-
Στο ράδιο άκουσα για κόντρα κυβέρνησης-βενζινοπώλων λόγω αποδείξεων.
Επισης λεει σκέφτονται για πλαφόν εξαιτίας των φαινόμενων αισχροκέρδειας που παρατηρήθηκε με την επιβολή του εφκ. -
πλαφον σημαινει μεση τιμη βενζινης + την αισχροκερδια των βενζινοκωλιδων μην γελιωμαστε..
ειναι ισχυρο το λομπι τους και δεν εχουν να ανταγωνιστουν κανεναν (το υγραεριο δεν μετραει ,ειναι ελαχιστα τα γκαζοπρατηρια)παπι και αγιος ο θεος
-
Αν αντιληφθούμε κλέψιμο ποιον παίρνουμε τηλ?ΙΝΚΑ ή κάτι άλλο?
-
Αν είσαι κυβέρνηση με @@ βάλε τους βενζινοπώλες να δίνουν αποδείξεις. Αν απεργήσουν επιστράτευσέ τους. Αλλά ξέχασα , μόνο καθηγητάκια ξέρετε να επιστρατεύετε και να δέρνετε ηλικιωμένους συνταξιούχους.
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
nidosan το φαινομενο που περιεγραψε ο stam υπηρχε αρκετα χρονια πριν και εβγαζε απιστευτα λεφτα... Εβγαζε και ο οδηγος του βυτιου, εβγαζε και ο βενζινας και επαιρνε και την βενζινη ο καταναλωτης αρκετα φθηνοτερα γιατι τα περιθωρια κερδους ηταν τεραστια! Τετοια φαινομενα πλεον δεν υπαρχουν... Οχι λογω του συστηματος αυτου (και αυτο βοηθαει!) αλλα κυριως γιατι πλεον ειναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΑΠΙΘΑΝΟ να κλεψεις 300λιτρα καυσιμου απο το προηγουμενο πρατηριο! ΚΑΝΕΙΣ δεν παραλαμβανει καυσιμα ελαφρα τη καρδια πλεον... Μετρανε τις δεξαμενες ξανα και ξανα και ξανα ειτε με την 'παραδωσιακη' ραβδο ειτε με ηλεκτρονικα συστηματα! Τι ειναι 300 λιτρα για να κανουν φτερα??
Προφανώς λοιπόν όταν μιλάνε για λαθρεμπόριο καυσίμων μας λένε παραμύθια. Σωστά?
Οχι ρε φιλαρακο μου δεν σου λενε παραμυθια... Το λαθρεμπορια των καυσιμων ειναι υπαρκτο! Αλλα δεν εχει καμια σχεση με το ξεφορτωμα 300 λιτρων καυσιμου... Ποιος θα ασχοληθει με 300λιτρα καυσιμου οταν εδω μπαινουν 'μαυρα' βυτια απο Βουλγαρια, Σκοπια κλπ κλπ με 30.000 και 40.000 λιτρα?!?!?! Το θεμα ειναι οτι αυτο το ειδος το λαθρεμποριο προσπαθουν να περιορισουν και οι ιδιοι οι πρατηριουχοι γιατι αν διπλα σου εχεις ενα τετοιο πρατηριο που λαθρεμπορευεται καυσιμα χωρις να πληρωνει φορο στο κρατος δεν μπορεις να τον συναγωνιστεις απο αποψη τιμης! Θα πουλαει πολυ φθηνοτερα απο εσενα και θα βγαζει πολε περισσοτερα απο εσενα...
Απο εκει και περα για να τελειωσω και με το θεμα των 'εξυπνακηδων' και των εξυπνων να σας θυμισω οτι εδω και τοσες σελιδες καθομαστε και 'μαλλωνουμε' επειδη οι βενζινοπωλες κερδισαν για ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΜΕΡΑ κατι παραπανω απο το συνηθες κερδος τους (σωστο, λαθος δεν θα το κρινω εγω) και το αν θα εκδιδουν η οχι αποδειξεις λιανικης πωλησης και εχουμε αφησει εντελως το οτι ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΤΗΣ ΖΩΗ ΜΑΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ 14,3 ΛΕΠΤΑ ΑΝΑ ΛΙΤΡΟ! Οχι για μια μερα αλλα ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ!!!! Food for thought!
