Ο χρήστης passat1.8t έγραψε:
Χρήστο, είπαμε ο Βασίλης να γράψει άποψη... την δική σου άποψη την ξέρω καλά.
http://www.terkenlis.gr/
ΡΡΡΡΡΕΕΕΕΕΕ passat, 35 χρόνια, ακούω τις ιδιες μ@λ@...ες.Πέρυσι και πρόπερυσι ήταν το French Cup, Σήμερα τα Saloon, παλαιότερα κύπελλο Νέων... Τόσα χρόνια ακούω τα ιδια και τα ίδια.Αν πραγματικά ολοι εσείς που 'ασχολείστε' με τους αγώνες, θέλατε πραγματικά να τρέξετε, θα τρέχατε ήδη.
Δεν σου κάνει εντύπωση οτι απόγονοι ή συγγενείς παλαιότερων οδηγών συνεχίζουν και τρέχουν? Η μηπως πιστεύεις οτι ολοι είναι της δουλειάς? Μάλλον επειδή το νιώθουν και το θέλουν...
Απλά οι περισσότεροι απο εσάς 'ονειρεύεστε' οτι θα τρέξετε!Αν πραγματικά θέλετε να τρέξετε σε αγώνες, δεν εχετε καμία ανάγκη απο κανονισμούς και κατηγορίες.Πρέπει ομως να ξεπεράσετε το σύνδρομο της καφετέρειας και του Πούλ Μουρ.Ολοι σας θέλετε να 'τρέξετε' με ενα MITSUBISHI και ενα SUBARU.EEEE δεν γίνετε εκτός αν ο μπαμπάς σας είναι ο JIGGER... Εγώ ξεκίνησα να τρέχω με Cinquecento.1997.Αυτό το είχα και για ΙΧ.Κάθε μέρα πηγαινοερχόμουν σπίτι - μαγαζί (Νεα Σμύρνη -Πολύγωνο) με το αγωνιστικό.Αυτό είχα, με αυτό εκανα την δουλειά μου.Είχα μια κοπέλλα τότε που σπούδαζε στα Γιάννενα και καθε 2ο ΣΚ, πήγαινα με αυτό να την δώ.Κοντό κωρονπήνιο-140 τελική, προβολιέρα στο καπώ, αλλα εγώ πήγαινα.
Μετά πήρα 106.Το ίδιο.Σιγά σιγά μάζεψα λεφτά και έβαλα μια PROFLEX. Αλλαξα και κοπέλα, η οποία σπούδαζε στην Πατρα, και πηγαινοερχόμουν.Ρώτα τον Κούλη, πόσες φορές είχε δει το αγωνιστικό μου παρκαρισμένο στα 'Ψηλά Αλώνια', που είμασταν και αντίπαλοι τότε. Εκανα οικονομία και δεν πέταγα λεφτά σε μπουζούκια και Club.
Εχεις την εντύπωση οτι τα βρήκα ολα έτοιμα?Είπα δλδ μια ωραία μέρα στον Πατέρα μου, οτι θέλω να τρέξω, και εκείνος αμέσως μου άνοιξε το μαγαζί του, μου εδωσε και μια OHLINS, εφτιαξε και ενα μοτέρ Τέρας και μου είπε ορμα?
Η μήπως πιστεύεις οτι εχω ενα ΜΙΤΣΟ για ΙΧ, μια 997 για την σύζυγό μου, και ενα καλό αγωνιστικό αυτοκίνητο?Εισαι τρελός και εσύ και ολοι οσοι περιμένετε μια κατηγορία για να τρέξετε...!Λάστιχα καινούρια αγόρασα για πρώτη φορά το 2005.Μέχρι τότε ειχα λεφτά μόνο για μεταχειρισμένα.Αγόραζα τα λάστιχα του Νιώρα, του Δραγώνα και μετά του Καίσαρα και κάποιων απο το PEUGEOT CUP. Ετσι ομως εκανα οικονομία και εκανα και 50 αγώνες μέχρι τότε.
ΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΕΧΕΙ ΑΝΤΕΡΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΘΥΣΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΓΩΝΕΣ? ΟΛΟΙ ΠΟΥΛ ΜΟΥΡ, ΜΙΤΣΟ, ΚΑΙ ΚΑΦΕΤΕΡΕΙΑ ΜΕ ΤΟ ΟΧΗΜΑ ΠΑΡΚΑΡΙΣΜΕΝΟ ΚΟΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ-ΝΕ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ!
Γιάυτό λοιπόν, νομίζετε οτι θέλετε να τρέξετε σε αγώνες.Και κακός που ασχολείτε και η ΕΘΕΑ με το πως θα κάνει τους νέους να ερθουν να τρέξουν.
Ολοι σας εχετε ενα ΙΧ 'τούμπανο' με εκατομύρια πεταμένα επάνω του και ονειρεύεστε οτι θα τρέξετε.Μου αγοράζετε Ζάντα 19αρα για να δείχνει, σκάστρες και σποιλερ απο τον Π@π@ρ.. Development, φρένα 8πίστονα κλπ, που ολα αυτά κοστίζουν απειρα λεφτά.Αλλα για να δώσετε 1000 Ευρώ να αγοράσετε ενα κράνος της προκοπής, γάντια, ενα πιεσόμετρο ελαστικών και ενα χρονόμετρο ανθρώπινο, για οταν πάτε στα TRACKDAYS δεν τα δείνετε και χρονομετράτε με το κινητό σας τηλέφωνο, ενώ αέρα βάζετε ανάλογα με τα μποφόρ του μετεορολογικού δελτίου.
Είναι ωραίο να λέτε στον ανίδεο περίγυρό σας, οτι τρέχετε σε 'αγώνες' GTCC, GP,PTCC, GTB GΤΨΨ, κλπ, αλλα στους οδηγούς αγώνων δεν συγκαταλέγεστε.Και δεν πρόκειτε...Παραμόνο αν ιδρώσει ο 'Πωπός' σας στο μπάκετ και εχει ανεβάσει η καρδιά σας 500 παλμούς απο το γλίτωμα (οσο και να ειναι αυτό) της καταστροφής, κατεβαίνοντας την φτέρη, ή την παύλιανη ή οταν 'εχετε' στο σβέρκο σας τον αντίπαλο που προσπαθεί να 'χωθεί'.Και βέβαια στο μαγικό συναίσθημα οπως της Κ2 της Ριτσώνας με την ανθρωπομπαριέρα...
Αν πραγματικά Πιστεύετε οτι θέλετε να τρέξετε στους αγώνες αυτοκινήτου πουλήστε οτι Μ@λ.. αυτοκίνητο τούμπανο έχετε και πάρτε ενα μικρό αγωνιστικό, οτι και να είναι αυτό, για να ξεκινήσετε.Δεν παίζει ρόλο η κατηγορία. Σιγά μην κυνηγήσετε και την Γενική απο τον πρώτο σας αγώνα.Ολοι οι σοβαροί σε αυτόν τον χώρο απο ενα μικρό αγωνιστικό ξεκίνησαν.Ακόμα και ο Βωβός ετρεχε με Golf II στα πρώτα του βήματα.Δεν γενήθηκε με τον S2000 στην κούνια.
Αυτές είναι οι απόψεις μου Passat και πιστεύω πολλών σοβαρών απογόνων του χώρου, που βρίσκονται και θα συνεχίσουν να βρίσκονται, σε αυτόν τον χώρο. Ολοι οι άλλοι ή δεν θα τρέξουν ποτέ(λόγω της αδικης κοινωνίας...) ή θα τρέξουν για ενα Φεγγάρι και θα τους 'ξεχάσει και η μάνα' τους μετά...
ΥΓ:Λείπει απο την συλλογή μας ενα DVD.Μήπως το εχει πάρει το ματι σου?