-
Έχω οδηγήσει τη Mito στο όριο με τον 'Θείο' στο δεξί κάθισμα. Μια χαρά τιμόνι έχει και αίσθηση εξαιρετική.
-
Ο χρήστης Pai Mei έγραψε:
Γρηγόρη Κίκιζα απόψεις είναι, μην φανατίζεσαι.Ούτε έχει κατοχυρώσει κανένα περιοδικό εκ γενετής την ταμπέλα του 'έγκυρου' και του 'καταξιωμένου' ώστε οτιδήποτε δημοσιεύεται εντός του να πληροί αυτές τις ιδιότητες. Τα άρθρα άνθρωποι τα γράφουν σαν εμένα κι εσένα, δεν τους καθιστά έγκυρους το μέσο στο οποίο δουλεύουν, αλλά ο τρόπος με τον οποίο σκέφτονται.
ΟΛΑ ειναι αποψεις, αλλα οταν κανεις και μια απλη στατιστικη αναλυση, παιρνεις καποιες αποψεις, συγκρινεις και καποια ποιοτικα χαρακτηριστικα, και βγαζεις στο τελος καποια ενδεικτικα συμπερασματα. Εξαλλου υπαρχουν και ελεγχονται στο περασμα του χρονου πολλα περιοδικα, ειδικα οταν καποιοι ανθρωποι που εργαζονται σε αυτα, εχουν (απο)δειξει την υπεροχη τους σε γνωσεις-εμπειριες, και αναλυση των αισθησεων που αποκομμιζουν πισω απο ενα τιμονι, δεν υπαρχει τοση ασαφεια στους ορους που τονιζεις, εφοσον παρακολουθεις ασταματητα τον χωρο αρκετα χρονια.
Παρολα αυτα ομως, και κατα διαβολικη συμπτωση, ΠΑΝΤΑ οι AR εξαιρουνται απο αυτα γιατι οι Alfisti 'ξερουν καλυτερα'... -
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Γρηγόρη Κίκιζα απόψεις είναι, μην φανατίζεσαι.
Ούτε έχει κατοχυρώσει κανένα περιοδικό εκ γενετής την ταμπέλα του 'έγκυρου' και του 'καταξιωμένου' ώστε οτιδήποτε δημοσιεύεται εντός του να πληροί αυτές τις ιδιότητες. Τα άρθρα άνθρωποι τα γράφουν σαν εμένα κι εσένα, δεν τους καθιστά έγκυρους το μέσο στο οποίο δουλεύουν, αλλά ο τρόπος με τον οποίο σκέφτονται.
ΟΛΑ ειναι αποψεις, αλλα οταν κανεις και μια απλη στατιστικη αναλυση, παιρνεις καποιες αποψεις, συγκρινεις και καποια ποιοτικα χαρακτηριστικα, και βγαζεις στο τελος καποια ενδεικτικα συμπερασματα. Εξαλλου υπαρχουν και ελεγχονται στο περασμα του χρονου πολλα περιοδικα, ειδικα οταν καποιοι ανθρωποι που εργαζονται σε αυτα, εχουν (απο)δειξει την υπεροχη τους σε γνωσεις-εμπειριες, και αναλυση των αισθησεων που αποκομμιζουν πισω απο ενα τιμονι, δεν υπαρχει τοση ασαφεια στους ορους που τονιζεις, εφοσον παρακολουθεις ασταματητα τον χωρο αρκετα χρονια.
Παρολα αυτα ομως, και κατα διαβολικη συμπτωση, ΠΑΝΤΑ οι AR εξαιρουνται απο αυτα γιατι οι Alfisti 'ξερουν καλυτερα'...Δεν έχει καμία ανάμειξη η στατιστική, ως μεθοδολογικό εργαλείο, σε αυτές τις περιπτώσεις. Εμπειρικές αποφάνσεις είναι τις οποίες επιλέγεις να εμπιστευτείς ανάλογα και με το αν συμπίπτουν με την δική σου εμπειρία ή ανάλογα με το κύρος που σου εμπνέει ο εκάστοτε δοκιμαστής.
