είπε:
'Στην Ελλάδα δεν έχουμε πρόβλημα με κάποιες συγκεκριμένες αυξήσεις. Όπως και με τα τσιγάρα έτσι και με τη βενζίνη. Όσο και να αυξηθούν οι τιμές της βενζίνης ο Έλληνας θα βρίσκει πάντα χρήματα να βάζει...'...
Από την άλλη, μία φίλη (φιλόλογος σε σχολείο) μου λέει απαθέστατη:
'Ας πάει η βενζίνη όσο θέλει. Παίρνω 1400καθαρά από το Γυμνάσιο και βγάζω και άλλα 1600euro το μήνα από τα 5 ιδιαίτερα που έχω, χωρίς τα τυχερά... Καθαρίζω 3000euro το μήνα από τα οποία τα 1600 μαύρα...'...
Δεν την είδα να 'καίγεται' ιδιαίτερα από τα τελευταία συμβάντα... -
Ο χρήστης Storm έγραψε:
...
Είναι όλοι οι Έλληνες μισθωτοί ή έχουν όλοι οι Έλληνες ένα και μόνο εισόδημα φανερό;...;
Σε ένα τηλεοπτικό ρεπορτάζ ένας οδηγός/κάτοχος αυτοκινήτου σε κάποια διόδια είπε:
'Στην Ελλάδα δεν έχουμε πρόβλημα με κάποιες συγκεκριμένες αυξήσεις. Όπως και με τα τσιγάρα έτσι και με τη βενζίνη. Όσο και να αυξηθούν οι τιμές της βενζίνης ο Έλληνας θα βρίσκει πάντα χρήματα να βάζει...'...
'Ας πάει η βενζίνη όσο θέλει. Παίρνω 1400καθαρά από το Γυμνάσιο και βγάζω και άλλα 1600euro το μήνα από τα 5 ιδιαίτερα που έχω, χωρίς τα τυχερά... Καθαρίζω 3000euro το μήνα από τα οποία τα 1600 μαύρα...'...
Δεν την είδα να 'καίγεται' ιδιαίτερα από τα τελευταία συμβάντα...Δεδομένα=σταθερά κάθε μήνα.
Αυτή η περίπτωση της φιλόλογου είναι ο κλασικό ο Έλληνας που δεν ξέρει να αγοράζει με σύνεση.
Ο έλληνας έχει σχεδόν την ίδια ελαστικότητα (ανάγκη-εξάρτηση) της βενζίνης με τα φάρμακα. Όσο δηλαδή ανέβει ένα φάρμακο ή η βενζίνη τόσο θα είναι διατεθημένος να αγοράζει το ίδιο ποσό. Κι όμως το σχεδόν που είπα πριν κάνει την διαφορά αφού με τα φάρμακα πεθαίνεις ενώ με την βενζίνη υπάρχει άλλη λύση (ΜΜΜ).Να στο πω πιο απλά. Αν ένας καφές πήγαινε 15ε σε μία καφετέρια θα τον αγόραζες; Οι περισσότεροι όχι, άτομα όπως η φιλόλογος θα πήγαινε, (άσχετα ότι η αξία του καφέ κυμαίνεται κάτω από 0,50€).
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
...
Δεν την είδα να 'καίγεται' ιδιαίτερα από τα τελευταία συμβάντα...Πες τη φιλόλογο, ότι τα ιδιαίτερα θα κοπούνε σύντομα... Και τα 25€ την ώρα θα τα ψάχνει με το κυάλι...
Έχω φίλο που τα τελευταία 5 χρόνια της ζωής του, βγάζει πάνω από 40.000€ το χρόνο κάνωντας ιδιαίτερα μαθήματα... Ήδη μου είπε ότι έχει σπάσει η δουλειά... -
Ο χρήστης ddl449 έγραψε:
Δεδομένα=σταθερά κάθε μήνα.
...
...
...
Να στο πω πιο απλά. Αν ένας καφές πήγαινε 15ε σε μία καφετέρια θα τον αγόραζες; Οι περισσότεροι όχι, άτομα όπως η φιλόλογος θα πήγαινε, (άσχετα ότι η αξία του καφέ κυμαίνεται κάτω από 0,50€).Δεδομένα=σταθερά κάθε μήνα;
Έχω την εντύπωση ότι πολλά 'εισοδήματα' αναπροσαρμόζονται κάθε μήνα ανάλογα τα 'κέφια' ή για 'διαφόρους λόγους'...Επίσης εμένα δεν θα μου έκανε εντύπωση αν η καφετέρια των 15e ήταν πάντα γεμάτη...
Άλλωστε, μέχρι στιγμής αυτό το φαινόμενο παρουσιάζει η Ελληνική αγορά και σε προϊόντα και σε υπηρεσίες και δεν νομίζω να εκλείψει ποτέ. -
Ο χρήστης ddl449 έγραψε:
...
Δεν την είδα να 'καίγεται' ιδιαίτερα από τα τελευταία συμβάντα...Δεδομένα=σταθερά κάθε μήνα.
Αυτή η περίπτωση της φιλόλογου είναι ο κλασικό ο Έλληνας που δεν ξέρει να αγοράζει με σύνεση.
Ο έλληνας έχει σχεδόν την ίδια ελαστικότητα (ανάγκη-εξάρτηση) της βενζίνης με τα φάρμακα. Όσο δηλαδή ανέβει ένα φάρμακο ή η βενζίνη τόσο θα είναι διατεθημένος να αγοράζει το ίδιο ποσό. Κι όμως το σχεδόν που είπα πριν κάνει την διαφορά αφού με τα φάρμακα πεθαίνεις ενώ με την βενζίνη υπάρχει άλλη λύση (ΜΜΜ).Να στο πω πιο απλά. Αν ένας καφές πήγαινε 15ε σε μία καφετέρια θα τον αγόραζες; Οι περισσότεροι όχι, άτομα όπως η φιλόλογος θα πήγαινε, (άσχετα ότι η αξία του καφέ κυμαίνεται κάτω από 0,50€).
