-
Μερικοί φοβούνται την υψηλή τεχνολογία,κυρίως λόγω
της πολυπλοκότητάς της.Πιστεύουν πως αν χαλάσει κάτι,
δύσκολα θα μπορέσουν να επέμβουν και αναγκαστικά
θα καταφύγουν στους ειδικούς,με το ανάλογο χρηματικό
κόστος.Από την άλλη,αρκετοί αρέσκονται στο να χρησιμοποιούν
συσκευές υψηλής τεχνολογίας και να μαθαίνουν τα πάντα
για τις νέες εξελίξεις και για το πώς δουλεύει το κάθε τι.Ειδικά για το αυτοκίνητο,το θέμα γίνεται ακόμα πιο κρίσιμο,
αφού είναι το πιο σύνθετο από τα μηχανήματα με τα οποία
ερχόμαστε σε επαφή σε καθημερινή βάση (σαφώς τα αεροπλάνα
και τα διαστημόπλοια έχουν ανώτερη τεχνολογία,αλλά μιλάμε
για προϊόντα που μπορούν να είναι προσιτά για τους περισσότερους
κατοίκους του πλανήτη κάθε μέρα). -
για τις νέες εξελίξεις και για το πώς δουλεύει το κάθε τι.Ειδικά για το αυτοκίνητο,το θέμα γίνεται ακόμα πιο κρίσιμο,
Πωπω! 100% hi-tech freaks! (μπα, μόνο εγώ έχω ψηφίσει )
Μου αρέσουν τα ηλεκτρονικά βοηθήματα στα αυτοκίνητα. Όμως αυτό πρέπει να συμβαδίζει με την αντοχή στο χρόνο και τις κακουχίες των οχημάτων.
-
Οσο τό δυνατόν απλούστερες κατασκευές γιά μένα παίδες.
Τό μόνο πράγμα πού δέν μπορεί νά χαλάσει,είναι αυτό πού...ΔΕΝ τό έχεις!!! -
ΕΓΩ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ, ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΤΑ ΠΟΛΥ ΣΥΝΘΕΤΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΛΟΥΔΙΑ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΒΑΖΩ ΧΕΡΙ ΣΕ ΑΥΤΑ ΑΝ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ. ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, ΑΜΑ ΧΑΛΑΣΕΙ ΟΜΩΣ .................. ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΧΩ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
-
έβγαλε το Πλαίσιο, εξωτερική κεραία της Netgear για το ασύρματο δίκτυό της που αυξάνει την εμβέλεια σε 10 περίπου μίλια και μόνο 200τόσα ευρώ για μια τεχνολογία που πριν 2-3 χρόνια ήταν προνόμιο μόνο εταιριών!!!
Μια έμμεση απάντηση στο θέμα σας!
-
Εγω ψηφισα οτι δε με νοιαζει πως δουλευει κατι, αρκει να δουλευει.
Η αληθεια ειναι ομως λιγο διαφορετικη. Εμενα με ενδιαφερει τα πραγματα που παιρνω να κανουν τη δουλεια που θελω.
Δλδ θα παρω κινητο μονο για να παιρνω τηλεφωνο και να στελνω sms, και οχι γτια να ακουω μουσικη, παιζω παιχνιδια, σερφαρω στο ιντερνετ, τραβαω φωτογραφιες.
Θα δωσω ομως και 300 ευρο για να παρω ενα φορητο mp3 player που το μεγεθος του δεν ειναι μεγαλυτερο απο αναπτηρα! επισης θα δωσω λεφτα για μια ψηφιακη φωτογραφικη μηχανη κλπ κλπ.
Πιστευω οτι η εννοια hi-tech χανει καπως την αξια της στην κα8ημερινοτητα. Θυμαστε κατι hi-tech ρολογια -που ηταν σαν χειροβομβιδες- και μετρουσαν θερμοκρασια, βαρομετρικο, ειχαν κομπιουτερακι, αλλαζαν καναλια σε τηλεωραση κλπ κλπ? και ποια η ουσια? πληρωνες το ρολοι διπλα και τριπλα και δεν τα χρησιμοποιουσες ποτε.