Η υπεροχή σε γνώση πώς ακριβώς αποδεικνύεται; Στους 4Τ αναφέρεσαι; Και όταν λες 'ασάφεια στους όρους' τι εννοείς;
Πόσα χρόνια παρακολουθείς τον χώρο;
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Οχι Κωστα, παραλογο ηταν, ειναι και θα ειναι, οταν τα ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ και ΕΓΚΥΡΟΤΕΡΑ περιοδικα εντος και εκτος της χωρας γραφουν για το ΜΕΤΡΙΟΤΑΤΟ τιμονι της Mito και
ΟΛΟΙ εσεις οι Alfisti και κατοχοι, τους βγαζετε ασχετους, με κρυφα συμφεροντα, κτλ.
Εχει καταντησει κακογουστο ανεκδοτο, και ανουσιο feedback για την ιδια την εταιρια.Ρε γρηγόρη , νομίζω οτι καταλαβαίνεις τι θέλω να πω...
Όταν την οδήγησες , είπες την γνώμη σου και ήταν σεβαστή και δεκτή, το πρόβλημα ήταν τα αρνητικά σου σχόλια πριν την οδηγήσεις που όσο να'ναι διαμόρφωσαν και την τελική σου άποψη για αυτήνΓιατι αυτο ειναι προβλημα?, οταν το αναφερουν αρκετα και εγκυρα εγχωρια/ξενα εντυπα?,
εξαλλου εγραφα οτι ειναι αποψεις του ταδε περιοδικου, δεν την εγραφα για δικη μου, την συμμεριζομουν ομως γιατι αυτες οι αποψεις συγκλιναν και με αλλων, σεβαστων περιοδικων και οχι τυχαρπαστων φυλλαδων.
Με την ιδια εννοια και σαφως προβαλλοντας τον λογο του επαγγελματια vs ερασιτεχνη,
για εμενα ειναι προβλημα το υπερ του δεοντος 'χτυπητο' θετικο ή ουδετερο απεναντι στο
αρνητικο σχολιο-διαπιστωση του οποιουδηποτε κατοχου ακομα και 'χερα', την στιγμη που δεν εχει την αντιστοιχη ποικιλια δοκιμων, αλλα και εμπειρια-τεχνικη καταρτιση μαζι, ωστε να κρινει ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ αντικειμενικα σε σχεση με εναν καλο δοκιμαστη.
Οσο για τα σχολια μου αφου την οδηγησα, ηταν απολυτως ειλικρινη, ξεκαθαρισα οτι το θεμα του κιβωτιου δεν ηταν τοσο εντονο και αρνητικο οπως το παρουσιαζαν, αλλα αφου δοκιμασα αλλο αυτοκινητο. Οι αποψεις μου ομως για το τιμονι πχ δεν αλλαξαν και αυτο δεν ειχε να κανει πλεον τοτε, επειδη 'φωναζαν' σχεδον απο καιρο τα περισσοτερα περιοδικα, οτι ηταν ετσι τα αυτοκινητα. Τωρα εφοσον εχει διορθωθει-ρυθμιστει (συμφωνα και με τα δελτια τυπου της ιδιας της AR) το θεμα το τιμονιου σε μεγαλο βαθμο, στα 09 και επειτα μοντελα, σε αυτο δεν φταιει ουτε το περιοδικο, -αφου οτι του εδωσαν, δοκιμασαν-εκριναν- αλλα ουτε και εγω απο την πλευρα μου, κατα την ιδια εννοια. -
Πανω που παω να απαντησω στον κικιζα παλι εμφανιστηκες Pei mei και με εβγαλες απ τον κοπο.. Εντελως προσωπικη αποψη σου Γρηγορη που δε μπορεις να τη στηριξεις πουθενα παρα μονο στην υποκειμενικοτητα αυτης.Εγω προσωπικα δεν εμπιστευομαι κανενα απο αυτους που
εχουν (απο)δειξει την υπεροχη τους σε γνωσεις-εμπειριες, και αναλυση των αισθησεων που αποκομμιζουν πισω απο ενα τιμονι, δεν υπαρχει τοση ασαφεια στους ορους που τονιζεις
γιατι αυτο δεν μπορω να το ξερω,τα θελω μου απο ενα τιμονι,ενα πλαισιο ,μια αναρτηση ΣΙΓΟΥΡΑ ειναι λιγο η πολυ διαφορετικα απο τα δικα τους και εν τελει οπως κι εγω,και αυτοι εκφερουν την προσωπικη τους γνωμη.