Η βενζινη ειναι ανελαστικο αγαθο και γι αυτο την κοπανανε με φορους,δεν εχει να κανει με το αν εισαι Ελληνας ή Γερμανος ή Τούρκος.Καποιος μπορει να περιορισει τις περιττές μετακινησεις,αλλα μεχρι εκει,δεν θα την κοψει για να παει στα ΜΜΜ, εκτος εαν φτασει απότομα τα 2€, οποτε θα αρχισει να σκεφτεται να παρει μεταχειρισμενο παπί αλλα οχι τα ΜΜΜ.
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Πες τη φιλόλογο, ότι τα ιδιαίτερα θα κοπούνε σύντομα... Και τα 25€ την ώρα θα τα ψάχνει με το κυάλι...
Έχω φίλο που τα τελευταία 5 χρόνια της ζωής του, βγάζει πάνω από 40.000€ το χρόνο κάνωντας ιδιαίτερα μαθήματα... Ήδη μου είπε ότι έχει σπάσει η δουλειά...Τι να της πω;
Αυτή μόλις χθες μου έλεγε ότι έχουν απεργία την Τετάρτη και είναι ευκαιρία λέει να κατέβει Ερμού για ψώνια και για καφέ στη Πλάκα...'Δεν ιδρώνει το αυτί...'...
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Πες τη φιλόλογο, ότι τα ιδιαίτερα θα κοπούνε σύντομα... Και τα 25€ την ώρα θα τα ψάχνει με το κυάλι...
Έχω φίλο που τα τελευταία 5 χρόνια της ζωής του, βγάζει πάνω από 40.000€ το χρόνο κάνωντας ιδιαίτερα μαθήματα... Ήδη μου είπε ότι έχει σπάσει η δουλειά...Τι να της πω;
Αυτή μόλις χθες μου έλεγε ότι έχουν απεργία την Τετάρτη και είναι ευκαιρία λέει να κατέβει Ερμού για ψώνια και για καφέ στη Πλάκα...'Δεν ιδρώνει το αυτί...'...
Καλά για τους 'εκαπιδευτικούς', το έχω πει... Ζούνε στον δικό τους κόσμο... Ζει καλά όμως λόγο των μαύρων χρημάτων που βγάζει από τα ιδιαίτερα. Και σύντομα θα κοπούνε...
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Η βενζινη ειναι ανελαστικο αγαθο και γι αυτο την κοπανανε με φορους,δεν εχει να κανει με το αν εισαι Ελληνας ή Γερμανος ή Τούρκος.Καποιος μπορει να περιορισει τις περιττές μετακινησεις,αλλα μεχρι εκει,δεν θα την κοψει για να παει στα ΜΜΜ, εκτος εαν φτασει απότομα τα 2€, οποτε θα αρχισει να σκεφτεται να παρει μεταχειρισμενο παπί αλλα οχι τα ΜΜΜ.Χαίρω πολύ και εγώ ξέρω μικροοικονομία 3ης λυκείου αλλά είπαμε μην το χέσουμε με αναλυτικές περιγραφές.
Δεδομένα=σταθερά κάθε μήνα;
Έχω την εντύπωση ότι πολλά 'εισοδήματα' αναπροσαρμόζονται κάθε μήνα ανάλογα τα 'κέφια' ή για 'διαφόρους λόγους'...Επίσης εμένα δεν θα μου έκανε εντύπωση αν η καφετέρια των 15e ήταν πάντα γεμάτη...
Άλλωστε, μέχρι στιγμής αυτό το φαινόμενο παρουσιάζει η Ελληνική αγορά και σε προϊόντα και σε υπηρεσίες και δεν νομίζω να εκλείψει ποτέ.Σαφώς. Η λέξη σταθερό πιάνει συνταξιούχους μισθωτούς κατά λέξη.
Ας το πάω αλλιώς. Ας πούμε ότι κάποιος έχει εισόδημα χχχχχ€ το χρόνο. Αυτό το ποσό είναι στάνταρ, σταθερό δεν αλλάζει όταν θα κλείσει η χρονιά. Έχει ένα συγκεκριμένο ποσό το οποίο μπορεί να δαπανήσει για τις ανάγκες του ή να το αποταμιεύσει.Καλά για τους 'εκαπιδευτικούς', το έχω πει... Ζούνε στον δικό τους κόσμο... Ζει καλά όμως λόγο των μαύρων χρημάτων που βγάζει από τα ιδιαίτερα. Και σύντομα θα κοπούνε...
Μακάρι να τελειώσει και το θέμα παραπαιδείας
-
Αν και λιγο off-topic πως ακριβως θα κοπουν τα μαυρα λεφτα απο τα ιδιαιτερα? Υπαρχει καποιο σχεδιο γιατι το βλεπω καπως δυσκολο...
Αλλωστε τα εξοδα για την εκπαιδευση του παιδιου σου ειναι τα τελευταια που θα κοψει μια οικογενεια! -
Υποθέτω ότι θα υπάρξει πίεση για πτώση τιμών, όχι εξάλειψη. Δηλαδή, οι καθηγητές θα αναγκαστούν να πέσουν από τα 50 ευρώ την ώρα στα 25.
Βενζίνη ώρα μηδέν!