Παω στοιχημα οτι για πολλους το αν εχει το κινητο η οχι GPRS η MMS ειναι σοβαροσ παραγοντας για την επιλογη του. Και παλι παω στοιχημα οτι το 90% των κατοχων αυτων των κινητων ουτε ξερουν τι ειναι το GPRS, ποσο μαλλον να το χρησιμοποιουν...
Ανιγουέι σας κουρασα,
αυτα! -
Στο αυτοκίνητο δεν είμαι fan των ηλεκτρονικών, εκτός από τα απαραίτητα. Μπορεί να δημιουργήσουν περισσότερα προβλήματα απ' όσα 'λύνουν' Ήδη η Mercedes μετά την ανάκληση στο SBC αρχίζει και ξανασκέφτεται την κατάχρηση των ηλεκτρονικών.
Αντίθετα όμως στο σπίτι είμαι techno freak Βέβαια δεν κινδυνεύεις να πάθεις τίποτα αν χαλάσει το DVD πχ. Αν όμως μπλοκάρουν τα ηλεκτρονικά στο αυτοκίνητο...
-
Πολλά ηλεκτρονικά έχουν μπεί στη ζωή μας, τα ποιο πολλά μπορεί να είναι και αχρίαστα. Ετσι όπως πάνε τα πράματα θα εξαρτούντε τα πάντα απο αυτα σε λιγό θα βγάλουν αυτοκίνητο οχι με μηχανή αλλα με micro chip, και αν σου μείνει άντε βρές εσυ τρόπο να το βάλεις μπροστά.
-
Μπορεί,βέβαια,κάποιος να θαυμάζει την υψηλή τεχνολογία,
αλλά όταν έχει να κάνει με τη χρήση,να αρκείται σε απλά τεχνολογικά προϊόντα.
Για τις ίδιες τις εταιρίες υπάρχει και το θέμα του γοήτρου.
Υψηλό γόητρο συνεπάγεται και αυξημένες πωλήσεις συνήθως.
Αν μία εταιρία φτιάχνει ακριβά μοντέλα hi-tech και
πρωτότυπα υψηλής τεχνολογίας,αυτό συμπαρασύρει
και τις πωλήσεις των προσιτών μοντέλων της. -
Η τεχνολογία μου αρέσει αλλά όχι μόνο σε ότι αφορά τα ηλεκτρονικά. Ότι μπορεί να κάνει καλύτερο το αυτοκίνητο μου θα το ήθελα. Το στοίχημα παίζεται στο πόσο με υποκαθιστά η τεχνολογία και πόσο αλλοιώνει την επαφή μου με τα δρώμενα. Η τεχνολογία δεν είναι καλή ή κακή. Η χρήση της έχει αυτά τα χαρακτηριστικά. Δεν με πειράζει να έχει το αυτοκίνητο μου χίλια ηλεκτρονικά καλούδια φτάνει να μπουν αφού μπορεί να λειτουργήσει άψογα δίχως τους, να λειτουργούν επικουρικά στο έργο μου ως οδηγός και να μου δίνεται η επιλογή να τα χρησιμοποιήσω ή να απενεργοποιήσω αν σε κάποιες δεδομένες συνθήκες δεν τα θεωρώ απαραίτητα.
-
Ο χρήστης KonstantinosMD έγραψε:
έβγαλε το Πλαίσιο, εξωτερική κεραία της Netgear για το ασύρματο δίκτυό της που αυξάνει την εμβέλεια σε 10 περίπου μίλια και μόνο 200τόσα ευρώ για μια τεχνολογία που πριν 2-3 χρόνια ήταν προνόμιο μόνο εταιριών!!!Αν και λίγο off-topic, η μέγιστη νόμιμη εμβέλεια που μπορείς να πετύχεις στην ελεύθερη μπάντα των 2.4GHz είναι γύρω στα 4 με 4.5 km, χρησιμοποιώντας κατευθυντικές κεραίες. Για περισσότερα, Athens Wireless Metropolitan Network
Εγώ φυσικά, ως προγραμματιστής και γενικά geek, είμαι φυσικά και tech-freak.
-
Και εγώ δηλώνω hi-tech fan
Αν και για να είμαι ειλικρινής ποτε δεν είχα πρόβλημα με την τεχνολογία ειδικά στο αυτοκίνητο..
Φιλικά.
Δημήτρης
Η γνώμη σας για την υψηλή τεχνολογία