Να τονισω εδω οτι η κυβερνηση ειχε τροπο να αποτρεψει τα γεγονοτα της 9ης Φεβρουαριου αλλα δεν το εκανε... Ισως απλα ηθελε να στρεψει την προσοχη και τον θυμο των καταναλωτων αλλου και απο οτι φαινεται τα καταφερα φανταστικα! -
Έτσι για να κάνουμε κουβέντα, εσύ συμφωνείς ή διαφωνείς με αυτό το έξτρα κέρδος;
Το ότι θα ανέβει η τιμή της βενζίνης το ξέραμε, δεν μας ήρθε ξαφνικό. Καλώς ή κακώς έτσι πρέπει να γίνει.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Ότι λέω είναι γεγονότα και αλήθειες. Δεν έχω κανένα, μα κανένα λόγο να γράφω ανακρίβειες και ψέμματα ή σενάρια.Εσύ αλήθεια, είσαι πρατηριούχος;
Καθησες και διαβασες ολα μου τα ποστ στο συγκεκριμενο θεμα για να το βρεις το παραπανω?? ΘΕΟΣ!
Οχι για την ακριβεια δεν ειμαι πρατηριουχος... Στα 23 μου χρονια μακαρι να μπορουσα να ανοιξω μια τετοια επιχειρηματικη δραστηριοτητα!
Απλα ειμαι μεσα στα πραγματα εδω και αρκετα χρονια...Εχει καποια σημασια ομως?? Εγω σε ολα μου τα ποστς δεν ανεφερα κατι παραπανω περα απο γεγονοτα τα οποια λογω της θεση μου τα βλεπω απο πρωτο χερι...
-
Τιμές Ευρώπης με μισθούς Ελλάδας
Όσοι χαιρόντουσαν για την πιο φτηνή βενζίνη της Ευρώπης, τώρα . . . κλαίμε με μαύρο δάκρυ.Καλά αυτό με τις αποδείξεις που δεν κόβουν είναι απαράδεκτο.
Σε άλλες χώρες, με self service πρατήρια, το σύστημα δουλεύει ως εξής:
βάζεις βενζίνη μόνος σου, πας μέσα στο κατάστημα, λες το νούμερο της αντλίας, πληρώνεις, και σου δίνει απόδειξη από την ταμειακή, η οποία είναι συνδεδεμένη με την αντλία (δεν πληκτρολογεί το ποσό στην ταμειακή παρά μόνο τον αριθμό αντλίας).Εδώ θα μπορούσαν να έχουν μια ταμειακή έξω δίπλα στα πρατήρια, αν τους είναι τόσο δύσκολο να διασυνδέσουν τις αντλίες με ένα κεντρικό σύστημα διαχείρισης (που και πάλι, δεν νομίζω ότι στα σύγχρονα πρατήρια θα είναι και τόσο δύσκολο).
Μπας και υπάρξει και κάνας έλεγχος για τα λαθραία καύσιμα και τις 10πλές δεξαμενές.
Αλλά δεν νομίζω ότι θα το δεκτούν αυτό οι φίλτατοι βενζινοπώλες. . . -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Έτσι για να κάνουμε κουβέντα, εσύ συμφωνείς ή διαφωνείς με αυτό το έξτρα κέρδος;Το ότι θα ανέβει η τιμή της βενζίνης το ξέραμε, δεν μας ήρθε ξαφνικό. Καλώς ή κακώς έτσι πρέπει να γίνει.
Ντινο (φανταζομαι αυτο ειναι το μικρο σου) ηθικα σαφως και δεν ειναι σωστο, πρακτικα ομως οπως ολες οι επιχειρησεις στην Ελλαδα ετσι και τα πρατηρια εχουν σοβαροτατα προβληματα ρευστοτητας -ειδικα αυτα που εχουν αρκετες πιστωσεις- και επομενως οταν το ιδιο το κρατος σου επιτρεπει κατι τετοιο νομιζω οτι και εγω αν ημουν στην θεση καποιου πρατηριουχου το ιδιο θα εκανα...
Οποιοσδηποτε νομιζω θα επρατε αναλογως αν το ιδιο το κρατος του εδινε αυτη την ευκαιρια! Η ιδια κοροιδια δεν ειναι με τα επιδοματα που δωθηκαν στους δημοσιους υπαλληλους οπως πχ για την 'εγκαιρη προσελευση στην δουλεια τους'? Γιατι κανεις δεν βγηκε να πει οτι ειναι υποχρεωση μας να ερχομαστε στην δουλεια μας στην ωρα μας και τα πηραν τα λεφτα??