Τελος παντων,παλι οφ τοπικ θα βγουμε.
-
Ο χρήστης C.L.A.B. έγραψε:
αν δεν λανθανω ο γρηγορης εχει οδηγησει την μιτο,αρα τα λεει απο προσωπικη εμπειρια.πιστευω πως δεν λανθανω επειδη θυμαμαι χαρακτηριστικα πως ελγε οτι την δοκιμαζε σε πολυ γρηγορη οδηγηση κ κατα τη διαρκεια της στροφης πατουσε κ ξανααφηνε γκαζι(γιατι το εκανε αυτο σε γρηγορη οδηγηση δεν γνωριζω,ουτε ενδιαφερομαι να μαθω,ο καθενας οπως ξερει πραττει) με αποτελεσμα να αντιληφθει το ιδιαιτερως παρεμβατικο κ αποτομο(κατα τα λεγομενα του,μιας κ δεν την εχω οδηγησει ο ιδιος) εσπ..οποτε μπορει να εκφερει ελευθερως την αποψη του.
στο θεμα οτι οι 4τ μετρουν εδω κ 40 ετη,δεν μπορω παρα να γελασω.γιατι δεν νομιζω εδω κ 40 ετη να ειναι παντα οι ιδιοι που δοκιμαζουν κ μετρουν αυτοκινητα.οι ανθρωποι ερχονται κ φευγουν.το οτι δουλευουν γι εν περιοδικο που ητν κορυφη στην ελλαδα,δεν σημαινει αυτοματως οτι κ αυτοι ειναι κορυφαιοι.μπορει να ηταν οι παλαιοτεροι.παντως οι 4τ τα τελευταια χρονια εμφανιζουν κενα κ ελλειψεις που δεν προυπηρχαν,καπου θα οφειλεται αυτο.
τελος,για την ταχυτερη κρεμαγιερα,ειλικρινα χρειαζεται να εχεις καποιες γνωχεις πανω στην αγωνιστικη οδηγηση,οταν κυνηγας δηλαδη να κανεις χρονους,γιατι περιοριζει κατα πολυ το περιθωριο που επιτρεπει λανθασμενες κινησεις..τα ιδια ελεγαν κ για το σ2000..
οσο για το μινι,κ κατα τη δικη μου ταπεινη αποψη ειναι κορυφη.-+00
Α και μην ξεχάσω για το αν είναι κολλημένοι οι αλφίστι κοιτάξτε λίγο τα nick, και ποιοι υπερασπίζονται ποιον ...
-
[
Με την ιδια εννοια και σαφως προβαλλοντας τον λογο του επαγγελματια vs ερασιτεχνη,
για εμενα ειναι προβλημα το υπερ του δεοντος 'χτυπητο' θετικο ή ουδετερο απεναντι στο
αρνητικο σχολιο-διαπιστωση του οποιουδηποτε κατοχου ακομα και 'χερα', την στιγμη που δεν εχει την αντιστοιχη ποικιλια δοκιμων, αλλα και εμπειρια-τεχνικη καταρτιση μαζι, ωστε να κρινει ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ αντικειμενικα σε σχεση με εναν καλο δοκιμαστη.Δηλαδή αν δοκιμάσω 100 κρασιά θα γίνω γευσιγνώστης ???
-
Ο χρήστης pasxos έγραψε:
Πανω που παω να απαντησω στον κικιζα παλι εμφανιστηκες Pei mei και με εβγαλες απ τον κοπο.. Εντελως προσωπικη αποψη σου Γρηγορη που δε μπορεις να τη στηριξεις πουθενα παρα μονο στην υποκειμενικοτητα αυτης.Κανεις λαθος. Συμμεριστηκα αποψεις ΑΛΛΩΝ πολυ πιο ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ λογω εμπειριας, ποικιλιας δοκιμων, τεχνικων γνωσεων, ενδεχομενης αγωνιστικης εμπλοκης για μερικους, σε αντιθεση με τα λεγομενα καποιων απλων καθημερινων οδηγων.
Εγω προσωπικα δεν εμπιστευομαι κανενα απο αυτους που
εχουν (απο)δειξει την υπεροχη τους σε γνωσεις-εμπειριες, και αναλυση των αισθησεων που αποκομμιζουν πισω απο ενα τιμονι, δεν υπαρχει τοση ασαφεια στους ορους που τονιζεις
γιατι αυτο δεν μπορω να το ξερω,τα θελω μου απο ενα τιμονι,ενα πλαισιο ,μια αναρτηση ΣΙΓΟΥΡΑ ειναι λιγο η πολυ διαφορετικα απο τα δικα τους και εν τελει οπως κι εγω,και αυτοι εκφερουν την προσωπικη τους γνωμη.
Ναι αλλα οταν μαζευονται πολλες γνωμες ανθρωπων με μεγαλυτερη ΕΜΠΛΟΚΗ και αποδεδειγμενες ΓΝΩΣΕΙΣ στο συγκεκριμενο θεμα οι οποιες ΣΥΓΚΛΙΝΟΥΝ, εγω δεν θα συμμεριστω τα ΔΙΚΑ σου γουστα, αλλα τα δικα τους.
-
Ο χρήστης jean29 έγραψε:
[
αρνητικο σχολιο-διαπιστωση του οποιουδηποτε κατοχου ακομα και 'χερα', την στιγμη που δεν εχει την αντιστοιχη ποικιλια δοκιμων, αλλα και εμπειρια-τεχνικη καταρτιση μαζι, ωστε να κρινει ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ αντικειμενικα σε σχεση με εναν καλο δοκιμαστη.Δηλαδή αν δοκιμάσω 100 κρασιά θα γίνω γευσιγνώστης ???
Aν παραλληλα συμβουλευτεις ανθρωπους εμπειρους στον χωρο, μαθεις σε ενα βαθμο,
μερικες παραμετρους που διαχωριζουν τις ποιοτητες-χαρακτηριστικα αυτων, τοτε ναι,
αν δεν εισαι γευσιγνωστης, θα εισαι πολυ κοντα ωστε στα επομενα 100 να εχεις μια αποψη σεβαστη ως καποιου γευσιγνωστη. -
[
μερικες παραμετρους που διαχωριζουν τις ποιοτητες-χαρακτηριστικα αυτων, τοτε ναι,
αν δεν εισαι γευσιγνωστης, θα εισαι πολυ κοντα ωστε στα επομενα 100 να εχεις μια αποψη σεβαστη ως καποιου γευσιγνωστη.¨Οχι φίλε μου γιατί για μενα όλα τα κρασιά είναι τα ίδια.Γιατί η γλώσσα μου είναι αναίσθητη ....
Τώρα αν κάποιου είναι και τα χέρια και τα πόδια κτλ .... -
Ο χρήστης jean29 έγραψε:
[
αν δεν εισαι γευσιγνωστης, θα εισαι πολυ κοντα ωστε στα επομενα 100 να εχεις μια αποψη σεβαστη ως καποιου γευσιγνωστη.¨Οχι φίλε μου γιατί για μενα όλα τα κρασιά είναι τα ίδια.Γιατί η γλώσσα μου είναι αναίσθητη ....
Τώρα αν κάποιου είναι και τα χέρια και τα πόδια κτλ ....Το πολύ να διαλέξω ένα καλό κρασί για μένα.Δεν θα βγω όμως να το συγκρίνω δημόσια με άλλα.
-
Πάντως αντικειμενικά κάποιοι που σαν δουλειά τους, είναι ΔΟΚΙΜΑΣΤΕΣ αυτοκινήτων λογικά κάαατι πρέπει να ξέρουν περισσότερο από εμάς.
-
Πανω που παω να απαντησω στον κικιζα παλι εμφανιστηκες Pei mei και με εβγαλες απ τον κοπο.. Εντελως προσωπικη αποψη σου Γρηγορη που δε μπορεις να τη στηριξεις πουθενα παρα μονο στην υποκειμενικοτητα αυτης.