Σε ολους τους κλαδους εμφανιζονται αναλογα προβληματα...Επισης κατι το οποιο ειναι εξαιρετικα ενδιαφερον να αναφερουμε ειναι οτι το κρατος ζηταει την καταβολη του αυξημενου ΕΦΚ απο τους πρατηριουχους για την ημερα που παρθηκε η αποφαση... Υπαρχουν παρα πολλα πρατηρια που εκανα τις παραγγελιες τους το πρωι εκεινης της ημερα (αρκετες ωρες πριν ανακοινωθει απο την κυβερνηση η αυξηση του ΕΦΚ) και αρκετα πρατηρια που ναι μεν αγορασαν την ιδια μερα μετα την αποφαση αλλα συνεχισαν να πωλουν μεχρι το κλεισιμο της μερας με το παλιο μειωμενο ΕΦΚ και ανεβασαν τιμες την επομενη το πρωι! Ολα αυτα τα πρατηρια που εσεις κατηγορειται για αισχοκερδια εχουν μπει 'μεσα' για αρκετες χιλιαδες ευρω...
ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΣΑΝ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΑ ΠΩΛΟΥΣΑΝ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΚΑΥΣΙΜΑ ΧΑΜΗΛΩΤΕΡΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΑΓΟΡΑΖΑΝ!! (αν οντως απαιτηθει ο αυξημενος ΕΦΚ!)
Κοινως... κρατος μπουρδελο και αντε τωρα να βγαλεις ακρη! -
Κωνσταντίνος
Εγώ είδα πάντως όλους όσους έκανα την αύξηση να την κάνουν το βράδυ, αργά. Μέχρι τις 7-8 προσωπικά έβλεπα τις παλιές τιμές. Τώρα τι έγινε και τις ανέβασαν στις 12-1
Τέσπα οκ, ήθελα να δω την τοποθέτησή σου. Όμορφα.
-
Παιδια γεια σας, πρωτο μου ποστ, αν και παρακολουθω αρκετο καιρο
Ξερει καποιος σιγουρα τι γινετε με τα τιμολογια?
Ο βενζινας μου μου εκοψε τιμολογιο (στο επαγγελμα εγραψε ιδιωτης), αυτα θα μπορουμε να τα χρησιμοποιησουμε στην εφορια κανονικα? (εφοσον δεν αλαξει το συστημα με τις αποδειξεις)ΥΓ 1.28 η κατοσταρα δεν μας βλεπω καλα....
-
Δες σελίδα 276.
-
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Δες σελίδα 276.Ευχαριστω, οποτε με τα τιμολογια ειμαστε καλυμενοι (θεωρητικα τουλαχιστον)
-
Ο χρήστης melos86 έγραψε:
Ότι λέω είναι γεγονότα και αλήθειες. Δεν έχω κανένα, μα κανένα λόγο να γράφω ανακρίβειες και ψέμματα ή σενάρια.
Εσύ αλήθεια, είσαι πρατηριούχος;
Καθησες και διαβασες ολα μου τα ποστ στο συγκεκριμενο θεμα για να το βρεις το παραπανω?? ΘΕΟΣ!
Οχι για την ακριβεια δεν ειμαι πρατηριουχος... Στα 23 μου χρονια μακαρι να μπορουσα να ανοιξω μια τετοια επιχειρηματικη δραστηριοτητα!
Απλα ειμαι μεσα στα πραγματα εδω και αρκετα χρονια...Εχει καποια σημασια ομως?? Εγω σε ολα μου τα ποστς δεν ανεφερα κατι παραπανω περα απο γεγονοτα τα οποια λογω της θεση μου τα βλεπω απο πρωτο χερι...
Δεν διάβασα τα post σου. Θυμόμουν πάνω-κάτω τις θέσεις που κρατάς από τότε που γράφτηκες...και μου έκανε από τότε εντύπωση η υποστήριξή σου προς τον συγκεκριμένο κλάδο.
Ωστόσο τις ίδιες θέσεις έχω και εγώ από τότε που γράφτηκα...και δύσκολα θα τις αλλάξω. Βλέπεις εγώ έχω περάσει ήδη από πολλές επιχειρήσεις και πλέον μάλλον ασχολούμαι περισσότερο με το συνταξιοδοτικό... -
Ντινο (φανταζομαι αυτο ειναι το μικρο σου) ηθικα σαφως και δεν ειναι σωστο, πρακτικα ομως οπως ολες οι επιχειρησεις στην Ελλαδα ετσι και τα πρατηρια εχουν σοβαροτατα προβληματα ρευστοτητας -ειδικα αυτα που εχουν αρκετες πιστωσεις- και επομενως οταν το ιδιο το κρατος σου επιτρεπει κατι τετοιο νομιζω οτι και εγω αν ημουν στην θεση καποιου πρατηριουχου το ιδιο θα εκανα...
Οποιοσδηποτε νομιζω θα επρατε αναλογως αν το ιδιο το κρατος του εδινε αυτη την ευκαιρια!Αυτό μου θυμίζει μια ιστορία πριν 4 χρόνια περίπου. Είχε πιάσει φωτιά η χωματερή των Ταγαράδων και οι εκπεμπόμενοι ρύποι εξαπλώθηκαν στη γύρω περιοχή με αποτέλεσμα να ανιχνευτούν μεγάλες συγκεντρώσεις διοξινών στα ζώα μιας παρακείμενης κτηνοτροφικής μονάδας. Ο ίδιος ο κτηνοτρόφος δήλωνε στα κανάλια 'Υπάρχει πρόβλημα, να με αποζημιώσει το κράτος για να σφαχτούν τα ζώα και να πεταχτούν. Αλλιώς τι να κάνω, θα πουλήσω το κρέας στην αγορά...'
-
zorz δεν καταλαβαινω την παρομοιωση! Πραγματικα προσπαθησα αλλα δεν μπορω...
drdino ενταξει δεν επεσα και πολυ εξω!!!
storm δεν ειναι οτι υποστηριζω απλα τους πρατηριουχους... Απλα θεωρω οτι καποια πραγματα ειναι πολυ διαφορετικα απο αυτο που μας πασαρουν απο την τηλεοραση και πραγματικα με ενοχλει πολυ αυτη 'προπαγανδα'! Δεν λεω οτι ο συγκεκριμενος κλαδος δεν εχει προβληματα απλα θεωρω -γιατι τα βιωνω καθημερινα- οτι οι ιδιοι οι επιχειρηματιες που τον απαρτιζουν θελουν σιγα σιγα να τον καθαρισουν απο τα κακως κειμενα!
Επισης με ενοχλουν οι ανακριβειες που αναφερονται (με πιο προσφατο παραδειγμα αυτη της παραλογης και σχεδον εκβιαστικης απαιτησης αποδειξεων!) κατα καιρους και οι ομαδοποιημενοι χαρακτηρισμοι... Σωστοι επαγγελματιες υπαρχουν στον κλαδο αυτο αλλα δυστηχως μαζι με τα ξερα καιγονται και τα χλωρα!
Ο λογος για τον οποια γραφω εδω μεσα ειναι απλα για να ενημερωσω οσους φυσικα ενδιαφερονται για να μαθουν καποια πραγματα... Τοσο για το ιδιο τους το συμφερον οσο και για την αποφυγη παρεξηγησεων στις συναλλαγες τους με τα πρατηρια! Δεν υπερασπιζομαι κανεναν και δεν επιδιωκω την καθαρση του ονοματος καθενος!
Τελοσπαντων, αν ενοχλουν οι θεσεις μου δεν εχετε παρα να το εκφρασετε και θα σταματησω να γραφω εδω μεσα... Αυτο δεν αναφερεται μονο στον storm αλλα γενικοτερα!
-
...Τελοσπαντων, αν ενοχλουν οι θεσεις μου δεν εχετε παρα να το εκφρασετε και θα σταματησω να γραφω εδω μεσα... Αυτο δεν αναφερεται μονο στον storm αλλα γενικοτερα!(Όσο αφορά εμένα)
Οι απόψεις όλες είναι θεμιτές. Αν μη τι άλλο για αυτό είμαστε εδώ. Ανταλλαγή απόψεων και συζήτηση χωρίς βωμολοχίες και ακρότητες. Άλλες απόψεις γίνονται δεκτές από τον εκάστοτε αναγνώστη, άλλες δεν γίνονται. Λογικό και κυρίως υγιές.Που σημαίνει ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος για να σταματήσεις να γράφεις...
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
1,58€ v-power racing1.60 x 60 = 95 euro
και δε νομιζω να ηταν τελειως αδειος
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Πώς και έχει μεγαλύτερο ρεζερβουάρ το 4κίνητο; Αν περίμενε κανείς να έχουν διαφορά, θα υπέθετε ότι το 4κίνητο έχει το μικρότερο, λόγω του χώρου που τρώει η πίσω κίνηση...
δε ξερω ετσι λεγανε τα μανουαλια
το δικο μου παντως εχεις σιγουρα 60 που ειναι 4κινητο (αν δε βαριεσαι κοιτα στα προσπεκτους της αντιπροσωπειας)
-
εγω παιδιά πάντως έχω βρει ενα βενζινάδικα που έχει ακόμη τιμές 2000... Τις θυμάστε? Ευτυχώς έχω κρατήσει αρκετές παλιές καλές δραχμές και φουλάρω χωρίς να το σκέφτομαι
Βενζίνη ώρα μηδέν!