Κανεις λαθος. Συμμεριστηκα αποψεις ΑΛΛΩΝ πολυ πιο ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ λογω εμπειριας, ποικιλιας δοκιμων, τεχνικων γνωσεων, ενδεχομενης αγωνιστικης εμπλοκης για μερικους, σε αντιθεση με τα λεγομενα καποιων απλων καθημερινων οδηγων.
Εγω προσωπικα δεν εμπιστευομαι κανενα απο αυτους που
Ναι αλλα οταν μαζευονται πολλες γνωμες ανθρωπων με μεγαλυτερη ΕΜΠΛΟΚΗ και αποδεδειγμενες ΓΝΩΣΕΙΣ στο συγκεκριμενο θεμα οι οποιες ΣΥΓΚΛΙΝΟΥΝ, εγω δεν θα συμμεριστω τα ΔΙΚΑ σου γουστα, αλλα τα δικα τους.
Α γεια σου.Με εβγαλες απ τη δυσκολη θεση να γραψω σεντονι παλι.
Εκει ειναι η διαφορα μας (μεταξυ εμου και εσενα αλλα και των περισσοτερων και εσενα).Οτι δεν ψαχνουμε ολοι να συμμεριστουμε την αποψη καποιου που πλασαρεται (κατα 90&δεν ειναι) πιο..ειδικος απο μας.Οταν το...συμμεριστεις κι αυτο,θα συμφωνουμε γενικα.. -
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Πάντως αντικειμενικά κάποιοι που σαν δουλειά τους, είναι ΔΟΚΙΜΑΣΤΕΣ αυτοκινήτων λογικά κάαατι πρέπει να ξέρουν περισσότερο από εμάς.Αν δεν κάνω λάθος μιλάμε για δημοσιογράφους. Οπότε το τι ξέρουν είναι χαρακτηριστικό του πάθους και της τρέλας που κουβαλάνε για το αντικείμενο.Γιατί να τα έχουν σε μεγαλύτερο βαθμό από μένα και από σένα ?
Γιατί να μπορούν να καταλάβουν καλύτερα το πως συμπεριφέρεται ένα αυτοκίνητο ?
Και στην τελική γιατί να μην έχουν προσωπική άποψη διαφορετική από τη δική μου ?? -
Ο χρήστης jean29 έγραψε:
Πάντως αντικειμενικά κάποιοι που σαν δουλειά τους, είναι ΔΟΚΙΜΑΣΤΕΣ αυτοκινήτων λογικά κάαατι πρέπει να ξέρουν περισσότερο από εμάς.
Αν δεν κάνω λάθος μιλάμε για δημοσιογράφους. Οπότε το τι ξέρουν είναι χαρακτηριστικό του πάθους και της τρέλας που κουβαλάνε για το αντικείμενο.Γιατί να τα έχουν σε μεγαλύτερο βαθμό από μένα και από σένα ?
Και στην τελική γιατί να μην έχουν προσωπική άποψη διαφορετική από τη δική μου ??Για δημοσιογράφους δοκιμαστές δε μιλάμε? ...ή το έχασα?
-
Εγω παντως μια αποψη του rohrl ας πουμε θα την δεχομουν...ενος δημοσιογραφου στο ''Δορκαδα τροχοι'' δν θα την δεχομουν τοσο ευκολα
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Αν δεν κάνω λάθος μιλάμε για δημοσιογράφους. Οπότε το τι ξέρουν είναι χαρακτηριστικό του πάθους και της τρέλας που κουβαλάνε για το αντικείμενο.Γιατί να τα έχουν σε μεγαλύτερο βαθμό από μένα και από σένα ?
Και στην τελική γιατί να μην έχουν προσωπική άποψη διαφορετική από τη δική μου ??Για δημοσιογράφους δοκιμαστές δε μιλάμε? ...ή το έχασα?
Οι οποίοι είναι απόφοιτοι της μεγάλης των δοκιμαστών σχολή ??? Για να μην παρεξηγηθώ φυσικά και δεν τους βάζω όλους στο ίδιο καζάνι.Απλά διαφωνώ με τη λογική ότι τα γραπτά τους είναι ένα είδος ευαγγελίου γραμμένο με τη θεία φώτιση. Για μένα πάντα ήταν η προσωπική τους άποψη.Το χ είναι καλύτερο από το ψ. Γι αυτόν μπορεί. Για μένα όχι. Αν ήταν έτσι όλοι θα αγοράζαμε golf. Δεν θυμάμαι και πολλά συγκριτικά που να έχασε. Και επι του θέματος το τιμόνι της mito που οδήγησα εγώ δεν έιχε τίποτα το μεμπτό . Δεν έχω το μαγικό χέρι αλλά στο δικό μου αυτοκίνητο το τιμόνι διαβάζει και το μέλλον του εργολάβου που έφτιαξε το δρόμο οπότε έχω καλό μέτρο σύγκρισης.
-
Ο χρήστης jean29 έγραψε:
Οι οποίοι είναι απόφοιτοι της μεγάλης των δοκιμαστών σχολή ??? Για να μην παρεξηγηθώ φυσικά και δεν τους βάζω όλους στο ίδιο καζάνι.Απλά διαφωνώ με τη λογική ότι τα γραπτά τους είναι ένα είδος ευαγγελίου γραμμένο με τη θεία φώτιση. Για μένα πάντα ήταν η προσωπική τους άποψη.Το χ είναι καλύτερο από το ψ. Γι αυτόν μπορεί. Για μένα όχι. Αν ήταν έτσι όλοι θα αγοράζαμε golf. Δεν θυμάμαι και πολλά συγκριτικά που να έχασε. Και επι του θέματος το τιμόνι της mito που οδήγησα εγώ δεν έιχε τίποτα το μεμπτό . Δεν έχω το μαγικό χέρι αλλά στο δικό μου αυτοκίνητο το τιμόνι διαβάζει και το μέλλον του εργολάβου που έφτιαξε το δρόμο οπότε έχω καλό μέτρο σύγκρισης.
Χωρίς να θέλω να προσβάλω κάποιους...ανεξάρτητα για το τι πιστεύουμε εμείς για ανθρώπους που δεν έχουμε γνωρίσει, μιλήσει, συζητήσει και συνοδηγήσει το μόνο σίγουρο είναι ότι για κάποιο λόγο βρίσκονται στη θέση του δοκιμαστή/δημοσιογράφου. Αν δεν μας αρέσει τι γράφουν, είναι άλλο θέμα...αλλά προφανώς και κάποιο δίκιο έχουν γιαυτό που γράφουν...κάπου το βασίζουν, από κάπου το έχουν κρίνει βάση της εμπειρίας τους.
Ας αφήσουμε λοιπόν μερικούς να γνωρίζουν καλύτερα από εμάς που η ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ είναι να οδηγούν αυτοκίνητα.
-
Και αν εχει ειπωθει ακομη και απο καποιους δοκιμαστες οτι η γνωμη τους εχεις ''αλλαξει'' επειδη επεσε χρημα απο σπονσορα?
-
Ο χρήστης Thanix έγραψε:
Και αν εχει ειπωθει ακομη και απο καποιους δοκιμαστες οτι η γνωμη τους εχεις ''αλλαξει'' επειδη επεσε χρημα απο σπονσορα?Γενικώς μιλάω...όχι συγκεκριμένα.
Τώρα σχετικά με αυτό που λες...ξέρουμε αν αυτοί τα έχουν 'πάρει'? Ή ο οποιοσδήποτε επειδή το 'είπε κάποιος'? Και θα σου πω και το άλλο...γιατί να πιστέψω αυτόν που λέει ότι τα πήρε και όχι αυτόν που λέει ότι δεν τα πήρε?
Ξέρεις τι γίνεται ρε συ Θάνο...μόνο εδώ στην Ελλάδα υπάρχει αυτό το αίσθημα της κακομοιριάς και της μιζέριας που μόνο οι άλλοι μας φταίνε, οι άλλοι πάντα τα παίρνουν και γενικώς επικρατεί ένα μπάχαλο. Δε λέω...επικρατεί ένα μπάχαλο γενικώς...αλλά (θέλω να) πιστεύω υπάρχουν και άνθρωποι που κάνουν σωστά τη δουλειά τους...δεν είναι ΟΛΟΙ τόσο διεφθαρμένοι.
Alfa Romeo Mi.Τo 2008